παιδιά πριν από ένα χρόνο έκανα τα χαρτιά μου για Κύπρο , ο΄που ακόμη υπάρχει επετηρίδα. γνωρίζει κάνεις πόσους φιλολόγους πέρνουν κάθε χρόνο;Επειδή για επαγγελματικούς λόγους ,ο σύζυγός μου μετατέθηκε για δύο χρόνια στην Κύπρο, έκανα και γω αίτηση για εγγραφή στην επετηρίδα φιλολόγων Κύπρου.Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός. Η επετηρίδα έχει μπλοκάρει . Μάλιστα οι πρώτοι σε σειρά στον κατάλογο διοριστέων έχουν πτυχίο του 1988 οπότε καταλαβαίνεις πως πηγαίνει και εκεί ο ρυθμός διορισμών. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά για τους φιλολόγους δεν υπάρχει καμία ελπίδα διορισμού. Επιπρόσθετα ,ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου προωθεί μεταρρύθμιση για την κατάργηση της επετηρίδας και αντικατάστασής της σταδιακά με άλλο τρόπο γραπτής και προφορικής εξέτασης . Αυτό όπως καταλαβαίνεις έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα το 98 με την κατάργηση της επετηρίδας.
Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.
Ταχυδρομικά τα έστειλα με συστημένο΄
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ
Εδώ τα επικύρωσα σε ΚΕΠ όπως μου είχαν πει.Το πτυχίο πήρα μόνο από τη σχολή.Τα έστειλα πέρυσι.Ταχυδρομικά τα έστειλα με συστημένο΄
επικύρωσες εδώ τα έγγραφα και τα έστειλες; γιατί σε σχετική ιστοσελίδα που διάβασα όταν κάνεις την αίτηση με φωτοαντίγραφα πρέπει να έχεις και τα γνήσια μαζί σου για να πιστοποιήσουν την εγκυρότητα των αγγράφων.
με ενδιαφέρει πολύ η απάντησή σου. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
έστειλες αντίγραφα; στο site που αναφέρει τα δικαιολογητικά που χρειάζονται λέει ότι αν καταθέσεις αντίγραφα πρέπει να έχεις και τα γνήσια για να πιστοποιήσουν τη εγκυρότητα των εγγράφων.υπάρχει δυνατότητα να τα στείλω επικυρωμένα απο εδώ;Από εδώ τα έστειλα επικυρωμένα.Όταν τα στείλεις και τα εγκρίνουν θα σου στείλουν με ΕΛΤΑ επιστολή με τον αριθμό εγγραφής.
και κάτι τελευταίο.όταν τα στείλεις ταχυδρομικά πώς βεβαιώνεσαι ότι έχεις εγγραφεί στον πίνακα διοριστέων;
σε ενημερώνουν με κάποιον τρόπο ή περιμένεις να δεις το ονομά σου στον πίνακα.
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν ξερω αν εκει η ζωη ειναι πιο ακριβη απο εδω και αν οι μισθοι ειναι καλυτεροι.Οποιος γνωριζει περισσοτερα,ας τα αναφερει.
Και επίσης,εκεί ο εκπαιδευτικός είναι δημόσιος υπάλληλος.
Που σημαίνει ότι δουλεύει 8ωρο ο κόσμος να χαλάσει.
Δε φεύγει από το σχολείο για να πάει στη λαική και να ξαναγυρίσει για μάθημα.
Κάθεται στο σχολείο και συμμετέχει στη γραφική δουλειά του σχολείου.
Ίσως για αυτό τους λογαριάζουν παραπάνω εκεί.
παιδιά πριν από ένα χρόνο έκανα τα χαρτιά μου για Κύπρο , ο΄που ακόμη υπάρχει επετηρίδα. γνωρίζει κάνεις πόσους φιλολόγους πέρνουν κάθε χρόνο;
teleiwnw fetos th sxolh m
Με τη βάση του 10 πέρασες;
kalhspera!teleiwnw fetos th sxolh m ,,koinwnikh 8eologia,,k ayto pou 8a h8ela na ma8w einai me poio tropo mporw na dioristw sthn kupro..opoios gnwrisei as m apanthsei!eyxaristw! :)
λουιζα αν κ δεν ειμαι σιγουρος,νομιζω οτι στην εγκυκλιο των αναπληρωτων λεει οτι αναγνωριζεται η προυπηρεσια σε χωρες ευρωπαικης ενωσης ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ.μπορει να κανω κ λαθος,αλλα δες το.Aν το λέει, έτσι θα είναι.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την Κύπρο.Πως μπορεί ένας νηπιαγωγός από την Ελλάδα να εργαστεί σε σχολεία της Κύπρου;
γεια σας είμαι φοιτητρια στην κυπρο ψαχνω φιλολογο (ιστορικο) για μια εργασια το e-mail μου ειναι xiamantouras@hotmail.com
www.eey.gov.cy αυτό το link δεν ανοίγει
στην Κύπρο δλδ έχει επετηρίδα??
μήπως γνωρίζετε πότε γίνονται οι αιτήσεις και που???
Εμείς πάντως μόλις της έρθει διορισμός παραιτούμαστε και την κάνουμε για Κύπρο. Να ζήσουν τα παιδιά στην Ευρώπη επιτέλους κι όχι στη Ζουαζιλάνδη...;D ;D ;D ;D
Γεια σας,Θα σε βοηθήσω λίγο. Αντίστοιχα με το ΔΙΚΑΤΣΑ στην Ελλάδα, στην Κύπρο υπάρχει τι ΚΥΣΑΤΣ. Τα ΤΕΙ αναγνωρίζονται ως πανεπιστημιακά ιδρύματα, όλα σαν ανώτατη εκπαίδευση. Στο ακόλουθο link μπορείς να δεις αν το ΤΕΙ σου αναγνωρίζεται:
Ηθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι τελειόφοιτη Πληροφορικής ΤΕΙ (ΠΕ20) ,γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κάνω αίτηση στην Κύπρο ή δέχονται μόνο από ΑΕΙ Πληροφορικής ? Αναφέρεται κάτι πολυ γενικό στη σελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας της Κύπρου : Πληροφορικής επιστήμης Η/Υ.
Αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα θα με βοηθούσε πολύ...
Σας ευχαριστώ πολύ...
Έχετε υπόψη πως έχουν ανακοινώσει ότι το σύστημα θα αλλάξει και στην Κύπρο, αλλά δεν πρέπει να έχει διευκρινιστεί από πότε. Λένε, βέβαια, και για μεταβατική περίοδο, ελπίζω όχι περίοδο-κοροϊδία, όπως στο Ελλαδιστάν.Εκεί φίλε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αρ....δια.... μόλις βγήκε ο Υπουργός το νοέμβριο και μίλησε για κατάργηση επετηρίδας έγινε χαμός...ενώ είπε ότι αν καταργηθεί θα δώσει πρόσεξε μεταβατικό στάδιο 5 ετών.....όχι σαν το δικό μας κοροϊδια.......
Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.
