Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - steven_seagal

Σελίδες: 123 ... 6
2
Πανελλήνιες / Νέο σύστημα εισαγωγής εντός τριετίας
« στις: Οκτώβριος 01, 2016, 10:10:16 μμ »
το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου που παρουσιάζει τη νέα δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναλύει το Λύκειο των δύο τάξεων, που ακολουθεί το τετρατάξιο Γυμνάσιο, παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πόρισμα έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται είναι οι εξής:

Το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών». Δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό.
Για την εισαγωγή φοιτητών, ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων και το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».
Κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε σε δύο επίεδα (βασικό και υψηλό).
Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται συγγραφή δπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.
Πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο.

3
Φιλολογικά μαθήματα / Υλη 2016-2017
« στις: Ιούλιος 22, 2016, 02:35:07 μμ »
Συνάδελφοι,έχει κάποιος πληροφορίες για την ύλη των μαθημάτων της θεωρητικής ; περιμένουμε αλλαγές ή θα είναι η ίδια με πέρσι;

4
Το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ζητά να γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων την προσεχή Δευτέρα.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας μεθαύριο Παρασκευή (στις 12:30 μ.μ.) και τρίωρη στάση εργασίας, με αιχμή την κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) για να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ζητά να γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή». Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

«Ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει η ΟΛΜΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Το υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς "λάστιχο" να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά πλεονάσματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες» εξηγεί η ΟΛΜΕ.

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών - Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, εκτιμά ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν 5.500-7.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών στα δημοτικά σχολεία εξαιτίας της μείωσης και της κατάργησης διδακτικών ωρών, ενώ 800-1.000 λιγότερες θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία.

Ν.Φίλης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων»

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας δημοσίευμα που φέρει τους εκπαιδευτικούς να απεργούν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων.

thetoc.gr

6
http://sep4u.gr/17904/paradigmata-ipologismou-ton-morion-gia-ola-ta-pedia-ke-oles-tis-omades-prosanatolismou/

Συνάδελφοι πως βλέπετε τα πράγματα μετά την νέα αυτή εξέλιξη; Τα παιδιά δεν έχουν πια το κίνητρο προσμέτρησης του βαθμού τους στο σχολείο στις πανελλαδικές...

7
EIMAΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;  ;D

- Οι  κακοπληρωμένοι και με χαμηλές απολαβές εκπαιδευτικοί, πρωτοβάθμιας αλλά κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ίσως η μεγαλύτεροι καταθέτες τραπεζών του εξωτερικού .Το ποσοστό αυτών μάλιστα, μεταξύ των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2010, αγγίζει το 50% με μέσο όρο καταθέσεων (γενικά και με συζύγους) σχεδόν 300.000 ευρώ! Το γεγονός των καταθέσεων στο εξωτερικό , από μόνο του , δεν συνιστά ποινικό αδίκημα φοροδιαφυγής κλπ, αλλά ο αριθμός των προσώπων σε σχέση με τις γνωστές - μικρές - αποδοχές τους, γεννά ερωτήματα για την παραοικονομία της εκπαίδευσης (π.χ ιδιαίτερα με μαύρα χρήματα). 

http://www.capital.gr/story/3087491

8
Πρόταση σοκ για την αξιοποίηση των περίπου 135.000 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο, των 2.500 που απασχολούνται σε θέσεις εκτός εκπαίδευσης, αλλά και των περίπου 17.000 αναπληρωτών κατά τους θερινούς μήνες στα ελληνικά δικαστήρια κατέθεσε η τρόικα.

Στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, η ελληνική κυβέρνηση προέβαλε την έλλειψη προσωπικού ως βασικό λόγο της εξαιρετικά αργής απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, πρόβλημα που για τους δανειστές αποτελεί πηγή πολλών δεινών. Το ΔΝΤ βρήκε αυτομάτως τη λύση, με την οποία συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι των ελεγκτών. Ζήτησαν από τους έλληνες αξιωματούχους οι εκπαιδευτικοί να έχουν άδεια ένα μήνα συνολικά και το υπόλοιπο διάστημα να απασχολούνται ως γραμματείς στα ελληνικά δικαστήρια. Τεκμηρίωσαν δε την πρότασή τους με δύο βασικά επιχειρήματα.
Πρώτον, ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν το μορφωτικό επίπεδο να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της γραφικής εργασίας που απαιτούν τα δικαστήρια, άρα μπορούν να ξεμπλοκάρουν χιλιάδες υποθέσεις που δεν προχωρούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δεύτερον, οι εκπαιδευτικοί κάνουν διακοπές το καλοκαίρι δύο με δυόμισι μήνες αντί για έναν, όπως η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων. Άρα έχουν το χρόνο ώστε το υπόλοιπο διάστημα να απασχολούνται στα ελληνικά δικαστήρια χωρίς αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την ελληνική πλευρά, με το επιχείρημα ότι μία τέτοια αλλαγή προσκρούει σε συνταγματικούς περιορισμούς. Το προσωπικό που απασχολείται στα δικαστήρια πρέπει να ενταχθεί στον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, για τον οποίο υπάρχουν συνταγματικά εχέγγυα άσκησης καθηκόντων. Ωστόσο, η κυβέρνησ προβληματίζεται σοβαρά για το ενδεχόμενο η τρόικα να επαναφέρει την πρότασή της, δεδομένου ότι η απονομή δικαιοσύνης είναι θέμα που έρχεται και επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

Πηγή:alfavita

9
από φέτος η θεώρηση-ανανέωση  του οικογενειακού βιβλιαρίου ασθενείας γίνεται ηλεκτρονικά.Ξέρει καποιος που πήγε πρόσφατα για επίδομα αν στον ΟΑΕΔ δέχονται την εκτυπωμένη ηλεκτρονική ανανέωση ή χρείαζεται να τρέχουμε στο ΙΚΑ για θεώρηση;

10
Εξετάσεις / Αρχαία Α'-Β'Γ' λΥΚΕΊΟΥ 2016
« στις: Μάιος 28, 2015, 05:51:50 μμ »
Τελικά συνάδελφοι με βάση το νέο  αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε έχετε καταλάβει πως και τι θα διδάξουμε του χρόνου στα αρχαία των τάξεων του Λυκείου και ειδικά της Γ' Λυκείου; Τι κείμενα,πόσες ώρες την εβδομάδα και τον τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης;

11
"Έχω λάβει μέρος σε μία εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Φροντιστών Αττικής και οι αναφορές ενός κειμένου, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για «απίστευτη έπαρση και ειρωνεία» εκ μέρους μου δεν έχουν καμία σχέση με τo κλίμα της συνάντησης και τις αντιπαρέρχομαι. Για τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουμε κυρίως την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που είναι και επιθυμία του Ελληνικού λαού. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τόσο στα ιδιωτικά σχολεία όσο και στα φροντιστήρια και η εκπαιδευτική προϋπηρεσία κάθε εκπαιδευτικού -από όπου και αν προέρχεται- θα προστατεύεται και θα αναγνωρίζεται ως πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο.

Θεανώ Φωτίου Υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας ...

έχετε ακούσει κάτι σχετικά στις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων;

12
Αλλάζει άρδην η διαδικασία χορήγησης αναρρωτικών αδειών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Οι χειρόγραφες γνωματεύσεις των γιατρών ή των επιτροπών, με τις οποίες διαπιστώνεται ή/και βεβαιώνεται πρόβλημα υγείας των ασφαλισμένων που τους θέτει εκτός εργασίας για συγκεκριμένο αριθμό ημερών σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.
 
Ηλεκτρονική φόρμα, που έχει σχεδιάσει ο ΕΟΠΥΥ, θα ενταχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέσω της ΗΔΙΚΑ και θα αποτελεί μονόδρομο για τους Έλληνες γιατρούς προκειμένου να «γράψουν» άδεια λόγω ασθένειας στους ασφαλισμένους.
 
