*

Αποστολέας Θέμα: Διευθυντής και σύλλογος διδασκόντων  (Αναγνώστηκε 12246 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Διευθυντής και σύλλογος διδασκόντων
« στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 08:53:36 pm »

Username: Καίτη

΄Εχω κάποιο πρόβλημα υγείας και μου έχει παραχωρηθεί ο ισόγειος χώρος του
χημείου μια και δεν μπορώ ν'ανεγώ σκάλες.΄Εχουν γίνει προσβλητικά σχόλια εις
βάρος μου από συνάδελφο για το πρόβλημά μου,αλλά και πίσω από την πλάτη μου
ότι το κάνω ψέματα,χωρίς ποτέ ο δ/ντής να βάζει στη θέση τους όσους τα
κάνουν.΄Εθεσα το θέμα στο σύλλογο ,διάβασα στο δ/ντή το καθηκοντολόγιο,έιπα
ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος ως οφείλει και
ζήτησα να καταγραφούν τα όσα ειπώθηκαν.Το βιβλίο πρακτικού έγραφα
εγώ.Συνάδελφος τοποθετήθκε ότι δεν είναι θέμα του συλλόγου,αλλά προσωπικό
και αυτό υιοθέτησε και ο διευθυντής.Στην αρχή μου είπε να γράψω στο πρακτικό
ότι είπαμε,μετά ότι θα γράψω ότι θέλει εκείνος και τέλος ότι δε θα γράψω
τίποτα γιατί δεν έχω δικαίωμα να γράφω όσα λέγονται.Εγώ έγραψα πολύ λιγότερα
αναφέροντας το όνομα του συναδέλφου που με διαβάλλει.Αφού με έβρισε ότι το
παρατράβηξα,έκανε πρακτικό στο βιβλίο πράξεων δ/ντή ότι ενήργησα με δόλο
επειδή είχα το βιβλίο πρακτικού για ιδίο όφελος,δεν έχω δικαίωμα να μιλάω
για το προσωπικό μου θέμα στο σύλλογο,ότι ο νόμος το απαγορεύει,δεν έχω
δικαίωμα να ζητώ να καταγραφεί η άποψή μου ως μειοψηφία και παράκουσα την
εντολή του να μην γράψω τίποτα,ακύρωσε το πρακτικό που έγραψα και ανέθεσε να
γράφει τα πρακτικά άλλος.΄Εφερε να το υπογράψω,δεν υπέγραψα,έγραψα με
επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και μου είπε ότι αν το τραβήξω θα με
τσακίσει.Κανένας συνάδελφος δε με υποστήριξε,όσα έκανε του τα υπέδειξε ο
προϊστάμενος και ρωτώ:Δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω επί προσωπικού στο σύλλογο
και να εκθέσω το πρόβλημά μου;Δεν έχω δικαίμα να ητήσω καταγραφή των όσων
είπα;Δεν είναι παράνομος να μου ζητήσει να μη γράψω όσα ειπώθηκαν;Θα βρω το
δίκιο μου αφού  έχει τόση δύναμη κι εγώ κανέναν;Πώς θα τον κάνω να διορθώσει
ότι έχει γράψει για μένα στο βιβλίο πράξεων διευθυντή;Ζητάω βοήθεια αλλά με
νόμους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διευθυντής και σύλλογος διδασκόντων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:31:55 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 10:05:59 pm »
Συναδελφε δεν ειναι θεμα νομων δυστυχως.... Η πικρη πειρα λεει οτι σπανια διευθυντης βρισκει τον μπελα του για αυθαιρεσιες. Οι προισταμενοι δεν θελουν να ενοχλουνται και κουκουλωνουν υποθεσεις, ακομα κι αν απο πισω υπαρχουν ολοκληροι συλλογοι διδασκοντων και γονεις. Το εχουμε ζησει σε σχολειο, κοντεψαμε να βρουμε τον μπρλα μας εμεις αντι για τον φυρερισκο διευθυντη και ο προισταμενος εκτοτε μας εβαλε στο ματι. Ισως με συνδικαλιστικη βοηθεια να γινει κατι. Απο νομους ξεκινα με τον 1566/85 που εχει τα βασικα, να δεις τι ακριβως προβλρπεται για την συγκληση συλλογου και την καταγραφη πρακτικων. 

