*

Αποστολέας Θέμα: Κλειστά αύριο τα σχολεία; Γιατί;  (Αναγνώστηκε 6082 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GCB

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κλειστά αύριο τα σχολεία; Γιατί;
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 07:42:20 am »
Το βρίσκω πολύ προκλητικό, να κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και να πληρωνόμαστε όλοι εμείς τζάμπα.Και στις πορείες μπορούμε να πάμε και ένα κεράκι να ανάψουμε για το παιδί χωρίς να κλείσουν τα σχολεία.Νομίζω ότι κάτι τέτοιες αδικίες βλέπουν τα παιδιά, των οποίων οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ  και βγαίνουν στο δρόμο και τα σπάνε!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:38:59 »

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 08:11:34 am »
Το βρίσκω πολύ προκλητικό, να κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και να πληρωνόμαστε όλοι εμείς τζάμπα.Και στις πορείες μπορούμε να πάμε και ένα κεράκι να ανάψουμε για το παιδί χωρίς να κλείσουν τα σχολεία.Νομίζω ότι κάτι τέτοιες αδικίες βλέπουν τα παιδιά, των οποίων οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ  και βγαίνουν στο δρόμο και τα σπάνε!!!!
Ο αγώνας συνάδελφοι δε δίνεται με κλειστά σχολεία αλλά με ανοικτά !Η ανατροπή που πολλοί ευαγγελίζονται έρχεται μέσα απο τη σωστή τέλεση του καθήκοντος των διδασκόντων εντός και εκτός τάξης.Δυστυχώς ,πολλοί συνάδελφοι "βολεύονται "απο το κλείσιμο των σχολείων.Η αδράνεια ,η εγκατάλειψη στη...τύχη,η αδιαφορία,η κωφαλαλία πολλών εξ ημών, κάνουν τους μαθητές  πιστά αντίγραφα μας .Καλές και ωραίες οι ειρηνικές πορείες αλλά η ουσία έρχεται αθόρυβη και ανεπαίσθητη μέσα απο την ευσυνείδητη δουλεία μας στο χώρο του σχολείου.Ας ακούσουμε τους μαθητές μας και ας χάσουμε 5  και δέκα λεπτά μάθημα.Ας μάθουμε να τους ακούμε.Έχουν πολλά να μας μάθουν.....

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 09:22:19 am »
.Δυστυχώς ,πολλοί συνάδελφοι "βολεύονται "απο το κλείσιμο των σχολείων.Η αδράνεια ,η εγκατάλειψη στη...τύχη,η αδιαφορία,η κωφαλαλία πολλών εξ ημών, κάνουν τους μαθητές  πιστά αντίγραφα μας .Καλές και ωραίες οι ειρηνικές πορείες αλλά η ουσία έρχεται αθόρυβη και ανεπαίσθητη μέσα απο την ευσυνείδητη δουλεία μας στο χώρο του σχολείου.Ας ακούσουμε τους μαθητές μας και ας χάσουμε 5  και δέκα λεπτά μάθημα.Ας μάθουμε να τους ακούμε.Έχουν πολλά να μας μάθουν.....

συμφωνώ απολυτα..imak..μόνο που δυστυχώς για να μπορέσει να το κάνει αυτο ένας εκπαιδευτικός, θα πρέπει να το θέσει στόχο κ να το θέλει ..κ για να το θέλει πρέπει να τον έχουν ακούσει κ τον ίδιο για να ξέρει κι αυτος να ακούει..όταν μέσα στην εκπ βρίσκονται τόσοι άνθρωποι με προβλήματα, απωθημένα, διαταραχες..κ τα σχολεία δεν εχουν ούτε έναν ειδικό στον οποιο ν απευθύνονται παιδιά κ εκπαιδευτικοι, τί περιμένουμε..

