Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - nanu

Σελίδες: 1
1
Γνωρίζει κανείς τι μέλλει γενέσθαι με τις αποσπασμένες ειδικότητες στην Α/θμια που προέρχονται από τη Β/θμια μετά τη λήξη του σχολικού έτους για τα δημοτικά στις 22/06; Δεν θα έπρεπε να είχε βγει ως τώρα μια εγκύκλιος προκειμένου να παρουσιάζονται σε σχολεία της Β/θμιας ως τις 30/06, όπως γίνεται; Πάλι τελευταία στιγμή ακόμη και για αυτό;

2
Υπόθεση εργασίας: Έστω πως συνάδελφος πήρε φέτος οργανική θέση σε κάποιο σχολείο. Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να δίνει στον διευθυντή άλλου σχολείου το δικαίωμα να ζητήσει τον συνάδερφο αυτό για τις ανάγκες της υπηρεσίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πάρει τη θέση κάποιου άλλου με περισσότερα μόρια; Και αν είναι νομότυπο, που μπορώ να δω τον νόμο; Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.

3
Η ξαφνική ανακοίνωση του Υπουργείου για επιλογή ΜΟΝΟ μιας δεύτερης ξένης γλώσσας αρχικά στα δημοτικά αλλά σίγουρα αργότερα και στα γυμνάσια, αφορά χιλιάδες συναδέρφους και γονείς! Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ισπανικών, Αμω, ίσως ακόμα και φιλολόγους (λόγω δεύτερης ανάθεσης). Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των συλλόγων Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας:


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ 12 /518/61284/Γ1/27-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της.

Κατά συνέπεια, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.

Πρώτα θύματα αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι οι μαθητές της φετινής Ε’ τάξης που εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μία ολόκληρη σχολική χρονιά.

Συνέπειες αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι:
1. Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.
3. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι αποτελεσματική καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.
4. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή.

Ζητούμε την ενεργητική στήριξή σας για την ανάκληση αυτής της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής Απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών μας.


Οι επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31150
  • Τελευταία: Sarmadaki
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1109462
  • Σύνολο θεμάτων: 18513
  • Σε σύνδεση σήμερα: 370
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 21
Επισκέπτες: 254
Σύνολο: 275

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.091 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.