*

Αποστολέας Θέμα: SOS Θέματα για ΑΣΕΠ - ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 62907 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kriskris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: SOS Θέματα για ΑΣΕΠ - ΠΕ60
« Απάντηση #252 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:46:52 pm »
Γεια σας κορίτσια στον ασεπ του 2007 πίστευα sos την ειδική αγωγή αλλα τωρα που έγινε νεος κλάδος πε61 δεν το πιστευω για θεμα, αν κ ποτε μη λες ποτε!

Κ κατι άσχετο:
Πότε έκανε ''μάθημα'' ο Σταύρου στα Γιάννενα ???Εκτος  αν εννοεις τις εργασιες που έβαζε ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:28 »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:51:26 pm »
αχαχαχαχα
σωστηηηηηηηη
που σωστηηηηηηηηηηη
και αν τυχαινε να κανει μαθημα ηταν μια φορα το χρονο
δεν ξερω αν ειχες την ''τυχη'' αλλα εγω την ειχα να τον παρακολουθησω  ;D ;D ;D ;D
χαχαχαχαχα να σαι καλα με κανες και γελασα ;) ;)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος kriskris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:59:14 pm »
Εχω κανει 3 ολοκληρες φορες μαθημα μαζι του (κ στα 4χρονια)!!!κ ειμαι πολυ περιφανη!!!!  ;D ;D ;D ;D
Ο άνθρωπος απλα ειναι αλλου!!!!!!! Κανει παρεα στον Freud ;D

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 12:33:34 am »
Εχω κανει 3 ολοκληρες φορες μαθημα μαζι του (κ στα 4χρονια)!!!κ ειμαι πολυ περιφανη!!!!  ;D ;D ;D ;D
Λοιπον κι εγω ειχα καθηγητρια τη Τζουριαδου!
Το γενικοτερο θεμα της ειδικης αγωγης ειναι θεμα εξειδικευμενο μονο για εκεινους που εχουν εντρυφησει.Δεν νομιζω πως με τις βασικες μας σπουδες ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνωσεις. Εξαλλου, περα απο κινητικα προβληματα, δεν μπορει σε επιπεδο προσχολικης αγωγης να γινουν διαγνωσεις πχ δυσλεξιας, υπερκινητικου συνδρομου κ.α. απο εμας. Η Τζουριαδου μας το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!!.Μπορουμε απλως να "υποψιαστουμε"προβληματα κυριως λογου, οπως προβληματα εκφραστικου/προσληπτικου τυπου και να παρεμβουμε, αν και παλι, στο πανεπιστημιο ηταν συγκρατημενη με τετοια θεματα μαζι μας. Εκανε σπουδαια δουλεια με τους της Ειδικης Αγωγης.
Οσο για τη μητερα που αναφερθηκε πιο πανω, δεν ειναι η νηπιαγωγος κλινικη ψυχολογος.θα μπορουσε βεβαια να απευθυνθει αρχικα στην ειδικη συμβουλο, αλλαι οχι να περιμενουν απο τους εκπαιδευτικους να ειναι τα παντα και παντου!!!!!
"....Ακόμα νύχτα λέγεται ,εκτός αν εν λευκώ αισιοδοξείς........"
 Κική Δημουλά
"Επτά φορες κλείνεις τα μάτια...την όγδοη καταδικάζεις μονομιάς..."
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:28 »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 09:24:08 am »
Καλημερα u2 φυσικα και δεν ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνωσεις απλα να ''προλαβουμε'' οσο μπορουμε ορισμενα πραγματα ...για να ενημερωσουμε τους γονεις (μεσα απο την παρατηρηση και καταγραφη) ή να απευθυνθουμε σε καποιον ειδικο.

