0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
οχι δεν ειναι ετσι..μπορουμε να κανουμε την διαφορα. Απο τα χερια μας περνανε ολοι οι αυριανοι πολιτες . Μπορουμε να κανουμε το καλυτερο δυνατον, παρεμβαινοντας εκει που η οικογενεια αδιαφορει, εκει που το κρατος υστερει. Πρεπει να ειναι στοχος ολων μας!!!
Οι τελευταίες ημέρες μας πήραν ένα σκοτεινό χρώμα, πόνος, θλίψη, οργή για τα όργανα της εξουσίας, περισσυλλογή και προβληματισμός.Ο όρκος μας θα πρέπει να είναι ιερός, όπως αυτός των αρχαίων Ελλήνων, καθώς πλέον έχουμε χάσει τις αξίες, τις αρχές, τα ιδανικά μας ,την πίστη μας στον ίδιο τον άνθρωπο.Σαφώς και εμείς οι εκπαιδευτικοί-ακόμη περισσότερο οι νέοι που τώρα μπαίνουμε στο δημόσιο σχολείο-έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και τη δυνατότητα να αλλάξουμε συνήθειες και το μαρασμό που επικρατεί χρόνια τώρα στη δημόσια εκπαίδευση. Πρέπει όμως να έχουμε ήθος και διαθεση για κουβέντα, παρέα, συντροφιά. Έχουμε κλειστεί στον εαυτό μας και έχουμε γεμίσει φοβίες και προκαταλήψεις.Η Χρυσούλα τα είπε πολύ καλά, άλλωστε ξέρει από πρώτο χέρι τι εστί ΕΞΑΡΧΕΙΑ, εγώ πάλι τα έχω συνδέσει από τα φοιτητικά μου χρόνια με καλές και όμορφες στιγμές, ας μη ξεχνούμε ότι σφύζει από ζωή και νιάτα η περιοχή, τωρα οι γνωστοί-άγνωστοι αναρχικοί αμαυρώνουν την εικόνα των Εξαρχείων και δε θα έπρεπε. Φοβάμαι πως θα ζήσουμε σε ένα κράτος αστυνόμευσης, κυριαρχίας φόβου, να μη μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους, να μας παρακολουθούν από παντού, να ειμαστε πίσω από μία κλειδαρότρυπα συνεχως. Αυτό θέλει η εξουσία μας και θα το πετύχει. Ας αντισταθούμε, αρχικά στην προσωπική μας ζωή, στην ίδια την καθημερνότητα, από τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο ενός γραφείου ή υπηρεσίας που μας επιβάλλει την εξουσία του, χωρίς να μπορουμε να εκφράσουμε την άποψή μας. Σκεφτείτε τι γίνεται στα δημόσια σχολεία με τους "δημοκρατικούς μας διευθυντές', τους ''δημοκρατικούς συναδέλφους μας, που βυσματώνουν για μια θεσούλα δίπλα στο σπιτι τους'', για να μη μιλήσουμε για τους ανωτέρους. Υπάρχει μεγαλη σήψη στο χώρο της εκπαίδευσης.
Και εγώ λυπάμαι πολύ όταν βλέπω εκπαιδευτικούς που το επίπεδό τους δεν είναι καλύτερο από αυτού που πυροβόλησε το παιδί αλλά ούτε καλύτερο από αυτών που σκορπάν το τρόμο χθες σε όλη τη χώρα με το να καίνε Πανεπιστήμια,