0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είμαι και πολύ κατατοπισμένη για το τι παίζει ακριβώς στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας γιατί μεχρι τώρα με ενδιέφερε μόνο η εκπαίδευση. Αλλά επειδή το τοπίο εκεί έχει γίνει πολύ θολό έως δυσδιάκριτο, είπα να ασχοληθώ και με αυτούς τους διαγωνισμούς, γι' αυτό κι έδωσα για το τεστ δεξιοτήτων. Αυτό που έχω καταλάβει πάντως είναι ότι στις προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας, αυτοί που έχουν βαρβάτα μόρια είναι κυρίως όσοι με βύσμα προσλαμβάνονται ως συμβασιούχοι σε θέσεις δημοσίου και η εμπειρία τους έχει προσαύξηση 50%!!! Κι αυτό συμβαίνει και στους ΠΕ και στους ΤΕ και στους ΔΕ.Αυτούς λοιπόν όσες ξένες γλώσσες και να ξέρεις, όσα μεταπτυχιακά και να έχεις δεν τους φτάνεις με τίποτα! Πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά. Ο μόνος τρόπος είναι αυτό το τεστ δεξιοτήτων.Μπορεί να κάνω λάθος, δεν ξέρω, εγώ πάντως βλέπω το τεστ ως ένα τρόπο άρσης αυτής της αδικίας κι όχι ως επιπλέον αδικία.Το χειρότερο όλων ξέρετε ποιο είναι; και δεν είδα να το σχολιάζει κανείς. Ότι επιστήμονες, άψογα καταρτισμένοι με 3 ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακά και διδακτορικό θεωρούν επαγγελματική αποκατάσταση το να διοριστούν υπάλληλοι στο ΙΚΑ!! Αυτό είναι το κατάντημα της χώρας (κι όχι των ανθρώπων που τι άλλο τους μένει να κάνουν -εκτός από το να μετακομίσουν μόνιμα στο εξωτερικό). Γιατί με τόσα προσόντα θα έπρεπε να προσλαμβάνονται κατευθείαν μάνατζερ ή διευθυντές στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα κι όχι να καταθέτουν χαρτιά σε 20 προκηρύξεις το χρόνο για να πάνε υπάλληλοι στο ικα, στη νομαρχία ή να χτυπάνε σφραγίδες στα πρωτοδικεία και στις δευτεροβάθμιες.
που καταντησαμε... να δινουμε διαγωνισμο για αλλους διαγωνισμους...
Ο καθένας λέει τα δικά του....Πολύ καλό το στύλ του Τέστ και το μπόνους που δίνει στους Υποψήφιους.Ξέραμε εξ'αρχής τι είδους θέματα θα βάλουν.Όποιος ήθελε να πάρει κάποια μόρια ας πήγαινε να γράψει.Και μήν ακούω λαλακιές του στύλ:" Επίσης από πότε μπορεί να εξιθωθεί η αξία ένός διδακτορικού, ενός μεταπτυχιακού, μιας πολύμηνης εργασιακής εμπειρίας με την επιτυχία σε μία 3-ωρη αξιολογήση 100 ερωτήσεων?? " γιατί και ο Μεταπτυχιακός και ο Διδάκτορ και ο Εργαζόμενος μπορούσε να πάει να γράψει.
Παράθεση από: walkleon στις Δεκεμβρίου 01, 2008, 07:22:18 pmΟ καθένας λέει τα δικά του....Πολύ καλό το στύλ του Τέστ και το μπόνους που δίνει στους Υποψήφιους.Ξέραμε εξ'αρχής τι είδους θέματα θα βάλουν.Όποιος ήθελε να πάρει κάποια μόρια ας πήγαινε να γράψει.Και μήν ακούω λαλακιές του στύλ:" Επίσης από πότε μπορεί να εξιθωθεί η αξία ένός διδακτορικού, ενός μεταπτυχιακού, μιας πολύμηνης εργασιακής εμπειρίας με την επιτυχία σε μία 3-ωρη αξιολογήση 100 ερωτήσεων?? " γιατί και ο Μεταπτυχιακός και ο Διδάκτορ και ο Εργαζόμενος μπορούσε να πάει να γράψει. Γιατί ρε συ φίλε walkleon να πάει να γράψει ο μεταπτυχαικός και ο διδακτορικός; Δεν του φτάνουν τα χρόνια, ο κόπος και το δίαβασμα που έκανε για να πάρει το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό του και θα τρέχει να δίνει και ΤΕΣΤ Δεξιοτήτων έτσι γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει τις Κυριακές του;Και γιατί να θεωρούμε ότι όποιος έχει παραπάνω εργασιακή εμπειρία και τίτλους (μεταπτυχιακό/διδακτορικό) δεν θα πρέπει να κυνηγάει θέσεις του δημοσίου (ΙΚΑ και τα σχετικά). Όπου μας λένε ότι μοιράζονται μόρια, τρεχουμε στα τυφλά, χωρίς να καθήσουμε να σκεφτούμε τί έχουμε κάνει ώς τώρα και γιατι να μην μετράνε παραπάνω τα όσα κοπιάσαμε (εργασιακή εμπειρία, μεταπτυχιακό, διδακτορικό).Στο τέλος θα μας πόυνε να πηδήξουμε από τον τρίτο ή ότι άλλο τους έρθει στο κεφάλι και θα μας δώσουν τόσα μόρια και εμείς θα πάμε!!Υποτίθεται ότι κάποιος που έχει σπουδάσει κάτι είναι πιο χειραφητημένος και μπορεί να κρίνει άν καποιες διαδικασίες αξιολόγησης αξίζουν ή ότι υποτιμούν την νοημοσύνη του και τις γνώσεις του;Ωραίοι επιστήμονες θέλετε να λέγεστε και πούλάτε το πτυχίο σας, αφού προτιμάτε να αξιολογηθείτε για το αν ειδατε στην τηλεόραση ή διαβάσατε στην εφημερίδα αν επισκέφθηκε την χώρα μας πριν 1 βδομάδα κινέζος ή ζουλού!!!Συγχαρητήρια!!
