Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Cagliari

Σελίδες: 1
1
και ισως σε καποια κανανε και το "progetto". Αυτο όμως το άκουσα, σας το μεταφερω με επιφυλαξη. Αν ξερετε εσεις κατι περισσότερο.... :(

Αν κάνανε Progetto το έκαναν εκτός προγράμματος.
Το Υπουργείο είχε ορίσει ως κατάλληλη διδακτική μέθοδο το Rete junior και ως δευτερη επιλογή το Espresso.
Το Progetto είχε απορριφθεί από το Υπουργείο (βλέπε Minnitti (Αυτή ήταν η υπεύθυνη για την επιλογή)).

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑ

2
Ο καθένας μόνος του λοιπόν. Η αλληλεγγύη είναι μόνο στα λόγια. Όλοι δίνουμε σημειώσεις και βοηθάμε τους άλλους στα λόγια. Άλλα όταν έλθει η ώρα των πράξεων, όταν μπεί το χρήμα στη μέση, γίνεται φανερό ότι έιμαστε ανταγωνιστές, φανερώνεται ο πραγματικός μας εαυτός... 'Οποιος ζητάει χάρες εδώ μέσα να ξέρει ότι όλοι στα λόγια θα είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν. Άλλα όταν έλθει η ώρα των πράξεων, κανείς δεν θα του δώσει ούτε μια σελίδα βοήθειας, όλοι θα βρουν κάποια δικαιολογία (τα λεφτά, η κούραση κλπ). Αυτή είναι η ουσία του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Στα λόγια είμαστε όλοι συνάδελφοι, άλλα στην πράξη σκληροί ανταγωνιστές που επιθυμούν μόνο την προσωπική ανέλιξη, με στόχο τον διορισμό. Ίσως να είναι αυτό το φυσιολογικό. Ας το παραδεχτούμε λοιπόν και ας αφήσουμε τα παραμύθια περί συναδελφικότητας και αγάπης...

3
και στον ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ έχουν μαζευτεί 5 άτομα που κάνουν αυτήν την περίοδο γνωστικό αντικείμενο και ειδική διδακτική, που τα ακριβοπληρώνουν 800-1000 ευρώ, και δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό. Και νομίζουν ότι θα περάσουν, τη στιγμή που κάποιοι λένε ότι οι 8 θέσεις είναι ήδη πιασμένες! Τί κατάντια...!

4
Δυστυχώς, όσοι και όσες δίνουν ΑΣΕΠ, το βλέπουν ανταγωνιστικά και κανείς δεν βοηθάει τον άλλον. Το βλέπουν "ο θάνατός σου η ζωή μου". Στον Μπόνια έχουν μαζευτεί 6-7 άτομα που κάνουν μάθημα με τη Rapacciuolo(γνωστικό αντικείμενο) και άλλα 15 άτομα που κάνουν ειδική διδακτική με τον

5
Ακριβώς. Είναι 203 άτομα που προηγούναται από εμάς. Αν υπολογίσεις και αυτούς που φέτος δεν έκαναν αίτηση, άλλα θα κάνουν του χρόνου, πάμε στους 300. Και αν βάλεις και απόφοιτους 2000, 2001, 2002, πάμε στους 400. Το κράτος τα επόμενα 2 χρόνια θα πάρει ε αισιόδοξους υπολογισμούς γύρω στα 150-170 άτομα αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Κι εκεί μετράει κυρίως η ημερομηνία κτήσης πτυχίου (αν εγώ έχω πάρει πτυχίο το 1995 με βαθμό 6 και αν εσύ έχεις πάρει πτυχίο το 2004 με βαθμό 9 κι έχεις κάνει και μάστερ, εγώ θα είμαι κάπου στο 70 στη λίστα κι εσύ κάπου στο 380, οπότε εγώ πετυχαίνω διορισμό με τους αναπληρωτές, ενώ εσύ όχι).
Αν ίσχυε επετηρίδα οι σημερινοι απόφοιτοι 25-30 ετών θα έπρεπε να 50ρήσουν για να διοριστούν, γιατί προηγούνται στη λίστα οι παλαιοί απόφοιτοι θεσσαλονίκης, οι σημερινοί 45-50ρηδες. Έτσι θα αποκλείονταν και όλοι οι από φοιτοι της Ιταλικής Φιλολογίας Αθηνών που άρχισε να βγάζει φιλόλογους ιταλιστές από το 2003 και μετά. Και στα σχολεία θα έμπαιναν μόνο κουρασμένοι 50ρηδες
Ευτυχώς όμως που καταργήθηκε η επετηρίδα και υπάρχει το ΑΣΕΠ. Στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα υπερισχύσουν οι απόφοιτοι 2004, 2005, 2006, 2007 και 2008 που έχουν πρόσφατη την εμπειρία του πανεπιστημίου, είναι νέοι με όρεξη και δυναμικότητα, χωρίς υποχρεώσεις και επικεντρωμένοι αποκλειστικά στον ΑΣΕΠ. Έτσι από το 2010 θα έχουμε κυρίως νέα παιδια διορισμένους, φιλόλογους 25-35 ετών, που έχουν όρεξη και πάθος να διδάξουν ιταλικά και όχι 50ρηδες που έχουν δώσει ό,τι καλύτερο στα ιδιαίτερα και θέλουν να ξεκουραστούν. Γιατί τη μόνιμη εργασία, κάποιος πρέπει να τη βρίσκει στα 25-35 του, όταν είναι νέος με γνώσεις κοντά στο πανεπιστήμιο και με όρεξη να προσφέρει στη διδασκαλία της ιταλικής και να κάνει καριέρα στο δημόσιο σχολείο αναβαθμίζοντάς το.
Τα πράγματα, ευτυχώς καλυτερεύουν για τους νέους φιλόλογους ιταλικής φιλολογίας!