Αποσυνδεδεμένος ernie

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • gunga galunga
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 11:46:20 pm »
Θα μιλήσω ως τελείως άσχετος με το θέμα,

Το ένα κομμάτι είναι τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος σου

Το άλλο κομμάτι είναι ότι τα έφερες εις γνώση της προϊσταμένης αρχής και αυτή δεν σε προστάτευσε ξεκινώντας έστω με την αναζήτηση της αλήθειας των δηλώσεών σου (δηλ. ενδεχομένως ο προϊστάμενος σου είναι ανεπαρκής ή ίσως στην πράξη συντάχθηκε με τα σχόλια αυτά – σηκώνει πολύ νομική ερμηνεία φαντάζομαι),

ο διευθυντής ως διευθυντής έχει λίγη αξία, αν μπορέσεις να αποδείξεις ότι ειπώθηκαν ρατσιστικά σχόλια ίσως να μπορείς να κινηθείς και εναντίον του ελληνικού κράτους, σε εργασιακό χώρο του οποίου έγιναν όλα αυτά και του οποίου οι υπάλληλοι δεν φρόντισαν να μην ειπωθούν εξ αρχής, ίσως να είναι και αναξιοπρεπή συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου κτλ κτλ

αν απλά είπε πως λες ψέματα μάλλον μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος σου και μάλλον θα ανταλλάξετε μηνύσεις και κάποτε θα γίνει ένα δικαστήριο και μετά δεν ξέρω τι 

η δικαιολογία ότι δεν είναι θέμα του συλλόγου αλλά προσωπικό μου φαίνεται τεράστια ανοησία, αλλά ακόμη και έτσι το λογικό είναι να γραφεί ως θέμα της συνεδρίασης και να καταγραφεί ο λόγος που επικαλέστηκαν για την μη ενασχόληση-επίλυση του θέματος

στο πρακτικό ξέρω πως μπορείς να προσθέσεις σχόλια, παρατηρήσεις και ενστάσεις και μετά να υπογράψεις αλλά δεν έχεις δικαίωμα να μην υπογράψεις (μπορείς ίσως να καθυστερήσεις την υπογραφή με κάποιο τρόπο μέχρι να σιγουρευτείς για το τι θα προσθέσεις), παραπομπή σε νόμο γι αυτό δεν έχω

αντί να ψάχνεις εσύ τους νόμους ζήτησέ τους από τον διευθυντή που μεταξύ άλλων έχει καθήκον να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς στους οποίους προΐσταται για τους νόμους και την ορθή τους τήρηση

το ότι έγραψε πως ενήργησες με δόλο, στα δικά μου μάτια, είναι ερμηνεία των πράξεών σου και είναι πάρα πολύ τραβηγμένο, γενικώς έχω την εντύπωση πως στα πρακτικά καταγράφονται γεγονότα και δεν ερμηνεύονται γεγονότα, πιο πολύ σαν να σε έβαλαν να υπογράψεις ομολογία ενοχής μου φαίνεται

για ακύρωση πρακτικού δεν έχω ξανακούσει, που βασίστηκε και πως την αιτιολόγησε ο σύλλογος που είναι ανώτερο όργανο από τον διευθυντή (εκτός αν το άλλαξαν και αυτό), επίσης οι σελίδες είναι αριθμημένες και φαντάζομαι υπάρχει αλλά θεωρείται άκυρο ή κάτι τέτοιο?

