Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Καίτη στις Νοεμβρίου 05, 2015, 08:53:36 pm
-
Username: Καίτη
΄Εχω κάποιο πρόβλημα υγείας και μου έχει παραχωρηθεί ο ισόγειος χώρος του
χημείου μια και δεν μπορώ ν'ανεγώ σκάλες.΄Εχουν γίνει προσβλητικά σχόλια εις
βάρος μου από συνάδελφο για το πρόβλημά μου,αλλά και πίσω από την πλάτη μου
ότι το κάνω ψέματα,χωρίς ποτέ ο δ/ντής να βάζει στη θέση τους όσους τα
κάνουν.΄Εθεσα το θέμα στο σύλλογο ,διάβασα στο δ/ντή το καθηκοντολόγιο,έιπα
ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος ως οφείλει και
ζήτησα να καταγραφούν τα όσα ειπώθηκαν.Το βιβλίο πρακτικού έγραφα
εγώ.Συνάδελφος τοποθετήθκε ότι δεν είναι θέμα του συλλόγου,αλλά προσωπικό
και αυτό υιοθέτησε και ο διευθυντής.Στην αρχή μου είπε να γράψω στο πρακτικό
ότι είπαμε,μετά ότι θα γράψω ότι θέλει εκείνος και τέλος ότι δε θα γράψω
τίποτα γιατί δεν έχω δικαίωμα να γράφω όσα λέγονται.Εγώ έγραψα πολύ λιγότερα
αναφέροντας το όνομα του συναδέλφου που με διαβάλλει.Αφού με έβρισε ότι το
παρατράβηξα,έκανε πρακτικό στο βιβλίο πράξεων δ/ντή ότι ενήργησα με δόλο
επειδή είχα το βιβλίο πρακτικού για ιδίο όφελος,δεν έχω δικαίωμα να μιλάω
για το προσωπικό μου θέμα στο σύλλογο,ότι ο νόμος το απαγορεύει,δεν έχω
δικαίωμα να ζητώ να καταγραφεί η άποψή μου ως μειοψηφία και παράκουσα την
εντολή του να μην γράψω τίποτα,ακύρωσε το πρακτικό που έγραψα και ανέθεσε να
γράφει τα πρακτικά άλλος.΄Εφερε να το υπογράψω,δεν υπέγραψα,έγραψα με
επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και μου είπε ότι αν το τραβήξω θα με
τσακίσει.Κανένας συνάδελφος δε με υποστήριξε,όσα έκανε του τα υπέδειξε ο
προϊστάμενος και ρωτώ:Δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω επί προσωπικού στο σύλλογο
και να εκθέσω το πρόβλημά μου;Δεν έχω δικαίμα να ητήσω καταγραφή των όσων
είπα;Δεν είναι παράνομος να μου ζητήσει να μη γράψω όσα ειπώθηκαν;Θα βρω το
δίκιο μου αφού έχει τόση δύναμη κι εγώ κανέναν;Πώς θα τον κάνω να διορθώσει
ότι έχει γράψει για μένα στο βιβλίο πράξεων διευθυντή;Ζητάω βοήθεια αλλά με
νόμους
-
Συναδελφε δεν ειναι θεμα νομων δυστυχως.... Η πικρη πειρα λεει οτι σπανια διευθυντης βρισκει τον μπελα του για αυθαιρεσιες. Οι προισταμενοι δεν θελουν να ενοχλουνται και κουκουλωνουν υποθεσεις, ακομα κι αν απο πισω υπαρχουν ολοκληροι συλλογοι διδασκοντων και γονεις. Το εχουμε ζησει σε σχολειο, κοντεψαμε να βρουμε τον μπρλα μας εμεις αντι για τον φυρερισκο διευθυντη και ο προισταμενος εκτοτε μας εβαλε στο ματι. Ισως με συνδικαλιστικη βοηθεια να γινει κατι. Απο νομους ξεκινα με τον 1566/85 που εχει τα βασικα, να δεις τι ακριβως προβλρπεται για την συγκληση συλλογου και την καταγραφη πρακτικων.
-
Θα μιλήσω ως τελείως άσχετος με το θέμα,
Το ένα κομμάτι είναι τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος σου
Το άλλο κομμάτι είναι ότι τα έφερες εις γνώση της προϊσταμένης αρχής και αυτή δεν σε προστάτευσε ξεκινώντας έστω με την αναζήτηση της αλήθειας των δηλώσεών σου (δηλ. ενδεχομένως ο προϊστάμενος σου είναι ανεπαρκής ή ίσως στην πράξη συντάχθηκε με τα σχόλια αυτά – σηκώνει πολύ νομική ερμηνεία φαντάζομαι),
ο διευθυντής ως διευθυντής έχει λίγη αξία, αν μπορέσεις να αποδείξεις ότι ειπώθηκαν ρατσιστικά σχόλια ίσως να μπορείς να κινηθείς και εναντίον του ελληνικού κράτους, σε εργασιακό χώρο του οποίου έγιναν όλα αυτά και του οποίου οι υπάλληλοι δεν φρόντισαν να μην ειπωθούν εξ αρχής, ίσως να είναι και αναξιοπρεπή συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου κτλ κτλ
αν απλά είπε πως λες ψέματα μάλλον μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος σου και μάλλον θα ανταλλάξετε μηνύσεις και κάποτε θα γίνει ένα δικαστήριο και μετά δεν ξέρω τι
η δικαιολογία ότι δεν είναι θέμα του συλλόγου αλλά προσωπικό μου φαίνεται τεράστια ανοησία, αλλά ακόμη και έτσι το λογικό είναι να γραφεί ως θέμα της συνεδρίασης και να καταγραφεί ο λόγος που επικαλέστηκαν για την μη ενασχόληση-επίλυση του θέματος
στο πρακτικό ξέρω πως μπορείς να προσθέσεις σχόλια, παρατηρήσεις και ενστάσεις και μετά να υπογράψεις αλλά δεν έχεις δικαίωμα να μην υπογράψεις (μπορείς ίσως να καθυστερήσεις την υπογραφή με κάποιο τρόπο μέχρι να σιγουρευτείς για το τι θα προσθέσεις), παραπομπή σε νόμο γι αυτό δεν έχω
αντί να ψάχνεις εσύ τους νόμους ζήτησέ τους από τον διευθυντή που μεταξύ άλλων έχει καθήκον να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς στους οποίους προΐσταται για τους νόμους και την ορθή τους τήρηση
το ότι έγραψε πως ενήργησες με δόλο, στα δικά μου μάτια, είναι ερμηνεία των πράξεών σου και είναι πάρα πολύ τραβηγμένο, γενικώς έχω την εντύπωση πως στα πρακτικά καταγράφονται γεγονότα και δεν ερμηνεύονται γεγονότα, πιο πολύ σαν να σε έβαλαν να υπογράψεις ομολογία ενοχής μου φαίνεται
για ακύρωση πρακτικού δεν έχω ξανακούσει, που βασίστηκε και πως την αιτιολόγησε ο σύλλογος που είναι ανώτερο όργανο από τον διευθυντή (εκτός αν το άλλαξαν και αυτό), επίσης οι σελίδες είναι αριθμημένες και φαντάζομαι υπάρχει αλλά θεωρείται άκυρο ή κάτι τέτοιο?