οχι να περιμενουν απο τους εκπαιδευτικους να ειναι τα παντα και παντου!!!!!
 δεν συμφωνω
καλο ειναι απο ενδιαφερον και αγαπη για τα παιδια να εισαι η ιδια ενημερωμενη για τα παντα καταλαβαινω το πως εκφραζεις την αγανακτηση σου αλλα πολλοι γονεις περιμενουν απο μας τα παντα και πιστευουν σε μας οποτε ας μην τους απογοητευουμε και πανω απο ολα ας μην απογοητευουμε τους εαυτους μας ειναι καθαρα πως το βλεπει ο καθενας και ποσο παραπανω εχει ορεξη να ενημερωθει για ορισμενα ζητηματα αλλα και παλι τονιζω οταν εισαι αναμεσα σε παιδια πρεπει να ξερεις τα παντα-γνωμη μου και εχω διαβασει εδω στο φορουμ διορισμενες να λενε οτι μεχρι μαθηματα πρωτων βοηθειων εχουν παρακαλουθησει και πολυ καλα εκαναν πιστευω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2009, 09:34:41 am από MairyLiscious »
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Fringer Pint

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 09:37:13 am »
Λοιπον κι εγω ειχα καθηγητρια τη Τζουριαδου!
Το γενικοτερο θεμα της ειδικης αγωγης ειναι θεμα εξειδικευμενο μονο για εκεινους που εχουν εντρυφησει.Δεν νομιζω πως με τις βασικες μας σπουδες ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνωσεις. Εξαλλου, περα απο κινητικα προβληματα, δεν μπορει σε επιπεδο προσχολικης αγωγης να γινουν διαγνωσεις πχ δυσλεξιας, υπερκινητικου συνδρομου κ.α. απο εμας. Η Τζουριαδου μας το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!!.Μπορουμε απλως να "υποψιαστουμε"προβληματα κυριως λογου, οπως προβληματα εκφραστικου/προσληπτικου τυπου και να παρεμβουμε, αν και παλι, στο πανεπιστημιο ηταν συγκρατημενη με τετοια θεματα μαζι μας. Εκανε σπουδαια δουλεια με τους της Ειδικης Αγωγης.
Οσο για τη μητερα που αναφερθηκε πιο πανω, δεν ειναι η νηπιαγωγος κλινικη ψυχολογος.θα μπορουσε βεβαια να απευθυνθει αρχικα στην ειδικη συμβουλο, αλλαι οχι να περιμενουν απο τους εκπαιδευτικους να ειναι τα παντα και παντου!!!!!

Πολυ σωστά, με τις βασικές μας σπουδες δεν ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνώσεις, συμφωνώ. Πάντως η διαγνωση στο παιδακι ---που ανεφερα παραπάνω-- εχει γίνει απο ειδικούς κ ναι, οκ "οχι, να περιμένουν απο τους εκπαιδευτικούς να είναι παντου κ πάντα" αλλά νομίζω οτι τουλάχιστον πρεπει να είμαστε σε θέση να συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους, απο συμβούλους κ ειδικους κ εννοείται τους γονείς.. η μητέρα αυτή οχι μονο εχει απευθυνθεί στο συμβουλο αλλα κ παντου, αφου πρώτα βέβαια παρακαλεσε τη νηπ/γο να κάνουν πιο συχνες συναντήσεις οι γονεις ως ομαδα μαζί της γενικότερα κ πιο ειδικά για το θέμα αυτό ----αρκεί να σας πω, οτι απο την αρχη του σχολικου ετους δεν εχει γινει παρα μονο μια φορα συνάντηση κ αυτή επειδή η συγκεκριμένη μητερα πηρε τηλ τους γονείς για να συναντηθούν!!!! ελεος!!!
 είναι μια ακραια περίπτωση που τυχαίνει να γνωρίζω κ απλά σας την αναφερα. Με τρομοκράτησε η ιδεα καθώς δεν εχουμε γνώσεις χειρισμού των περιπτώσεων αυτών αλλα κ  με αηδίασε στη κυριολεξία η στάση της νηπ/γού η οποία τυχαίνει να είναι μια νεαρη κοπέλα που μόλις τελείωσε το παν/μιο εδωσε ασεπ κ περασε κ μπράβο της αλλά.............εσας δηλ πώς σας φαινεται αυτό????συνάδει με οσα πρέπει, σε βασικό επίπεδο, να πράττουμε? δε το νομίζω.
 Anyway, πιστεύω οτι αν μπει τετοιο θεμα αναπτυξης --που το απευχομαι-- θα είναι στη βαση  του πώς θα χειριστουμε τη κατασταση σε βασικο επίπεδο δηλ ποια η σταση μας , με ποιους θα συνεργαστουμε κλπ.........τωρα που το ξανασκέφτομαι πραγματικά δε ξερω αν εβαζαν τετοιο θεμα τι θα ζητουσαν ακριβώς.....ας ελπίσουμε οτι δε θα μπει...
κ ---ασχετο---ας πιστέψουμε κ εμεις οι ιδιες καποια στιγμη στη διαρκη επιμόρφωση κ δια βιου μαθηση γιατί με τα  λιγοστά -κατα την αποψη μου- εφόδια που εχουμε, σε πραγματικές συνθήκες ταξης θα τα βρούμε σκούρα κ θα παρουμε κ στο λαιμό μας πολλά παιδακια. αυτα.
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book."
Groucho Marx

