*

Αποστολέας Θέμα: Σε πλήρη υποβάθμιση η Πληροφορική στα σχολεία - Τι θέλει να πει ο ποιητής???  (Αναγνώστηκε 4853 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος humus

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 62
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Σε πλήρη υποβάθμιση η Πληροφορική στα σχολεία

 

Οι ώρες που διδάσκεται το μάθημα δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις γνώσεις, ενώ οι μισοί από τους 6.000 καθηγητές που το διδάσκουν δεν έχουν πτυχίο Πληροφορικής
 

Σε πλήρη υποβάθμιση έχει οδηγηθεί το μάθημα της Πληροφορικής στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, καθώς οι ώρες που διδάσκεται δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις γνώσεις των μαθητών, ενώ οι μισοί καθηγητές που έχουν διοριστεί, προέρχονται από άλλες ειδικότητες και δεν έχουν πτυχίο Πληροφορικής!
Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την Ενωση Πληροφορικών Ελλάδας, αυτή τη στιγμή εργάζονται σε όλα τα σχολεία της χώρας και διδάσκουν το μάθημα της Πληροφορικής περίπου 6.000 καθηγητές. Από αυτούς, οι μισοί δεν διαθέτουν πτυχίο Πληροφορικής και τα μόνα σχετικά «προσόντα» που έχουν -όπως διατείνονται μέλη της ΕΠΕ- είναι η παρακολούθηση σεμιναρίων.

Οι πρώτες προσλήψεις έγιναν το 1992, οπότε και μπήκε η Πληροφορική στα γυμνάσια, και εξαιτίας της μη κατοχύρωσης παιδαγωγικής επάρκειας στους πληροφορικούς, δόθηκε η δυνατότητα να διδάσκουν το συγκεκριμένο μάθημα φυσικοί, μαθηματικοί, φιλόλογοι, θεολόγοι, ακόμη και νοσηλευτές, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια.

Αιτήματα
Τα μέλη της ΕΠΕ έχουν επανειλημμένα ζητήσει να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα, αφού εκτός της αδικίας που υφίστανται χιλιάδες εκπαιδευτικοί, η ανεργία στον κλάδο της Πληροφορικής έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδας, Δημήτρης Τσίγκος, η ίδρυση των κλάδων ΠΕ19-Πληροφορικής ΑΕΙ και ΠΕ20-Πληροφορικής ΤΕΙ έγινε το 1992, ωστόσο -τονίζει- «μέχρι και σήμερα περίπου 3.000 καθηγητές άλλων ειδικοτήτων διδάσκουν αντί για εμάς, ως αποτέλεσμα μιας αλλοπρόσαλλης και παράνομης τακτικής που ακολουθήθηκε στο παρελθόν και τερματίστηκε ύστερα από πολύχρονους δικαστικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες».

Μάλιστα, προσθέτει, «χιλιάδες άνεργοι πληροφορικοί βλέπουν να προκηρύσσονται μόνο 120 θέσεις στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20, ενώ την ίδια στιγμή οι διορισμένοι συνάδελφοί τους απειλούνται με αφαίρεση μαθημάτων που κατεξοχήν εμπίπτουν στην ειδικότητά τους».

Η Ενωση Πληροφορικών ζητεί ακόμα να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας στα γυμνάσια και τα λύκεια, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Σημειώνεται ότι στις τάξεις του γυμνασίου διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα, ενώ στο λύκειο η Πληροφορική είναι μάθημα επιλογής.

Στο «Εθνος» μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΕ Νεκτάριος Μουμουτζής, ο οποίος αναφέρθηκε και στις προτάσεις της Ενωσης, με τις οποίες -όπως λέει- θα δινόταν λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστικός φορέας των πληροφορικών προτείνει, σε χρονικό ορίζοντα 1-2 ετών, τα εξής:

- Προγραμματισμό της σταδιακής μετάταξης των μη πληροφορικών που είναι ενταγμένοι στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 στους φυσιολογικούς τους κλάδους.

- Θεσμοθέτηση μόνιμων θέσεων πληροφορικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη διδασκαλία μαθημάτων χρήσης υπολογιστών, την υποστήριξη άλλων μαθημάτων, προκειμένου να διδάσκονται με τη χρήση υπολογιστών, την τεχνική - διοικητική υποστήριξη των σχολείων και την επιμόρφωση σε μόνιμη βάση του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού.