Μα δεν εχει σημασια αν δε διοριζουν. Και μονο μερικους μηνες να σου δινουν να διδαξεις, τους μεταφερεις στην Ελλαδα και τσουπ, να τα μορια για το διορισμο! Μολις κοιταξα την επετηριδα που αναφερεις και βρηκα οτι
Να συμπληρωσω οτι αφου κοιταξα προσεκτικα την εν λογω επετηριδα βρηκα και πολλους αλλους συναδελφους που βρισκονται στο δικο μας Ενιαιο Πινακα, συμπεριλαμβανομενων νεοτατων συναδελφων που φετος διοριστηκαν στην Ελλαδα. Αρα μια ματια στην επετηριδα δεν ειναι αξιοπιστος τροπος να δει κανεις τον αριθμο των εν ενεργεια εκπαιδευτικων, γιατι απαξ και κανεις αιτηση να γραφτεις, μετα δε σε "ξεγραφουν" (εκτος κι αν διοριστεις μονιμος στην Κυπρο, υποθετω), παρολο που εσυ μπορει να εχεις διοριστει αλλου ή να εχεις παρατησει εντελως την εκπαιδευση! Δεν ειναι οπως ο δικος μας Εναιος πινακας που πρεπει να κανεις αιτηση καθε χρονο.
Κριμα που το εμαθα τωρα για την Κυπρια επετηριδα, γιατι αν ειχα κανει αιτηση οταν πηρα πτυχιο, θα ειχα ηδη διοριστει στην Ελλαδα. :( Τωρα πλεον δεν ξερω αν εχει νοημα να κανω αιτηση με τοσα χρονια καθυστερηση, αφου μετρα η ημερομηνια της αιτησης και θα βρεθω στον πατο του πινακα...... αν κι οταν βλεπω ατομα με πτυχιο του 2004 να διοριζονται στην Ελλαδα το 2008, αναρωτιεμαι αν το σκεπτικο μου ειναι λαθος! ???
Εμείς πάντως μόλις της έρθει διορισμός παραιτούμαστε και την κάνουμε για Κύπρο. Να ζήσουν τα παιδιά στην Ευρώπη επιτέλους κι όχι στη Ζουαζιλάνδη...
Καλησπέρα. Είμαι νηπιαγωγός και ενδιαφέρομαι να κάνω τα χαρτιά μου για την επετηρίδα στην Κύπρο. Μπήκα στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής υπηρεσίας της Κύπρου αλλά έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα διαδικαστικά. Αν κάποιος έχει κάνει τα χαρτιά του και μπορεί να με βοηθήσει ας μου απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις μου.Το 2006 τουλάχιστον έστελνες όλα τα δικαιολογητικά φωτοτυπία επικυρωμένα και από τα ΚΕΠ, την αίτηση που θα κατεβάσεις από τη σελίδα τους και την αναλυτική βαθμολογία όπως ε'ιπες κτλ. Για τυχόν αλλαγές πάρε τηλ. τη Δευτέρα να σου πουν. Σου στέλνουν αμέσως και βεβαίωση ότι έχεις εγγραφεί στον πίνακα.
Τα δικαιολογητικά όλα μπορεί να είναι φωτοαντίγραφα επικυρωμένα από ΚΕΠ;
Θέλει και βεβαίωση αναλύτικής βαθμολογίας και φωτοτυπίες του περιεχομένου των μαθημάτων της σχολής από τον οδηγό σπουδών;
Το πτυχίο του lower πρέπει να είναι μεταφρασμένο πρώτα και επικυρωμένο από ΚΕΠ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έχετε υπόψη πως έχουν ανακοινώσει ότι το σύστημα θα αλλάξει και στην Κύπρο, αλλά δεν πρέπει να έχει διευκρινιστεί από πότε. Λένε, βέβαια, και για μεταβατική περίοδο, ελπίζω όχι περίοδο-κοροϊδία, όπως στο Ελλαδιστάν.
Εμενα μου ειπαν οτι αν φυγω στην Κυπρο δεν εχω δικαιωμα να ξαναγυρισω δηλ. δεν ισχυουν τα μορια για εδω αλλα δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο.Γνωριζει κανεις?ΌΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!! Τα μόρια που θα πάρεις εκεί ως αναπληρώτρια μετράνε κανονικότατα στην Ελλάδα γιατί η Κύπρος είναι χώρα της Ε.Ε από το 2004!! Επίσης το έχω πολλές φορές διασταυρωμένο από το Υπουργείο...μόνο αν διοριστείς εκεί δεν μπορείς να μεταπηδήσεις στην ελληνική εκπαίδευση για διορισμό...! Σαν αναπληρώτρια όμως ό,τι μόρια πάρεις μετράνε κανονικότατα!
Γεια σας συναδελφοι.θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος αν μπορεις να κανεις τα χαρτια σου για κυπρο στις ειδικοτητες πε18.12 και πε10(τεχν γεωπονος και κοινωνιολογος αντιστοιχα).Αν ναι, μπορεις και στην ειδικη αγωγη;Από Γεωπονία υπάρχει με 4 επιμέρους εξειδικεύσεις (ζωική παραγωγή, φυτική παραγωγή κτλ) στη μέση Τεχνική Εκπαίδευση και στη Μέση Γενική γενικά Γεωπονίας.
Το site τους δεν τα ξεκαθαριζει ακριβως και τα τηλεφωνα που εχουν δε τα σηκωνουν
σας ευχαριστω!
δηλαδη παει αποκλειστικα με χρονια κτησης πτυχιου? τα μεταπτυχιακα δε μπορουν να σε ανεβασουν στον πινακα?Σε ανεβάζουν όπως και η προϋπηρεσία, μόνο όμως έναντι αυτών που κατέθεσαν την ίδια χρονιά με εσένα.
Απάντηση στα 2 προηγούμενα.
1). Για το ποια πτυχία πρέπει να πάρεις τηλ. και να τους πεις ΤΕΙ ή ΑΕΙ π.χ. και την ειδικότητά σου,
2). Προκήρυξη δεν βγαίνει εκεί, μέχρι 31/12 στέλνεις τα χαρτιά σου και τον επόμενο Φεβρουάριο καταρτίζουν πίνακα διοριστέων.
Πολύ καθαρά, χωρίς τις δικές μας λαμογιές και τους λιγδιάρηδες που ψάχνουν όλο τρύπες και παραθυράκια οι άχρηστοι.
Ελπίζω να βοήθησα και συγγνώμη για τις εκφράσεις, αλλά οι δικοί μας είναι όλοι α..α, οι κλεφτοκοτάδες.
Καλησπέρα! Έχω κι εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση. Δε φαντάζομαι να υπάρχει πρόβλημα να κάνεις τα χαρτιά σου και για την Ελλάδα (ή να εργάζεσαι εδώ ως ωρομίσθιος) και παράλληλα να καταθέσεις αίτηση και για την Κύπρο; Έτσι δεν είναι;Όχι,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δουλεύεις εδώ σαν ωρομίσθιος και να κάνεις τα χαρτιά σου στην Κύπρο...! Εγώ τα έκανα και δουλεύω παράλληλα ωρομίσθια εδώ...μόνο όταν σε καλέσουν πρέπει φυσικά να παραιτηθείς από δω....εγώ μετά χαράς θα άφηνα την ωρομισθία για να πάω εκεί με πολύ καλύτερους όρους...μάλλον για να το πω καλύτερα....ζω για την στιγμή που θα με καλέσουν και θα πάω στην
Τι χρόνο αναμονής έχει αυτή την στιγμή η επετηρίδα των φυσικών; Αν γνωρίζεις βέβαια....Ναι τα δινει ολα αυτα αλλα ειναι στα κατεχομενα,θα ηθελες να πας;βρες καμια δουλεια εδω και ασε την Κυπρο;Αν σε εστελναν στην ΕΛΔΥΚ θα πηγαινες ευχαριστως;τελικα το προβλημα ειναι τα 2200 EURO.
