Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Spiros06

Σελίδες: 123 ... 15
1
Μάριε δεν λέω ότι δεν έγιναν. Η ερώτηση μου έγινε γιατί μου φαίνεται περίεργο. Το ΚΥΣΔΕ οκ ερμήνευσε το δόκιμος όπως ήθελε. Η εγκύκλιος όμως λέει οτι στα χαρτιά που πρέπει να καταθέσεις χρείαζεται η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης την οποία φυσικά όποιος εξακολουθεί να ειναι δόκιμος δεν την έχει. Αυτό δεν καταλαβαίνω. Οπως και να ερμηνεύσει και οτι και να θεωρήσει κάποιος για το "δόκιμος" την πράξη μονιμοποίησης δεν την έχει.

Επειδή έχω ολοκληρώσει τα στάδια αξιολόγησης, εκκρεμεί η απόφαση μονιμοποίησης και με ενδιαφέρει η μετάταξη, απευθύνθηκα στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου και μου είπαν να ενημερώσω τη δνση στην οποία ανήκω να προσθέσουν σαν παρατήρηση στο ΠΥΜ ότι εκκρεμεί η απόφαση μονιμοποίησης και ότι θα το δεχτεί το υπουργείο μιας και δεν είναι εξαιτίας δικής μου υπαιτιότητας. Επίσης, μου είπαν ότι επειδή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της μετάταξης θα έχει βγει η απόφαση μονιμοποίησης κατά πασα πιθανότητα, να αποστείλω στο υπουργείο την απόφαση κατόπιν!

2
Δεν υπαρχουν μοριοδοτουμενα δηλ ξεκαθαρα κριτηρια σαν κι αυτα των μεταθεσεων ή εστω των αποσπασεων , παρα μονο οσα ανφερονται στο νομικο πλαισιο της εγκυκλιου των μεταταξεων και ειδικοτερα στο αρ 73 του ν 3528 οπως τροποποιηθηκε με το αρ 14 του ν 4440 δηλ
" Οι αιτήσεις μετάταξης εισάγονται στο υπηρεσιακό συμβούλιο και εντός δύο (2) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, διατυπώνεται γνώμη για την αποδοχή ή την απόρριψή τους, αφού συνεκτιμηθούν τόσο η καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων του κλάδου στον οποίο ζητεί να μεταταγεί, όσο και οι ανάγκες της υπηρεσίας. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων αιτήσεων για μετάταξη στην ίδια θέση, το αρμόδιο όργανο λαμβάνει υπόψη την απόδοση των υπαλλήλων, το χρόνο συνολικής υπηρεσίας στο βαθμό και τον κλάδο, καθώς και τα λοιπά στοιχεία του προσωπικού τους μητρώου".
Εαν επιπλεον λαβουμε υποψη το σημειο της εγκυκλιου
". Αναφορικά με την αναγραφή της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας/προϋπηρεσίας στο ΠΥΜ, τονίζεται ότι οι Δ/νσεις φέρουν την αποκλειστική ευθύνη του ορθού υπολογισμού τους, καθώς είναι καίριας σημασίας για τη μετάταξη των αιτούντων", βγαινει το συμεπρασμα οτι η η συνολικη προυπηρεσια ως μονιμου+αναπληρωτη εκπκου, θα κανει τη διαφορα.
Οι αιρετοι κυσδε παντως εχουν  δει δια ζωσης τη διαδικασια και γνωριζουν καλυτερα

Thank you, g.t

3
Μάριε, γνωρίζεις ποια είναι τα κριτήρια μετάταξης; Επειδή στην εγκύκλιο ποτέ δεν το αναφέρει! Τα μόρια είναι τα ίδια με τα μόρια μετάθεσης;

4
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2024
« στις: Απρίλιος 08, 2024, 08:46:31 πμ »
Καλημέρα. Όσον αφορά στους οικογενειακούς λόγους για απόσπαση, ανεβάζουμε και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και το σύμφωνο συμβίωσης; Αυτό καταλαβαίνω μπαίνοντας στο ΟΠΣΥΔ.

5
Ναι αλλά όλα κάποτε γίνονται. Ίσως και για αυτό ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Γνωρίζεις κάτι παραπάνω για το θέμα vstrom?