- Προσλήψεις πληροφορικών στα γυμνάσια και τα λύκεια όλων των τύπων για την κάλυψη των διοικητικών - τεχνικών αναγκών με αυτοτελείς θέσεις προσωπικού που θα αναλάβουν και τη διαρκή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού των άλλων κλάδων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, ωστόσο, αναφέρεται και σε μία άλλη πτυχή του θέματος: «Το απολυτήριο λυκείου θα πρέπει να εξασφαλίζει στον τελειόφοιτο μαθητή όλες τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στην Πληροφορική και να μπορεί να χρησιμοποιείται και ως Πιστοποιητικό Χρήσης Υπολογιστή. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να αναβαθμιστεί το μάθημα της Πληροφορικής ποιοτικά και ποσοτικά και να διδάσκεται από τις αντίστοιχες ειδικότητες».

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ
Υπάρχουν συνολικά 57 τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ που σχετίζονται με τις επιστήμες Η/Υ, Πληροφορικής και τις Νέες Τεχνολογίες, τα οποία την περσινή χρονιά απορρόφησαν 7.900 εισακτέους. Ειδικότερα, στα 43 σχετικά τμήματα των ΑΕΙ, εισήχθησαν 6.032 φοιτητές, ενώ σε 14 των ΤΕΙ, εισήχθησαν 1.864 σπουδαστές.

ΣΤΗ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

batman

  • Επισκέπτης

  Συγχαρητήρια στην ΕΠΕ, τους εύχομαι και εις ανώτερα, να βάλουν την πληροφορική και στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς. Γιατί όχι και στα μαιευτήρια να υπάρχει και από ένας πληροφορικός  ;D

Πάντως από τα νούμερα που αναφέρει ουσιαστικά αυτοαναιρείται αφού προκύπτει ότι όσοι βγαίνουν μόνο από τα ΑΕΙ πληροφορικής σε ένα χρόνο είναι περισσότεροι από όλους τους πληροφορικούς σε όλη την εκπαίδευση. Δηλαδή και να διώξουν αυτούς που δεν έχουν πτυχίο δεν γίνεται τίποτα. Αλλού είναι η λύση, αλλά κανείς δεν τολμάει ούτε καν να το πει.

Αποσυνδεδεμένος panzos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 204
  • Φύλο: Άντρας
  • We are a way for the Cosmos to know itself
    • Προφίλ
Έχω ξαναπεί πως η εκπαίδευση δεν υπάρχει για τους εκπαιδευτικούς αλλά για τους μαθητές...

Ο λόγος που Πληροφορική πρέπει να διδάσκεται μόνο απο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥΣ είναι όχι για να διοριστούν ακόμα 3000(απο τους δεκάδες χιλιάδες) απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Πληροφορικής που είναι αδιόριστοι, αλλά και για να διδάσκονται τα παιδιά Πληροφορική στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση απο επιστήμονες πληροφορικής και μόνο , όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης εκτός της πρωτοπόρου στις νέες τεχνολογίες Ελλάδας.

Διότι μόνο με επιστήμονες πληροφορικής μπορεί να αναβαθμιστεί το μάθημα απο την δεινή θέση που έχει αυτή την στιγμή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση...

Επίσης όλοι οι πιστοποιημένοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων πρέπει να θυμούνται την πιστοποίηση τους όχι μόνο στις
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan

Wizard

  • Επισκέπτης
- Προσλήψεις πληροφορικών στα γυμνάσια και τα λύκεια όλων των τύπων για την κάλυψη των διοικητικών - τεχνικών αναγκών με αυτοτελείς θέσεις προσωπικού που θα αναλάβουν και τη διαρκή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού των άλλων κλάδων.

Πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου, γιατί αφορά το είδος της ύπαρξής μας στα σχολεία. Οι ηλεκτρονικές εργασίες έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, χωρίς το ΥΠΕΠΘ να έχει φροντίσει για το προσωπικό που θα τις αναλάβει, με αποτέλεσμα να γίνονται οι Πληροφορικοί τα παιδιά για όλες τις δουλειές, και σε αυτό φταίμε και εμείς αφού δεν αντιδρούμε ο καθένας για διάφορους λόγους. Όποιος έμαθε για την εφαρμογή γραμματειακής υποστήριξης e-School που θέλει το ΥΠΕΠΘ να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί (από ποιον;) και για το τι περιλαμβάνει , θα ξέρει τι εννοώ...

