0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω κανει 3 ολοκληρες φορες μαθημα μαζι του (κ στα 4χρονια)!!!κ ειμαι πολυ περιφανη!!!! Ο άνθρωπος απλα ειναι αλλου!!!!!!! Κανει παρεα στον Freud
Παράθεση από: xrislaki στις Ιανουαρίου 22, 2009, 11:59:14 pmΕχω κανει 3 ολοκληρες φορες μαθημα μαζι του (κ στα 4χρονια)!!!κ ειμαι πολυ περιφανη!!!! Ο άνθρωπος απλα ειναι αλλου!!!!!!! Κανει παρεα στον Freud Λοιπον κι εγω ειχα καθηγητρια τη Τζουριαδου!Το γενικοτερο θεμα της ειδικης αγωγης ειναι θεμα εξειδικευμενο μονο για εκεινους που εχουν εντρυφησει.Δεν νομιζω πως με τις βασικες μας σπουδες ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνωσεις. Εξαλλου, περα απο κινητικα προβληματα, δεν μπορει σε επιπεδο προσχολικης αγωγης να γινουν διαγνωσεις πχ δυσλεξιας, υπερκινητικου συνδρομου κ.α. απο εμας. Η Τζουριαδου μας το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!!.Μπορουμε απλως να "υποψιαστουμε"προβληματα κυριως λογου, οπως προβληματα εκφραστικου/προσληπτικου τυπου και να παρεμβουμε, αν και παλι, στο πανεπιστημιο ηταν συγκρατημενη με τετοια θεματα μαζι μας. Εκανε σπουδαια δουλεια με τους της Ειδικης Αγωγης.Οσο για τη μητερα που αναφερθηκε πιο πανω, δεν ειναι η νηπιαγωγος κλινικη ψυχολογος.θα μπορουσε βεβαια να απευθυνθει αρχικα στην ειδικη συμβουλο, αλλαι οχι να περιμενουν απο τους εκπαιδευτικους να ειναι τα παντα και παντου!!!!!
Είναι τρελό πακέτο να έχεις ειδικό παιδί στην τάξη και γιατί δεν επαρκούν οι γνώσεις μας και γιατί όταν έχεις μεγάλο τμήμα είναι αδύνατο να τα βγάλεις πέρα μόνη σου χωρίς να γίνεις 47.000 κομμάτια. Είχα υπερκινητικό παιδί σε τμήμα με 8 και όλα ήταν μια χαρά, γιατί υπήρχαν απεριόριστα περιθώρια δράσης. Είχα όμως και σε τμήμα με 25 και δεν τα έβγαζα πέρα με ΤΙΠΟΤΑ!!! Θέλεις υποστήριξη και υποδομές που απλά δεν υπάρχουν, εκτός κι αν είσαι τυχερή, το σχελείο έχει τμήμα ένταξης και μάλιστα ενεργό, οπότε τότε γίνεται δουλειά. Το υπόλοιπο 95% των περιπτώσεων φταίει η νηπιαγωγός που "δε θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση" (λένε οι γονείς, μέχρι να μείνουν πέντε λεπτά μόνοι τους με το τμήμα και να δουν τι εστί βερύκοκο).Τώρα για τη συγκεκριμένη συνάδελφο εσύ ήσουν μπροστά και ξέρεις.Όσο για το πώς αναπτύσσουμε το θέμα, κατά βάθος είναι τα ίδια πράγματα με τη διαπολιτισμική, απλά μπορείς να αναφερθείς και στο ειδικό προσωπικό (διδακτικό και βοηθητικό). Για τη διάγνωση υπάρχουν τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) και όλα τα δημόσια ιατροπαιδαγωγικά κέντρα (π.χ. τα σχετικά τμήματα στα νοσοκομεία παίδων, στους δήμους κ.λ.π.).
U2 να σου πω την αλήθεια στο μήνυμα της Jacqueline αναφερόμουν, γιατί ουσιαστικά συμφωνώ με αυτό που λές. όσο για τα αρχικά δε θυμάμαι καθόλου τι σημαίνουν. Λογικά θα αναφέρονται στο νόμο.Επίσης νομίζω ότι έχει ένα δίκιο η lena!!! γιατί όντως η έγκαιρη παρέμβαση είναι από τα τρέντυ ζητήματα της ειδικής. Επίσης με το θέμα της ειδικής συνδέεται και η διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης (τουλάχιστον το συνέδεσαν στο σεμιναριο του ΠΙ)