Και μήν ακούω λαλακιές του στύλ:" Επίσης από πότε μπορεί να εξιθωθεί η αξία ένός διδακτορικού, ενός μεταπτυχιακού, μιας πολύμηνης εργασιακής εμπειρίας με την επιτυχία σε μία 3-ωρη αξιολογήση 100 ερωτήσεων?? " γιατί και ο Μεταπτυχιακός και ο Διδάκτορ και ο Εργαζόμενος μπορούσε να πάει να γράψει.
δεν καταλαβαινω γιατι τοση φασαρια για το τιποτα.αφου ειδατε τα ενδεικτικα θεματα λιγες πριν ας μην πηγαινατε να δωσετε.και αφηστε οσους σκιζονται καθημερινα για λιγα ψιχουλα(με ωρομισθιες κτλ--και ας εχουν πτυχια και ξενες γλωσσες) να παρουν μορια για μια καλυτερη θεση.δηλαδη οταν μας τρωει τη θεση καποιος με βυσμα ειναι καλυτερα?τουλαχιστον τωρα ηταν αξιοκρατικες οι διαδικασιες.
Και συνεχίζω να συμφωνώ με vasg και olgalia! Πειτε τα παιδιά γιατί κι εγώ κοιμόμουν αλλά...την Κυριακή ξύπνησα.....................Παράθεση από: asus07 στις Δεκεμβρίου 01, 2008, 10:41:26 pmδεν καταλαβαινω γιατι τοση φασαρια για το τιποτα.αφου ειδατε τα ενδεικτικα θεματα λιγες πριν ας μην πηγαινατε να δωσετε.και αφηστε οσους σκιζονται καθημερινα για λιγα ψιχουλα(με ωρομισθιες κτλ--και ας εχουν πτυχια και ξενες γλωσσες) να παρουν μορια για μια καλυτερη θεση.δηλαδη οταν μας τρωει τη θεση καποιος με βυσμα ειναι καλυτερα?τουλαχιστον τωρα ηταν αξιοκρατικες οι διαδικασιες.χα χα χα χα χα χα χα Ας γελάσω!Κι εγώ μια απλή και τίμια ωρομίσθια είμαι! Σαν ηλίθια λοιπόν πήγα να δώσω το κ...τεστ! Είχα όμως την "λάθος" άποψη ότι οι επιτηρήτριες στην αίθουσα στην οποία βρισκόμουν , τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τη λήξη της ώρας ότι έπρεπε να μας (με) ειδοποιήσουν ότι ο χρόνος τελειώνει! (Ναι , οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα ρολόι!) Ακολουθεί ο διάλογος (Γωγώ = η μία επιτηρήτρια, όχι ότι η άλλη δεν συμμετείχε στον καβγά αλλά τουλάχιστον μετα μου έδειξε κατανόηση) - Γ και η άλλη: Φέρε την κόλλα σου, μου λένε η ώρα τέλειωσε - Τι; Οκ αντιγράφω στα γρήφορα τις απαντήσεις στο απαντητικό φύλλο και σας τα φέρνω!- Γ: Τι λες κοπέλα μου η ώρα ΤΕΛΕΙΩΣΕ καταλαβαίνεις; (με πολύ ύφος μιλάμε) Πάρτε της την κόλλα- Μα δεν μπορείτε να περιμένετε 1 λεπτό να τα αντιγράψω; Γιατί δεν ειδοποιούσατε ότι ή ώρα τελειώνει;- Γ: Το γράφει στον πίνακα, τι ώρα τελειώνουμε και στην τελική ΔΕΝ ΠΡΟ