Επιπλέον πέρα απο τους διορισμούς, πόσους παίρνουν για τους εκεί αναπληρωτές κάθε χρόνο;
Όσο για τους μισθούς ξέρω ότι η Κύπρος είναι παράδεισος... σε σχέση με την Ελλάδα.
Κόστος ζωής είναι για να μην πω το ίδιο ίσως και καλύτερο σε σχέση με εμας.
Μου έχουν πει, πως για καινούργιο διαμέρισμα κάπου στα 40-50 τμ (δυαράκι) οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 400-500 euro. Αληθέυει;
Επίσης (δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει, αλλα θα ενδιέφερε ζευγάρια που σκέφτονται να πάνε εκει μόνιμα)... για κάθε νέο ζευγάρι το κράτος δίνει οικόπεδο, σπίτι ή κάτι τέτοιο;;;;; Ισχύει;;;;
Τι χρόνο αναμονής έχει αυτή την στιγμή η επετηρίδα των φυσικών; Αν γνωρίζεις βέβαια....Ναι τα δινει ολα αυτα αλλα ειναι στα κατεχομενα,θα ηθελες να πας;βρες καμια δουλεια εδω και ασε την Κυπρο;Αν σε εστελναν στην ΕΛΔΥΚ θα πηγαινες ευχαριστως;τελικα το προβλημα ειναι τα 2200 EURO.
Επιπλέον πέρα απο τους διορισμούς, πόσους παίρνουν για τους εκεί αναπληρωτές κάθε χρόνο;
Όσο για τους μισθούς ξέρω ότι η Κύπρος είναι παράδεισος... σε σχέση με την Ελλάδα.
Κόστος ζωής είναι για να μην πω το ίδιο ίσως και καλύτερο σε σχέση με εμας.
Μου έχουν πει, πως για καινούργιο διαμέρισμα κάπου στα 40-50 τμ (δυαράκι) οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 400-500 euro. Αληθέυει;
Επίσης (δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει, αλλα θα ενδιέφερε ζευγάρια που σκέφτονται να πάνε εκει μόνιμα)... για κάθε νέο ζευγάρι το κράτος δίνει οικόπεδο, σπίτι ή κάτι τέτοιο;;;;; Ισχύει;;;;
Από άτομο που έχει δουλέψει αναπληρωτής ξέρω ότι τα παιδια ειναι χειροτερα απο εδω. πιο κακομαθημενα.Και γω αυτό έχω ακούσει. Πολύ χειρότερα.
παιδια εγω τελειωνω φετος το σεπτεμβρη τα οικονομικα. Εχω δωσει εξετασεις κ περιμενω τα αποτελεσματα για να δω αν μπηκα σε ενα μεταπτυχιακο των παιδαγωγικων.Εχω το δικαιωμα να δηλωσω στην Κυπρο για να παω ως αναπληρωτης???κ αν ναι τι ανταγωνισμος υπαρχει??ευχαριστω πολυ!!
Προσωπική μου άποψη, η επιλογή της Κύπρου είναι δίκοπο μαχαίρι, μπορεί να είναι καλύτερα, είναι πολύ πιθανόν όμως να καταλήξει πολύ χειρότερα.
εχω ακούσει από συναδέλφους ότι εργάζονται κανονικό ωράριο (8-4) χωρίς να φεύγουν ενδιάμεσα,
6.Η ζωή εκεί είναι αρκετά ακριβή και καμία σχέση με την δική μας. Ο τρόπος ζωής τους μοιάζει αρκετά με αυτόν των Άγγλων.
Από άτομο που έχει δουλέψει αναπληρωτής ξέρω ότι τα παιδια ειναι χειροτερα απο εδω. πιο κακομαθημενα.Αυτά όλα είναι σχετικά....και αν πας ελαφρώς προκατειλειμμένος...ε,ίσως σου φανούν έτσι και τα παιδιά....εδώ όμως σε λίγα χρόνια τα δικά μας θα γίνουν χειρότερα γιατί παιδιά είναι...όχι χαζά...θα καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους και τότε θα μας ΦΤΥΣΟΥΝ όλους!!!
παιδια εγω τελειωνω φετος το σεπτεμβρη τα οικονομικα. Εχω δωσει εξετασεις κ περιμενω τα αποτελεσματα για να δω αν μπηκα σε ενα μεταπτυχιακο των παιδαγωγικων.Εχω το δικαιωμα να δηλωσω στην Κυπρο για να παω ως αναπληρωτης???κ αν ναι τι ανταγωνισμος υπαρχει??ευχαριστω πολυ!!
Μπορείς να πάρεις μια γεύση από την επετηρίδα σε κάθε ειδικότητα δευτεροβάθμιας
http://athena.pi.ac.cy/online/Default.aspx?tabid=176
¨εχω παθει ενα ισχυρο θα ελεγα σοκ!!!εδω υπαρχουν 3000 αιτησεις για τον κλαδο μ!!! τι ελπιδες εχω εγω?? :( καλα δεν δινονται εξετασεις κατι σαν τον ασεπ ας πουμε μηπως κ αλλαξει καπως η κατασταση?? ρε παιδια εχω μια μεγαλη απορια! "λετε με καποιο μεταπτυχιακο η' σεμιναριο η' με κατατακτηριες πανω στην ειδικη αγωγη να δω τλκ ασπρη μερα??εχετε ιδεα τι παιζει με αυτο το θεμα??"
Προσωπική μου άποψη, η επιλογή της Κύπρου είναι δίκοπο μαχαίρι, μπορεί να είναι καλύτερα, είναι πολύ πιθανόν όμως να καταλήξει πολύ χειρότερα.
Μετα από ψάξιμο κατέληξα και εγώ στα λεγόμενα της dimitra26
Ναι το είδα. Αυτή ειναι η μία άποψη όμως. Γιατι όταν έκανα τα χαρτια μου στην επετηρίδα της Κύπρου η αναμονή για τους φυσικούς ήταν 3-4 χρόνια, όχι 25-30.Εννοείται πως όσοι κάνουν τώρα τα χαρτιά τους δεν έχουν πολλές ελπίδες....και φυσικά οι φιλόλογοι! Αλλά όσοι τα έκαναν πριν κάποια χρόνια είναι σε άλλη μοίρα φυσικά....!
Γι'αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα να μας απαντήσει κάποιος που είναι ήδη εκει και ξέρει τα πράγματα καλύτερα.