Οπωσδήποτε και χωρίς καμία αμφιβολία χρειάζεσαι άμεσα έγκυρες νομικές συμβουλές, και - πάλι προσωπική άποψη - απόφυγε κάθε επαφή μαζί τους μέχρι να τις έχεις ή μέχρι να μιλήσει μαζί τους ο δικηγόρος σου
και καλή τύχη
-
Δυστυχώς μιλάμε για περίπτωση όπου ο διευθυντής και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι δεν θέλουν να χαλάσουν την "βόλη" τους ασχολούμενοι με το θέμα στη σωστή του διάσταση.
-
Ο Διευθυντής γνώριζε τα σχόλια αλλά μου είπε δεν είναι δουλειά του να ασχολείται μ'αυτά,έχει άλλα στο κεφάλι του.Κι εγώ του απάντησα κατ'ιδίαν ότι υπάρχει καθηκοντολόγιο που έχει παραβιάσει με τη στάση του και ζητώ να μιλήσω στο σύλλογο γι'αυτό.Μου είπε δε μπορώ,δεν έχω δικαίωμα...αλλά όταν του είπα ότι θα το φέρω αφού συγκεντρώσω το 1/3 των υπογραφών του συλλόγου,όπως ο νόμος ορίζει,έκανε πίσω.Ο ν.1566 πουθενά δεν αναφέρει τις μπούρδες που μου είπε.Οι συνδικαλιστές μου είπαν να τα καταθέσω εγγράφως να του κάνουν μια παράσταση,το πρόβλημα είναι ότι όσοι είχαν υπογράψει ακύρωσαν την υπογραφή τους κι έτσι φαίνομαι να μην έχω κανένα σύμμαχο.Δεν ξέρω τι έχει πραγματικά ειπωθεί γιατί δεν μπορώ ν'ανεβώ σκάλα και οι συνεδριάσεις γίνονται οι περισσότερες ερήμην μου.Ανεβαίνω καθισμένη στον ποπό μου όταν υπάρχει ανάγκη.Ε,να είμαι σάυτή την κατάσταση και να επιτρέπει να γίνονται σχόλια το θεωρά απάνθρωπο και δεν ταιριάζει σε διευθυντή και μάλιστα εκπαιδευτικό που διδάσκει τα παιδιά μας δικαιοσύνη,αλληλεγγύη και ότι άλλο.Αυτός όμως βγαίνει απ'άυτό αλώβητος κι εγώ στιγματισμένη σε πρακτικό ως ενργούσα με δόλο.Να πω εδώ ότι σ'αυτό το σχολείο είμαι από το 1999!
-
Αυτά τα θέματα σπανίως λύνονται υπηρεσιακά, οι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν... Δεν ξέρω συνάδελφε τι περιθώριο έχεις να το κυνηγήσεις ποινικά, αν έχεις τέτοια διάθεση και τέτοιες αντοχές βέβαια. Οι βολεμένοι υπαλληλίσκοι ταράζονται όταν ακούνε για δικηγόρους, γιατί από την υπηρεσία γλιτώνουν εύκολα, η δικαιοσύνη όμως κινείται διαφορετικά.
Ο προϊστάμενος ΔΔΕ τι τύπος είναι; Θα υπήρχε περίπτωση να έπαιρνε θέση;
-
Μην πιστεύεις σε λόγια και προφορικές απειλές. Κινήσου βασει εγγράφων, αν έχεις αποδεικτικά στοιχεία. Αν θες να το προχωρήσεις περισσότερο, μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ειδικευμένο στο Διοικητικό Δίκαιο.
-
Μερικά διάσπαρτα σχόλια:
1. Η "αντιμετώπιση" συναδέλφου δεν είναι θέμα μονίμου-αναπληρωτή. Μπορεί "αντιμετώπιση" αναπληρωτή να είναι σκάλες καλύτερη από μόνιμο.
