Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Dadi

Σελίδες: 123 ... 26
1
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 07, 2024, 03:44:57 μμ »
καλό μήνα!
ερώτηση: όταν εκπαιδευτικός ειδ. κατηγορίας τοποθετείται σε ένα σχολείο, τότε προηγείται όλων των άλλων (αρχαιότερων & μη) στη συμπλήρωση ωραρίου και στην προστασία από υπεραριθμία?

Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ... Ξέρω τουλάχιστον δύο ΔΔΕ που δεν ισχύει αυτό που λές. Εχω πολύ προσφατα γεγονότα ( ΔΔΕ Μαγνησίας ) όπου ειδική κατηγορία μπήκε σε σχολείο ( παίρνοντας οργανική ) και χρειαζόνταν 7-8 ώρες για συμπλήρωση ... ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έφυγε ο επί 10 χρόνια τελευταίος τοποθετηθής αλλά η ειδική κατηγορία πήγε και σε 2ο σχολείο.

Απλά και όμορφα ( και προφανή ).

2
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2024
« στις: Μάρτιος 24, 2024, 09:56:45 πμ »
Αυτό όμως ούτως ή άλλως δε συνέβαινε από τη στιγμή που κάποιος είναι ειδική κατηγορία; Εννοώ ότι ούτως ή άλλως δεν προηγούνταν;

Το ότι έρχεται ( αυτόματα ) στον νομό και μπαίνει ( αυτόματα ) πρώτος δεν έχει σημασία ?

Οργανικές να γίνονται συνεχώς λιγότερες και τις υπεραριθμίες να χτυπάνε κόκκινο ( και σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ο βάθμιας , τα χειρότερα έρχονται ).

Σαν πολύ απλά ( ή επιφανειακά ) τα βλέπετε τα πράγματα.

3
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2024
« στις: Μάρτιος 22, 2024, 08:37:40 πμ »
Επίσης αποφασίστηκε, κατόπιν πρότασής μας,  οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται σε ειδική κατηγορία να μετατίθενται στην πρώτη τους προτίμηση (ακόμα κι αν δεν υπάρχει οργανικό κενό και χωρίς η μετάθεση τους να επηρεάζει τα δηλωθέντα στο σύστημα κενά-πλεονάσματα), ανοίγοντας παράλληλα οργανικό κενό στην περιοχή από την οποία μετατίθενται.
Πηγή: Θεόδωρος Κατσωνόπουλος

Και εκεί που νομίζεις ότι είσαι 1ος στην διάθεση και ήρθε η ωρα να πάρεις την ( όποια ) οργανική σου .... τσουππππ !!!

4
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Συνταξιοδοτήσεις 2024
« στις: Μάρτιος 16, 2024, 11:09:46 πμ »
Πως πάνω οι συνταξιοδοτήσεις (ΠΕ , ΔΕ ) την τελευταία 5ετία ?

Εχουν αυξητική τάση ή φθίνουσα ?

5
Γενικό Λύκειο / Απ: Βαθμολογία Τετραμήνου
« στις: Ιανουάριος 29, 2024, 09:02:08 πμ »
Νομίζω ότι ο συνάδελφος μα το «αντικείμενα» κατάλαβε 21 διαφορετικά μαθήματα, όχι 21 «πακέτα» γραπτών.

Μάλλον παρανόησα εγώ ... πάντως την ουσία της τοποθέτησης μου την καταλάβατε. 

6
Γενικό Λύκειο / Απ: Βαθμολογία Τετραμήνου
« στις: Ιανουάριος 28, 2024, 10:10:15 πμ »
Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να έχει 21 διδακτικά αντικείμενα. Πώς γίνεται αυτό μέσα σε 23 ώρες; Ασύλληπτο!

Δεν είστε Χημικός ή Βιολόγος σε Γυμνάσιο ... γι' αυτό δεν το έχετε ακούσει.