6
Επαναλαμβάνω. Όταν κάτι θες να βεβαιωθείς ότι θα γίνει, δεν το αφήνεις στην τύχη του. Το ψάχνεις από 150 μεριές. Οι αιρετοί είναι οι εκπρόσωποι μας. Υποτίθεται ότι τους έχουμε εκεί για να ελέγχουν το υπουργείο. Κι όχι να επαναπαύονται στις "δεσμεύσεις" του. Αίσθηση του χρόνου έχουμε όλοι κι οι αιρετοί έχουν και πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Ξέρουν περίπου πόσο χρόνο απαιτεί η κάθε διαδικασία και ξέρουν πότε περίπου θα τρέξουν οι μεταθέσεις. Ζητάς λοιπόν να δεις έγγραφα. Αν είτε δε σου δείξουν, είτε διαπιστώσεις αργοπορίες, ξεσηκώνεις τον κόσμο. Δεν περιμένεις 1 μέρα πριν την τελευταία εργάσιμη πριν τις μεταθέσεις. Γιατί γι'αυτό μιλάμε. Τι σημαίνει "έστω και τώρα να δώσουν τις οργανικές";
Δευτέρα είναι αργία και Τρίτη θα τρέξει το σύστημα. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα γίνει κάτι αύριο;

Να δώσω κι εναλλακτική αυτού που είπε ο kapoioskapoukapote?
Να τρέξουν το σύστημα οι αιρετοί μόνο για τους ΠΕ60 και τους ΠΕ70. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι σε 1-2 βδομάδες το πολύ θα έχουν ιδρυθεί οι οργανικές.

Και να πω και το τελευταίο. Το ότι το υπουργείο νιώθει άνετα να "δουλεύει" και να αδειάζει έτσι τον Φασφαλή, είναι υπέρ του;


Και άλλη εναλλακτική: Όπως το σύστημα στέλνει με μετάθεση σε περιοχές με 0 κενά τις ειδικές κατηγορίες, έτσι το σύστημα να στείλει με μετάθεση όσες/όσους αιτήθηκαν μετάθεση σε περιοχές που εισηγήθηκαν  δημιουργία νέων θέσεων στις ειδικότητές τους!

7
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Μάρτιος 14, 2024, 10:15:43 μμ »
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ουσιαστικά το πως λειτουργεί το ενιαίο τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο.

Και για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου γιατί, ενώ είμαι δάσκαλος, στα προηγούμενα μηνύματα πήρα το μέρος των ειδικοτήτων που διδάσκουν στο δημοτικό (χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποιο feedback από αυτούς: μάλλον δεν κατάλαβαν τι καταστροφικές συνέπειες θα είχαν αυτά που προτείνατε για τις ειδικότητες):

Ναι, αυτό που πρότειναν οι oliver και anpath86 θα ήταν εφαρμόσιμο αν είχαμε τις εξής αλλαγές στο ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα και πηγαίναμε ουσιαστικά στην προ Ν. Φίλη εποχή (διατηρώντας βέβαια τη δυνατότητα ύπαρξης ολοημέρου σε όλες τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες).

Αυτό θα γινόταν πολύ εύκολα, αν απλώς κόβαμε 5 από τις 10 ώρες των ειδικοτήτων στην Α' και Β' Δημοτικού (σίγουρα οι 2 θα ήταν τα αγγλικά που μπήκαν χωρίς κανένα παιδαγωγικό επιχείρημα έτσι και αλλιώς σε αυτές τις τάξεις), οπότε τα παιδιά θα σχολούσαν στο 5ωρο και θα φοιτούσαν προαιρετικά από τις 12.35 έως τις 13.15 στο ολοήμερο πρόγραμμα (όπως πριν το 2015). Αυτό θα είχε ως συνέπεια το εβδομαδιαίο ωράριο του ολοημέρου να γίνει 20 ώρες και να απαιτείται ένας πλήρης δάσκαλος για τη λειτουργία του όπως παλιά (και θα γινόταν εξαιρετική δουλειά με τη μελέτη των παιδιών στο ολοήμερο όπως γινόταν όντως κάποτε, γιατί 1 ολόκληρη ώρα θα αφιερωνόταν μόνο στα παιδιά της Α' και της Β'). Αν το μέτρο αυτό συνδυαζόταν μάλιστα με την επιστροφή του 7ωρου στην Ε' και Στ' Δημοτικού έστω για 2 μέρες (που είναι απαραίτητο κιόλας αν κρίνουμε ότι τα μαθηματικά διδάσκονται μόνο 4 ώρες και η γεωγραφία 1 στις τάξεις αυτές, εντελώς δυσανάλογα με την υφιστάμενη διδακτέα ύλη), τότε θα εξαλειφόταν σχεδόν εντελώς η ανάγκη για συμπλήρωση του ωραρίου των δασκάλων του πρωινού, στα περισσότερα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Και αυτό το σενάριο θα στερούσε πάρα πολλές ώρες από τις ειδικότητες στο δημοτικό (εξαφανίζοντας την ανάγκη για σύσταση νέων που υπάρχει με το υφιστάμενο ωρολόγιο πρόγραμμα, ίσως πλην ΠΕ08, ΠΕ86), θα εκτόξευε τις ανάγκες σε δασκάλους (άρα θα συνέφερε απόλυτα τον κλάδο μου που δεν θα έχανε οργανικές, αλλά θα κέρδιζε) και θα καθιστούσε την εφαρμογή αυτών που προτάθηκαν από oliver και anpath86 αρκετά πιο εύκολα εφαρμόσιμη, γιατί τότε όντως κάθε τμήμα πρωινού και ολοημέρου θα ισοδυναμούσε με 1 δάσκαλο και οι υπόλοιπες ειδικότητες θα υπολογίζοταν με τον τύπο που πρότειναν. Ποια όμως είναι άραγε η γνώμη των ειδικοτήτων που εργάζονται στο δημοτικό επ' αυτού;

Άσε να ξέρουμε εμείς αν η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην Α και Β δημοτικού βασίζεται σε παιδαγωγικά επιχειρήματα και αν έχει παιδαγωγικά οφέλη! Διχαστικός λόγος για μια ακόμη φορά από εκπαιδευτικούς ΠΕ70! Απαράδεκτο!