Τελικά οι Κύπριοι σίγουρα είναι Έλληνες; :)
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εμείς τα έχουμε κάνει σκ@$ τα και εκείνοι έχουν μια τόσο καλή οικονομία και ένα καλό
επίπεδο ζωής. Άσε που πέρασαν και έναν πόλεμο ... και χάσαν την μισή Κύπρο.
Συνάδελφοι, ξεχάστε το διορισμό στην Κύπρο (ειδικά οι φιλόλογοι...)! Παραθέτω απόσπασμα από έρευνα του καθηγητή
Οι Κύπριοι τα πήγαν καλά γιατί διατήρησαν και εξέλιξαν την κληρονομιά που τους άφησαν οι Άγγλοι: τη Διοίκηση του Δημόσιου τομέα. Ενδεικτικά αναφέρω το παράδειγμα της Ρόδου που λόγω ιταλικής κατοχής είχε κτηματολόγιο από το 1940. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει (και αποτελεί και αντικείμενο μελέτης των πολλών ερευνητών) και το συστημα διοίκησης των Ιταλών στη Ρόδο. Όπως λένε και κάποιοι παλιοί Ροδίτες που γνωρίζουν, όταν η κατάσταση περιήλθε στα χέρια του ελληνικού κράτους έγινε μπάχαλο.
επειδη ειμαι απο Ροδο μπορω να επιβεβαιωσω αυτα τα οποια λες!δεν δισταζω να πω πως αφησαν πολλα καλα πισω τους οι Ιταλοι στο νησι μας!τα οποια ομως δεν φροντισε να συντηρησει το ελληνικο κρατος!:s
καλημέρα!!!! εχω κι εγώ κάποιες αποροίες για το θέμα...Στην Κύπρο καλούνε αντικαταστάτες (τους αντίστοιχους αναπληρωτές της Ελλάδας) αλλά επειδή εκεί τους καλούν για να καλύψοουν πραγματικά έκτακτα κενά και όχι όπως εδώ κανονικά κενά....παίρνουν τηλέφωνο συνήθως μια μέρα πριν και σου λένε αν μπορείς να πας την επόμενη κιόλας....και καμιά φορά το κενό παίζει να είναι 2 εβδομάδων,ενός μήνα,ίσως και μηνών....
εγώ εχω καταθέσει τα χαρτιά μου το 2005 και βρίσκομαι σε θέση γύρω στο 280 τηλεφωνώ εδώ και 2 μήνες αλλά δεν απαντά κανείς... ξέρει κανείς να μου πει σε ποια φάση καλούν αναπληρωτές και με ποιο τρόπο?πρέπει να παρακαλουθώ τον πίνακα ή πρόκειται να με ενημερώσουν?γενικότερα έχω καμια ελπίδα για φέτος με αυτή τη θέση ή να μην το έχω καθόλου στο μυαλό μου?
αφού στην Ελλάδα δεν παίζει..............στην Κύπρο αδερφές μου!! στην Κύπρο!!!!
Γεια σας. Έκανα πέρυσι τα χαρτιά μου για Κύπρο ως χημικός. Πρέπει να τα ξανακάνω φέτος για ανανέωση ή δε χρειάζεται;
συγνωμη για την εκφραση (επετηριδα) εννοουσα τον ενιαιο πινακα;) ;) ;)
Μήπως ξέρετε που καταθέτουμε τα χαρτιά μας για να μπούμε στην επετηρίδα?Μπες στο παρακάτω site και κατέβασε την αίτηση. Πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά,αλλά νομίζω πως πρέπει να τους στείλεις ταχυδρομικά και τα χαρτιά που ζητάνε...
Κάθε χρόνο γύρω στις αρχές Μαιου βγαίνει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής υπηρεσίας για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για έκτακτο διορισμό. οι αιτήσεις συμπληρώνονται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Τον Ιούλιο και Αύγουστο αναρτώνται στην ιστοσελίδα τους τα ονόματα αυτών που προσλαμβάνονται.όταν λες έκτακτο διορισμό... εννοείς κάτι σαν τους δικούς μας αναπληρωτές;
Έκτακτος διορισμός είναι κάτι σαν τους δικούς μας αναπληρωτές...αλλά επειδή οι Κύπριοι δεν είναι τρόμπες σαν τους δικούς μας...όταν λένε έκτακτο είναι πραγματικά έκτακτο και καλύπτουν κάποιο κενό που προέκυψε ξαφνικά και όχι οργανικά κενά σαν τα σούργελα τα δικά μας!! Έτσι μπορεί αυτός ο έκτακτος διορισμός να είναι για 2 βδομάδες,ένα μήνα ή και για όλη την χρονιά αν πρόκειται π.χ για καμιά άδεια εγκυμοσύνης του μόνιμου...Είναι τι θα σου κάτσει...αν είσαι τυχερός βγάζεις όλη την χρονιά! Και λέγονται αντικαταστάτες.
Ο μισθός είναι πάρα πολύ καλός...επειδή σε ξεσηκώνουν για λίγο διάστημα σου δίνουν διπλάσιο μισθό...είναι κοντά στα 2 χιλιάρικα...
Για τον Μάιο δεν σου είπα εγώ...κάποια άλλη κοπέλα σου είπε...εγώ την αίτηση για αντικαταστάτρια την έκανα φέτος νομίζω μέσα στον Ιούλιο...από Ιούνιο αρχίζεις και μπαίνεις στην σελίδα τους και περιμένεις την ανακοίνωση για την αίτηση για αντικαταστάτες...κοιτάς στο link που λέει "αντικαταστάτες"...απ'ό,τι θυμάμαι...Έκτακτος διορισμός είναι κάτι σαν τους δικούς μας αναπληρωτές...αλλά επειδή οι Κύπριοι δεν είναι τρόμπες σαν τους δικούς μας...όταν λένε έκτακτο είναι πραγματικά έκτακτο και καλύπτουν κάποιο κενό που προέκυψε ξαφνικά και όχι οργανικά κενά σαν τα σούργελα τα δικά μας!! Έτσι μπορεί αυτός ο έκτακτος διορισμός να είναι για 2 βδομάδες,ένα μήνα ή και για όλη την χρονιά αν πρόκειται π.χ για καμιά άδεια εγκυμοσύνης του μόνιμου...Είναι τι θα σου κάτσει...αν είσαι τυχερός βγάζεις όλη την χρονιά! Και λέγονται αντικαταστάτες.
Ο μισθός είναι πάρα πολύ καλός...επειδή σε ξεσηκώνουν για λίγο διάστημα σου δίνουν διπλάσιο μισθό...είναι κοντά στα 2 χιλιάρικα...
αρα η καλύτερη περίπτωση είναι να σου κάτσει "αντικαταστάτης"...
Αρα για να πας αντικαταστάτης/έκακτος πρέπει να κάνεις εξτρα αίτηση πέρα απο το να γραφεις στους πίνακες διορισμου. Δεν το ήξερα αυτό.
Είπες το Μάιο γίνονται αυτές οι αιτήσεις;
Και μιας και βρήκα άνθρωπο... από ιδιωτικό τομέα (πέρα απο εκπαίδευση) πως πάει η Κύπρος; Υποθέτω πολύ καλύτερα απο Ελλάδα....