2. Η όποια "αντιμετώπιση" συναδέλφου έχει να κάνει βαθύτερα από το "πως τον βλέπουν με την όλη στάση" του στην πορεία της αλληλεπίδρασής τους. Πχ άδειες που "χώνουν" τους υπόλοιπους (γνωστό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια η απασχόληση τάξεων καθηγητή που απουσιάζει από άλλους καθηγητές που μπορεί και να μην παίρνουν ούτε 1 απουσία όλη τη χρονιά). Μακροχρόνιες άδειες που νομίμως δικαιούνται παραπάνω βάσει νόμου εκλαμβάνονται πολλές φορές ως "λούφα" κάτω από την επίδραση του "βάρους" που πέφτει στους υπόλοιπους. Χρήση του χημείου (όπως είπες) που δεν έχει τυπικά αυτή τη χρήση δημιουργεί τα ανάλογα "αποτελέσματα" {θα ξέρεις, αλλά δεν το'πες}. Πραγματικά (ή και υπερβάλλοντα, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό) προβλήματα συναδέλφου αναγορεύονται σε υπερβολές του.
3. Κάποιες φορές (ακόμα και κατευθυνόμενα από τους προκαταλαμβάνοντες υπόλοιπους συναδέλφους) ο συνάδελφος κατηγορείται ( ή καλύτερα του δημιουργούν) ψυχολογικά προβλήματα. Με σχόλια/υπονοούμενα (ή και "απλά τραγουδάω, πάρ τα χαπάκια σου") το κλίμα επιτείνεται.
4. Το "κλίμα" για το συνάδελφο επιδεινώνεται από την αδιαφορία των υπολοίπων που μπορεί να συνειδητοποιούν βαθύτερα τις αιτίες αλλά δεν παίρνουν θέση ("εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;") ή ακόμα χειρότερα μπορεί άλλα να λένε σε συλλόγους (με τους υπόλοιπους) και άλλα προσωπικά στο συνάδελφο (ακόμα και "έχεις δίκιο, πήγαινε δικαστικά" να λένε στο συνάδελφο και άλλα σε συλλόγους), κάτι που επιδεινώνει την ψυχολογική κατάσταση του συναδέλφου.
5. Η ύπαρξη ή η συνδρομή ειδικού για την επίλυση ενός τέτοιου χρονίζοντος "κλίματος" σχεδόν ποτέ δεν "λύνει το πρόβλημα" καθώς οι περισσότεροι "ειδικοί" είναι στρατευμένοι (ή γίνονται) πριν έρθουν να λύσουν το "πρόβλημα"¨(ακόμα και οι συνδικαλιστές).
6. Η κατάληξη ενός τέτοιου χρονίζοντος κλίματος 1 έναντι (χιονοστιβάδας)υπόλοιπων συναδέλφων δείχνει πόσο άξιοι είμαστε να λεγόμαστε εκπαιδευτικοί και αν έχουν δίκιο στην κοινωνία να λένε: "Έλα τώρα 2-3 ώρες δουλεύουν κάθε μέρα και μετά σχολάνε!!¨και σίγουρα δείχνει τι είδους μάθημα "κάνουμε" στους μαθητές μας.
Τέτοια θέματα δείχνουν την κατάσταση που βρίσκεται η "Παιδεία" στη χώρα μας.
-
Ο Διευθυντής του σχολείου είναι κολλητός με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και τον προϊστάμενο του ΠΥΣΠΕ.Σκέφτομαι ότι θα πάω σε δικηγόρο και θα αντικρούσω όσα με κατηγορεί βάσει νόμων με μια αναφορά στο γραφείο.Κανένας δεν λέει "θα σε τσακίσω αν το συνεχίσεις"αν είναι νόμιμος και σωστός.Και μόνο αυτό που γράφει στο δικό του πρακτικό ότι παράκουσα την εντολή του να γράψω στα πρακτικά ό,τι μου υποδεικνύει,δε νομίζω να υποστηρίζεται από κανένα νόμο.Σιγά μην κάθε πρακτικογράφος δέχεται εντολές και επιθυμίες απ'όποιον δεν συμφωνεί!Το επεξεργάζομαι το θέμα και η βοήθειά σας εδώ είναι σημαντική.Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για την ανταπόκριση.
-
Ο Διευθυντής του σχολείου είναι κολλητός με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και τον προϊστάμενο του ΠΥΣΠΕ.Σκέφτομαι ότι θα πάω σε δικηγόρο και θα αντικρούσω όσα με κατηγορεί βάσει νόμων με μια αναφορά στο γραφείο.Κανένας δεν λέει "θα σε τσακίσω αν το συνεχίσεις"αν είναι νόμιμος και σωστός.Και μόνο αυτό που γράφει στο δικό του πρακτικό ότι παράκουσα την εντολή του να γράψω στα πρακτικά ό,τι μου υποδεικνύει,δε νομίζω να υποστηρίζεται από κανένα νόμο.Σιγά μην κάθε πρακτικογράφος δέχεται εντολές και επιθυμίες απ'όποιον δεν συμφωνεί!Το επεξεργάζομαι το θέμα και η βοήθειά σας εδώ είναι σημαντική.Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για την ανταπόκριση.
;)
-
Καλά ξεμπερδέματα συνάδελφε! Ελπίζω να βγάλεις άκρη με τους δικηγόρους. Ίσως το άκουσμά τους και μόνο να κάνει διευθυντή και προϊστάμενο να αλλάξουν στάση. Το κακό είναι ότι με την κυρίαρχη νοοτροπία του ωχαδερφισμού, όποιος διεκδικεί τα δικαιώματά του θεωρείται ότι ενοχλεί τους άλλους, ότι είναι προβληματικός και δημιουργεί αναστάτωση στον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο μας, και αυτός ο αντίκτυπος δύσκολα φεύγει, ακόμα κι αν λυθεί το πειθαρχικό θέμα...
Καλή τύχη!