Οπωσδήποτε και χωρίς καμία αμφιβολία χρειάζεσαι άμεσα έγκυρες νομικές συμβουλές, και - πάλι προσωπική άποψη - απόφυγε κάθε επαφή μαζί τους μέχρι να τις έχεις ή μέχρι να μιλήσει μαζί τους ο δικηγόρος σου

και καλή τύχη
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2015, 11:48:50 pm από ernie »
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 12:50:12 am »
 Δυστυχώς μιλάμε για περίπτωση όπου ο διευθυντής και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι δεν θέλουν να χαλάσουν την "βόλη" τους ασχολούμενοι με το θέμα στη σωστή του διάσταση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:31:55 »

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 08:47:59 am »
Ο Διευθυντής γνώριζε τα σχόλια αλλά μου είπε δεν είναι δουλειά του να ασχολείται μ'αυτά,έχει άλλα στο κεφάλι του.Κι εγώ του απάντησα κατ'ιδίαν ότι υπάρχει καθηκοντολόγιο που έχει παραβιάσει με τη στάση του και ζητώ να μιλήσω στο σύλλογο γι'αυτό.Μου είπε δε μπορώ,δεν έχω δικαίωμα...αλλά όταν του είπα ότι θα το φέρω αφού συγκεντρώσω το 1/3 των υπογραφών του συλλόγου,όπως ο νόμος ορίζει,έκανε πίσω.Ο ν.1566 πουθενά δεν αναφέρει τις μπούρδες που μου είπε.Οι συνδικαλιστές μου είπαν να τα καταθέσω εγγράφως να του κάνουν μια παράσταση,το πρόβλημα είναι ότι όσοι είχαν υπογράψει ακύρωσαν την υπογραφή τους κι έτσι φαίνομαι να μην έχω κανένα σύμμαχο.Δεν ξέρω τι έχει πραγματικά ειπωθεί γιατί δεν μπορώ ν'ανεβώ σκάλα και οι συνεδριάσεις γίνονται οι περισσότερες ερήμην μου.Ανεβαίνω καθισμένη στον ποπό μου όταν υπάρχει ανάγκη.Ε,να είμαι σάυτή την κατάσταση και να επιτρέπει να γίνονται σχόλια το θεωρά απάνθρωπο και δεν ταιριάζει σε διευθυντή και μάλιστα εκπαιδευτικό που διδάσκει τα παιδιά μας δικαιοσύνη,αλληλεγγύη και ότι άλλο.Αυτός όμως βγαίνει απ'άυτό αλώβητος κι εγώ στιγματισμένη σε πρακτικό ως ενργούσα με δόλο.Να πω εδώ ότι σ'αυτό το σχολείο είμαι από το 1999!

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 06:37:05 pm »
Αυτά τα θέματα σπανίως λύνονται υπηρεσιακά, οι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν... Δεν ξέρω συνάδελφε τι περιθώριο έχεις να το κυνηγήσεις ποινικά, αν έχεις τέτοια διάθεση και τέτοιες αντοχές βέβαια. Οι βολεμένοι υπαλληλίσκοι ταράζονται όταν ακούνε για δικηγόρους, γιατί από την υπηρεσία γλιτώνουν εύκολα, η δικαιοσύνη όμως κινείται διαφορετικά.

Ο προϊστάμενος ΔΔΕ τι τύπος είναι; Θα υπήρχε περίπτωση να έπαιρνε θέση;

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 07:29:02 pm »
Μην πιστεύεις σε λόγια και προφορικές απειλές. Κινήσου βασει εγγράφων, αν έχεις αποδεικτικά στοιχεία. Αν θες να το προχωρήσεις περισσότερο, μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ειδικευμένο στο Διοικητικό Δίκαιο.

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 07:46:42 pm »
Μερικά διάσπαρτα σχόλια:

1. Η "αντιμετώπιση" συναδέλφου δεν είναι θέμα μονίμου-αναπληρωτή. Μπορεί "αντιμετώπιση" αναπληρωτή να είναι σκάλες καλύτερη από μόνιμο.

