0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: lena98 στις Νοεμβρίου 02, 2007, 12:38:14 pmΜέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.Μα δεν εχει σημασια αν δε διοριζουν. Και μονο μερικους μηνες να σου δινουν να διδαξεις, τους μεταφερεις στην Ελλαδα και τσουπ, να τα μορια για το διορισμο! Μολις κοιταξα την επετηριδα που αναφερεις και βρηκα οτι
Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.
Να συμπληρωσω οτι αφου κοιταξα προσεκτικα την εν λογω επετηριδα βρηκα και πολλους αλλους συναδελφους που βρισκονται στο δικο μας Ενιαιο Πινακα, συμπεριλαμβανομενων νεοτατων συναδελφων που φετος διοριστηκαν στην Ελλαδα. Αρα μια ματια στην επετηριδα δεν ειναι αξιοπιστος τροπος να δει κανεις τον αριθμο των εν ενεργεια εκπαιδευτικων, γιατι απαξ και κανεις αιτηση να γραφτεις, μετα δε σε "ξεγραφουν" (εκτος κι αν διοριστεις μονιμος στην Κυπρο, υποθετω), παρολο που εσυ μπορει να εχεις διοριστει αλλου ή να εχεις παρατησει εντελως την εκπαιδευση! Δεν ειναι οπως ο δικος μας Εναιος πινακας που πρεπει να κανεις αιτηση καθε χρονο.Κριμα που το εμαθα τωρα για την Κυπρια επετηριδα, γιατι αν ειχα κανει αιτηση οταν πηρα πτυχιο, θα ειχα ηδη διοριστει στην Ελλαδα. Τωρα πλεον δεν ξερω αν εχει νοημα να κανω αιτηση με τοσα χρονια καθυστερηση, αφου μετρα η ημερομηνια της αιτησης και θα βρεθω στον πατο του πινακα...... αν κι οταν βλεπω ατομα με πτυχιο του 2004 να διοριζονται στην Ελλαδα το 2008, αναρωτιεμαι αν το σκεπτικο μου ειναι λαθος!
Εμείς πάντως μόλις της έρθει διορισμός παραιτούμαστε και την κάνουμε για Κύπρο. Να ζήσουν τα παιδιά στην Ευρώπη επιτέλους κι όχι στη Ζουαζιλάνδη...
Καλησπέρα. Είμαι νηπιαγωγός και ενδιαφέρομαι να κάνω τα χαρτιά μου για την επετηρίδα στην Κύπρο. Μπήκα στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής υπηρεσίας της Κύπρου αλλά έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα διαδικαστικά. Αν κάποιος έχει κάνει τα χαρτιά του και μπορεί να με βοηθήσει ας μου απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις μου. Τα δικαιολογητικά όλα μπορεί να είναι φωτοαντίγραφα επικυρωμένα από ΚΕΠ; Θέλει και βεβαίωση αναλύτικής βαθμολογίας και φωτοτυπίες του περιεχομένου των μαθημάτων της σχολής από τον οδηγό σπουδών; Το πτυχίο του lower πρέπει να είναι μεταφρασμένο πρώτα και επικυρωμένο από ΚΕΠ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έχετε υπόψη πως έχουν ανακοινώσει ότι το σύστημα θα αλλάξει και στην Κύπρο, αλλά δεν πρέπει να έχει διευκρινιστεί από πότε. Λένε, βέβαια, και για μεταβατική περίοδο, ελπίζω όχι περίοδο-κοροϊδία, όπως στο Ελλαδιστάν.