-
Αν είσαι από το 1999 εκεί, έχεις θέμα υγείας, αναγκάζεσαι να ανέβεις όροφο με τον ποπο για να είσαι στο σύλλογο, έχεις αναλάβει το πρακτικό, κανείς δεν σε στηρίζει κλπ...... νομίζω έχεις κλείσει τον κύκλο σου εκεί, καιρός να πας αλλού
-
Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο υποδιευθυντής να μου πει τι τα ψάχνω,πολλή σημασία τους έδωσα!
-
Για το φίλο kinegiros:Μέχρι σήμερα δεν είχαμε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις ώστε να χρειαστεί να μετράω συμμάχους.Μαθαίνω όμως ότι υπάρχουν άτομα που δεν του έχουν υπογράψει,μέχουν υποστηρίξει και έχουν ζητήσει σύλλογο προκειμένου να τοποθετηθούν.Εμένα ήρθε ο διευθυντής και είπε τα δικά του.Μετά κράτησα αποστάσεις απ'όλους προκειμένου να μην μου ξεφύγει τίποτα πάνω στο θυμό μου και στόμα-στόμα μεταλλαχτεί.Οι ίδιοι με πλησίασαν την Παρασκευή και μου έδωσαν και μια άλλη εικόνα που αγνοούσα.Στο δρόμο που διάλεξα δύσκολα θα βρω υποστηρικτές και συμμάχους...αλλά κότα δε θ'αφήσω κανέναν να με πει..
-
Αγαπητή Καίτη, δεν νομίζω να κατάλαβες το πνεύμα με το οποίο σου έγραψα
δεν είσαι κότα αν φύγεις, υπερήφανη είσαι και τους βροντάς την πόρτα στην μούρη και άντε γεια.
Αν κάποιοι δεν με θέλουν 1 δεν τους θέλω 100, έτσι το σκέφτομαι αυτό που σου λέω. Το να πολεμήσεις την ηλιθιότητα είναι σπατάλη ενέργειας στην συγκεκριμένη περίπτωση έτσι όπως την περιγράφεις. Θες να είσαι μέσα σε ένα άρρωστο περιβάλλον, που κατά 99% δεν θα αλλάξει τίποτα και το οποίο θα σε φθείρει καθημερινά ?
-
Εν είδει αποφθεγμάτων:
Αν αυτό το "κλίμα" είναι "ηλιθιότητα", τότε όλη η Ελληνική "Παιδεία" ΣΗΜΕΡΑ είναι "ηλίθια":
Παντού συμβαίνουν τα ίδια ( "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;", "η 1000μπα να πέφτει και άγιος ο θειός", κλπ...)
Αλλού (ιδίως καινούριος) δεν αλλάζει κάτι.
Το δίλημμα είναι: αποφυγή δημοσιότητας του προβλήματος ή αποδοχή της βαρβαρότητας!
Στο ελληνικό σχολείο η παιδαγωγική ευαισθησία βρίσκεται υπό διωγμό!
Όσοι μιλάνε για παιδαγωγική θεωρούνται 'ιδιόρρυθμοι' και η βαρβαρότητα επικρατεί!
Ποιος νοιάζεται για διακρίσεις αυτής της ποιότητας;
Έεεεερχεται......απλά!
Ααααα:
Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο υποδιευθυντής να μου πει τι τα ψάχνω,πολλή σημασία τους έδωσα!
και:
"Οι ανόμοιοι έσονται όμοιοι"..... (θέλοντας και μη, φεύγοντας ή μη μιλώντας, τα ίδια παραμένουν ίδια και τα "διαφορετικά" γίνονται ίδια)
Περαστικά στην σημερινή ελληνική "παιδεία" (που δεν θα έρθουν ποτέ)....αν κάποιοι περίμεναν κάποια "αλλαγή" από τους νέους εκπαιδευτικούς (ίδιοι και χειρότεροι στην παιδαγωγική ευαισθησία...).
Αρκούν συμμετοχές σε Συλλόγους ελλ. σχολείων για να αντιληφθεί κάποιος την "αντιμετώπιση" μαθητών από τους "δασκάλους" τους ("διαχείρηση", όπως λέγεται συχνά!!!) "Όλοι όμοιοι: (Παρα)μοφωθείτε!!"
Δεν έχουν άδικο στην υπόλοιπη "κοινωνία":
Κι εγώ θα μπορούσα να κάνω μάθημα. 1 χαρά: 2-3 ώρες μάθημα και σχολάω!!
-
Όταν αντιμετώπισα ως αναπληρώτρια κάποιο πρόβλημα από συνάδελφο, ο σύλλογος δε με υποστήριξε και η διευθύντρια μου είπε "θα δεις τι θα πάθεις", όταν της ανακοίνωσα με εντιμότητα ότι θα κάνω αναφορά για το συμβάν. Η αναφορά ήταν έγγραφη προς το διευθυντή εκπαίδευσης, με κοινοποίηση στην τοπική ΕΛΜΕ, στην ΟΛΜΕ, στο υπουργείο παιδείας. Θα μπορούσα να το είχα κοινοποιήσει και στον Τύπο αλλά δεν το έκανα. Δεν έπαθα τίποτα απολύτως, δε με ενόχλησε κανείς και το θέμα κουκουλώθηκε με ένα ηλίθιο έγγραφο της διεύθυνσης μετά από έγγραφο του υπουργείου παιδείας σχετικά με το θέμα μου.
Θεωρώ ότι μία συμβουλή από δικηγόρο εξειδικευμένο σε θέματα εκπαίδευσης, θα μπορούσε να σου δώσει κάποιες λύσεις, εκτός δικαστηρίων, όπως είναι γραπτή αναφορά ή άλλου είδους έγγραφα. Ο σύλλογος σχεδόν πάντα λειτουργεί σαν να είναι "κότα" λόγω του δουλοπρεπούς ήθους των εκπαιδευτικών που έχει καλλιεργηθεί έντεχνα και επιτυχημένα από φορείς εξουσίας.