6
Και η Domenica μπορεί να βάλει θέματα στον ΑΣΕΠ. Και καλά εμείς από την Αθήνα είμαστε εκπαιδευμένοι στην Domenica και αντέχουμε! Αυτοί που έχουν τελειώσει Θεσσαλονίκη, μόλις πάρουν στα χέρια τους στον ΑΣΕΠ θέμα ειδικής που θα έχει βάλει η Domenica θα λιποθυμίσουν! Ενώ εμείς που την Domenica την είχαμε 4 χρονια professoressa και είμαστε καλά εκπαιδευμένοι, θα αντέξουμε. Νά άλλο ένα πλεονέκτημα της Ιταλικής Φιλολογίας Αθηνών!

7
Εγώ τελείωσα το 2005 στην Αθήνα. Και παρ'όλο που όλοι μου έλεγαν ότι στην Θεσσαλονίκη η σχολή είναι καλύτερη, όσες συναδέλφους συνάντησα που έχουν τελειώσει στην Θεσσαλονίκη, είδα ότι είχαν χαμηλότερου επιπέδου κατάρτιση από εμάς. Έτσι κατάλαβα ότι μπορεί να αξίζω περισότερο από κάποιους που με κορόιδευαν. Εγώ ξέρω την αξία της Ιταλικής Φιλολογίας Αθηνών, που είναι η Πρώτη σε αξία στην Ελλάδα, άλλα δεν περιφρονω όσους τελείωσαν στην Θεσσαλονίκη. Κι αυτοί καλοί είναι, απλά πρέπει να πάψουν κάποιοι από αυτούς να ειρωνεύονται την Ιταλική Αθηνών, διότι δεν τους συμφέρει. Ναι η Bertinelli είναι αυτή που λές, με τα γυαλάκια που ήλθε κατευθείαν από την Ιταλία και κάνει Διδακτική στην Αθήνα. Ίσως και στο χειμερινό εξάμηνο να κάνει ειδική διδακτική της ιταλικής γλώσσας. Τον Οκτώβρη, που θα βγεί το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα πάω στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και θα το πάρω.
Προσωπικά, πιστεύω ότι και οι Απόφοιτοι της Ιταλικής Φιλολογίας της Πρωτεύουσας και οι απόφοιτοι της δεύτερης ιταλικής φιλολογίας της Θεσσαλονίκης πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

8
Και στη Θεσσαλονικη, νομίζω διδάσκει ο Τσοπάνογλου, ο οποίος ίσως βάλει θέματα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ δεν γνωρίζουν ιταλικά. Θα καλέσουν τους ειδικούς καθηγητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κια αυτοί είναι 3-4, η prof. Bertinelli, η prof. Minnitti , o Τσοπάνογλου. Και όλοι αυτοί διδάσκουν διδακτική της Ιταλικής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το να τους παρακολουθήσει κανείς θα είναι το καλύτερο και εγκυρότερο δωρεάν φροντιστήριο για να πετύχει κανείς στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Τα μαθήματα αρχίζουν στα μέσα του Οκτώβρη. Κάνω κάπου λάθος?

9
Παιδιά, διδακτική της ιταλικής γλώσσας διδάσκει στην Φιλοσοφική Αθηνών η prof. Bertinelli, στην οποία θα απευθυνθεί και το ΑΣΕΠ για να θέσει τα θέματα. Αντί λοιπόν να ψάχνουμε εδώ κι εκεί για αμφιβόλου ποιότητος σημειώσεις ή να δίνουμε χιλιάδες ευρώ στα αμφιβόλου ποιότητος φροντιστήρια, γιατί δεν πάμε στης παραδόσεις της καθηγήτριας? Θέσεις υπάρχουν και οι παραδόσεις στην Φιλοσοφική Αθηνών είναι ελεύθερες για τον καθένα. Όποιος εργάζεται μπορεί να παίρνει σημειώσεις από φοιτητές ή από κάποιες από εμάς που θα πάνε να παρακολουθήσουν. Αν και άλλο είναι να βλέπεις και να ακούς την καθηγήρια του πανεπιστημίου. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα. Τί λέτε?