Επίσης, από εγκύκλιο για τις φετινές πανελλήνιες για τις αιτήσεις της γ' τάξης για το 2ο μάθημα γενικής παιδείας και για ΑΟΘ:
Από εφέτος η αίτηση –δήλωση δεν θα αποστέλλεται στα Γενικά Λύκεια σε έντυπη μορφή, αλλά θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ και θα μπορεί να εκτυπώνεται είτε από το Λύκειο είτε απευθείας από τον ίδιο τον υποψήφιο. Η υποβολή της θα γίνει στο Λύκειο ηλεκτρονικά με σχετικό πρόγραμμα που θα σας αποσταλεί. Για τον τρόπο και τη διαδικασία υποβολής της θα ενημερωθείτε μέσω νέας εγκυκλίου μας.

Άλλη μία εργασία που θα γίνεται ηλεκτρονικά από εδώ και πέρα...

πάρχει site που δημοσιεύονται οι απαντήσεις του ΥΠΕΠΘ σε ερωτήσεις βουλευτών ή τις παίρνουν μόνο οι ίδιοι και αν είμαστε τυχεροί τις μαθαίνουμε;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 06, 2008, 08:33:04 pm από Wizard »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bval

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 31
    • Προφίλ
Oι "συνδικαλιστικές" διεκδικήσεις μπορεί να βασίζονται στη λογική της μάζας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βασίζονται και στη λογική.

Το τι θα έπρεπε να ξέρουν οι μαθητές τελειώνοντας το σχολείο είναι σχετικό. Για παράδειγμα, γιατί να μην ξέρουν οδήγηση;

Στα δε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ είναι φυσικό οι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων να είναι καταλληλότεροι, εκτός αν οι πληροφορικάριοι ξέρουν και από πχ λογιστική.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλών ειδών απόφοιτοι πληροφορικής, που δεν είναι όλοι κατάλληλοι για την εκπαίδευση, διότι το αντικείμενό τους μπορεί να είναι και άσχετο με τα μαθήματα που γίνονται στο σχολείο, εκτός αν στο πανεπιστήμιο έκαναν ειδικό μάθημα για Windows-Word-Excel.

Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να πηγαίνουν οι πληροφορικάριοι στα δημοτικά, τη στιγμή που δε διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που στα δημοτικά πηγαίνουν δάσκαλοι και όχι φιλόλογοι ή άλλοι άσχετοι με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

xaan

  • Επισκέπτης
<<
Έχω ξαναπεί πως η εκπαίδευση δεν υπάρχει για τους εκπαιδευτικούς αλλά για τους μαθητές...

Ο λόγος που Πληροφορική πρέπει να διδάσκεται μόνο απο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥΣ είναι όχι για να διοριστούν ακόμα 3000(απο τους δεκάδες χιλιάδες) απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Πληροφορικής που είναι αδιόριστοι, αλλά και για να διδάσκονται τα παιδιά Πληροφορική στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση απο επιστήμονες πληροφορικής και μόνο , όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης εκτός της πρωτοπόρου στις νέες τεχνολογίες Ελλάδας.

Διότι μόνο με επιστήμονες πληροφορικής μπορεί να αναβαθμιστεί το μάθημα απο την δεινή θέση που έχει αυτή την στιγμή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση...>>

Σωστά τα λές, η εκπαίδευση υπάρχει για τους μαθητές. Γιατί όμως αντί για εκπαιδευτικούς (επιστήμονες με ειδικές γνώσεις, αλλά και παιδαγωγική κατάρτιση) το κράτος διορίζει σαν δασκάλους αυτών των μαθητών επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων χωρίς (!) παιδαγωγική κατάρτιση;. Πόσες χιλιάδες πτυχιούχοι Πληροφορικής έχουν διορισθεί στην εκπαίδευση ΧΩΡΙΣ να είναι εκπαιδευτικοί (=χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση);  





« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:19:44 am από xaan »

Αποσυνδεδεμένος heren

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 654
  • live your life
    • Προφίλ
Oι "συνδικαλιστικές" διεκδικήσεις μπορεί να βασίζονται στη λογική της μάζας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βασίζονται και στη λογική.