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 10:11:02 am »
GCB έλεος με τα )$&@()#$&λεφτά! δεν μετριούνται τα πάντα στην ζωή με χρήματα. πόσα κερδίσαμε σήμερα, πόσα χάσαμε και ποιος πληρώθηκε τζάμπα.
όσο για τα παιδιά με τους σκληρά εργαζόμενους γονείς, μην ανησυχείς . αυτά έχουν καλύτερο κριτήριο και βλέπουν. και ξέρουν ότι αδικία είναι τα βατοπέδια, τα τζογαρισμένα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, το ελαστικό ωράριο, η "δωρεάν" παιδεία .... και δεν νομίζω ότι εξοργίζονται από τους καθηγητές τους που πληρώνονται μία μέρα παραπάνω για να συμμετέχουν σε πένθος και πορείες διαμαρτυρίας μαζί τους.

και εν τέλει, αύριο έχει απεργία. ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

edit: Α! και οσονούπω θα έχει και εκλογές...ιδού το μεγαλύτερο πήδημα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:38:59 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 10:18:35 am »
δεν ξερω για σας αλλα εγω δεν εχω τιποτα να πω στους μαθητες μου. ντρεπομαι για ολα και δεν πιστευω σε τιποτα πια. το μονο που τους λεω και πιστευω - ακομα; - ειναι οτι η γνωση ειναι δυναμη. αλλα σε τετοια σαθρη κοινωνια δεν ξερω αν παραμενει δυναμη...το μονο που εχει αξια ειναι το χρημα σε ποσοτητα και ανεξαρτητως ποιοτητας και προελευσεως. οσο πιο πολλα και εις βαρος ολων των υπολοιπων τοσο πιο μαγκας εισαι...
οι κακοι που βγαινουν στους δρομους και τα σπανε, οι ψυχασθενεις που πυροβολουν παιδια, οι μαγκες που πανε και ερχονται με βαλιτσες του κρατικου προϋπολογισμου στα χερια, κ.ο.κ και οι χαζοι ή χαμενη γενια - προσφατα κατα αλλους...- που δινουν ασεπ αλλα κυριως ειναι και θα παραμεινουν ανεργοι, ανεκμεταλλευτοι, παροπλισμενοι, αποκαρδιωμενοι, αγανακτισμενοι χωρις ελπιδα και προοπτικη, που θα  πληρωνουν φορους μια ζωη οχι για αυτους αλλα για να βλεπουν τους κουμπαρους να συναπτουν και αλλες κουμπαριες και να ανταλλασσουν και αλλες βαλιτσες.
ελατε λοιπον να βαλουμε και αλλες ταμπελες, και αλλες διαχωριστικες γραμμες και αλλη υποκρισια και αηδια αναμεσα μας. ελατε λοιπον να πουμε συνειδητα ψευδη στα παιδια μας για το μελλον τους.

υγ.να μην ξεχασω να παρακαλεσω γνωστους και αγνωστους για ωρομισθια, αναπληρωση, προσωρινη συμβαση εργασιας εστω και καθημερινη, χωρις ενσημα, χωρις δικαιωματα, χωρις αμοιβη, χωρις κανενος ειδους παροχη και κυριως χωρις ηθικη ικανοποιηση.

Αποσυνδεδεμένος GCB

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 10:39:34 am »
Τελικά μετά από όσα γράφεις, πείστηκα happiness ότι καθόμαστε ψύλλου πήδημα και μας έγινε ΣΥΝΗΘΕΙΑ.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 10:51:32 am »
Τελικά μετά από όσα γράφεις, πείστηκα happiness ότι καθόμαστε ψύλλου πήδημα και μας έγινε ΣΥΝΗΘΕΙΑ.
ψύλλου πήδημα είναι η δολοφονία του παιδιού; ή οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας; που ακριβώς αναφέρεσαι;

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Απ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;ΓΙΑΤΙ;
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 10:52:25 am »
Μπορείς να μετατρέψεις το μήνυμά σου σε πεζά;

GCB βλέπω μας αγνοείς πλήρως ε; Ε θα το κάνουμε και εμείς ωσονούπω...