Υπάρχουν δουλείες; (όχι τίποτα άλλο, αφου σκέφτομαι να μεταναστεύσω να το οργανώσω καλά)
άλλο αίτηση για αντικατάσταση άλλο αίτηση ως συμβασιούχος (χρονιαία σύμβαση). Τον Μάιο γίνονται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά για τους συμβασιούχους όπου η εκπαιδευτική υπηρεσία αναφέρει και μέχρι ποιον αριθμό από τον πίνακα των αδιόριστων έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν την αίτηση και τα υπόλοιπα άτομα έχουν μετά κατά τον Ιούλιο νομίζω να κάνουν άλλη αίτηση για να δουλέψουν σε θέση αντικαταστάτη.Οι αντικαταστάτες όντως μπορεί να δουλέψουν από μερικές μέρες μέχρι και σχεδόν όλη τη σχολική χρονιά. Οι συμβασιούχοι όμως δουλεύουν όλοη τη χρονιά και πληρώνονται με 13 μισθούς. Παράδειγμα στον πίνακα με τις νηπιαγωγούς είναι εγκεγραμμένα 1800 περίπου άτομα. Φέτος βγήκαν 30 άτομα στην σύνταξη και πήραν ως μόνιμες περίπου τόσες νηπιαγωγούς οι οποίες και διαγράφονται από τον καινούργιο πίνακα που θα βγει τον Φλεβάρη με τους αδιόριστους. άρα όλες προχωράμε 30 θέσεις μπροστά. Στη συνέχεια γύρω στον Μάιο η ΕΕΥ βγάζει ανακοίνωση ότι όλες οι νηπιαγωγοί που είναι στον πίνακα μέχρι τον αριθμό 300 μπορούν να κάνουν αίτηση για διορισμό με σύμβαση. Από αυτές περίπου 250 θα προσληφθούν και θα πληρώνονται κανονικά με 13 μισθούς. όσες δεν διοριστούν και όποιες άλλες θέλουν από τον πίνακα μπορούν περίπου τον Ιούλιο να συμπληρώσουν άλλη αίτηση για αντικαταστάτριες όπου θα πηγαίνουν σε σχολεία όταν κάποια νηπιαγωγός έχει άδεια ασθενείας η μητρότητας η εγκυμοσύνης κτλ . Η αντικατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι αρκετούς μήνες. Κατά 99,9% έτσι λειτουργεί το σύστημα και στη δευτεροβάθμια της ΚύπρουΝαι,έτσι είναι...απλά δεν είχα υπόψιν μου πως τον Μάιο γίνονται οι αιτήσεις για συμβασιούχους...
Φέτος μέχρι ποιο νούμερο έφτασαν στους φιλολόγους;πώς μαθαίνουμε για τον τελευταίο που κλήθηκε;πρέπει νομίζω να είσαι στους χίλιους πρώτους για να κάνεις αίτηση για αντικαταστάτης.Έτσι δεν είναι;Φέτος δυστυχώς δεν ήταν καλή χρονιά...πήραν μόνο 35 μόνιμους φιλολόγους ενώ πέρσι 179 άτομα...και το ίδιο σε όλους τους κλάδους...πήραν λιγότερους...μέτρα για την πρόληψη της κρίσης είπαν...
Σ' ευχαριστώ πολύ ΛΩΡΑ για τις απαντήσεις :).Σου εύχομαι να σε καλέσουν, μιας και έχεις καλή σειρά.Να σαι καλάΚαι σε σένα καλή συνέχεια και καλή δύναμη κυρίως να έχουμε....δεν μ'αρέσει να λέω άσχημα νέα,αλλά καλύτερα να γνωρίζουμε τις πραγματικές διαστάσεις για να κινούμαστε πιο ευέλικτα... :)
Φέτος δυστυχώς δεν ήταν καλή χρονιά...πήραν μόνο 35 μόνιμους φιλολόγους ενώ πέρσι 179 άτομα...και το ίδιο σε όλους τους κλάδους...πήραν λιγότερους...μέτρα για την πρόληψη της κρίσης είπαν...
στην Κύπρο τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας είναι πολύ χάλια διότι η κάθε οικογένεια έχει αρκετά αυτοκίνητα και οι Κύπριοι δεν τα χρησιμοποιούν άρα χωρίς αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις.
Ευχαριστώ αλλά πριν ένα χρόνο αποφάσισα να γυρίσω Ελλάδα και να διοριστώ εδώ στο τσακ δηλαδή!! πριν αρχίσουν τα "μεγάλα γλέντια" με την παιδεία. Δυστυχώς για μένα ίσως και λόγω συγκυριών το έχω μετανοιώσει . Το λέω με πολλή λύπη διότι η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να γυρίσω στον τόπο μου στην πατρίδα μου αλλά έτσι όπως τα έκαναν (τα κάναμε??? γιατί κάπου έχουμε και εμείς ευθύνη) νοιώθω πλήρη απογοήτευση και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο τα παραιτηθώ και να γυρίσω πίσω. και εκεί υπάρχουν αρκετές δυσκολίες αλλά το κράτος δίνει μεγάλα κονδύλια για τα σχολεία και τουλάχιστον στην δική μου βαθμίδα οι γονείς αλλά και η κοινωνία μας σέβονται.Δεν μας λες και τις γενικότερες εντυπώσεις σου από τη ζωή στην Κύπρο να έχουμε μια ιδέα;
Υπήρξε κάποιο σχόλιο ότι η προδημοτική δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Κύπρο δεν υπάρχουν προγράμματα κτλ. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει εδώ δεν χαίρει καμμίας εκτίμησης και χρησιμεύει για παιδική χαρά και φύλαξη σύμφωνα με την αντίληψη κάποιων γονιών και οι νηπιαγωγοί ως babysitters πανεπιστημιακού επιπέδου. (σύμφωνα με την δική μου εμπειρία πάντα σε επαρχία). Εκεί το πρόγραμμα είναι αυστηρά δομημένο, υπάρχουν επιθεωρήτριες και αξιολογήσεις οι γονείς έχουν απαιτήσεις να μαθαίνουν τα παιδιά τους και να προετοιμάζονται σωστά για το δημοτικό και φυσικά οι αμοιβές είναι ανάλογα καλές.Θετικά αυτά που μας λες, γιατί προσωπικά είχα άλλες πληροφορίες συναδέλφους μας που εργάζονται στην Κύπρο.
Vasp...στο site επάνω δεξιά στο limk που λέει "μεταθέσεις,τοποθετήσεις,διορισμοί"Το βρήκα! Ευχαριστώ πολύ :)
Είδα ότι στα δικαολογητικά θέλει και αποδεικτικό της ελληνικής γλώσσας, αυτό από που το παίρνουμε;
Είδα ότι στα δικαολογητικά θέλει και αποδεικτικό της ελληνικής γλώσσας, αυτό από που το παίρνουμε;Νομίζω πως αυτό αποδεικνύεται απλά με το απολυτήριο Λυκείου....εγώ έτσι το θυμάμαι...πάρ'τους και ένα τηλέφωνο για σιγουριά!
Οι έκτακτοι διορισμοί είναι κάτι σαν τους αναπληρωτές που λέμε στην Ελλάδα, αλλά μπορεί να είναι και για μικρό χρονικό διάστημα, όσο δηλαδή θα απουσιάσει αυτός που αντικαθίσταται.