Το τι θα έπρεπε να ξέρουν οι μαθητές τελειώνοντας το σχολείο είναι σχετικό. Για παράδειγμα, γιατί να μην ξέρουν οδήγηση;

Στα δε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ είναι φυσικό οι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων να είναι καταλληλότεροι, εκτός αν οι πληροφορικάριοι ξέρουν και από πχ λογιστική.

Παράθεση

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλών ειδών απόφοιτοι πληροφορικής, που δεν είναι όλοι κατάλληλοι για την εκπαίδευση, διότι το αντικείμενό τους μπορεί να είναι και άσχετο με τα μαθήματα που γίνονται στο σχολείο, εκτός αν στο πανεπιστήμιο έκαναν ειδικό μάθημα για Windows-Word-Excel.



για οσους δεν ξερουν....
1. στο γυμνάσιο & στο λυκειο δεν διδάσκουμε μονο Windows-Word-Excel.
Ακόμα και αν το μαθημα ηταν Χρηση Η/Υ θεωρείς πιο κατάλληλο καποιον που απλα εχει την πιστοποιηση στις ΤΠΕ παρα εναν αποφοιτο ΑΕΙ?

Παράθεση

Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να πηγαίνουν οι πληροφορικάριοι στα δημοτικά, τη στιγμή που δε διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που στα δημοτικά πηγαίνουν δάσκαλοι και όχι φιλόλογοι ή άλλοι άσχετοι με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

2. Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να διορίζονται Δάσκαλοι στα δημοτικά, που ενω διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση, είναι απαραδεκτοι στη δουλεια τους.......

Αποσυνδεδεμένος panzos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 204
  • Φύλο: Άντρας
  • We are a way for the Cosmos to know itself
    • Προφίλ
Όσο αναφορά την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ είναι αυτονόητο πως όλα τα μαθήματα που έχουν σχέση με την πληροφορική(έστω και στοιχειώδη όπως Word, Excel) πρέπει να τα διδάσκουνε επιστήμονες πληροφορικής.
Αλλιώς θα μπούμε στην λογική πως όλα τα απλά κομμάτια της ύλης κάθε ειδικότητας(π.χ. εξίσωση πρώτου βαθμού στους Μαθηματικούς, υπολογισμός επιτοκίου στους Οικονομολόγους κ.ο.κ.) μπορεί να τα κάνει ενας καθηγητής άλλης ειδικότητας με πιστοποίηση 100 ωρών ... Αυτά μόνο στην Ελλάδα, λόγω του συμφέροντος του καθενός, μπορεί να ακούγονται...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω.

Τώρα όσο αναφορά τα Δημοτικά είναι μια εντελώς άλλη υπόθεση και εκεί μπορεί να έχει ο καθένας τις επιφυλάξεις του και δικαίως. Η άποψη μου είναι η εξής.

-Είτε πρέπει το ΥΠΕΠΘ να διορίσει πληροφορικούς που να κάνουν την υποστήριξη του εργαστηρίου πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου και την γραμματειακή υποστήριξη(η οποία είναι ογκώδης και θα γίνει ακόμα ογκωδέστερη με την τάση όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται πλέον απο το σχολείο και όχι απο τις διευθύνσεις) και να μην κάνουν όμως μάθημα.(εστω πχ ενα πληροφορικό ανα 2 σχολεία).
-Είτε πρέπει να τους διορίσει ως εκπαιδευτικούς με βασικό το μέλημα την υποστήριξη εργαστηρίου και πληροφοριακών συστημάτων και παράλληλα σαν δευτερεύουσα εργασία να κάνουνε και τα μαθήματα πληροφορικής του δημοτικού(αφού επιμορφωθούνε εκτενώς στα παιδαγωγικά τουλάχιστον κατά την εισαγωγική τους επιμόρφωση).
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2008, 02:32:04 pm από panzos »
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan

batman

  • Επισκέπτης
Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να διορίζονται Δάσκαλοι στα δημοτικά, που ενω διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση, είναι απαραδεκτοι στη δουλεια τους.......