Σε άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα φέτος τον Ιούνιο ενημέρωσα ότι θα ζητήσω συμβουλή δικηγόρου και σταμάτησαν εναντίον μου επιθέσεις.
Σχετικά με την αλλαγή σχολείου για πρώτη φορά μετά από οκτώ περίπου χρόνια παραμονής στην οργανική μου σκέφτομαι την απόσπαση σε άλλο σχολείο, για να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου και να πετύχω την εξέλιξή μου ως εκπαιδευτικού, η οποία εμποδίζεται από ανίκανους και ηλίθιους διευθυντές.
Το θέμα είναι μεγάλο στην Ελλάδα και δεν υποστηρίζεται επαρκώς σε θεωρητικό και διδακτορικό επίπεδο πριν από τις αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο.
-
Το μότο είναι υπέρσυχνο από τους υπόλοιπους "καθηγητές" (για την "αντιμετώπιση" τέτοιων θεμάτων):
"Πάρτα χαπάκια σου και ηρέμησε".
Ώστε και κάποιος να "μιλήσει",
δεν αλλάζει τίποτα.
"όλοι ίδιοι"
ΟΚ>
-
Απο όσα διάβασα παραπάνω νομίζω ότι δεν είσαι σε θέση να δεις την πραγματική κατάσταση.Έχεις πωρωθεί.Είσαι στην τσίτα.Ψάχνεις στρατόπεδο.Θέλεις εκδίκηση.Και γενικότερα έχεις συνδράμει ιδιαίτερα στο καλό παιδαγωγικό κλίμα,στην αποφυγή παρεξηγήσεων,στην εξομάλυνση των σχέσεων και όλα τα καλά του κόσμου.Δουλεύω στην ειδική αγωγή έχω πολλούς συναδέλφους με ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μου και ο αλληλοσεβασμός είναι προφανής. Μετά από αυτά θα έπρεπε να πω και που φταίνε αυτοί που θεωρείς άλλο στρατόπεδο......μόνο που.......δεν είναι εδώ κανένας τους να πει την άποψη του και ακούγοντας την δικιά σου προφανώς υπάρχει ελλιπής περιγραφή.Η υποκειμενικότητα του παρατηρούμενου δεν αμφισβητείται ούτε από την επιστήμη.Στην καινούρια τάξη πραγμάτων δεν λειτουργεί σωστά ο σύλλογος σου και προφανώς ούτε εσύ.Και αναγκαστικά όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα καταφεύγουμε στους νόμους.Μόνο που τότε το φάγαμε το κλίμα.Μόνο με νόμους δεν γίνεται σχολείο ,γίνεται τράπεζα πληροφοριών. Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός.
-
Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός.
-
Απο όσα διάβασα παραπάνω νομίζω ότι δεν είσαι σε θέση να δεις την πραγματική κατάσταση.Έχεις πωρωθεί.Είσαι στην τσίτα.Ψάχνεις στρατόπεδο.Θέλεις εκδίκηση.Και γενικότερα έχεις συνδράμει ιδιαίτερα στο καλό παιδαγωγικό κλίμα,στην αποφυγή παρεξηγήσεων,στην εξομάλυνση των σχέσεων και όλα τα καλά του κόσμου.Δουλεύω στην ειδική αγωγή έχω πολλούς συναδέλφους με ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μου και ο αλληλοσεβασμός είναι προφανής. Μετά από αυτά θα έπρεπε να πω και που φταίνε αυτοί που θεωρείς άλλο στρατόπεδο......μόνο που.......δεν είναι εδώ κανένας τους να πει την άποψη του και ακούγοντας την δικιά σου προφανώς υπάρχει ελλιπής περιγραφή.Η υποκειμενικότητα του παρατηρούμενου δεν αμφισβητείται ούτε από την επιστήμη.Στην καινούρια τάξη πραγμάτων δεν λειτουργεί σωστά ο σύλλογος σου και προφανώς ούτε εσύ.Και αναγκαστικά όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα καταφεύγουμε στους νόμους.Μόνο που τότε το φάγαμε το κλίμα.Μόνο με νόμους δεν γίνεται σχολείο ,γίνεται τράπεζα πληροφοριών. Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός.
αν ήταν κότα ο Χριστός δεν θα σταυρωνόταν... θα τα είχε κάνει πλακάκια με τους κατηγόρους του...και θα ήταν ένας ακίνδυνος τραπεζορήτορας...
-
αν ήταν κότα ο Χριστός δεν θα σταυρωνόταν... θα τα είχε κάνει πλακάκια με τους κατηγόρους του...και θα ήταν ένας ακίνδυνος τραπεζορήτορας...
