Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - Dadi

Σελίδες: 1
1
Υπάρχει μείωση ωραρίου για την διανομή των βιβλίων ;

Η συγκεκριμένη υποχρέωση απαιτεί την παραλαβή των βιβλίων και τον συντονισμό των σχολείων ως προς την παραλαβή των βιβλίων των μαθητών τους.

Η μείωση ωραρίου είναι οκτώ ( ? ) ώρες και ισχύει για όλη τη σχολική χρονιά .

Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος ?


2
Ένας φίλος μου έχει οργανική ( μαθηματικά ) σε ένα λύκειο. Στο σχολείο αυτό δόθηκε οργανικό κενό με 16 ώρες.

Πρόκειται να τοποθετηθεί ένας πολύτεκνος.

Ποιος θα διαλέξει πρωτος ώρες και ποιος θα ψάξει για συμπλήρωση ωραρίου ;

ΥΓ τρέμω στην ιδέα ότι μετά από 15 χρόνια που καταφέραμε να έχουμε μια οργανική θα πρέπει να κοιτάμε εάν θα διαλέξει το σχολείο μας κάποιος που για διάφορους λόγους χαρακτηρίζεται ως ειδική κατηγορία και θα πρέπει να ξαναψάχνουμε κτλ κτλ ( χωρίς τέλος αυτό το κτλ κτλ ).

3
Εργασιακά / Κινητικότητα προς την ΑΑΔΕ
« στις: Ιούνιος 06, 2023, 04:35:21 μμ »
Γνωρίζει κανείς εάν κάποιος εκπαιδευτικός μεταταγεί μέσω της ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην ΑΑΔΕ ( Υπουργείο Οικονομικών ) πληρώνεται με βάση την μισθοδοσία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ( επιδόματα κτλ ) ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

4
Καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί ( ή που το πάει ) ο "ποιητής"

Ν. Κεραμέως: Υπάρχει ένα θέμα με τις οργανικές θέσεις . Οι οργανικές θέσεις είναι πάρα πολύ παλιές. Όταν είχαν καταγραφεί οι οργανικές δεν είχαν ενημερωθεί για 40 χρόνια. Γίνεται μια προσπάθεια να ανανεώσουμε να ενημερώσουμε τις οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να γίνονται διορισμοί

Εκπαιδευτικοί: Πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς γι αυτό για τις οργανικές;

Ν. Κεραμέως: Εσείς ακόμη όχι. Επαφίεται  στο να γίνει η δουλειά για να χαρτογραφηθεί εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας οι ανάγκες για να αντικατοπτρίσουν περισσότερο την πραγματικότητα.

5
Καλησπέρα ...

Θέλω να δημιουργήσω μια "τράπεζα θεμάτων" ΜΟΥ από την οποία κάποιο πρόγραμμα ή δωρεάν on-line πλατφόρμα θα δημιουργεί τεστ επιλέγοντας ΤΥΧΑΙΑ ερωτήσεις που θα αντλεί από αυτήν ( την "τράπεζα θεμάτων" μου ). Το ιδανικό θα ήταν η δημιουργία του test να γίνεται όταν κάποιος δηλώνει ( ίσως με ένα άτυπο log-in ) ότι θα κάνει τεστ σε κάποιο κεφάλαιο. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

6
Σχολική ζώνη / Διακίνηση ναρκωτικών στο σχολείο
« στις: Οκτώβριος 09, 2012, 05:46:14 μμ »
... καθηγητής στην εφημερία του είδε μερικές "παράξενες" κινήσεις. Το κακό είναι ότι και οι "παράξενες κινήσεις" κατάλαβαν ότι τους είδε.

Σκάει λοιπόν τηλέφωνο ( από καρτοτηλέφωνο ) να το βουλώσει αλλιώς θα μπλέξει ...

Ενημέρωσε την αστυνομία ... Τι άλλο νομίζετε ότι πρέπει να κάνει ( ή να μην κάνει ) ?

 

7
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / ... άξιζε τελικά ?
« στις: Ιανουάριος 03, 2012, 04:32:24 μμ »
... μήπως να γυρνούσα πίσω στο φροντιστήριο ?

