Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - dimitris_k

Σελίδες: 1
1


Η μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά.  Η μισθολογική ωρίμανση  (αύξηση του μισθού με τα χρόνια)  δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο.
Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του

2
  Η υποχρεωτική παρουσία σε ένα σχολείο στην καρδιά της Αθηνας το οποίο διαθέτει στην αίθουσα των 28 καθηγητών 1 υπολογιστή 8ετίας, 1 (μία!!) πρίζα, καμία δικτυακή υποδομή και 1 φωτοτυπικό(!)  όχι μόνο θα υποβαθμίσει μετά βεβαιότητας το έργο όσων εκπαιδευτικων προσφέρουν αλλά ταυτόχρονα δεν βλέπω πως θα αναβαθμίσει την ποιότητα όσων δεν προσφέρουν. Μήπως θα τρομάξουν με την παρουσία του διευθυντή ή μήπως θα τους έρθει θεία επιφοίτηση όση ώρα θα κάθονται άσκοπα στο γραφείο; Η ποιότητα της δουλειάς του εκπαιδευτικού δεν έχει σχέση με υποχρεωτικά ωράρια παρουσίας και γι'αυτό εξάλλου σε όσες χώρες έχω ασχοληθεί δεν υπάρχει με πρώτη από όλες την περίβόητη Φινλανδία. Τα περί κατεργαραίων τα προσπερνώ ως αποτυχημένο χαριτολόγημα. Πολλοί εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται κάθε απόγευμα στο σπίτι τους (ανάλογα βέβαια και με την ειδικότητα). Δεν ήξερα ότι είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού να προετοιμάζεται μόνο πρωινές ώρες και μόνο μετά το σχολείο!!
   Το αδιαμφισβήτητο γεγονός της κακής εικόνας που έχουμε προς τα έξω δεν θα διορθωθεί με "σκληρή δουλειά εκ μέρους μας".  Μην ξεχνάτε ότι και πριν 50 χρόνια στα χωριά έλεγαν "μια δασκαλιτσα να γίνει μωρέ το παιδί". Αυτή η βαθιά προκατάληψη του Ελληνα (συνδυασμένη και με την γνωστή ιστορία για τον "γάιδαρο του γείτονα") δεν διορθώνεται εύκολα και δεν πρέπει να πέσουμε θύματά της.
  Δεν πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθησουμε να πείσουμε τους πολιτικούς για τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλουν να πεισθούν, απεναντίας χρησιμοποιούν ότι μέσο διαθέτουν για να περάσουν προειλημμένες αποφασεις . Επιλέγουν από κάθε χώρα το στοιχείο του εκπαιδευτικού συστήματος που θέλουν να περάσουν αγνοώντας τα υπόλοιπα. Ετσι από το

3
    Ωραριο εκπαιδευτικου

4
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο: Κρατήσεις
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 12:39:22 am »
Κατ'αρχας μην ακουτε τον Σκαι ή την Καθημερινη. Οι δημοσιογραφοι εκει ειναι (εμμισθοι ή όχι) υποστηρικτες των εργοδοτων και της τροικας και λενε τα ιδια για ολους τους εργαζομενους. Η δε εγκυροτητα του Αυτια ειναι για τα πανηγυρια! Ολοι αυτοι δουλευουν με copy-paste.Ειναι προφανες ότι απο το υπουργειο Οικονομικων εχουν βαλει τα παπαγαλακια να διαρρεουν διαφορα για να μας πανικοβαλλουν και μετα να ερθει ο Γιωργακης για να μας υπερασπιστει. Αυτην την στιγμη το πιο πιθανο ειναι να ενσωματωθει το επιδομα εξωδιδακτικης στον βασικο αλλα δεν ξερω αν θα ειναι σε ποσοστο 100%. Πρεπει ομως να ειμαστε σε εγρηγορση. Η ΔΟΕ κινειται αλλα η ΟΛΜΕ κοιμαται τον υπνο του δικαιου!

5
Σχολική ζώνη / Απ: Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος
« στις: Μαΐου 17, 2010, 10:15:36 pm »
Δε λέω να μειωθούν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών,κάθε άλλο. Αν ενσωματωθούν τα επιδόματα στο βασικό μισθό θα αυξηθεί και η σύνταξη.
Αυτό που λέω είναι ότι αντί να πηγαίνεις 4 ώρες (διδακτικές,όχι κανονικές), στο σχολείο,και μετά για φραπέ,ή αντί να πηγαίνεις να κάνεις 2 ώρες μάθημα,να φεύγεις στο κενό για να πεταχτείς μέχρι τη λαική και να ξαναγυρίζεις για 1 ώρα μάθημα και να σου μένουν και όλα τα γραπτά για το σπίτι,κάνε αυτό που κάνουν και στην Κύπρο. 7-2 ωράριο.
Εξάλλου αν κάνεις όλη τη δουλειά στο σχολείο έχεις το απόγευμά σου άδειο για να ασχοληθείς με τον εαυτόν και την οικογένειά σου.