Το παραπάνω πως το συμπεραίνεις? ότι δηλαδή οι δάσκαλοι είναι απαράδεκτοι στη δουλειά τους? μη μας πεις ότι είχες κάποιο κακό δάσκαλο ή έχεις ακούσει από κάπου για κάποιον. Στοιχεία συγκεκριμένα έχεις? Πραγματικά είναι λυπηρό ότι θετικοί επιστήμονες καταφεύγουν σε τέτοια επιχειρήματα.

Διότι αν εσύ δικαιούσαι να λες μια φορά ότι οι δάσκαλοι είναι απαράδεκτοι στη δουλειά τους τι να πούμε για όσους διδάσκουν την πληροφορική στα λύκεια και τα γυμνάσια που αντί να κάνουν μάθημα αφήνουν όλη τη χρονιά τους μαθητές να σερφάρουν στο internet. Επειδή αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από τους δασκάλους που λες (αυτοί τουλάχιστον προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους ενώ οι πληροφορικοί δεν κάνουν τίποτα) μάλλον πρέπει να ανακαλέσεις η να ανασκευάσεις αυτά που είπες.

 Δηλαδή όταν σας συμφέρει (γνωστικό αντικείμενο) πρέπει να διδάσκει μόνο όποιος έχει σχετικό πτυχίο, αλλά όταν δεν σας συμφέρει (παιδαγωγική επάρκεια) εκεί αυτοί που έχουν πτυχίο είναι άσχετοι και όλοι οι άλλοι σχετικοί έτσι?

Αποσυνδεδεμένος panzos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 204
  • Φύλο: Άντρας
  • We are a way for the Cosmos to know itself
    • Προφίλ
Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο λόγος ύπαρξης ενός πληροφορικού στα Δημοτικά που τον κάνει να διαφέρει απο την ύπαρξη ας πούμε ενός φιλολόγου είναι ότι ενα σχολείο πλέον χρειάζεται μεγάλη μηχανογράφηση απο την μία και απο την άλλη διαχείρηση του τεχνικού εξοπλισμού(π.χ. εργαστήριο πληροφορικής). Αυτό θα είναι για το καλό και των δασκάλων...

Τώρα απο την στιγμή που για τους λόγους που προανέφερα θα βρίσκεται ενας πληροφορικός στο σχολείο, δεν είναι κακή ιδέα μετά απο επιμόρφωση στα παιδαγωγικά να διδάσκει και τα μαθήματα πληροφορικής του Δημοτικού...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:56:40 pm από panzos »
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan

Αποσυνδεδεμένος heren

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 654
  • live your life
    • Προφίλ


Το παραπάνω πως το συμπεραίνεις? ότι δηλαδή οι δάσκαλοι είναι απαράδεκτοι στη δουλειά τους? μη μας πεις ότι είχες κάποιο κακό δάσκαλο ή έχεις ακούσει από κάπου για κάποιον. Στοιχεία συγκεκριμένα έχεις? Πραγματικά είναι λυπηρό ότι θετικοί επιστήμονες καταφεύγουν σε τέτοια επιχειρήματα.

Φυσικα και δεν βαζω ολους τους Δασκαλους σε ενα τσουβαλι...
 Φυσικά και αναφέρομαι σε ενα μικρο ποσοστό Δασκαλων...
φυσικά και δεν θέλω να ερθω σε καμια αντιπαράθεση
Παράθεση από: batman
Διότι αν εσύ δικαιούσαι να λες μια φορά ότι οι δάσκαλοι είναι απαράδεκτοι στη δουλειά τους τι να πούμε για όσους διδάσκουν την πληροφορική στα λύκεια και τα γυμνάσια που αντί να κάνουν μάθημα αφήνουν όλη τη χρονιά τους μαθητές να σερφάρουν στο internet. Επειδή αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από τους δασκάλους που λες (αυτοί τουλάχιστον προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους ενώ οι πληροφορικοί δεν κάνουν τίποτα) μάλλον πρέπει να ανακαλέσεις η να ανασκευάσεις αυτά που είπες.

Μηπως εχεις τον ακριβη αριθμο? ειμαι περιεργη να μαθω.....
Παράθεση από: batman
Δηλαδή όταν σας συμφέρει (γνωστικό αντικείμενο) πρέπει να διδάσκει μόνο όποιος έχει σχετικό πτυχίο, αλλά όταν δεν σας συμφέρει (παιδαγωγική επάρκεια) εκεί αυτοί που έχουν πτυχίο είναι άσχετοι και όλοι οι άλλοι σχετικοί έτσι?


