*

Αποστολέας Θέμα: ύλη ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 4649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Marde

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ύλη...
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 07:32:04 pm »
πρέπει να νιώθουμε πολύ τυχερή που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κλάδο μας.
Reta σου εύχομαι αυτό που κάνεις να στο ξεπληρώσει ο Θεός με ό,τι ποθείς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:54:53 »

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 08:52:45 pm »
Κορίτσια με έχετε όλοι  ευχαριστήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο..Καλύτερα να μου στέλνετε pm γιατί ειλικρινά ντρέπομαι.. :-[
Απλά στάθηκα τυχερή γιατί και εμένα με είχαν βοηθήσει τότε..όπως και τώρα με βοηθάνε πάλι άλλες κοπέλες που είναι πολύ  πιο αστέρια και στη διαχείριση καθημερινών προβλημάτων στην τάξη.. :-\Γιατί πιστέψτε με διαφέρει πολύ η θεωρία από την πράξη και άλλοι συνάδελφοι την έχουν κατακτήσει πολύ πιο πριν από εμένα και σε καλύτερο βαθμό..
 Ας επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα..
Τελικά την έχετε βγάλει την "ύλη"? Πόσες φορές τον οδηγό και πόσες το ΔΕΠΠΣ? Γιατί από εκεί ξεκινάμε..
Ακούω..
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:12:59 pm »
οκ το καταλαβαμε, περα απο αστερι εισαι και προσγηωμενη, μπραβο ;) Εμεις παντως επρεπε να σε ευχαριστησουμε!

Γενικοτερα ο κλαδος μας εχει κρατησει ενα πολυ καλο "επιπεδο" συζητησης υπαρχει τοση βοηθεια και συνεργασια που δεν εχω λογια...
(για μια ακομα φορα σκεφτομαι ποσο τυχαιρη ειμαι που ειμαι νηπιαγωγος!)

Αποσυνδεδεμένος Gi@

• Έμπειρο μέλος
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:23:50 pm »
οκ το καταλαβαμε, περα απο αστερι εισαι και προσγηωμενη, μπραβο ;) Εμεις παντως επρεπε να σε ευχαριστησουμε!

Γενικοτερα ο κλαδος μας εχει κρατησει ενα πολυ καλο "επιπεδο" συζητησης υπαρχει τοση βοηθεια και συνεργασια που δεν εχω λογια...
(για μια ακομα φορα σκεφτομαι ποσο τυχαιρη ειμαι που ειμαι νηπιαγωγος!)

Μπράβο σε όλες μας ΛΟΙΠΟΝ !!!
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:54:53 »

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:29:48 pm »
Τελικά την έχετε βγάλει την "ύλη"? Πόσες φορές τον οδηγό και πόσες το ΔΕΠΠΣ? Γιατί από εκεί ξεκινάμε..
Ακούω..

Έχω μια ερώτηση να θέσω... Αυτό το ΔΕΠΠΣ πως διαβάζεται? Ειλικρινά όπως το έπιασα το καλοκαίρι έτσι το άφησα, μου έπαιρνε 3 ώρες να διαβάσω 15 σελίδες και απηύδησα, σκοπεύω όμως μέσα στην εβδομάδα να ασχοληθώ πιο σοβαρά μαζί του.. Αν και θα με ταλαιπωρήσει, το ξέρω, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς :( Με τον οδηγό από την άλλη ενθουσιάστηκα και σε 1 εβδομάδα περίπου τον είχα διαβάσει, η μέρα με τη νύχτα!! Ακούω και άλλες απόψεις ή και καμία υπόδειξη για ΔΕΠΠΣ..
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:44:13 pm »
Σε σχεση με το ΔΕΠΠΣ να ρωτησω και εγω: τις θεμελιωδεις εννοιες τις εχει καταλαβει καμια;;;(το εχουμε ξαναρωτησει αλλα οσο περναει ο καιρος παθαινω πανικο!) Reta, ritalamp εσεις μηπως;;;;;;;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:47:43 pm »
Διάβασε καλά τα θεωρητικά στην αρχή (εισαγωγικά). Κι από εκεί και πέρα τους στόχους. Εγώ, επειδή δεν μπορούσα να το διαβάσω έτσι, είχα γράψει ξεχωριστά τους στόχους κάθε γνωστικού αντικειμένου (σε αρχείο .doc με bold τα ρήματα, πχ "να αναγνωρίζουν...", για να χτυπάνε στο μάτι και με αρίθμιση, για να θυμάμαι σε κάθε γνωστικό αντικείμενο πόσοι στόχοι υπάρχουν) και ήξερα πχ σήμερα θα κάνω επάνάληψη τους στόχους της γλώσσας. Έπαιρνα λοιπόν το δισέλιδο και όχι όλο το ΔΕΠΠΣ με τα ψειράκια γράμματα. Είναι ψυχολογικό το θέμα... ;D