Αλλά μάθαμε να γκρινιάζουμε και να λέμε πόσο κουρασμένοιι είμαστε. Το λέμε τόσο πολύ, τόσο συχνά που το πιστέψαμε κι εμείς οι ίδιοι.

  Γιατί πρέπει το ωράριο να είναι σκληρό (πχ 8-2); Γιατί αυτό συνδεεται με την απόδοσή μου ως εκπαιδευτικός; Στη σημερινή εποχή η απόδοτικότητά μου εξαρτάται από τις ώρες παραμονής στο σχολείο; Θα παραμείνω για το διδακτικό ωραριο, τις εφημερίες , κάποια κενά για τις εργασίες του σχολείου , επισκέψεις γονέων κλπ και μετά η υπόλοιπη δουλειά στο σπίτι όπως την έχω οργανώσει εδώ και τόσα χρόνια. Δεν θα αυξηθεί η αποδοτικότητα στην προετοιμασία των μαθημάτων αν την κάνω στο σχολείο. Το αντίθετο μάλλον θα μειωθεί λόγω έλλειψης εξοπλισμού, χώρων και ησυχίας. Στην Κύπρο αν δεν κάνω λάθος τα σχολεία είναι διαμορφωμένα με χώρους ανά ειδικότητα . Εδώ έχουμε στην Αθήνα έναν χώρο με 12 γραφεία για 22 εκπαιδευτικούς με 2 υπολογιστές χωρίς δίκτυο, χωρίς Internet , χωρίς σαρωτή κλπ. Τιμωρία μου ακούγεται... Το ξαναλέω: ο εκαπιδευτικός δεν είναι υπάλληλος γραφείου.
  Οσο για το ωράριο, εδώ και δύο χρόνια στην Αθήνα με 20  ώρες την εβδομάδα (4 την  ημέρα) είμαι  κουρασμένος και αρκετές φορές φτάνω στα όριά μου (ανάλογα και με τα τμήματα φυσικά). Μεγαλώνουμε κιόλας βλέπεις . Κάποιοι έχουν μεγαλύτερες αντοχές κάποιοι μικρότερες, δεν διεκδικώ δάφνες υπερβολικής κούρασης. Δεν είναι δικαιολογία ούτε κλαίγομαι απλως πιστεύω ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το ωράριό μας και τον τρόπο εργασίας μας.

6
Ολα γίνονται τελικά για να καταναλώσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ;
http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7804:2010-05-16-19-46-56&catid=346:2009-12-02-06-54-27&Itemid=1079
Το ενδιαφέρον είναι ότι θα φάνε λεφτά όλοι τους "στελέχη", "επιτροπές", "επιμορφωτές" , σύμβουλοι", διευθυντές" (γιατί  σύμφωνα με την προκήρυξη η εργασία τους θεωρείται εκτός των καθηκόντων τους) ενώ οι ταλαίπωροι εκπαιδευτικοί που θα τρέχουν τις δράσεις θα μετράνε τις μειώσεις των αποδοχών τους και θα πληρώνονται με ηθική αναγνώριση!

7
Σχολική ζώνη / Απ: Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος
« στις: Μαΐου 16, 2010, 09:32:46 pm »
Να κάτσει και ο εκπαιδευτικός 8ωρο στο σχολείο του να προετοιμαστεί και να διορθώσει γραπτά. Και να μην παίρνουν έξτρα λεφτά για τις πανελλαδικές. Αν ήταν υπάλληλοι γραφείου δε θα πήγαιναν στο πόστο τους?

Μάθαμε να μας κακοφαίνονται μόνο τα έξτρα που βγάζουν οι εφοριακοί,τα δικά μας δεν τα κοιτάμαι.

Αφού ο βασικός μισθός του εκπαιδευτικού είναι χαμηλός,να αυξηθεί.
Αλλά να κοπούν τα χαζά επιδόματα που μόνο τροφή για σχόλια δίνουν.