Μονόωρα μαθηματα ... Για 21 ωρες απαιτούνται ( σε γυμνάσιο 3 τμηματων ανά τάξη παρουσία Φυσικού που παίρνει όλες τις πρωτες αναθέσεις Φυσικής ) :

Χημεία : 3x1 + 3x1 = 6
Βιολογία : 3x1 + 3x1 + 3x1 = 9
Γεωγραφία : 3x2 = 6

18 τμήματα ... 18 διαγωνίσματα ... 18 τεστ (if ) ... 18 βαθμολογίες

ΥΠΕΡΟΧΑ εεε !!! 

7
Υπάρχει μείωση ωραρίου για την διανομή των βιβλίων ;

Η συγκεκριμένη υποχρέωση απαιτεί την παραλαβή των βιβλίων και τον συντονισμό των σχολείων ως προς την παραλαβή των βιβλίων των μαθητών τους.

Η μείωση ωραρίου είναι οκτώ ( ? ) ώρες και ισχύει για όλη τη σχολική χρονιά .

Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος ?


8
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου
« στις: Αύγουστος 29, 2023, 12:17:11 μμ »
Στη ΔΔΕ που υπηρετώ :
1. Το σχολείο βγάζει τα λειτουργικά κενά με βάση τα τμήματα που θα έχει .
2. Η ΔΔΕ κοινοποιεί τα λειτουργικά κενά.
3. Η ΔΔΕ καλεί όλους του εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου ( προφανώς κάνουν αίτηση όσοι υπολείπονται του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου ΚΑΙ όσοι επιθυμούν να αποσπαστούν εξ' ολοκλήρου σε άλλο σχολείο της διεύθυνσης ).

Αυτά
 

9
Καλό είναι να μην παίρνει ο αρχαιότερος ώρες β' ανάθεσης από ώρες α' ανάθεσης συναδέλφου, αν μπορεί να συμπληρώσει με ώρες κοινής β' ανάθεσης το ωράριό του...


Κάνεις λάθος. Η Α' ανάθεση έχει απόλυτη προτεραιότητα.

Κάθε εκπαιδευτικός παίρνει ώρες από μαθήματα Α' ανάθεσης. Μεταξύ καθηγητών της 1ης ανάθεσης ισχύει η προτεραιότητα της παλαιότητας.

Αφού μοιραστούν οι ώρες της 1ης ανάθεσης , οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους με τις Β αναθέσεις με κριτήριο την παλαιότητα.

Είμαι ο 7ος ( και τελευταίος ΠΕ.04 ) στο σχολείο μου.

Παίρνω ως 2ος τις ώρες Α ανάθεσης ( Χημεία ) και συμπληρώνω τελευταίος με τις Β αναθέσεις.

Ο 4ος και 5ος δεν συμπληρώνουν με Α ανάθεση και δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν "Χημείες" ( Β ανάθεση για αυτούς ) γιατί υπάρχω και εγώ ( αν και νεότερος στο σχολείο ) γιατί τις έχω Α ανάθεση.

Το θέμα έχει λυθεί εδώ και χρόνια και ειδικά πρόπερσι ήρθε mail στο σχολείο να τηρηθεί η ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ η συγκεκριμένη εγκύκλιος ( τα κεφαλαία είναι από την διατύπωση του mail ). 

10
Συνήθως τα "γραπτά" πληρώνονται στη 1η πληρωμή του Αυγούστου.

Τα οδοιπορικά ( αν δικαιούσαι ) θα πληρωθούν κάπου Οκτ - Νοε αφού πρώτα μας ζητήσουν προσκομίσουμε τις βεβαιώσεις κτλ.   

11
"...Οποιος εκπκος πλήττεται θα πρεπει να κανει ενα γραπτο ερωτημα προς το υπουργειο διαμεσου της δδε και να ρωτα αν τελικα ο πολυτεκνος τη γλυτωνει μονο απο το να κριθει οργανικα υπεραριθμος πλην ομως  και ως προς τη συμπληρωση ωραριου, εαν και εφοσον ειναι νεοτερα τοποθετημενος στο σχολειο,  θα ειναι αυτος που θα διατεθει σε αλλα σχολεια..."[/i]

Καλημέρα , και γιατί ο εκπαιδευτικός που πλήττεται θα πρέπει να θεωρηθεί ο παλιός και όχι ο πολύτεκνος . 