Αποσυνδεδεμένος GCB

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 11:18:52 am »
Έχεις δίκαιο Dr Michael δεν πρόσεξα ότι το ζήτησες.Ζητώ συγνώμη, θα το αλλάξω μόλις βρω χρόνο.Απλώς να πω στη happiness ότι για το θάνατο του παιδιού να κλείσει και 1 και 2 και 5 μέρες το σχολείο του.Όχι όμως όλα τα σχολεία της χώρας.Φυσίκα και πενθούμε όλοι, φυσικά και δεν πρέπει να ξανασυμβεί!Θα το πετύχουμε όμως αυτό αν κλείσουμε τα σχολεία;Ειλικρινά νομίζω ότι προκαλούμε χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν.Μπορούμε να  συμμετέχουμε σε πορείες αλλά όχι την ώρα του σχολείου.Ψύλλου πήδημα,είναι όλες εκείνες οι μέρες που καθόμαστε και μας πληρώνουν και είναι πάρα πάρα πάρα πολλές. ΚΑΙ η σημερινή!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 12:02:18 pm »
Απλώς να πω στη happiness ότι για το θάνατο του παιδιού να κλείσει και 1 και 2 και 5 μέρες το σχολείο του.Όχι όμως όλα τα σχολεία της χώρας.Φυσίκα και πενθούμε όλοι, φυσικά και δεν πρέπει να ξανασυμβεί!Θα το πετύχουμε όμως αυτό αν κλείσουμε τα σχολεία;Ειλικρινά νομίζω ότι προκαλούμε χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν.Μπορούμε να  συμμετέχουμε σε πορείες αλλά όχι την ώρα του σχολείου.Ψύλλου πήδημα,είναι όλες εκείνες οι μέρες που καθόμαστε και μας πληρώνουν και είναι πάρα πάρα πάρα πολλές. ΚΑΙ η σημερινή!

Για τις υπόλοιπες αργίες/χαμένες μέρες κτλ κτλ δεν αναφέρομαι. Είναι άλλη συζήτηση και σε καμία περίπτωση δεν συμψηφίζονται οι περιπτώσεις.
Για την σημερινή (και την χτεσινή, και την αυριανή...) , το θέμα είναι ότι δεν πενθούμε ΜΟΝΟ. Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε κιόλας για την ανατροπή ενός status quo που ΠΡΟΚΑΛΕΙ αυτά τα "περιστατικά". Διότι το παιδί δεν σκοτώθηκε σε ατύχημα , οπότε είναι δικαιολογημένο να κλείσει ίσως μερικές μέρες μόνο το δικό του σχολείο. Σκοτώθηκε σε ένα περιστατικό , του οποίου οι λόγοι και οι αιτίες είναι πολύ συγκεκριμένες και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στον αγώνα για την ανατροπή τους. ΟΛΟΙ. Καθηγητές, δάσκαλοι , μαθητές, και όλος ο λαός. Και εγώ προσωπικά, τον αγώνα αυτόν τον θεωρώ εξίσου σημαντικό μάθημα με τις επιστήμες που διδάσκονται στο σχολείο, και  δεν είμαι διαθετιμένη να του βάλω κανένα politically correct ωράριο.

Να σημειώσω πάντως, ότι η ΟΛΜΕ είχε ανακοινώσει απεργία την σημερινή πριν από την ανακοίνωση του Στυλιανίδη για κλείσιμο της βθμιας. Η κίνηση του Στυλιανίδη είναι εντελώς σπασμωδική και απ άκρη σ άκρη υποκριτική, διότι το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να "μαζέψει" τις αντιδράσεις που ήξερε ότι θα υπήρχαν. Διότι προφανώς για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι προτιμότερο τα σχολεία να είναι κλειστά με επίσημη απόφαση του υπουργείου, παρά λόγω των απεργιών και των καταλήψεων. Γι αυτό εγώ όπως είπα και παραπάνω, λέω μπράβο στα παιδιά που πήγαν και κάναν κατάληψη σήμερα στα σχολεία τους παρά το επίσημο κλείσιμο, διότι δεν έτσι δεν αφήνουν να "καπελωθεί" η αντίδρασή τους από "επίσημες ενέργειες".