2. Η όποια "αντιμετώπιση" συναδέλφου έχει να κάνει βαθύτερα από το "πως τον βλέπουν με την όλη στάση" του στην πορεία της αλληλεπίδρασής τους. Πχ άδειες που "χώνουν" τους υπόλοιπους (γνωστό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια η απασχόληση τάξεων καθηγητή που απουσιάζει από άλλους καθηγητές που μπορεί και να μην παίρνουν ούτε 1 απουσία όλη τη χρονιά). Μακροχρόνιες άδειες που νομίμως δικαιούνται παραπάνω βάσει νόμου εκλαμβάνονται πολλές φορές ως "λούφα" κάτω από την επίδραση του "βάρους" που πέφτει στους υπόλοιπους. Χρήση του χημείου (όπως είπες) που δεν έχει τυπικά αυτή τη χρήση δημιουργεί τα ανάλογα "αποτελέσματα" {θα ξέρεις, αλλά δεν το'πες}. Πραγματικά (ή και υπερβάλλοντα, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό) προβλήματα συναδέλφου αναγορεύονται σε υπερβολές του.

3. Κάποιες φορές (ακόμα και κατευθυνόμενα από τους προκαταλαμβάνοντες υπόλοιπους συναδέλφους) ο συνάδελφος κατηγορείται ( ή καλύτερα του δημιουργούν) ψυχολογικά προβλήματα. Με σχόλια/υπονοούμενα (ή και "απλά τραγουδάω, πάρ τα χαπάκια σου") το κλίμα επιτείνεται.

4. Το "κλίμα" για το συνάδελφο επιδεινώνεται από την αδιαφορία των υπολοίπων που μπορεί να συνειδητοποιούν βαθύτερα τις αιτίες αλλά δεν παίρνουν θέση ("εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;") ή ακόμα χειρότερα μπορεί άλλα να λένε σε συλλόγους (με τους υπόλοιπους) και άλλα προσωπικά στο συνάδελφο (ακόμα και "έχεις δίκιο, πήγαινε δικαστικά" να λένε στο συνάδελφο και άλλα σε συλλόγους), κάτι που επιδεινώνει την ψυχολογική κατάσταση του συναδέλφου.

5. Η ύπαρξη ή η συνδρομή ειδικού για την επίλυση ενός τέτοιου χρονίζοντος "κλίματος" σχεδόν ποτέ δεν "λύνει το πρόβλημα" καθώς οι περισσότεροι "ειδικοί" είναι στρατευμένοι (ή γίνονται) πριν έρθουν να λύσουν το "πρόβλημα"¨(ακόμα και οι συνδικαλιστές).

6. Η κατάληξη ενός τέτοιου χρονίζοντος κλίματος 1 έναντι (χιονοστιβάδας)υπόλοιπων συναδέλφων δείχνει πόσο άξιοι είμαστε να λεγόμαστε εκπαιδευτικοί και αν έχουν δίκιο στην κοινωνία να λένε: "Έλα τώρα 2-3 ώρες δουλεύουν κάθε μέρα και μετά σχολάνε!!¨και σίγουρα δείχνει τι είδους μάθημα "κάνουμε" στους μαθητές μας.

Τέτοια θέματα δείχνουν την κατάσταση που βρίσκεται η "Παιδεία" στη χώρα μας.