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 09:41:29 am »
Είναι τρελό πακέτο να έχεις ειδικό παιδί στην τάξη και γιατί δεν επαρκούν οι γνώσεις μας και γιατί όταν έχεις μεγάλο τμήμα είναι αδύνατο να τα βγάλεις πέρα μόνη σου χωρίς να γίνεις 47.000 κομμάτια. Είχα υπερκινητικό παιδί σε τμήμα με 8 και όλα ήταν μια χαρά, γιατί υπήρχαν απεριόριστα περιθώρια δράσης. Είχα όμως και σε τμήμα με 25 και δεν τα έβγαζα πέρα με ΤΙΠΟΤΑ!!! Θέλεις υποστήριξη και υποδομές που απλά δεν υπάρχουν, εκτός κι αν είσαι τυχερή, το σχελείο έχει τμήμα ένταξης και μάλιστα ενεργό, οπότε τότε γίνεται δουλειά. Το υπόλοιπο 95% των περιπτώσεων φταίει η νηπιαγωγός που "δε θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση" (λένε οι γονείς, μέχρι να μείνουν πέντε λεπτά μόνοι τους με το τμήμα και να δουν τι εστί βερύκοκο).

Τώρα για τη συγκεκριμένη συνάδελφο εσύ ήσουν μπροστά και ξέρεις.
Όσο για το πώς αναπτύσσουμε το θέμα, κατά βάθος είναι τα ίδια πράγματα με τη διαπολιτισμική, απλά μπορείς να αναφερθείς και στο ειδικό προσωπικό (διδακτικό και βοηθητικό). Για τη διάγνωση υπάρχουν τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) και όλα τα δημόσια ιατροπαιδαγωγικά κέντρα (π.χ. τα σχετικά τμήματα στα νοσοκομεία παίδων, στους δήμους κ.λ.π.).
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 11:59:49 am »
Είναι τρελό πακέτο να έχεις ειδικό παιδί στην τάξη και γιατί δεν επαρκούν οι γνώσεις μας και γιατί όταν έχεις μεγάλο τμήμα είναι αδύνατο να τα βγάλεις πέρα μόνη σου χωρίς να γίνεις 47.000 κομμάτια. Είχα υπερκινητικό παιδί σε τμήμα με 8 και όλα ήταν μια χαρά, γιατί υπήρχαν απεριόριστα περιθώρια δράσης. Είχα όμως και σε τμήμα με 25 και δεν τα έβγαζα πέρα με ΤΙΠΟΤΑ!!! Θέλεις υποστήριξη και υποδομές που απλά δεν υπάρχουν, εκτός κι αν είσαι τυχερή, το σχελείο έχει τμήμα ένταξης και μάλιστα ενεργό, οπότε τότε γίνεται δουλειά. Το υπόλοιπο 95% των περιπτώσεων φταίει η νηπιαγωγός που "δε θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση" (λένε οι γονείς, μέχρι να μείνουν πέντε λεπτά μόνοι τους με το τμήμα και να δουν τι εστί βερύκοκο).