Η ηλεκτρονική αυτή φόρμα ουσιαστικά θα παραχωρηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του ΕΟΠΥΥ, καθώς το ζήτημα των αναρρωτικών αδειών όπως και η αποζημίωση τους εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τα μέλη τους -ο ΕΟΠΥΥ είναι αρμόδιος μόνο για τις παροχές σε είδος.

Το ΙΚΑ είναι το πρώτο ασφαλιστικό ταμείο που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
 
«Βιομηχανία» αναρρωτικών αδειών

Σε αντίθεση με τις παροχές σε είδος που μπορεί πλέον να ελεγχθούν και να κοστολογηθούν από τον ΕΟΠΥΥ, όπως πχ τα φάρμακα, οι παρεχόμενες αναρρωτικές άδειες δεν αποτιμώνται.
 
Στελέχη του Οργανισμού που γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στους ασφαλιστικούς φορείς, υπογραμμίζουν ότι το σκηνικό των χειρόγραφων γνωματεύσεων είναι ιδανικό για να μην γίνεται έλεγχος και να μην υπάρχει καμία εικόνα για τον αριθμό των αδειών που «γράφονται» ούτε για τους γιατρούς που τις δίνουν και τους ασθενείς που τις λαμβάνουν.
 
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, οι αναρρωτικές άδειες που «γράφονται» κάθε χρόνο κοστίζουν εκατομμύρια στα ταμεία, ενώ απροσδιόριστο είναι το μαύρο χρήμα που διακινείται μεταξύ ασφαλισμένων και γιατρών για τη συνταγογράφηση αδειών που «βαφτίζονται» αναρρωτικές χάριν ευκολίας.
 
Μάλιστα, το θέμα των αναρρωτικών αδειών απασχόλησε πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έκανε λόγο ακόμη και για «βιομηχανία» παροχής αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι μία στις δύο εκπαιδευτικούς στην Αττική έλειπε με άδεια ασθενείας για τον συγκεκριμένο αυτό λόγο.

Το θολό τοπίο, ωστόσο, θεωρείται ότι θα ξεκαθαρίσει απολύτως με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αδειών.

Άμεσα ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει από όλους τους γιατρούς να πιστοποιηθούν σε ειδικό κατάλογο ώστε να μπορούν να χορηγούν άδειες ασθενείας.

Παράλληλα, θα τεθούν αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά τις ιατρικές ειδικότητες που θα μπορούν να χορηγούν αναρρωτικές άδειες.

ptotothema

13
Νηπιαγωγείο / Οριο απουσιών
« στις: Οκτώβριος 22, 2014, 11:19:31 πμ »
Υπάρχει όριο απουσιών στο νηπιαγωγείο; Μπορεί ένα παιδί να κληθεί να επαναλάβει την τάξη αν λήψει μεγάλο διάστημα λόγω ασθενείας ;

14
Συνάδελφοι πως βλέπετε φέτος την ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών σε σχέση με την πρώην θεωρητική; έχουν τα παιδιά την διάθεση να ακολουθήσουν στην τρίτη λυκείου  το αντίστοιχο πεδίο; από ότι ακούω αρκετοί πάνε "αναγκαστικά" στην β' λυκείου σε αυτή την ομάδα ενω στην τρίτη θα προτιμήσουν την  Ομάδα Παιδαγωγικών, Οικονομικών, Κοινωνικών & Πολιτικών Σπουδών..Η γυναίκα μου διδάσκει σε φροντιστήριο και παρόλο που τα λατινικά προσφέρονται δωρεαν στην Β λυκείου
οι πιο πολλοί δεν τα κάνουν γιατί θεωρούν δεν θα τους χρειαστούν στην Γ' ..τι πιστεύετε;

Σελίδες: 123 ... 6

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 29457
  • Τελευταία: Sofiiiix
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1012099
  • Σύνολο θεμάτων: 17426
  • Σε σύνδεση σήμερα: 278
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 21
Επισκέπτες: 234
Σύνολο: 255

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.085 δευτερόλεπτα. 24 ερωτήματα.