0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπερα. Θα ηθελα τη βοηθεια απο καποιους των αγγλικων. Θελω να μου προτεινετε καποια βιβλια (που αν ειναι δυνατον να υπαρχουν και τα αντιστοιχα βιβλια απαντησεων) ωστε να κανω μια αποπειρα μονος μου να προετοιμαστω για advance η ακομη και για proficiency για city and guilds. Ευχαριστω εκ των προτερων...
Παράθεση από: Touristakos στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 01:02:47 amΚαλησπερα. Θα ηθελα τη βοηθεια απο καποιους των αγγλικων. Θελω να μου προτεινετε καποια βιβλια (που αν ειναι δυνατον να υπαρχουν και τα αντιστοιχα βιβλια απαντησεων) ωστε να κανω μια αποπειρα μονος μου να προετοιμαστω για advance η ακομη και για proficiency για city and guilds. Ευχαριστω εκ των προτερων...Η μόνη περίπτωση που θα καταφέρεις να κάνεις μόνος σου προετοιμασία για C1/C2 είναι να έχεις ήδη κάνει το ανάλογο τμήμα, να έχεις αποτύχει και να θες να προσπαθήσεις να δώσεις ΞΑΝΑ μόνος σου. Όχι πως είναι ό,τι καλύτερο, αλλά έχω δει περιπτώσεις που το πήραν σοβαρά το θέμα και πήραν και το πτυχίο μόνοι τους. Από επίπεδο b1, χωρίς να κάνεις καθόλου προετοιμασία, λυπάμαι, αλλά δεν έχεις πολλές ελπίδες. Το c2 ζητάει να κάνεις report για παράδειγμα στην έκθεση που όσο καλός κι αν είσαι στην αυτοδιδασκαλία, δεν μπορείς να ξέρεις τη δομή και τη σύνταξη του συγκεκριμένου part. Οπότε, ακόμη και να καλύψεις τα readings με αρκετό διάβασμα και λεξιλόγιο, το listening με αρκετή πρακτική, υπάρχει το θέμα της έκθεσης που πρέπει σίγουρα να διδαχτούν τα διαφορετικά format που ζητάνε, αλλά και το κομμάτι των προφορικών. Το City and Guilds είναι όντως αρκετά φιλικό προς τον εξεταζόμενο, χωρίς αυτό να το κάνει ευκολότερο, αλλά ιδιαίτερα απαιτητικό στα προφορικά. Αν συνεχίζεις να θες να προετοιμαστείς μονος σου, ευχαρίστως να σου πω τι βιβλία είναι διαθέσιμα και από πού μπορείς να τα πάρεις.
p.s. Ξαναλέω, ότι είναι δύσκολο έως και αδύνατο να γίνει σωστή προετοιμασία χωρίς καθηγητή. Το ότι σας προτείνω κάποια βιβλία, δε σημαίνει ότι θεωρώ πως αυτά τα βιβλία είναι για αυτοδιδασκαλία. Η μόνη μέθοδος για αυτοδιδασκαλία είναι τύπου linguaphone και τα σχετικά με τα οποία καταφέρνεις να πας ένα ταξίδι και να παραγγείλεις ή να βρεις την τουαλέτα, όχι για να πάρεις πτυχίο.Οτάν κάνεις 8 χρόνια Αγγλικά έχεις δώσει του κόσμου τα λεφτά και χάνεις στο παρα πέντε ενα πτυχίο δεν θεωρώ οτι είναι και αδύνατο η προετοιμασία απο μόνοι μας...Στόχους να βάζετε και όλα θα γίνουν!!!
Καλησπερα.
Μου είπε μια καθηγήτρια οτι το city and guilds σήμερα αναγνωρίζετε μετά απο 5 χρόνια μπορεί να μην αναγνωρίζετε...και να δώσω λέει τα κλασσικά πτυχία για proficiency δηλαδή michigan,cambridge,edexcel...αληθεύει??έχω ήδη αγοράσει βιβλία και διάβασμα...