ΥΓ. Άσχετο, αλλά αυτή η αποστήθιση αποδείχθηκε εντελώς άχρηστη! :P Στη δραστηριότητα που θα σου ζητήσουν, θα προσαρμόσεις τους στόχους ανάλογα με το θέμα. ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sylfa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:48:12 pm »
Ακούω..

Έχω μια ερώτηση να θέσω... Αυτό το ΔΕΠΠΣ πως διαβάζεται? Ειλικρινά όπως το έπιασα το καλοκαίρι έτσι το άφησα, μου έπαιρνε 3 ώρες να διαβάσω 15 σελίδες και απηύδησα, σκοπεύω όμως μέσα στην εβδομάδα να ασχοληθώ πιο σοβαρά μαζί του.. Αν και θα με ταλαιπωρήσει, το ξέρω, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς :( Με τον οδηγό από την άλλη ενθουσιάστηκα και σε 1 εβδομάδα περίπου τον είχα διαβάσει, η μέρα με τη νύχτα!! Ακούω και άλλες απόψεις ή και καμία υπόδειξη για ΔΕΠΠΣ..

Συμφωνώ απόλυτα! Ο οδηγός είναι από τα πιο ευχάριστα και κατατοπιστικα βιβλία που έχουν πέσει στα χέρια μου. Αντίθετα το ΔΕΠΠΣ είναι ότι πιο δύσκολο έχω πιάσει στα χέρια μου για τον ΑΣΕΠ. Εγώ το ΔΕΠΠΣ το διάβασα (υποτίθεται) μέσα σε μια βδομάδα τώρα όμως δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα :-\ Γενικά ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένος καθιστά δύσκολη την κατανόησή του, πιστεύω πως αν ήταν γραμμένος σε συνεχές κείμενο θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το διαβάσουμε, έτσι αυτό που θα κάνω εγώ είναι να προσπαθήσω να το μεταφέρω σε συνεχές κείμενο με "δικά μου λόγια" μήπως και βγάλω άκρη...

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 09:59:10 pm »
Σε σχεση με το ΔΕΠΠΣ να ρωτησω και εγω: τις θεμελιωδεις εννοιες τις εχει καταλαβει καμια;;;(το εχουμε ξαναρωτησει αλλα οσο περναει ο καιρος παθαινω πανικο!) Reta, ritalamp εσεις μηπως;;;;;;;;;;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 20, 2008, 10:15:35 pm από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 10:30:37 pm »
Ακούω..