Επίσης υπενθυμίζω ότι απεργίες κυρήξαν και οι δάσκαλοι, οι πανεπιστημιακοί, και στάσεις εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στον ΟΣΕ και άλλοι που δεν τους θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε ο μόνος κλάδος που αφήνει σήμερα τις δουλειές του για να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, και πολύ καλά κάνουμε. Φίλη μου δικηγόρος ήταν πυρ και μανιά που ο δικηγορικός σύλλογος δεν κύρηξε αποχή.

edit: ένας από τους λόγους που σήμερα οι πορείες είναι πρωί, είναι γιατί την ίδια ώρα είναι και η κηδεία του παιδιού. Το θέμα είναι συμβολικό και συναισθηματικό. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΡΑΡΙΟ!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 09, 2008, 12:05:10 pm από happiness »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 01:07:53 pm »
δεν ξέρω... ,γιατί δεν είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός ακόμα, αλλά μια μέρα σαν την σημερινή κ γω δεν θα θελα να κλείσουν τα σχολεία , όχι βέβαια όμως να πάμε κ να κάνουμε μάθημα σαν να μην συμβαίνει τπτ αλλά θα προτιμούσα να πήγαινα κ να μιλούσαμε με τα παιδιά για το τι συμβαίνει γύρω μας, να ακούσουμε τι νιώθουν,  τι πιστεύουν πως δέχονται όλα αυτά τα γεγονότα. νομίζω θα είχε μεγαλύτερη "αξία" από το απλά να κλείσουμε τα σχολεία.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 01:48:23 pm »
δεν ξέρω... ,γιατί δεν είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός ακόμα, αλλά μια μέρα σαν την σημερινή κ γω δεν θα θελα να κλείσουν τα σχολεία , όχι βέβαια όμως να πάμε κ να κάνουμε μάθημα σαν να μην συμβαίνει τπτ αλλά θα προτιμούσα να πήγαινα κ να μιλούσαμε με τα παιδιά για το τι συμβαίνει γύρω μας, να ακούσουμε τι νιώθουν,  τι πιστεύουν πως δέχονται όλα αυτά τα γεγονότα. νομίζω θα είχε μεγαλύτερη "αξία" από το απλά να κλείσουμε τα σχολεία.
πήγαινε στις καταλήψεις τους ή στις πορείες της πόλης σου. Πιθανότατα θα τους βρει εκεί. Το "απλά κλείνουμε τα σχολεία" το κάνουμε εμείς εάν κάτσουμε όλη μέρα στο σπιτάκι μας. Εάν κατεβούμε στις κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές μας (που παρεπιπτόντως σύμμετέχουν πολύ πιο μαζικά απ ότι οι καθηγητές) τότε δεν "κλείνουμε απλά τα σχολειά" , "κλείνουμε τα σχολεία και βγαίνουμε στους δρόμους". έχει διαφορά.

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 01:51:18 pm »
Το βρίσκω πολύ προκλητικό, να κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και να πληρωνόμαστε όλοι εμείς τζάμπα.Και στις πορείες μπορούμε να πάμε και ένα κεράκι να ανάψουμε για το παιδί χωρίς να κλείσουν τα σχολεία.Νομίζω ότι κάτι τέτοιες αδικίες βλέπουν τα παιδιά, των οποίων οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ  και βγαίνουν στο δρόμο και τα σπάνε!!!!

Αυτα βλεπουν? Δε βλεπουν τον αγωνα δρομου, απο το πρωι μεχρι το βραδυ σε ενα εκπαιδευτικο συστημα που σκοτωνει το μυαλο και την ψυχη τους?Δε βλεπουν τους γονεις τους να δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να πληρωνουν δανεια, καρτες και ουσιαστικα να μη ζουν, τη στιγμη που οι Εφραιμ, Ρουσσοπουλοι και οι λοιποι, αλητες πλουτιζουν στις πλατες των γονιων τους, τις δικες τους τις δικες μας? Δε βλεπουν το κρατος καταστολης να κακοποιει, να σκοτωνει και τελικα ολοι να αθωωνονται? Πραγματικα ποση βλακεια και αλλοτριωση υπαρχει στον κοσμο? Πραγματικα απορω και θλιβομαι!!!!

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 02:57:14 pm »
happiness: Α! και οσονούπω θα έχει και εκλογές...

Και αν γίνουν δηλαδή εκλογές...τί θα γίνει;;; Αυτή είναι η λύση τώρα;;; μια τρύπα στο νερό θα γίνει (προσωπική μου άποψη )
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144