Οι άλλοι είναι μόνιμοι με μια δοκιμαστική περίοδο αρχικά.
Το σάιτ τους έχει μπλοκάρει εδώ και καιρό και δεν μπορώ να βρω το τλφ... Μήπως το έχει κανείς; Θέλω να μάθω και γω πόσους προσλαμβάνουν κάθε καιρό για να υπολογίσουμε και τα δικά μας... ???
Ευχαριστώ!
Συγνώμη βρε παιδιά αλλά δεν κατάλαβα απο τα προηγούμενα ποστ, αν και οι πληροφορ'ιες για τη ζωή εκεί ήταν πολύ κατατοπιστικές.Τελικά αν κάποιος είναι μόνιμος στην Ελλάδα και θέλει να παει στη μέση εκπαίδευση της κύπρου, ακολουθεί άλλη διαδικασία η απλά κάνει αίτηση απο την αρχή και περιμένει στην επετηρίδα ?Κάνει αίτηση απ'την αρχή και περιμένει στην επετηρίδα...δεν πρόκειται για απόσπαση σε ελληνικό σχολείο του εξωτερικού,αλλά για διορισμό εξ'αρχής στη μέση εκπαίδευση μιας χώρας του εξωτερικού...άσχετα που έχουν την ελληνική γλώσσα ως επίσημη και τα βιβλία τα δικά μας στα σχολεία τους...θεωρείται χώρα του εξωτερικού!
Γνωριζει καποιος τη διευθυνση για να στειλω τα χαρτια μου στην κυπρο?Διορισμός εκπαιδευτικών στην Κύπρο (http://www.madata.gr/diafora/ergasia/58169.html)
Σιγά μην θέλει και 40 χρόνια...Kι όμως η κατάσταση κι εκεί σε κλάδους με αρκετούς απόφοιτους άρχισε να γίνεται ασφυκτική...οι φιλόλογοι π.χ είναι 4000 και κάτι άτομα στον πίνακα και κάθε χρόνο διορίζονται 80-100 άτομα (στην καλύτερη) και φέτος διορίστηκαν μόλις 35 άτομα....
Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει όρεξη να μας γράψει ποια είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης για την επετηρίδα της Κύπρου? Ή κάποιο λινκ?http://www.eey.gov.cy/
Ευχαριστώ...
Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.
Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"
Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.
Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.
Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"
Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.
Όμως, τα παραπάνω νομίζω θέλουν πιο πολύ ανάλυση, για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να κατέβει Κύπρο. Δηλ. εκεί νιώθεις ξένος;ανεπιθύμητος;θά πρεπε να είναι έτσι σε ένα νησί/χωρα με Έλληνες;είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κάποιος. και αυτό το 'ελλαδίτες΄είναι κυπριακή εφεύρεση;
Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.
Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"
Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.
Όμως, τα παραπάνω νομίζω θέλουν πιο πολύ ανάλυση, για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να κατέβει Κύπρο. Δηλ. εκεί νιώθεις ξένος;ανεπιθύμητος;θά πρεπε να είναι έτσι σε ένα νησί/χωρα με Έλληνες;είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κάποιος. και αυτό το 'ελλαδίτες΄είναι κυπριακή εφεύρεση;
Δεν το ήξερες; Υποτίθεται είμαστε όλοι Έλληνες (αν και αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση..) και αυτοί είναι Κύπριοι, ενώ εμείς Ελλαδίτες, καλαμαράδες κλπ. Τι να πεις...
Και τελικά Έλληνα ποιον θα αποκαλούμε ρε παιδιά;Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.
Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"
Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.
Όμως, τα παραπάνω νομίζω θέλουν πιο πολύ ανάλυση, για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να κατέβει Κύπρο. Δηλ. εκεί νιώθεις ξένος;ανεπιθύμητος;θά πρεπε να είναι έτσι σε ένα νησί/χωρα με Έλληνες;είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κάποιος. και αυτό το 'ελλαδίτες΄είναι κυπριακή εφεύρεση;
Δεν το ήξερες; Υποτίθεται είμαστε όλοι Έλληνες (αν και αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση..) και αυτοί είναι Κύπριοι, ενώ εμείς Ελλαδίτες, καλαμαράδες κλπ. Τι να πεις...
Ανεξάρτητα με το τι αισθάνεται ο καθένας και το τι υποτίθεται ότι είμαστε, η προέλευση του όρου έχει τελείως διαφορετική σημασία. Γιατί αν αυτοί ήτανε Κύπριοι πολύ απλά οι Έλληνες θα αποκαλούνταν Έλληνες.
Επειδή όμως ως γνωστόν στην Κύπρο ζουν Έλληνες που αισθάνονται και Έλληνες, χρησιμοποιούν τον όρο Ελλαδίτες για να ξεχωρίζουν τους Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας και δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, όπως δεν είναι και κυπριακή εφεύρεση.
Όσο για το θέμα του πώς θα νιώσει κάποιος, αυτό μάλλον εξαρτάται από τον καθένα. Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να νοιώθει ξένος και στην Κρήτη ή στην Εύβοια.
οκ καταλαβαίνω τι λες. αν και το παράδειγμα με την Κρήτη μάλλον όχι και τόσο εύστοχο νομίζω έτσι;
Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Έλληνες είμαστε όλοι, ή τουλάχιστον αυτοί που αισθανόμαστε έτσι.
Αν πας στην Κρήτη θα πρέπει να σε αποκαλούν Έλληνα; Μα δεν είναι αυτονόητο; Ε κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό.
Μην ανησυχείς δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία. Το έχω ακούσει και από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και από Έλληνες του Καναδά. Γιατί ελλαδίτης δε σημαίνει τίποτε άλλο από Έλληνας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
οκ καταλαβαίνω τι λες. αν και το παράδειγμα με την Κρήτη μάλλον όχι και τόσο εύστοχο νομίζω έτσι;
Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Έλληνες είμαστε όλοι, ή τουλάχιστον αυτοί που αισθανόμαστε έτσι.
Αν πας στην Κρήτη θα πρέπει να σε αποκαλούν Έλληνα; Μα δεν είναι αυτονόητο; Ε κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό.
Μην ανησυχείς δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία. Το έχω ακούσει και από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και από Έλληνες του Καναδά. Γιατί ελλαδίτης δε σημαίνει τίποτε άλλο από Έλληνας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
αλλά, αν είναι όπως τα λες μαζί σου είμαι, δηλ. αν ειδικά στην Κύπρο αυτό λέγεται με αυτήν την καλή διάθεση που λες....