Τώρα για τη συγκεκριμένη συνάδελφο εσύ ήσουν μπροστά και ξέρεις.
Όσο για το πώς αναπτύσσουμε το θέμα, κατά βάθος είναι τα ίδια πράγματα με τη διαπολιτισμική, απλά μπορείς να αναφερθείς και στο ειδικό προσωπικό (διδακτικό και βοηθητικό). Για τη διάγνωση υπάρχουν τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) και όλα τα δημόσια ιατροπαιδαγωγικά κέντρα (π.χ. τα σχετικά τμήματα στα νοσοκομεία παίδων, στους δήμους κ.λ.π.).
Συμφωνω με οσα λες, απλως ημουν κατηγορηματικη και συνοπτικη, καθως τελευταια ακουω συνεχως παραπονα για εκπ/κους διαφορων βαθμιδων που τους στελνουν στην πυρα γιατι εκαναν το "λαθος" να εχουν τελειωσει ενα η και παραπανω πανεπιστημια, στις προπτυχιακες τους σπουδες να μην τους καταρτιζουν και κατοπιν, οταν μπουν στον στιβο της εκπαιδευσης, χωρις καταλληλη επιμορφωση-την οποια πρεπει με δικη τους βουληση να παρακολουθησουν και  να πληρωσουν αδρα για να την εχουν!!!-να τους ζητουν να ειναι ειδικοι. Οχι, δεν το δεχομαι . Ας κανει κατι αυτη η πολιτεια επιτελους!
Σ' ο,τι αφορα το πως θα μπορουσε να διατυπωθει αναλογο θεμα, θα συμφωνησω με την Ριτα.
Ριτα, τι σημαινουν τα αρχικα, γιατι εγω ειμαι ακομη στα ΚΔΑΥ. Ευχαριστω.
 Κική Δημουλά
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 12:10:50 pm »
Αν θελήσουν να βάλουν θέμα για την ειδική αγωγή πιο πιθανό είναι να το συνδέσουν με την πρώιμη παρέμβαση και την πρόληψη.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 01:41:20 pm »
 U2 να σου  πω την αλήθεια στο μήνυμα της Jacqueline αναφερόμουν, γιατί ουσιαστικά συμφωνώ με αυτό που λές. όσο για τα αρχικά δε θυμάμαι καθόλου τι σημαίνουν. Λογικά θα αναφέρονται στο νόμο.

Επίσης νομίζω ότι έχει ένα δίκιο η lena!!! γιατί όντως η έγκαιρη παρέμβαση είναι από τα τρέντυ ζητήματα της ειδικής. Επίσης με το θέμα της ειδικής συνδέεται και η διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης (τουλάχιστον το συνέδεσαν στο σεμιναριο του ΠΙ)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 02:16:37 pm »
  Τα αρχικά ΚΔΑΥ σημαίνουν Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και υποστήριξης. Με το νέο νόμο της ειδικής Αγωγής, ο όρος έχει αλλάξει. Τώρα λέγονται: Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και
Υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (ΚΕΔΔΥ).
Τώρα αν τα κάνουν αυτά που λέει ο τίτλος τους;;;;;   :-X :-X :-X !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 03:25:57 pm »
U2 να σου  πω την αλήθεια στο μήνυμα της Jacqueline αναφερόμουν, γιατί ουσιαστικά συμφωνώ με αυτό που λές. όσο για τα αρχικά δε θυμάμαι καθόλου τι σημαίνουν. Λογικά θα αναφέρονται στο νόμο.

Επίσης νομίζω ότι έχει ένα δίκιο η lena!!! γιατί όντως η έγκαιρη παρέμβαση είναι από τα τρέντυ ζητήματα της ειδικής. Επίσης με το θέμα της ειδικής συνδέεται και η διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης (τουλάχιστον το συνέδεσαν στο σεμιναριο του ΠΙ)
Ριτα, μπορουμε να βρουμε κατι σχετικο στο διδυκτιο; αναφερομαι στο εν λογω σεμιναριο.
 Κική Δημουλά
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 03:37:03 pm »
Με το θέμα της ειδικής έχω προβληματιστεί, γιατί και εγώ όπως και πολλες γνωστές μου δεν έχουμε υλικό... Ένα άλλο θέμα που άκουσα να "παίζει" πολύ είναι δραστηριότητα με μαγειρική, η οποία αγγίζει πολλά γνωστικά αντικείμενα, μαθηματικά, γλώσσα-ανάγνωση, γραφή, δημιουργία και έκφραση...
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 05:57:44 pm »
Νομίζω ότι έχει υλικό στη σελίδα του παιδαγωγικού ινστιτούτου, αλλά και κάτι ψιλά στη σελίδα  του ολοήμερου
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144