Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - nanu

Σελίδες: 123 ... 8
1
Καλησπέρα. Το "άμεσα" ήρθε ή είναι στο δρόμο ακόμα; Έχει κάποιος νεότερη πληροφόρηση;

2
Μίλησα σήμερα με την κα Φράγκου. Είναι ακόμα στο Εσωτερικών.

3
Από συζητήσεις που είχα με μεταταγμένους σε γραφείο, λίγοι το έχουν μετανιώσει. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική δουλειά από εκείνη του εκπαιδευτικού, που για να γίνεται σωστά απαιτούνται διαφορετικά προσόντα και ικανότητες.
Μου φαίνεται αδύνατο για έναν που αγαπά τόσο πολύ την εκπαίδευση να την εγκαταλείψει για το γραφείο.
Υπάρχουν, όμως και αντίθετες απόψεις, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
Καλό είναι να γίνουν γρήγορα οι μετατάξεις. Ο κάθε ένας να πάει εκεί που έχει επιλέξει, να σταματήσει το πήγαινε-έλα των αποσπάσεων και  να ελευθερωθούν θέσεις για τους επόμενους που θέλουν να δουλέψουν στην τάξη.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν εγκαταλείπεις την τάξη για το γραφείο, την εγκαταλείπεις για να βρεθείς στον τόπο συμφερόντων σου μετά από πολυετή αναμονή και ταλαιπωρία, γιατί σε κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ζυγίζεις, αποφασίζεις, προσαρμόζεσαι και προχωράς με τις επιλογές που έχεις κάνει. 

4
Μίλησα με την κ. Φράγκου στο Υπουργείο. Μου είπε ότι περιμένουν το αίτημα από το γραφείο της υπουργού (δεν έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση) για να το στείλουν στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Δεν μπορούσε να προσδιορίσει το διάστημα ούτε να κάνει κάποια εκτίμηση κατά προσέγγιση, γιατί εξαρτάται και από τις προτεραιότητες των άλλων υπουργείων, πράγμα που βρίσκω πολύ λογικό. Προσωπική εκτίμηση, ο Μάιος δεν μου φαίνεται εφικτός.
Και για να απαντήσω και σε ερώτημα που τέθηκε παραπάνω: για μένα η μετάταξη είναι μονόδρομος όταν πάνω από μια δεκαετία δεν μπορώ να φύγω από τη παραμεθόριο και οι συνθήκες που δουλεύω είναι μια ατελείωτη ταλαιπωρία αλλά και η οικογενειακή μου ζωή διαταράσσεται κάθε χρόνο. Θα μου στοιχίσει; Ναι. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου ως εκπαιδευτικός. Ήταν μια απόφαση ελαφρά τη καρδία; Όχι. Είναι η μοναδική λύση για μένα, όπως φαντάζομαι και για τους περισσότερους εδώ μέσα.

5
Κανένα νεότερο για το ΦΕΚ υπάρχει; Έλεγα μήπως έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο στην ομίχλη...

6
Και εγώ λέω τώρα...Αν είχαν πραγματοποιηθεί οι μετατάξεις νωρίτερα, π.χ. τον Αύγουστο που περιμέναμε, δεν θα υπήρχε τώρα το δίλημμα πριν ή μετά τη λήξη του σχολικού έτους. Έγινε το πολυπόθητο ΚΥΣΔΙΠ και τώρα 1-2 μήνες, όχι, 3 μήνες, όχι, για κάποιους μάλλον τον Ιούνιο και πάει λέγοντας...να με συμπαθάτε, αλλά φτάσαμε τις 132 σελίδες  :)

7
Θέλω μέρες να το γράψω: θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους συναδέλφους που όλο αυτό το διάστημα μπήκαν στον κόπο και αφιέρωσαν χρόνο να μοιραστούν όποιες πληροφορίες είχαν. Προσωπικά, αυτό το νήμα είναι η μόνη πηγή ουσιαστικής πληροφόρησης που έχω. (Δεν έχω καταφέρει να πάρω κάποια επιβεβαίωση ότι βρίσκομαι ανάμεσα στους 187 ακόμα! Τυχόν προσωπικά μηνύματα δεκτά  :))
Επίσης, συγχαρητήρια σε όλους και ειδικότερα σε όσους αυτή η μετάταξη σημαίνει τέλος στην ταλαιπωρία ετών και επανασύνδεση με τις οικογένειές τους και τον τόπο συμφερόντων τους. Σας νιώθω.