αλλά άστο δεν έχει νόημα, καταλάβαμε όλοι τι εννοεί ο καθένας έτσι δεν είναι;
εδω και έναν χρόνο μένω μόνιμα στην κύπρο.είμαι νηπιαγωγός και έκανα τα χαρτιά πριν 2χρόνια για διορισμό.μέσα σε ένα χρόνο ανέβηκα μόνο 10θέσεις στον πίνακα διοριστέων.δε διορίζουν πολύ κόσμο.οι περισσοτεροι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά (νηπιαγωγεία). διάβασα πάντως ότι το 20% περίπου των αιτούντων είναι από Ελλάδα. αυτό ειναι και καλό και κακό. το κακό είναι ότι εχουν μπλοκάρει οι πίνακες. το καλό είναι ότι πολλοί μπορεί και να μην έρθουν ποτέ.οι πίνακες των νηπιαγωγών δεν φράκαραν από τους ελλαδίτες αλλά από τους αποφοίτους ιδιωτικών σχολών που απέκτησαν δικαίωμα εγγραφής στους πίνακες διοριστέων για το δημόσιο!!!!!!!
Το ότι οι πρώτοι στον κατάλογο διοριστέων ειναι πτυχιουχοι του 1988 δεν λέει τιποτα. απλα αυτοι οι εκπαιδευτικοι εχουν παρακολουθησει το "προγραμμα προϋπηρεσιακης καταρτισης" που ειναι απαραιτητο για να μην διαγραφουν απο τον πινακα και απλα δεν κανουν τα χαρτια τους για μονιμο διορισμο γιατι δεν θελουν για χιψι λογους. το ιδιο συνεβαινε κι εδω. εκπαιδευτικοι που ειχαν προσληφθει αλλου στο δημοσιο ή ειχαν δικη τους επιχειρηση κτλ δεν διαγραφονταν απο τους πινακες, για να εχουν δικαιωμα διορισμου σε περιπτωση αναγκης. φετος κληθηκε να παρακολουθησει το "προγραμμα προϋπηρεσιακης καταρτισης" συμφοιτητρια μου, που ειναι κυπριακης καταγωγης απο τη μερια του πατερα της και μενει Ελλαδα. εκανε τα χαρτια της το 2003 και τη φωναξαν τωρα. μπορουσε να το κανει και παλιοτερα και να δουλευει αναπληρωτρια και να φερει τα μορια Ελλαδα και να χει διοριστει ισως, αλλα ητν σε στειτζ 4-5 χρονια κι ηλπιζε μονιμοποιηση. φετος ομως δεν μπορουσε να μην παει γιατι εφτασε η σειρα της να διοριστει. το Μαιο το τελειωνει το προγραμμα και μπορει να παει απο Σεπτεμβρη αναπληρωτρια. και μετα μονιμη. αυτο ομως εφοσον κανει τα χαρτια της. αν τελειωσει το προγραμμα μπορει και ποτε της να μην παει να διοριστει στην Κυπρο αν βρει ακρη εδω σε δουλεια. ομως το ονομα της θα παραμενει στην κυπριακη επετηριδα και θα μπορει ανα πασα στιγμη να κανει τα χαρτια της.παιδιά πριν από ένα χρόνο έκανα τα χαρτιά μου για Κύπρο , ο΄που ακόμη υπάρχει επετηρίδα. γνωρίζει κάνεις πόσους φιλολόγους πέρνουν κάθε χρόνο;Επειδή για επαγγελματικούς λόγους ,ο σύζυγός μου μετατέθηκε για δύο χρόνια στην Κύπρο, έκανα και γω αίτηση για εγγραφή στην επετηρίδα φιλολόγων Κύπρου.Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός. Η επετηρίδα έχει μπλοκάρει . Μάλιστα οι πρώτοι σε σειρά στον κατάλογο διοριστέων έχουν πτυχίο του 1988 οπότε καταλαβαίνεις πως πηγαίνει και εκεί ο ρυθμός διορισμών. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά για τους φιλολόγους δεν υπάρχει καμία ελπίδα διορισμού. Επιπρόσθετα ,ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου προωθεί μεταρρύθμιση για την κατάργηση της επετηρίδας και αντικατάστασής της σταδιακά με άλλο τρόπο γραπτής και προφορικής εξέτασης . Αυτό όπως καταλαβαίνεις έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα το 98 με την κατάργηση της επετηρίδας.
Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.
Μα δεν εχει σημασια αν δε διοριζουν. Και μονο μερικους μηνες να σου δινουν να διδαξεις, τους μεταφερεις στην Ελλαδα και τσουπ, να τα μορια για το διορισμο! Μολις κοιταξα την επετηριδα που αναφερεις και βρηκα οτι
παιδιά επειδή το έψαξα εννοεί αυτό που είπε και η συνάδελφος.....για την Κύπρο αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμμένα απο το 2000 και έπειτα........
κάποιοι ακόμα και απο το ΥΠΕΠΘ μάλλον δεν γνωρίζουν τι παίζετε και λένε ότι εξαιρείται η Κύπρος....φέτος συμφοιτητής μου έφερε 27 ωραία μοριάκα που τα απέκτησε απο το 2003 μέχρι και σήμερα...
ΣΚεφτείτε άλλωστε λογικά είναι δυνατόν να ανγνωρίζεται η προϋπηρεσία στη
καλησπερα σε όλους!
θα ήθελα μια διευκρίνιση από εσας που έχετε ασχοληθεί με το θέμα
Φίλη γνωστής μου , που τελείωσε πριν 2 χρόνια τη φιλολογία της είπε ότι διορίστηκε φέτος στην Κύπρο!
Σύμφωνα μ' αυτά που διάβασα παραπάνω στις σελίδες , κάτι τέτοιο δεν παίζει στους φιλολογους γιατί οι διορισμοι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λίγοι!
Μπορώ να δω κάπου τους πίνακες διοριστέων κάθε χρονιας ή ποιους έχουν πάρει ως αντικαταστάτες για να της λυθει και η απορία;
...Επίσης μην ξεχνάμε ότι η επετηρίδα της Κύπρου έχει κυριολεκτικά μπλοκάρει σε πολλές ειδικότητες
... ούτε μια ώρα πτήσης με το αεροπλάνο Λάρνακα -Αθήνα
καλησπερα σε όλους!
θα ήθελα μια διευκρίνιση από εσας που έχετε ασχοληθεί με το θέμα
Φίλη γνωστής μου , που τελείωσε πριν 2 χρόνια τη φιλολογία της είπε ότι διορίστηκε φέτος στην Κύπρο!
Σύμφωνα μ' αυτά που διάβασα παραπάνω στις σελίδες , κάτι τέτοιο δεν παίζει στους φιλολογους γιατί οι διορισμοι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λίγοι!
Μπορώ να δω κάπου τους πίνακες διοριστέων κάθε χρονιας ή ποιους έχουν πάρει ως αντικαταστάτες για να της λυθει και η απορία;
http://athena.pi.ac.cy/online/Default.aspx?tabid=176
εκτος απο το οικονομικο, ολα τα αλλα ειναι χαλια, απο ο,τι φαινεται. ευτυχως εδω δεν γλιφουμε τους διευθυντες και δεν σκυβουμε το κεφαλι...αυτο μου θυμιζει βασιλικη καμαριλα και κατασταση χρονια πισω...