8
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/69ΕΣ46ΝΚΠΔ-ΟΒΠ Ειδική πρόσκληση!

9
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2024
« στις: Οκτώβριος 21, 2023, 03:33:59 μμ »
Thanks. Αυτή η διευκρίνιση θα έπρεπε να υπάρχει και στην εγκύκλιο της Αθμιας.

10
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2024
« στις: Οκτώβριος 21, 2023, 02:17:45 μμ »
Σύμφωνα με αυτό:
ΙΙ. α) Όσοι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν οριστικά, ενώ ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ ένα και
πλέον έτη, θεωρείται ότι έχουν ήδη υπηρετήσει το οφειλόμενο ένα έτος εντός του ΠΥΣΠΕ και ΔΕΝ
απαιτείται να υπηρετήσουν εκ νέου την οργανική τους θέση. Αντίθετα, σε περίπτωση βελτίωσης, η
θεμελίωση δικαιώματος για μετάθεση προϋποθέτει υπηρέτηση της νέας οργανικής


δεν έχει.


Αλλά σύμφωνα με αυτό:
Γ) Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, αφού υπηρέτησαν με προσωρινή τοποθέτηση κατά το
πρώτο έτος στην περιοχή διορισμού τους, τοποθετήθηκαν οριστικά κατά το δεύτερο έτος και στη
συνέχεια, στη διάρκεια του έτους αυτού, αποσπάστηκαν σε άλλη σχολική μονάδα της ίδιας περιοχής
διορισμού, θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης

έχει, με ερωτηματικό στο γενικό ''δικαίωμα μετάθεσης''. Εννοώ ότι δεν το επεκτείνει σε μετάθεση/βελτίωση

11
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2024
« στις: Οκτώβριος 21, 2023, 01:54:29 μμ »
Καλημέρα σας,
Νεοδιοριστος του  22 που την πρώτη χρονιά ήταν στη διάθεσή πυσδε κ τη δεύτερη χρονιά πήρε οργανική αλλά ταυτόχρονα πήρε κ απόσπαση εντός πυσδε έχει δικαίωμα για βελτίωση θέσης ή πρέπει να υπηρετήσει την οργανική?

Αν έχει δικαίωμα, θα εμφανίζεται η επιλογή στις αιτήσεις στο teachers minedu. Σωστά;

12
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2024
« στις: Οκτώβριος 16, 2023, 04:58:48 μμ »
Όχι. Μπορεί να πάρει απόσπαση και χωρίς να υπηρετήσει την οργανική!

13
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023
« στις: Μάρτιος 29, 2023, 08:20:59 μμ »
Από αυτούς μαθαίνουμε κι εμείς για τις δικές μας οργανικές. Το νέο είναι ότι... δεν υπάρχει νέο.

Μην παιδεύεστε τσάμπα. Την ίδια συζήτηση είχαμε και πέρσι και πρόπερσι. Μόνο στην κατανομή ή από πληροφορίες θα μάθετε κάτι. Επίσημα μόνο από την κατανομή.
Μα στο τέλος της εγκυκλίου στα παραρτήματα δεν υπάρχουν κενά για ΠΕ71 και ΠΕ61 και ΕΕΠ ΕΒΠ;;; Μόνο εγώ τα είδα; Ή είναι κάτι άλλο αυτά τα κενά;

14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023
« στις: Μάρτιος 25, 2023, 09:15:30 πμ »
Όσες ακριβώς κι οι συνταξιοδοτήσεις. Ούτε έναν παραπάνω. Άρα δυστυχώς ξεχνάμε νέες οργανικές για φέτος. Άντε γεια...

Αποκλείεις δηλαδή @trust no one το ενδεχόμενο απλά να ιδρύσει κάποιες που θα τις δώσει για συμπληρωματικές μεταθέσεις και μετά στους νέους διορισμούς για περισσότερες επιλογές στους εν δυνάμει νεοδιόριστους? Είναι παράλογο να έχει ζητήσει εισηγήσεις για σύσταση νέων οργανικών κοινών ειδικοτήτων στην Αθμια και να μη δημιουργήσει καμία! Εντελώς άκυρο!

Σελίδες: 123 ... 15

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32335
  • Τελευταία: StefaniaF
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162436
  • Σύνολο θεμάτων: 19251
  • Σε σύνδεση σήμερα: 635
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 552
Σύνολο: 568

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.063 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.