Δεν ανακαλώ τιποτα...
Οσοι θελουν να καταλάβαν κατάλαβαν τι θέλω να πω
εσυ γιατι αναστατώθηκες τοσο??
 απλα απαντησα στο σχολιο του bval "Eκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να πηγαίνουν οι πληροφορικάριοι στα δημοτικά, τη στιγμή που δε διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση."
και επαναλαμβάνω
Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να διορίζονται Δάσκαλοι στα δημοτικά, που ενω διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση, είναι απαραδεκτοι στη δουλεια τους.......
και για να ξερεις
δεν αρκει η παιδαγωγικη επάρκεια για να μπεις σε ταξη δημοτικού
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2008, 05:40:22 pm από heren »

Αποσυνδεδεμένος bval

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 31
    • Προφίλ


Παράθεση

Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να πηγαίνουν οι πληροφορικάριοι στα δημοτικά, τη στιγμή που δε διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που στα δημοτικά πηγαίνουν δάσκαλοι και όχι φιλόλογοι ή άλλοι άσχετοι με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

2. Εκείνο όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια είναι να διορίζονται Δάσκαλοι στα δημοτικά, που ενω διαθέτουν την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση, είναι απαραδεκτοι στη δουλεια τους.......

Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να μιλήσουμε και για πληροφορικάριους που είναι άσχετοι πχ. από προγραμματισμό αλλά ξέρουν να προβάλουν την ιδιότητά τους ή ακόμα και τα μεταπτυχιακά τους προκειμένου να καλύψουν την αμάθειά τους.

Για να επανέλθουμε στην περίπτωση του δημοτικού, μόνο ως προιόν συντεχνιακής απαίτησης θα πήγαιναν στο δημοτικό άνθρωποι που είναι άσχετοι από τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του παιδικού περιβάλλοντος.

Και οι πληροφορικάριοι είναι άσχετοι με το παιδικό περιβάλλον, για τον ίδιο λόγο που είναι άσχετοι οι μαθηματικοί, οι οικονομολόγοι, οι μηχανικοί, οι βιολόγοι κ.ο.κ..

Αποσυνδεδεμένος bval

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 31
    • Προφίλ
Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο λόγος ύπαρξης ενός πληροφορικού στα Δημοτικά που τον κάνει να διαφέρει απο την ύπαρξη ας πούμε ενός φιλολόγου είναι ότι ενα σχολείο πλέον χρειάζεται μεγάλη μηχανογράφηση απο την μία και απο την άλλη διαχείρηση του τεχνικού εξοπλισμού(π.χ. εργαστήριο πληροφορικής). Αυτό θα είναι για το καλό και των δασκάλων...

Τώρα απο την στιγμή που για τους λόγους που προανέφερα θα βρίσκεται ενας πληροφορικός στο σχολείο, δεν είναι κακή ιδέα μετά απο επιμόρφωση στα παιδαγωγικά να διδάσκει και τα μαθήματα πληροφορικής του Δημοτικού...

Ουσιαστικά λοιπόν η απαίτηση είναι να προσληφθούν πληροφορικάριοι στα δημοτικά ως μάστορες και γραμματείς.

Αποσυνδεδεμένος panzos

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 204
  • Φύλο: Άντρας
  • We are a way for the Cosmos to know itself
    • Προφίλ
Η άλλη λύση είναι οι δάσκαλοι να μάθουν πληροφορική, αγγλικά και γυμναστική στο χαμηλό βέβαια επίπεδο των αναγκών ενός δημοτικού.

Δεύτερον να αναλάβουν την μηχανογράφηση ενός  σύγχρονου σχολείου στο οποία τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Τρίτον να μάθουν να στήνουν και συντηρούν ενα δίκτυο υπολογιστών και να διαχειρίζονται την διασύνδεση του με τα άλλα σχολεία.

Υπάρχει και αυτή η λύση αν θέλουμε να έχουμε ενα σύγχρονο σχολείο όπως τα υπόλοιπα των ανεπτυγμένων χωρών....

Δεν ξέρω πόσοι απο τους νέους, για να μην πώ για τους ήδη υπάρχοντες δασκάλους έχουν διάθεση να κάνουν όλα τα παραπάνω....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2008, 09:08:21 pm από panzos »
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 623
Σύνολο: 638

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.055 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.