8
Το ΚΥΣΔΙΠ ΤΩΝ ΠΥΣΔΙΠ δηλαδή;  Μπερδευτήκατε και εσείς ή είστε τίποτα φυσιολογικοί;  ☺️ πώς γίνεται η κα Φράγκου να μας λέει τόσο καιρό για το ΚΥΣΔΙΠ και τώρα έχουμε new entry από αιρετό για τα ΠΥΣΔΙΠ; Επίσης, ο Φασφαλής στο fb, ανάμεσα στα υπό συζήτηση θέματα σε επερχόμενο ΚΥΣΠΕ, αναφέρει την αποδέσμευση εκπαιδευτικών με τον 1824. Ακόμα αποδεσμεύσεις κάνουν; Δεν έληξε αυτό με την Κινητικότητα;

9
Ήμουν και εγώ σε αυτή την περιβόητη λίστα μέχρι που με πρόλαβε η μετάταξη μέσω ΕΣΚ σε άλλο υπουργείο οπότε και την επέλεξα παρόλο που ίσως προτιμούσα μετάταξη σε διοικητική θέση. Άποψή μου είναι ότι θα ολοκληρωθούν και οι 170 και θα έχει αίσιο τέλος αυτή η ταλαιπωρία ετών. Είναι όμως μια ένδειξη πως συμπεριφερεται το υπουργείο παιδείας στους υπαλλήλους του.

Επίσης θα έπρεπε να προβληματίζει το υπουργείο παιδείας ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων που έφυγαν με την τελευταία κινητικότητα. Δυστυχώς οι περισσότεροι μεταξύ αυτών και εγώ με εντελώς διαφορετικά όνειρα αρχίσαμε την καριέρα μας στην εκπαίδευση και τελικά μας εξωθησαν ουσιαστικά σε μετάταξη.

Δεν γίνεται να είσαι 15 χρόνια διορισμένος και να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να πάρεις μετάθεση στον τόπο συμφερόντων σου μέσα στην επόμενη 10ετια. Ακόμα χειρότερα όταν αφορά μια ειδικότητα (πληροφορική) που την ζητάνε όλοι..

Ήθελα από καιρό να τα πω και δόθηκε η ευκαιρία. Καλή επιτυχία σε όλους και γρήγορα να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς έτσι και εγώ...Πρώτα θα πάρω σύνταξη και μετά μετάθεση...Και στο ΕΣΚ δοκίμασα όλες τις φορές την τύχη μου, αλλά τίποτα. Όταν πια την τελευταία φορά έκανα αίτηση μέσω ΕΣΚ για θέση σε Διεύθυνση (ήταν διαθέσιμες καμιά δεκαριά θέσεις για διοικητικούς) και με μεταπτυχιακό, διοικητική εμπειρία, φουλ ΤΠΕ, δεν τους έκανα, (μάλλον δεν είχα εμπειρία σταθμάρχη) απογοητεύτηκα ακόμα περισσότερο. Και αν αγαπάς και την τάξη, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Όπως είπες, σε εξωθούν. Αλλά ούτε και αυτό δεν κάνουν σωστά. Κινητικότητα χωρίς μοριοδότηση...γελοία πράγματα

10
Και μια φίλη-συνάδελφος επικοινώνησε χτες μαζί της. Από Σεπτέμβριο της είπε. Ρώτησε κ για τον αριθμό των αιτήσεων, από 250 και κάτι που ήταν τον Απρίλιο με την ανανέωση ενδιαφέροντος έχουν πέσει τώρα στις 170 περίπου (λόγω ανακλήσεων, μεταθέσεων, μετατάξεων μέσω ΕΣΚ).

Μας εμπαίζουν, μου φαίνεται. Πρώτα υποτίθεται θα έδιναν προτεραιότητα σε αυτές τις μετατάξεις έναντι του ΕΣΚ. Μετά, πριν την νέα σχολική χρονιά, τώρα τον Σεπττέμβριο, το φθινόπωρο και δεν συμμαζεύεται. Όπως λέει και ο Patreas στο νήμα για το ΕΣΚ, πιθανώς δεν θα τις προχωρήσουν καθόλου όταν δούνε τα κενά από Σεπτέμβριο. Ας μας το πούνε τουλάχιστον, έχουμε και μια προσωπική και οικογενειακή ζωή και ένα σωρό ανθρώπους που οι συνθήκες διαβίωσής τους εξαρτώνται από τις αποφάσεις αυτές. έλεος...

