0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MairyLiscious στις Δεκεμβρίου 01, 2008, 09:05:53 pmΛενα είναι θλιβερο οτι κι εγω προτιμω να κοιταξω τις σημειωσεις του φροντιστηριου παρα του παν/ιου.Στο λεω κι εδω γιαννενα σπουδασα . Καλο πανεπιστήμιο δεν λέω ΑΛΛΑ όταν τελειωσα οτι εφοδια ειχα ηταν καθαρα θεωρητικού επιπεδου κατα 80% μη σας πω 90% σε σημείο που λυπάμαι που το λεω ακουγα τι εκαναν στα ΤΕΙ και ζηλευα.Τι να κανεις ομως???Συμφωνώ απολύτως. Κι εγώ Γιάννενα τελείωσα. 90% και βάλε τα θεωρητικά. Το μονο πιο πρακτικό μάθημα που θυμάμαι ηταν της μουσικής. Απο εκεί μάθαμε πως να κάνουμε αφόρμηση και γενικά να εισάγουμε τα παιδιά στο θέμα/prοject... Σοβαρά,τόσους μήνες πρακτική κάνατε σε άλλα τμήματα; Εμείς το μεγαλύτερο ενιαίο κομμάτι πρακτικής ήταν ένας μήνας στο τέλος. Και γενικά, σύνολο πρακτικών σε όλα τα έτη ήταν 2 μήνες(μαζί με τις παρατηρήσεις) Δυστυχώς έχεις δίκιο Ritalamp, τώρα που διαβάζω για Ασεπ συμπληρώνω πολλά κενά που είχα.
Λενα είναι θλιβερο οτι κι εγω προτιμω να κοιταξω τις σημειωσεις του φροντιστηριου παρα του παν/ιου.Στο λεω κι εδω γιαννενα σπουδασα . Καλο πανεπιστήμιο δεν λέω ΑΛΛΑ όταν τελειωσα οτι εφοδια ειχα ηταν καθαρα θεωρητικού επιπεδου κατα 80% μη σας πω 90% σε σημείο που λυπάμαι που το λεω ακουγα τι εκαναν στα ΤΕΙ και ζηλευα.Τι να κανεις ομως???
Λίγο καιρό έκανα να μπω και η συζήτηση φούντωσε για τα καλά Στο δικό μου τμήμα, του Πανεπιστημίου Πατρών η πρακτική άσκηση έγινε στα 4 τελευταία εξάμηνα, πηγαίναμε σε ζευγάρια 4 φορές το εξάμηνο και διδάσκαμε εναλλάξ και σας ρωτάω με 4 επισκέψεις σε νηπιαγωγεία το εξάμηνο είναι δυνατόν να μπεις στη φιλοσοφία του επαγγέλματος που σπουδάζεις? Και σαν μην εφτανε αυτό, στα χειμερινά εξάμηνα ετοιμάζαμε 1 δραστηριότητα τη μία φορά διάρκειας 20 λεπτών και 1 ολοκληρωμένο "μάθημα" την επόμενη και στα εαρινά κάναμε εμείς μάθημα και στις 2 επισκέψεις. Τα μοναδικά που μάθαμε για τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη των δρατηριοτήτων ήταν η εξακτίνωση, που παλεύαμε να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό το ουρανοκατέβατο, είχαμε μια εικόνα ότι στη δρστηριότητα πρέπει να θέτουμε στόχους από περισσότερα από 1 γνωστικά αντικείμενα και προσπαθούσαμε να βελτιώνουμε τις δραστηριότητες σύμφωνα με το αν τις έβρισκαν σωστές οι υπεύθυνες, που δεν λέω σίγουρα ξέρανε το αντικείμενό τους αλλά λίγο η έλλειψη χρόνου, καθώς οι συναντήσεις ήταν λίγες, λίγο η έλλειψη ενημέρωσης και λίγο η δική μας ανωριμότητα που δεν τα πέρναμε και τόσο σοβαρά έχουν ως αποτέλεσμα τώρα να ψάχνομαι και ουσιαστικά τώρα να μαθαίνω το αντικείμενο που σπούδασα. Το δε κορυφαίο ήταν που σε μία μαζική συνάντηση σε αμφιθέατρο μας μοίρασαν χαρτιά για να γράψουμε τι είναι η διαθεματικότητα Και τι δεν θα είδαν οι άμοιρες υπεύθυνες στις απαντήσεις. Τα στάδια που λέτε η αφόρμηση και τα λοιπά εγώ τώρα τα βλέπω για πρώτη φορά, ή για να πω την αλήθεια τη λέξη αφόρμηση την άκουσα από μία Κύπρια συμφοιτήτριά μου που μας είπε οτι στα σχολεία στην Κύπρο την χρησιμοποιούν πριν ξεκινήσουν ένα θέμα. Μόνο σε ένα μάθημα όπου ασχολούμασταν με την πλητοφορική, το οποίο ήταν και επιλογής και κατά τύχη το πήρα, είχε διαφορετικό περιεχόμενο, δηλ βρίσκαμε το ρόλο του εκπαιδευτικού ανάλογα με τη θεωρία μάθησης που επιλέγαμε, ορίζαμε τη διάρκεια και κάποια επιπλέον στοιχεία. Και σας ρωτάω πως λοιπόν να μην έχω εγώ μία κάποια ανασφάλεια στην ανάπτυξη δραστηριότητας? Από όσα βλέπω στις συζητήσεις μας δεν μπορώ να πω παίρνω θάρρος και με βοηθάνε να καταλάβω τι γίνεται ακριβώς, από την άλλη όταν βλέπω πράγματα που δεν έχω ξαναδεί αποκαρδιώνομαι λίγο γιατί απορώ αν θα μπορέσω να τα καταλάβω-κατακτήσω και να τα αναπτύξω την κρίσιμη εκείνη ώρα. Και για να έρθω και στο θέμα που άνοιξα, μάλλον δεν θα το ψάξω για ιδιαίτερο θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη και ότι απορία μου δημιουργηθεί θα την εκφράσω εδώ, όπου σίγουρα θα έχω ανταπόκριση Σχετικά με τα στάδια της δραστηριότητας οι δραστηριότητες που υπάρχουν στο βιβλίο του Κιτσαρά είναι ενδεικτικές έτσι? Και κάτι άλλο, στην αξιολόγηση στο βιβλίο έχει ερωτήσεις που θέτει ο νηπιαγωγός με σκοπό την αξιολόγηση, αν ζητηθεί αξιολόγηση κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνουμε? Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!