Από το ΔΕΠΠΣ να διαβάσεις πολύ καλά τα αρχικά.Τις βασικές αρχές νεράκι (αν μπορείς όπως λέει η Σόφη να τις αριθμήσεις γιατί κολλάνε παντού..εγώ είχα κάνει το εξής κόλπο γιατί πέταγα το βιβλίο απέναντι..είχα γράψει τα αρχικά του κάθε ρήματος και το είχα μάθει,ναι,ναι απ'έξω και μετά συμπλήρωνα ό,τι μου κατέβαινε, γιατί αν το προσέξατε, συμπίπουν μερικά με τα λεγόμενα του οδηγού.Έχει δίκιο η Σόφη που λέει ότι είναι ψυχολογικό το θμ επειδή είναι μικρά τα γραμματάκια,δηλαδή : θππβεεπεδεδεσαεεα νομίζω αυτά είναι 17.Μαζοχιστικό αλλά έπρεπε..ή όλα τα ρήματα στο περιθώριο )και τη θεωρία για τα γνωστικά αντικείμενα για να τις κολλάς σαν επιχειρηματολογία στις δραστηριότητες..Όλα τα πρώτα με λίγα λόγια.Τις επιδιώξεις προσπάθησε να τις διαβάσεις.μην ξεχάσεις την Περιβαλλοντική.Την θεωρώ ΣΟΣ..Τα υπόλοιπα μία ανάγνωση..Α και τις αγαπημένες θεμελιώδεις έννοιες..Ο Κιτσαράς σε ένα βιβλίο του εξακτινώνει μερικές..
μην αγχώνεστε με τις θ.ε.Και αυτές εξακτινώνονται..
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 11:09:03 pm »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 17, 2008, 04:37:46 pm »
Κοριτσάρες πως τα πατε ?
αν εχετε κεφι ελατε να κανουμε γκαλοπ
τι εχετε διαβασει και τι εχετε ακομα να διαβασετε?

εγω εχω ακομα

-περιβαλλοντικη
-διαπολιτισμικη

-ειδικη
-ολοημερο
-ισοτητα
-αγωγη υγειας

και κατι μικρολεπτομερειες
εχω προγραμματισει μεχρι και κυριακη να τα βγαλω για να πιασω τον οδηγο και το δεππς για τις γιορτες να τα ξεκοκκαλλισω ;D ;D ;D

εχω διαβασει

θεωριες μαθησης
αναλυτικα προγραμματα
ρολο  εκπαιδευτικου
συνεργασια  με οικογενεια
μεταβαση
μαθησιακο περιβαλλον
παιχνιδι
παρατηρηση - καταγραφη
αξιολογηση
μορφες διδασκαλιας
διαθεματικοτητα
σχεδια εργασιας
θεματικες προσεγγισεις
γλωσσα
οργανωση βιβλιοθηκης
μαθηματικα
μελετη περιβαλλοντος

αν εχετε να μου πειτε οτι ξεχασα κατι να διαβασω η κατι που πρεπει να διαβασω σας ακουω
πληροφορικη, εκφραση -δημιουργια, γιορτες , επισκεψεις ειναι οι μικρολεπτομερεις που λεω παραπανω
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 17, 2008, 04:45:08 pm από MairyLiscious »
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 17, 2008, 09:39:42 pm »
Τα βασικά πιστεύω πως θα τα έχουμε διαβάσει όλες μας..Εγώ έχω αφήσει τον οδηγό για το τέλος και ελπίζω να αρχίσω από Δευτέρα να τον διαβάζω μαζί με ΔΕΠΠΣ(το οποίο υποτίθεται πως το έχω διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι τίποτα)..Μέχρι τότε ευελπιστώ να έχω διαβάσει για το βιολογικό φύλο και την ισότητα των φύλων, κάτι άρθρα που έχω για διαπολιτισμική, λίγο για ομαδοσυνεργατική και κοινωνικές δεξιότητες, πρότζεκτ και κάτι ψιλά που μου έχουν μείνει από Κιτσαρά για τη διδασκαλία..Το μόνο που δεν θέλω να μου ξανασυμβεί είναι να χαλαρώσω ή να βαρεθώ λόγω και των τελευταίων γεγονότων που δεν ξέρουμε πότε θα γράψουμε γιατί να αποδώσουμε θέλω λίγη πίεση χρόνου ;D
Αυτάάά....Όχι ότι αν τελειώσω και με αυτά μετά θα έχω τελειώσει, όλο και κάτι νέο θα προκύπτει μιας και αυτά που πρέπει να ξέρουμε είναι πάάάρα πολλά!!Α!Και στον οδηγό του ολοήμερου θα ρίξω μια ματιά όταν βρω χρόνο!

Αποσυνδεδεμένος souvlitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ-60
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 17, 2008, 09:41:46 pm »
Κορίτσια, για την αγωγή υγείας έχει κανείς κάποιο βιβλίο ή κάτι σχετικό?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182629
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)