10
Δυστυχώς, οι πρώτοι 300 στις επετηρίδες ναπληρωτών και ωρομισθίων είναι απόφοιτοι πριν το 2000. Πραγμα που σημαίνει ότι για τα επόμενα 5-6 χρόνια οι καινούριοι απόφοιτοι, μετά το 2000, δεν πρόκειται να διοριστούν ως ωρομίσθιοι, εκτός αν αφήσουν κενά οι παλιοί σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή. Αλλά ποιός μπορεί να ζήσει στη Σαμοθράκη πχ, με 5 ώρες την εβδομάδα και 7,5 ευρώ ανά ώρα, αν δεν τον πληρώνουν οι γονείς του ή αν δεν ζει εκεί μαζί με την οικογένειά του? Αυτές θα είναι οι θέσεις που δεν θα προτιμήσουν οι παλιοί και θα καλυφθούν από κάποιους καινούριους. Οι θέσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους απευθύνονται σε πολύ παλιούς απόφοιτους ηλικίας 45-55 ετών.
Σημασία, όμως έχει να βρούν δουλειά οι νέοι απόφοιτοι, ηλικίας 25-35 ετών, για να ζήσουν σαν άνθρωποι. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του επόμενου ΑΣΕΠ, οπότε και οι θέσεις ελπίζουμε να είναι γύρω στις 150. Γενικά με άλλη όρεξη θα διδάξει ιταλικά σε ένα σχολείο μια 25άρα και με άλλη όρεξη μια 45άρα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εκφραστώ ρατσιστικά, όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία όποια ηλικία και αν έχουν, άλλα σε αυτή τη χώρα έχουμε καταντήσει να βρίσκουμε μόνομη εργασία γύρω στα 50. Ας μην περιμένουν οι σημερινές 25 να γίνουν 50ρες για να βρουν δουλειά και να πάνε κουρασμένες στα σχολεία για να αράξουν. Μια 25 καθηγητρια έχει και όρεξη και κατάρτιση και ζωτικότητα και οι μαθητές χαίρονται πιό πολύ.
Η ιταλική φιλολογία έχει τεράστια δυναμική στην Ελλάδα. Η Ιταλική Αθηνών είναι η δεύτερη ξενόγλωσση φιλολογία(με βάση 13,5 περίπου) μετά την Αγγλικη. Ξεπέρασε και την γαλλική φιλολογία , και την γερμανική φιλολογία και την ισπανική φιλολογία (οι οποίες κινήθηκαν μεταξυ 11 και 12,5). Η Ιταλική Φιλολογία Αθηνών ξεπέρασε κατά πολύ και την Ιταλική Θεσσαλονίκης, η οποία είναι ένα καλό τμήμα! Αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται στην Αθήνα, στο πρώτο πλέον τμημα Ιταλικής στην Ελλάδα, ότι η Ιταλική φιλολογία έχει μέλλον και ότι νέοι απόφοιτοι, άρτια καταρτισμένοι στην κορυφαία Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (με καθηγητές του επιπέδου του Γεράσιμου Ζώρα), είναι έτοιμοι να στελέχώσουν τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, μέσω του ΑΣΕΠ, δίνοντας νέα πνοή στην διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας. Όλοι μαζί οι απόφοιτοι και από την Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη μπορούμε.
Όταν έλθει ο καιρός που θα δούμε κάποια 23χρονη καθηγήτρια να είναι διορισμένη και να διδάσκει ιταλικά σε κάποιο Λύκειο, τότε θα έχουμε αρχίσει να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

11
Αν η ημερομηνία κτήσης και ο βαθμός πτυχίου είναι ίδια, τότε παίζει ρόλο η οικογενειακη κατάσταση (παντρεμένη με παιδια κλπ). Αν και οι δυο πτυχιούχοι είναι ανύπαντροι,  και έχουν ίδια ημερομηνία κτήσης και βαθμό πτυχίου, τότε ο μεγαλύτερος σε ηλικία προηγείται. Έτσι ορίζει ο νόμος.

12
Είναι ντροπή κάποιοι να χαίρονται, επειδη κάποιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τα χαρτιά τους! Άλλα αν το υπουργείο δεν έθετε προθεσμίες, τα ιταλικά δεν θα έμπαιναν ποτέ στα σχολεία. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βαριέται να πάει ή δεν θα πηγαίνει επίτηδες να κάνει αίτηση για να γκρινιάζει μετά και να κάνει πλάκα. Όλα τα παιδια των υπόλοιπων ειδικοτήτων παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΠΘ και σέβονται τις προθεσμίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο κάποιοι της Ιταλικής πρέπει να δημιουργούν προβλήματα και να εκθέτουν την συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων Ιταλικής Φιλολογίας που είναι συνεπείς. Αν το υπουργείο άκουγε αυτούς τους λίγους ασυνεπείς και έδινε συνεχείς παρατάσεις, τα Ιταλικά δεν θα έμπαιναν ποτέ στα σχολεία. Είναι ντροπή κάποιοι να κοιμούνται στο σπίτι τους και μετά να κατηγορούν όσους στήνονται στις ουρές και ενημερώνονται συνεχώς. Ο καθένας πρεπει να προσπαθεί να βελτιώνει τον εαυτό του και όχι να ζηλεύει τους συναδέλφους του, να χαίρεται για τις κακοτυχίες τους και να αράζει σπίτι του και μετά να ζητάει και τα ρέστα.

13

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 643
Σύνολο: 649

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.