Δηλαδή αν ο εκπαιδευτικός κάτσει στο σχολείο του 8ωρο να διορθώσει και να προετοιμαστεί θα γίνει καλύτερη δουλειά; Απο προσωπική εμπειρία σου εγγυώμαι θα είναι χειρότερη. Εχω στήσει το γραφείο στο σπίτι μου και δουλεύω εκεί πολύ καλύτερα από το στριμωγμένο σχολείο. Οι καθηγητές ΔΕΝ είναι υπάλληλοι γραφείου. Αν είσαι εκπαιδευτικός προβληματίζομαι.....
Για τις πανελλαδικές έχεις δίκιο. Αλλά τα επιδόματα των εκπαιδευτικών είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στον χαμηλό βασικό. Αν δεν είχα τα επιδόματα δεν θα συμπλήρωνα 1000 ευρώ μετά από 12 χρόνια δουλειάς. Δεν είναι καθόλου χαζά ούτε συντεχνιακές υπερβολές όπως τα επιδόματα των τελωνειακών. Απλά πρέπει να ενσωματωθούν ως έχουν στον βασικό.

Γενικά δεν πρέπει να τα βάζουμε με άλλους εργαζόμενους. Προσπαθούν να μας αφαιρέσουν δικαιώματα και αυτό αφορά όλους!  Σε άλλους καταργούν συμβάσεις εργασίας, σε άλλους μειώνουν μισθούς, σε άλλους αλλάζουν τα εργασιακά τους , σε άλλους και τα δύο τελευταία (εκπαιδευτικούς) . Είναι γενική επίθεση με αφορμή την κρίση ενατίον της εργασίας και του δημόσιου χώρου. Αυτό που δεν μπορώ είναι αυτούς που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Π.Χ.  Αγρότες ή επιχειρηματίες που θέλουν και να κερδοφορούν σαν ελευθεροι επαγγελματίες στα εύκολα και να έχουν την ασφάλεια του δημόσιου τομέα στα δύσκολα. Και πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι όταν οι βουλευτές και οι φίλοι τους οι δημοσιογράφοι στοχοποιούν κάποιο επάγγελμα. Για καλό δεν είναι...

8
Στεναχωριέμαι που υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν βλέπουν τι ενόχλησε στο θέμα της Εκθεσης. Δεν αναφέρεται στο ¨γηράσκω αεί διδασκόμενος" ούτε για την φυσική/πνευματική ανάγκη του ανθρώπου να μορφώνεται/καλλιεργείται καθ'όλη την διάρκεια της ζωής του. Το θέμα δεν έχει καμία σχέση με τις ανθρωπιστικές αξίες της μόρφωσης. Στο ξεκίνημα ορίζεται η αυτομόρφωση ως "αποφασιστική συμβολή στην επαγγελματική και εκαπιδευτική κατάρτιση" . Θεωρεί και παρουσιάζει ως δεδομένα εικασίες του τύπου "ο άνθρωπος θα αλλάζει 2-3 επαγγέλματα στον εργασιακό του βίο" , καταργεί την έννοια δασκάλου-μαθητή και φέρνει την έννοια εκαπιδευτή-εκπαιδευόμενου.  Οταν μιλά για "άτομα των σύγχρονων κοινωνιών" εννοεί τους απλούς εργαζόμενους η εργάτες οι οποίοι "οφείλουν" να τρέχουν (και να πληρώνουν) από επάγγελμα σε επάγγελμα  για να μην μείνουν άνεργοι.
 Και σε τελική ανάλυση ρε παιδιά μόνο εγώ βλέπω την ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ και την απροκάλυπτη πολιτική προπαγάνδα του να εντυπώνεις στο μυαλό 80000 17άρηδων -που αγωνιούν να είναι "εντός θέματος" - τις υπο αίρεση απόψεις μίας υπουργού; Τους λένε κοιτάξτε τι σας περιμένει, αναλύστε το κιόλας!

9
Είμαι μόνιμος με 12 χρόνια υπηρεσία και συμμετέχω σε όλες τις απεργίες. Οι συνάδελφοί μου δεν αντιδρουν (συμμετοχές σε απεργίες κάτω του 25-20%) και μ' έχουν εκνευρίσει με τις δικαιολογίες τους και περισσότερο με την άρνησή τους να κατέβουν σε συνελεύσεις για να αλλάξουμε την ΟΛΜΕ ενώ διαμαρτύρονται για τους συνδικαλιστές. Πάντως ΟΛΟΙι διαμαρτύρονται (ακόμα και οι πιο ψόφιοι) για την Διαμαντοπούλου όλο και περισσότερο. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα τους ξυπνήσει. Πάντως φοβάμαι ότι η απεργια στις Πανελλαδικές θα αποβεί εις βάρος μας από πλευράς τακτικής (η Διαμαντοπούλου μας προβοκάρει). Πρέπει να κατέβουμε στις συνελεύσεις της ΟΛΜΕ για να βρούμε τρόπους διαμαρτυρίας. ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ γιατι δεν μας βλέπω καλά

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182830
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 415
Σύνολο: 434

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.