Επαναλαμβάνω , κάθε φορά που ο πολύτεκνος κάνει αίτηση βελτίωσης θα πρέπει να να τρέμουν οι τελευταίοι τοποθετημένοι σε κάθε σχολείο της ΔΔΕ μην τυχόν έρθει στο σχολείο τους ;

Γνωρίζετε κάποιο τηλέφωνο στο Υπουργείο που θα μπορούσε να μου απαντήσει ;

( ευχαριστω για το ενδιαφέρον )

12
κατα τη φαση της διευθετησης των λειτουργικων κενων με την εναρξη του νεου σχολ ετους, θα κλεισει πρωτος ωραριο ο πολυτεκνος (χωρις να σημαινει οτι θα παρει και οποια μαθηματα θελει, γεγονός που ισχυει για ολους μας, εφοσον η εισηγηση γινεται απο τον διευθυντη και η αποφαση αναθεσεων απο το ΣΔ)  και στη συνεχεια ο παλιοτερος στο σχολειο εκπκος.
Σχετ νομοθεσια:
84582/Δ2
 (μια βασικη εγκυκλιος που χρησιμοπειται απο τα πυσδε και για τις οργανικες διαδικασιες) :
"..Από τη διαδικασία αυτή (σσ εννοει την κριση οργανικα υπεραριθμων) εξαιρούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις των περ. α και γ της παρ.1 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή όσοι ανήκουν σε «ειδική κατηγορία» μετάθεσης. Επισης εξαιρουνται απο την κριση υπεραριθμιας και οι πολυτεκνοι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν.4653/2020 , με τις οποίες καταργείται η παρ. 4 του άρθρου 30 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.4653/2020".

Μεχρι εδω εχουμε οτι δεν κρινονται οργανικα υπεραριθμοι οι πολυτεκνοι και σε συνδυασμο με την παρ 7 αρ 14 πδ 50/96,

"7. Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω  σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους",

καταληγουμε στο οτι οσοι κρινονται οργανικα υπεραριθμοι μεταπιπτουν σε λειτουργικα υπεραριθμοι με την εναρξη του σχολ ετους κα θα πρεπει να διατεθουν σε αλλα σχολεια για συμπληρωση.

Αυτό είναι άλμα λογικής. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπεράριθμός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει σε δύο σχολεία για να συμπληρώσει το διδακτικό ωράριό του.

Ο φίλος μου θα είναι υπεράριθμός ( τον Ιουνιο ) αλλά εάν δεν κάνει χρήση της υπεραριθμίας , στις αρχές Σεπτέμβρη θα συμπληρώσει πρώτος ωράριο.

Οι σειρά ανάθεσης των μαθημάτων είναι συγκεκριμένη :
" ... Στην κάλυψη των ωρών των μαθημάτων Α΄ ανάθεσης, μεταξύ εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, προηγείται ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών διαφορετικών κλάδων ή ειδικοτήτων με οργανική τοποθέτηση στην ίδια σχολική μονάδα, οι οποίοι έχουν ώρες μαθημάτων σε κοινή Α΄ ανάθεση..."

... που δεν υπάρχει καμία αναφορά για ειδικές κατηγορίες.

13
Δηλαδή(ς) κάθε φορά που κάποιος πολύτεκνος θα κάνει αίτηση τοποθέτησης ή βελτίωσης θέσης , οι υπόλοιποι θα κάνουν τρισάγια μην τυχών έρθει στο σχολείο τους και βρεθούν να ψάχνουν οργανική ?

Ξανα ρωτώ ... όταν τον Σεπτέμβριο θα κάνουν ανάθεση ωρών προηγείται η ειδική κατηγορία έναντι όλων ? ή διαλέγει τελευταίος αλλά θα πρέπει να συμπληρώσει έναντι του έχοντα την τελευταία οργανική ?

14
Γνωρίζω δύο ΔΔΕ που αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά αυτήν την περίπτωση.
 

Σελίδες: 123 ... 26

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32407
  • Τελευταία: annika82
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1166332
  • Σύνολο θεμάτων: 19272
  • Σε σύνδεση σήμερα: 718
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 48
Επισκέπτες: 530
Σύνολο: 578

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.103 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.