0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και ας απαντήσει όποιος γνωρίζει 100%, διότι εικασίες μπορεί να κάνει ο καθένας...Μείναμε πολλοί καθηγητές στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τοποθετηθήκαμε προσωρινά(πήγαμε και υπογράψαμε και αναλάβαμε εκεί υπηρεσία) τυπικά βέβαια στο σχολείο με τα λιγότερα μόρια της περιοχής που είμασταν.
Αν είσαι με απόσπαση για τις ανάγκες της υπηρεσίας (σε πήραν δηλαδή από το σχολείο χωρία να το ζητήσεις ή είχες πολύ καλό μέσο και σε πήραν) τότε μετράει ως διδακτική προϋπηρεσία. Αν έχεις πάρει απόσπαση σε γραφείο ενώ το έχεις ζητήσει, τότε δεν μετράει ως διδακτική και δεν κατοχυρώνεις και δικαίωμα μετάθεσης, αν είναι η πρώτη σου χρονιά.
Νομίζω τα λέτε ανάποδα...Η εκπαιδευτική νομίζω είναι "η μεγάλη", δηλαδή όλα τα χρόνια που έχουν αναγνωρισθεί.Η διδακτική είναι τα χρόνια που πραγματικά δίδαξες (δεν ξέρω αν πιάνει και τις προϋπηρεσίες ωρομισθίου σε ΤΕΙ-ΑΕΙ-ΙΕΚ).Δηλαδή διδακτική <= εκπαιδευτικής
αυτό το ερώτημα ακριβώς έθεσα και εγώ εξαρχής...και μάλιστα ζήτησα να μην κάνει ο καθένας τις εικασίες του. Εικασίες λογικές ή παράλογες μπορεί να κάνει ο καθένας....Ας μιλήσει κάποιος που είναι βέβαιος...η emmmaki μίλησε πάντως με βεβαιότητα ή κάνω λάθος?
Είμαι 99% σίγουρη γι΄αυτό ποθ είπα, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το πού το λέει. Ίσως στις εγκυκλίους αποσπάσεων;;;;;;Άλλωστε είναι γνωστός ο ντόρος που γίνεται κάθε χρόνο με πολλούς που πηγαίνουν στα δυσπρόσιτα για τα μόρια και μετά παίρνουν απόσπαση σε γραφείο και μετρά κανονικά η προϋπηρεσία τους!!!Και ενημερωτικά, μέχρι πριν λίγο καιρό η υπηρεσία σε ΚΔΑΥ δεν μετρούσε ως διδακτική, παρόλο που μέσα στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών είναι και η παράλληλη στήριξη μαθητών ή ακόμα και η διδαδκαλία στην τάξη αν χρειάζεται. Με το νέο νόμο της ΕΑ είναι διδακτικη και αυτή.
Επισημαίνεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της διδακτικής υπηρεσίας τα χρονικά διαστήματα που αφορούν τις κάθε είδος άδειες, τις αποσπάσεις και τη διάθεση των εκπαιδευτικών σε φορείς του ΥΠΕΠΘ και γενικά σε φορείς όπου δεν προσφέρουν διδακτικό έργο λόγω της μακρόχρονης απουσίας και αλλαγής αντικειμένου ενασχόλησης (σχετικό το με αριθμ. 2485/28-6-2004/Φ90 έγγραφο του Ν.Σ.Κ.).Παρά ταύτα θα συμπληρώνονται στην επισυναπτόμενη αίτηση τα χρονικά διαστήματα που αφορούν άδειες κύησης, άδειες λοχείας, βραχυπρόθεσμες αναρρωτικές άδειες, κανονικές και ειδικές άδειες. Διευκρινίζεται ότι ειδικές άδειες είναι οι αναφερόμενες στο άρθρο 50 του Ν. 3528/2007.