11
Άδειες / Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« στις: Μάιος 31, 2020, 12:03:20 μμ »
Μα οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού;

Δεν πρόκειται για μονογενεΐκή οικογένεια. Λόγω συνθηκών συμβαίνει αυτό. Είναι σαν μονογενεΐκή, αλλά δεν είναι...

12
Άδειες / Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« στις: Μάιος 31, 2020, 07:11:38 πμ »
Υπόθεση εργασίας: Μητέρα εκπαιδευτικός μεγαλώνει το κάτω των 4ων ετών παιδί της μόνη της. Μένει με την 70χρονη γιαγιά η οποία πηγαινοφέρνει το παιδί στον παιδικό, γιατί η εν λόγω συνάδελφος δεν προλαβαίνει καθώς δουλεύει σε πολλά σχολεία μακριά και μετακινείται με αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. Άδεια λόγω του παιδιού δεν δικαιούται, ακόμα και αν αποφασίσει να μην στείλει το παιδί στον παιδικό για να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία της γιαγιάς, γιατί ήδη φοιτά το παιδί σε παιδικό σταθμό (θα ίσχυε, αν δεν πήγαινε καθόλου). Δεν θα γίνει δεύτερο τμήμα στον παιδικό σταθμό, οπότε δεν δικαιούται άδεια ούτε και για εκ περιτροπής ημέρες. Δεν μπορεί να πάρει τη μείωση ωραρίου 25% γιατί θα ήταν δώρο-άδωρο, καθώς πάλι δεν προλαβαίνει να το πηγαίνει και να το φέρνει λόγω πολύωρων μετακινήσεων.  Άδεια λόγω της γιαγιάς δεν μπορεί να πάρει, γιατί δεν δικαιούται. Οπότε η μόνη λύση είναι να μην το στείλει στον παιδικό και να μένει με τη γιαγιά, η οποία δεν είναι σε θέση να το φροντίσει για τόσες πολλές ώρες. Για να μην μιλήσω για την έκθεση που υφίσταται με τόσες πολλές μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς και σε 5 σχολεία.

13
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« στις: Μάιος 27, 2020, 08:44:40 πμ »
Σε τηλεφώνημά μου στο υπουργείο πριν 10 μέρες περίπου (στο τηλ που έχει πάνω στην εγκύκλιο με την ανανέωση ενδιαφέροντος) έμαθα πως είναι σε φάση συγκέντρωσης από ΔΔΕ/ΔΠΕ και καταχώρισης. Θα ολοκληρωθούν και θα ικανοποιηθούν όλες μέσα στο καλοκαίρι. Θεωρώ πως οι μετατάξεις μέσω κινητικότητας θα βγουν νωρίτερα (υπάρχουν στενά περιθώρια εκεί) και επίσης αφορούν συγκεκριμένες θέσεις στον φορέα υποδοχής.

Πήρα τηλέφωνο και μου είπε η (παρεμπιτόντως ευγενέστατη) υπάλληλος, πάνω κάτω τα ίδια. Πριν την νέα σχολική χρονιά, μου είπε. Η πρόθεση είναι να γίνουν όλες, αλλά δεν μπορεί κανείς να το εξασφαλίσει αυτό, που είναι και λογικό. Ναι μεν οι θέσεις μέσω της Κινητικότητας είναι συγκεκριμένες, αλλά αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της Κινητικότητας κανείς δεν μπορεί να πει αν η Υπουργός θεωρήσει τελικά υπερβολικό τον αριθμό μαζίι με του Ν. 1824 και εγκρίνει μόνο κάποιες από αυτες. Αυτό μου απάντησε, όταν ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση που με καλέσουν εντωμεταξύ από φορέα μέσω της Κινητικότητας που έχω κάνει αιτήσεις. Σαφέστατη και κατανοητή η απάντηση: είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

14
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« στις: Μάιος 26, 2020, 06:13:17 μμ »
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις εκκρεμείς αιτήσεις με τον Ν. 1824; Υποτίθεται ότι έχουν προθεσμία μέχρι τέλος Μαΐου και βλέπω να καλεί ο φορέας της πρώτης προτίμησής μου άτομα από τον τελευταίο κύκλο κινητικότητας που τον έχουν δηλώσει.

Σελίδες: 123 ... 8

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31410
  • Τελευταία: 3λαλούν
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1124151
  • Σύνολο θεμάτων: 18631
  • Σε σύνδεση σήμερα: 495
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 25
Επισκέπτες: 432
Σύνολο: 457

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.092 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.