Σήμερα,
αρκεί να "τα κάνεις πλακάκια" με το παιδαγωγικό σύστημα της Γερμανίας (Herbart) και τελευταία το σύστημα του Ηνωμένου
-
Απο όσα διάβασα παραπάνω νομίζω ότι δεν είσαι σε θέση να δεις την πραγματική κατάσταση.Έχεις πωρωθεί.Είσαι στην τσίτα.Ψάχνεις στρατόπεδο.Θέλεις εκδίκηση.Και γενικότερα έχεις συνδράμει ιδιαίτερα στο καλό παιδαγωγικό κλίμα,στην αποφυγή παρεξηγήσεων,στην εξομάλυνση των σχέσεων και όλα τα καλά του κόσμου.Δουλεύω στην ειδική αγωγή έχω πολλούς συναδέλφους με ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μου και ο αλληλοσεβασμός είναι προφανής. Μετά από αυτά θα έπρεπε να πω και που φταίνε αυτοί που θεωρείς άλλο στρατόπεδο......μόνο που.......δεν είναι εδώ κανένας τους να πει την άποψη του και ακούγοντας την δικιά σου προφανώς υπάρχει ελλιπής περιγραφή.Η υποκειμενικότητα του παρατηρούμενου δεν αμφισβητείται ούτε από την επιστήμη.Στην καινούρια τάξη πραγμάτων δεν λειτουργεί σωστά ο σύλλογος σου και προφανώς ούτε εσύ.Και αναγκαστικά όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα καταφεύγουμε στους νόμους.Μόνο που τότε το φάγαμε το κλίμα.Μόνο με νόμους δεν γίνεται σχολείο ,γίνεται τράπεζα πληροφοριών. Ειλικρινά θεωρώ ότι μια καινούρια αρχή θα σε βοηθούσε εσωτερικά.Καλή συνέχεια.Οι μεγαλύτερες "Κότες" που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο Γκάντι και ο Χριστός.
Δεν ψάχνω εκδίκηση,ψάχνω δικαίωση.΄Οταν έχεις έναν διευθυντή που σε απειλεί "θα σε τσακίσω αν το συνεχίσεις"βλέπεις κάποιο κλίμα συνεννόησης και προσπάθειας να λύσουμε την όποια διαφορά;Θα συμφωνήσω ότι διαβάζετε μόνο τη δική μου άποψη που προσπαθώ να αποτυπώσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ,ίσως όχι με απόλυτη επιτυχία.΄Ενα πρακτικό στο οποίο εγώ φαίνομαι δολοπλόκα,που δουλεύω για ιδίον όφελος,που παρακούω ανωτέρους θα με συνοδεύει για το υπόλοιπο της όποιας επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.Πώς θα το διορθώσω χωρίς να καταφύγω σους νόμους κατά τη γνώμη σου;Ειλικρινά θα εκτιμήσω τη γνώμη και εμεπιρία σου.
-
Κανένα πρακτικό δεν θα σας συνοδεύει πουθενά...
Υπογράψτε από κάτω με την "επιφύλαξη Παντός νομίμου δικαιώματός μου..."
σημειώστε τη δική σας εκδοχή και λήξις..
Μην κάνετε εσείς κάποια ενέργεια... ο κύριος που έκανε σχόλια χαρακτηρίζει τον εαυτό του.
Εσείς δώσατε τη μάχη σας, αφοσιωθείτε στους μαθητές και το έργο σας, μόνο τα παιδιά αξίζουν από όλη την εκπαιδευτική ιστορία. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από γύρω σας. Ξεκινήστε να χαμογελάτε.. Θα ανησυχήσουν περισσότερο.
-
Εσείς δώσατε τη μάχη σας, αφοσιωθείτε στους μαθητές και το έργο σας, μόνο τα παιδιά αξίζουν από όλη την εκπαιδευτική ιστορία. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από γύρω σας. Ξεκινήστε να χαμογελάτε.. Θα ανησυχήσουν περισσότερο.
:)
-
Κανένα πρακτικό δεν θα σας συνοδεύει πουθενά...
Υπογράψτε από κάτω με την "επιφύλαξη Παντός νομίμου δικαιώματός μου..."
σημειώστε τη δική σας εκδοχή και λήξις..
Μην κάνετε εσείς κάποια ενέργεια... ο κύριος που έκανε σχόλια χαρακτηρίζει τον εαυτό του.
Εσείς δώσατε τη μάχη σας, αφοσιωθείτε στους μαθητές και το έργο σας, μόνο τα παιδιά αξίζουν από όλη την εκπαιδευτική ιστορία. Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από γύρω σας. Ξεκινήστε να χαμογελάτε.. Θα ανησυχήσουν περισσότερο.
Το παλεύω!!
-
Χώστου μια μήνυση για παράβαση καθήκοντος και αστόν να τρέχει.όταν ακούν μηνύσεις όλοι αυτοί χάνουν τον ύπνο τους.στο λεώ από ιδία πείρα φοβούνται τον ίσκιο τους.
-
Μετα απο τοσα χρονια προυπηρεσιας τετοια συμπεριφορα πραγματι δημιουργει ερωτηματικα...Γιατι τωρα ??
-
Μετα απο τοσα χρονια προυπηρεσιας τετοια συμπεριφορα πραγματι δημιουργει ερωτηματικα...Γιατι τωρα ??
Συνήθως οι προβαλλόμενοι λόγοι είναι αφορμές.
2. Η όποια "αντιμετώπιση" συναδέλφου έχει να κάνει βαθύτερα από το "πως τον βλέπουν με την όλη στάση" του στην πορεία της αλληλεπίδρασής τους. Πχ άδειες που "χώνουν" τους υπόλοιπους (γνωστό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια η απασχόληση τάξεων καθηγητή που απουσιάζει από άλλους καθηγητές που μπορεί και να μην παίρνουν ούτε 1 απουσία όλη τη χρονιά). Μακροχρόνιες άδειες που νομίμως δικαιούνται παραπάνω βάσει νόμου εκλαμβάνονται πολλές φορές ως "λούφα" κάτω από την επίδραση του "βάρους" που πέφτει στους υπόλοιπους. Χρήση του χημείου (όπως είπες) που δεν έχει τυπικά αυτή τη χρήση δημιουργεί τα ανάλογα "αποτελέσματα" {θα ξέρεις, αλλά δεν το'πες}. Πραγματικά (ή και υπερβάλλοντα, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό) προβλήματα συναδέλφου αναγορεύονται σε υπερβολές του.
Είναι πολλοί οι "βαθύτεροι" λόγοι και δεν μπορεί ο καθένας να μπει στην ψυχοσύνθεση του άλλου στο πως "βλέπει" το "θύμα".