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 08:52:12 pm »
Ο Διευθυντής του σχολείου είναι κολλητός με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και τον προϊστάμενο του ΠΥΣΠΕ.Σκέφτομαι ότι θα πάω σε δικηγόρο και θα αντικρούσω   όσα με κατηγορεί βάσει νόμων με μια αναφορά στο γραφείο.Κανένας δεν λέει "θα σε τσακίσω αν το συνεχίσεις"αν είναι νόμιμος και σωστός.Και μόνο αυτό που γράφει στο δικό του πρακτικό ότι παράκουσα την εντολή του να γράψω στα πρακτικά ό,τι μου υποδεικνύει,δε νομίζω να υποστηρίζεται από κανένα νόμο.Σιγά μην κάθε πρακτικογράφος δέχεται εντολές και επιθυμίες απ'όποιον δεν συμφωνεί!Το επεξεργάζομαι το θέμα και η βοήθειά σας εδώ είναι σημαντική.Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για την ανταπόκριση.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 08:58:15 pm »
Ο Διευθυντής του σχολείου είναι κολλητός με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και τον προϊστάμενο του ΠΥΣΠΕ.Σκέφτομαι ότι θα πάω σε δικηγόρο και θα αντικρούσω   όσα με κατηγορεί βάσει νόμων με μια αναφορά στο γραφείο.Κανένας δεν λέει "θα σε τσακίσω αν το συνεχίσεις"αν είναι νόμιμος και σωστός.Και μόνο αυτό που γράφει στο δικό του πρακτικό ότι παράκουσα την εντολή του να γράψω στα πρακτικά ό,τι μου υποδεικνύει,δε νομίζω να υποστηρίζεται από κανένα νόμο.Σιγά μην κάθε πρακτικογράφος δέχεται εντολές και επιθυμίες απ'όποιον δεν συμφωνεί!Το επεξεργάζομαι το θέμα και η βοήθειά σας εδώ είναι σημαντική.Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για την ανταπόκριση.

;)

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 12:06:45 pm »
Καλά ξεμπερδέματα συνάδελφε! Ελπίζω να βγάλεις άκρη με τους δικηγόρους. Ίσως το άκουσμά τους και μόνο να κάνει διευθυντή και προϊστάμενο να αλλάξουν στάση. Το κακό είναι ότι με την κυρίαρχη νοοτροπία του ωχαδερφισμού, όποιος διεκδικεί τα δικαιώματά του θεωρείται ότι ενοχλεί τους άλλους, ότι είναι προβληματικός και δημιουργεί αναστάτωση στον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο μας, και αυτός ο αντίκτυπος δύσκολα φεύγει, ακόμα κι αν λυθεί το πειθαρχικό θέμα...

Καλή τύχη!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Διευθυντής και σύλλογος διδασκόντων
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 02:36:33 pm »
Αν είσαι από το 1999 εκεί, έχεις θέμα υγείας, αναγκάζεσαι να ανέβεις όροφο με τον ποπο για να είσαι στο σύλλογο, έχεις αναλάβει το πρακτικό, κανείς δεν σε στηρίζει κλπ...... νομίζω έχεις κλείσει τον κύκλο σου εκεί, καιρός να πας αλλού

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 04:20:09 pm »
Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο υποδιευθυντής να μου πει τι τα ψάχνω,πολλή σημασία τους έδωσα!

Αποσυνδεδεμένος Καίτη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 07, 2015, 04:28:51 pm »
Για το φίλο kinegiros:Μέχρι σήμερα δεν είχαμε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις ώστε να χρειαστεί να μετράω συμμάχους.Μαθαίνω όμως ότι υπάρχουν άτομα που δεν του έχουν υπογράψει,μέχουν υποστηρίξει και έχουν ζητήσει σύλλογο προκειμένου να τοποθετηθούν.Εμένα ήρθε ο διευθυντής και είπε τα δικά του.Μετά κράτησα αποστάσεις απ'όλους προκειμένου να μην μου ξεφύγει τίποτα πάνω στο θυμό μου και στόμα-στόμα μεταλλαχτεί.Οι ίδιοι με πλησίασαν την Παρασκευή και μου έδωσαν και μια άλλη εικόνα που αγνοούσα.Στο δρόμο που διάλεξα δύσκολα θα βρω υποστηρικτές και συμμάχους...αλλά κότα δε θ'αφήσω κανέναν να με πει..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)