Συνάδελφοι έκανα 2 χρόνια σε Λύκειο στην Κύπρο.Τα λύκεια τους είναι τεράστια.Το λύκειο Αγ.Γεωργίου στην Λάρνακα έχει 1200 μαθητές (μωρά τους ονομάζουν οι Κύπριοι συνάδελφοι).Ο μισθός ονειρεμένος.. 12 χρόνια υπηρεσίας 2600 ευρώ και κάθε χρόνο αυξάνεται.Τώρα βέβαια
που τους έπιασε κρίση θα μειωθεί...Ενοικιο για καινούργιο διαμέρισμα 120τμ επιπλωμένο 700 ευρώ .Η ζωή λιγο ακριβότερη απο Ελλάδα.Χρειάζεται
οπωσδήποτε αμάξι.Οδηγούν όπως οι Άγγλοι.
Οι μαθητές φρόνιμοι γενικά. Αν σκεφτεις οτι δεν μπορεις να τους πετάξεις εξω απο την τάξη,ή ακόμα και σε περιπτωση αποβολης απο πειθαρχικό
πάλι τους έχεις μέσα στην τάξη, πρεπει να σαι καλός να τους κουμαντάρεις.Οι χειρότεροι ήταν οι Ρωσοπόντιοι (Ελληνοπόντιοι για τους Κυπριους)
Τώρα επι Χριστόφια :( έχουν γεμίσει τα σχολεία μπουργκες απο κάτι επιδοτουμενους (3000ευρώ) πρόσφυγες μουσουλμάνους. Οι μαθητές είναι
ασχετοι με τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και απαιτούν 1-2 ασκήσεις για το σπίτι μόνο.Δεν τους ενδιαφερουν οι παγκύπριες γιατι εχουν εξασφαλισμένη
θέση στην Ελλάδα ή παλιοτερα και στην Αγγλια όταν τα πανεπιστημια ήταν φτηνά.
Ολοι οι συνάδελφοι των Ιταλικών, οι περισσότεροι των Φυσικών και κάμποσοι Φιλόλογοι,Μαθηματικοι ειναι Ελλαδίτες.
Ολοι αξιολογούνται και γλειφουν τον Λυκειάρχη και τον σύμβουλο που τους αξιολογεί κάθε χρόνο.Τέτοιο πραγμα δεν έχω ξαναδεί στην Ελλάδα!ΤΟ
γλύψιμο!Δεν επιτρέπεται συγγενεις να διδάσκουν στο ίδιο σχολείο ,και κάθε 3-4 χρόνια αλλάζουν Λύκειο.Οταν προάγονται αλλάζουν πόλη.
Γενικά δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά.
Αίτηση και δικαιολογητικά πρέπει να στείλεις μέχρι τέλη Δεκέμβρη ή Γενάρη, διότι οι πίνακες ανανεώνονται κάθε Φεβρουάριο. Όπως κατάλαβες έπρεπε να τα είχες ήδη στείλει, για να εργαστείς(;) το Σεπτέμβρη. Αλήθεια, τι ειδικότητα είσαι που πιστεύεις ότι μπορείς να εργαστείς τόσο σύντομα; Εγώ έκανα αίτηση το Σεπτέμβρη του 2005 και θα περιμένω άλλα 10 χρόνια, εάν συνεχίζει να παίρνει 100 φιλολόγους κάθε χρόνο. Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο google, για να ενημερωθείς για τις λεπτομέρειες.
Εάν όμως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο, θα ήθελα να το μάθω και εγώ.
Από εδώ τα έστειλα επικυρωμένα.Όταν τα στείλεις και τα εγκρίνουν θα σου στείλουν με ΕΛΤΑ επιστολή με τον αριθμό εγγραφής.Αυτήν την επιστολή την στέλνουν ακόμη; Αν ναι,σε πόσο περίπου καιρό; Πριν βγουν οι πίνακες τον Φεβρουάριο;
Καλημέρα. Επαναφέρω το θέμα μιας και διαβάζοντας προηγούμενους διαλόγους, αυτό που συμπέρανα είναι ότι η δεκαετή αναμονή στην επετηρίδα της Κύπρου, ξεκινά από τη στιγμή που κάποιος καταθέτει τη σχετική αίτηση. Θα ήθελα να μου απαντήσει όποιος γνωρίζει το εξής: δηλ. δε μετρά η ημερομηνία κτήσης του πτυχίου για την κατανομή των θέσεων των υποψηφίων; Είναι δυνατό που κάποιος πήρε πτυχίο το 2002 π.χ. να προηγείται κάποιου άλλου που πήρε πτυχίο παλαιότερα, μόνο και μόνο γιατί κατέθεσε την αίτησή του νωρίτερα απ' τον δεύτερο; Εάν λοιπόν, καταθέσει κανείς φέτος την αίτηση του, δε θα καταταχθεί στο σχετικό πίνακα βάσει ημερομηνίας κτήσης πτυχίου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.
τυχαία, άκουσα για τους μισθούς εκπαιδευτικών στην Κύπρο και νόμισα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο... αλλά ψάχνοντας στο www.oelmek.com.cy βρέθηκα στο:Όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, δηλ.!
http://www.oelmek.com.cy/admin/uploads/anpdf/pdfgr400.pdf
τυχαία, άκουσα για τους μισθούς εκπαιδευτικών στην Κύπρο και νόμισα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο... αλλά ψάχνοντας στο www.oelmek.com.cy (http://www.oelmek.com.cy) βρέθηκα στο:
http://www.oelmek.com.cy/admin/uploads/anpdf/pdfgr400.pdf (http://www.oelmek.com.cy/admin/uploads/anpdf/pdfgr400.pdf)
Συνάδελφοι, μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τα φροντιστήρια και την ιδιωτική εκπαίδευση στην Κύπρο;
Εννοω για συνθήκες εργασίας-ασφάλισης, ωράριο, μισθολόγιο κλπ.
Υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση; Πώς γίνεται η επιλογή προσωπικού; Εννοώ είναι εύκολο για κάποιον από Ελλάδα να προσληφθεί;
Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη.
Ευχαριστώ.
Ζήτα αναλυτική βαθμολογία από τη σχολή σου μέσω ΚΕΠ.Στείλε και προυπηρεσία αν έχεις.
΄@luna @tiel για οσους ειναι απο την Ελλαδα δεν ειναι απαραιτητα τα πρωτοτυπα εγγραφα, κανουν δεκτα και τα αντιγραφα αρκει να ειναι επικυρομενα απο δημοοσια υπηρεσια (αστυνομια ή τα κεπ του δημου) ρωτησα και στα δυο ( μονο στην αστυνομια επικυρωθηκε το αντιγραφο ταυτοτητας ενω στα κεπ του δημου μου ειπαν οτι εχει καταργηθει η επικυρωση δημοσιων εγγραφων εδω και 20+ χρονια), για τα αλλα χαρτια αναγκαστικα πηγα σε γνωστη δικηγορο δεν γινοταν διαφορετικα και με αυτο τον τροπο τα εστειλα με συστημενο φακελο στην Κυπρο( κοστος συστημενου φακελου 7,50
επικύρωσες εδώ τα έγγραφα και τα έστειλες; γιατί σε σχετική ιστοσελίδα που διάβασα όταν κάνεις την αίτηση με φωτοαντίγραφα πρέπει να έχεις και τα γνήσια μαζί σου για να πιστοποιήσουν την εγκυρότητα των αγγράφων.
με ενδιαφέρει πολύ η απάντησή σου. ευχαριστώ εκ των προτέρων.