Η "διαφοροποίηση" (στην όλη στάση, πχ ακόμα και αν μιλάει στον τόνο φωνής λίγο ή περισσότερο πιο δυνατά από ό,τι συνήθως, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί το "θύμα" {μπορεί και ο "θύτης"}) από την "ομάδα" είναι ο συνήθης λόγος (ακόμα και αν τον "αγαπάνε" πιο πολύ οι μαθητές!!!!).
Από εκεί και πέρα, με τον σχολιασμό δημιουργείται μια κρίσιμη μάζα "θυτών" (από απλή "θετική" διάθεση απέναντι στο "θύτη" που κάνει την αρχή-"ομοιότητα") που με το "δε βαρίεσαι!" και "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;" και "η 1000μπα να πέφτει, τί με νοιάζει εμένα;" των περισσότερων υπολοίπων (που δεν παίρνουν θέση) φτάνει στο σημείο
να μην υπάρχει "επιστροφή" (ακόμα και σε "σχέσεις" 15ετίας).
Κάτι αναρρωτικές διαρκείας του "θύματος" ή άδειες ανατροφής επιτείνουν το "κλίμα" τα χρόνια που λείπει από το σχολείο.
Το χειρότερο είναι αυτό που της είπε ο υποδιευθυντής: "Μην ασχολείσαι με αυτούς!" ενώ δεν κάνει τίποτα μπροστά σε όλους.
Και ακόμα χειρότερο να της λένε κάτι "υποστηρικτικό" κατ'ιδίαν και σε Συλλόγους ή με άλλους να λένε άλλα.
Απλά: Αυτοί είμαστε!
-
Μετα απο τοσα χρονια προυπηρεσιας τετοια συμπεριφορα πραγματι δημιουργει ερωτηματικα...Γιατι τωρα ??
Ο διευθυντής είναι ο καινούριος που ψηφίσαμε και έχει καταφέρει να διασπάσει με τις επιλογές ή προτιμήσεις του τον άλλοτε δεμένο σύλλογο...τουλάχιστον έτσι πιστεύω...έχει φέρει μια τοξικότητα που προχωράει και μεταφέρεται.
-
Συνήθως οι προβαλλόμενοι λόγοι είναι αφορμές.
Είναι πολλοί οι "βαθύτεροι" λόγοι και δεν μπορεί ο καθένας να μπει στην ψυχοσύνθεση του άλλου στο πως "βλέπει" το "θύμα".
Η "διαφοροποίηση" (στην όλη στάση, πχ ακόμα και αν μιλάει στον τόνο φωνής λίγο ή περισσότερο πιο δυνατά από ό,τι συνήθως, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί το "θύμα" {μπορεί και ο "θύτης"}) από την "ομάδα" είναι ο συνήθης λόγος (ακόμα και αν τον "αγαπάνε" πιο πολύ οι μαθητές!!!!).
Από εκεί και πέρα, με τον σχολιασμό δημιουργείται μια κρίσιμη μάζα "θυτών" (από απλή "θετική" διάθεση απέναντι στο "θύτη" που κάνει την αρχή-"ομοιότητα") που με το "δε βαρίεσαι!" και "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;" και "η 1000μπα να πέφτει, τί με νοιάζει εμένα;" των περισσότερων υπολοίπων (που δεν παίρνουν θέση) φτάνει στο σημείο
να μην υπάρχει "επιστροφή" (ακόμα και σε "σχέσεις" 15ετίας).
Κάτι αναρρωτικές διαρκείας του "θύματος" ή άδειες ανατροφής επιτείνουν το "κλίμα" τα χρόνια που λείπει από το σχολείο.
Το χειρότερο είναι αυτό που της είπε ο υποδιευθυντής: "Μην ασχολείσαι με αυτούς!" ενώ δεν κάνει τίποτα μπροστά σε όλους.
Και ακόμα χειρότερο να της λένε κάτι "υποστηρικτικό" κατ'ιδίαν και σε Συλλόγους ή με άλλους να λένε άλλα.
Απλά: Αυτοί είμαστε!
Αυτό το μπροστά σου σε υποστηρίζουμε,στο σύλλογο σιγήν ιχθύος μ'έχει απασχολήσει.Θα δείξει,περιμένω τη συνεδρίαση του συλλόγου για την αφαίρεση του βιβλίου πρακτικών
-
Χθες έκανα γραπτή αίτηση χορήγησης αντιγράφων των πρακτικών.Μια σελίδα νόμους,προεδρικά διατάγματα στα οποία στηρίζομαι και 3 γραμμές τι αιτούμαι.Φυσικά δεν μου τα έδωσε.Μου είπε θα εξετάσει το αίτημά μου κι ότι είναι να πάρω θα πάρω.Να το εκλάβω ως ειρωνεία;Δυστυχώς γι'αυτόν στους νόμους είναι αδιάβαστος...είναι η δεύτερη φορά που το διαπιστώνω σε λίγες μέρες.Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω...περιμένω κρατώντας ημερολόγιο του τι γίνεται κάθε μέρα.
-
Χθες έκανα γραπτή αίτηση χορήγησης αντιγράφων των πρακτικών.Μια σελίδα νόμους,προεδρικά διατάγματα στα οποία στηρίζομαι και 3 γραμμές τι αιτούμαι.Φυσικά δεν μου τα έδωσε.Μου είπε θα εξετάσει το αίτημά μου κι ότι είναι να πάρω θα πάρω.Να το εκλάβω ως ειρωνεία;Δυστυχώς γι'αυτόν στους νόμους είναι αδιάβαστος...είναι η δεύτερη φορά που το διαπιστώνω σε λίγες μέρες.Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω...περιμένω κρατώντας ημερολόγιο του τι γίνεται κάθε μέρα.
Σε άλλη περίπτωση που ξέρω, αίτησης χορήγησης πρακτικού συνεδρίασης (συγκεκριμένα) η απάντηση δ/ντή ήταν:
"Πότε θα μου τα δώσετε;"
'Ό,τι λέει ο Νόμος!" χωρίς σαφή απάντηση.
Στη λήξη , μα τζαστ του 2μήνου, τα είχα.
Το ημερολόγιο είναι μια καλή λύση σε περίπτωση πειθαρχικού ή δικαστικής έκβασης,
μα η διαδικασία γίνεται "κουβάρια".
Συνήθως δε λύνεται τίποτα με κουκούλωμα και διαρκείς διενέξεις που φθείρουν.
Οι "συμμαχίες" είναι πολύτιμες,
το θέμα είναι (όπως είμαστε οι εκπ/κοί σήμερα) ότι σύμμαχος γίνεσαι με όποιον σου προσφέρει κάτι και αυτός είναι ο δ/ντης ενός σχολείου πασιφανέστατα, κατ'αρχήν.
Να σε ρωτήσω: Το "θέμα" το "προκάλεσε" ο δ/ντης (που σου παραχώρησε το χημείο) ή άλλος εκπαιδευτικός, και γιατί;, νομίζεις εσύ από τη μεριά σου;
-
Σε άλλη περίπτωση που ξέρω, αίτησης χορήγησης πρακτικού συνεδρίασης (συγκεκριμένα) η απάντηση δ/ντή ήταν:
"Πότε θα μου τα δώσετε;"
'Ό,τι λέει ο Νόμος!" χωρίς σαφή απάντηση.
Στη λήξη , μα τζαστ του 2μήνου, τα είχα.
Το ημερολόγιο είναι μια καλή λύση σε περίπτωση πειθαρχικού ή δικαστικής έκβασης,
μα η διαδικασία γίνεται "κουβάρια".
Συνήθως δε λύνεται τίποτα με κουκούλωμα και διαρκείς διενέξεις που φθείρουν.
Οι "συμμαχίες" είναι πολύτιμες,
το θέμα είναι (όπως είμαστε οι εκπ/κοί σήμερα) ότι σύμμαχος γίνεσαι με όποιον σου προσφέρει κάτι και αυτός είναι ο δ/ντης ενός σχολείου πασιφανέστατα, κατ'αρχήν.
Να σε ρωτήσω: Το "θέμα" το "προκάλεσε" ο δ/ντης (που σου παραχώρησε το χημείο) ή άλλος εκπαιδευτικός, και γιατί;, νομίζεις εσύ από τη μεριά σου;
Ο διευθυντής δε μου παραχώρησε κανένα χημείο.΄Εκανα αίτηση στο σύλλογο με πρωτόκολλο και ψήφισαν επ'αυτού.Μου παραχωρήθηκε κατά πλειοψηφία και ενώ ο διευθυντής είπε έχουμε πρόβλημα με τις μετακινήσεις των παιδιών,ψηφίστε.Δύο άλλοι υποστήριζαν ότι το χημείο πρέπει να'ναι πάντα ελεύθερο προκειμένου να πηγαίνουν για πειράματα.΄Οταν έπεσε το θέμα του προγραμματισμού σε ώρες που εγώ δεν έχω μάθημα,γιατί ούτως ή αλλως πάω αργα,ήταν ανένδοτοι.Και οι δύο δε μου λένε ούτε καλημέρα.Το γιατί δεν το γνωρίζω,δε νομίζω ότι τα πειράματα δεν προγραμματίζονται ή είναι πιο σημαντικά απ'την συναδελφική αλληλεγγύη.Συμμαχίες δεν έχω, μια και όλοι δεν θέλουν να ανακατευτούν.Μου λένε,έχεις δίκιο,αλλά παράτα το,τι ασχολείσαι;Δεν ξέρω αν σε διαφώτισα καθόλου.
-
Σε άλλη περίπτωση που ξέρω, αίτησης χορήγησης πρακτικού συνεδρίασης (συγκεκριμένα) η απάντηση δ/ντή ήταν:
"Πότε θα μου τα δώσετε;"
'Ό,τι λέει ο Νόμος!" χωρίς σαφή απάντηση.
Στη λήξη , μα τζαστ του 2μήνου, τα είχα.
Το ημερολόγιο είναι μια καλή λύση σε περίπτωση πειθαρχικού ή δικαστικής έκβασης,
μα η διαδικασία γίνεται "κουβάρια".
Συνήθως δε λύνεται τίποτα με κουκούλωμα και διαρκείς διενέξεις που φθείρουν.
Οι "συμμαχίες" είναι πολύτιμες,
το θέμα είναι (όπως είμαστε οι εκπ/κοί σήμερα) ότι σύμμαχος γίνεσαι με όποιον σου προσφέρει κάτι και αυτός είναι ο δ/ντης ενός σχολείου πασιφανέστατα, κατ'αρχήν.
Να σε ρωτήσω: Το "θέμα" το "προκάλεσε" ο δ/ντης (που σου παραχώρησε το χημείο) ή άλλος εκπαιδευτικός, και γιατί;, νομίζεις εσύ από τη μεριά σου;
Ο νόμος ορίζει ότι τα διοικητικά έγγραφα που σε αφορούν πρέπει να δίνονται το αργότερο σε 20 μέρες και αυτό είναι και το διάστημα στο οποίο πρέπει να σου απαντήσει γραπτώς ότι δεν στα δίνει,αλλά μόνο σε περίπτωση που αφορούν κρατικά μυστικά και υπάρχει έννομο και ιρατικό συμφέρον να μη διαρρεύσουν.Να δω τι θα μου απαντήσει.