Διορίστηκα πριν από 2 χρόνια και φέτος που γυρισα στον τόπο μου παίρνω 908 ευρώ ... ( και ένας θεός ξέρει που θα φτάσω )

Μηπως τώρα που είναι ακόμα νωρίς ( και με θυμάται ακόμα η "πιάτσα" ) να την κάνω με ελαφριά πηδηματάκια ...

Τις "δάφνες" μου τις κουβαλάω ακόμα από την παλαιότερη μου δουλειά ... να στήσω ένα φροντιστήριο μου είναι εύκολο ... Ποια είναι η άποψη σας ?

Να περιμένω 1-2 χρόνια να δώ πως θα πάει το νέο συστημα ( ξέρω ξέρω από το 1980 βγαίνουν συστήματα που θα έκλειναν τα φροντιστήρια ) και η κρίση και μετά το ξανασυζητάμε ?

Εχει κανείς ίδιους προβληματισμούς ή απαντήσεις στους δικούς μου ....


8
Από τότε που έσπασε ο κλάδος των ΠΕ04 ( Φυσικοί - Χημικοί - Φυσιογνώστες - Βιολόγοι - Γεωλόγοι ) υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις οργανικές θέσεις τους στα Γυμνάσια.

Είναι - σχεδόν - πρακτικά αδύνατον να προκύψει οργανικό κενό για Χημικούς και Γεωλόγους. Το οργανικό κενό δηλώνεται όταν υπάρχουν 11 ώρες στην 1η ανάθεση μιας ειδικότητας.

Για δηλωθεί οργανικό κενό λοιπόν ( πχ για Χημικούς ) χρειάζονται 11 ώρες , ενώ το μάθημα διδάσκεται 1 ώρα εβδομαδιαίως στην Β και Γ Γυμνασίου.

ΑΡΑ χρειάζονται συνολικά τουλάχιστον 11 τμήματα Β και Γ Γυμνασίου για να υπάρξει οργανικό κενό για Χημικούς.

11 τμήματα σημαίνει 11*25 = 275 μαθητές στην Β και Γ Γυμνασίου και εάν πούμε ότι θα προέρχονται από μία ανάλογου μεγέθους Α Γυμνασίου ( περίπου 130 μαθητές ) καταλαβαίνετε ότι οργανικές για χημικούς θα υπάρξουν μόνο σε Γυμνάσια των 400 περίπου μαθητών.

Τα πράγματα για τους Γεωλόγους είναι ακόμα χειρότερα ... ενώ για τους Φυσικούς και Βιολόγους τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στις πόλεις ( αφού με 2 ώρες σε 2 Γυμνασιακές τάξεις θέλουν 3 τμήματα σε κάθε μια για να πιάσουν τις 11 ώρες της οργανικής θέσης ) αλλά αποκτούν και αυτοί το ίδιο θέμα σε Γυμνάσια μικρών επαρχιακών πόλεων αλλά και σε Γυμνάσια σε χωριά ( Σε Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις το πρόβλημα συνήθως δεν υπάρχει για προφανείς λόγους )

Το πρόβλημα παίρνει κωμικοτραγικές διαστάσεις σε Γυμνάσια 2 τμημάτων ανά τάξη όπου υπάρχουν

8 ώρες Φυσικών
4 ωρες Χημικών
8 ώρες Βιολόγων
2 ώρες Γεωλόγων ( δεν είμαι σίγουρος )

δηλ περίπου 22 ώρες ... 2 οργανικές για ΠΕ04 ... αλλά καμία για κάθε ειδικότητα ξεχωριστά.

Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι θα μπουν 2 "ΦυσικοΧημικοί" ( γυμνασιακός όρος ) που θα κάνουν όλα. Τα λειτουργικά κενά θα διαιωνίζονται κτλ κτλ ...Η Ερώτηση :

Μήπως στα Γυμνάσια θα έπρεπε οι οργανικές θέσεις να δίνονται υπολογίζοντας τον κλάδο ΠΕ04 ως εννιαίο ?

ΥΓ ... η συζήτηση / πρόταση αφορά μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια

9
Οικονομικά / Αναδρομικές αποζημιώσεις
« στις: Νοέμβριος 01, 2010, 03:50:59 μμ »
...σήμερα μερικοί συνάδελφοι μου είπαν ότι , όσα αναδρομικά χρήματα - από εκπαιδευτικές διαδικασίες - δεν έχουν πληρωθεί μέχρι τις 7/12 ( κάπου κατα εκεί ... και το συνδέχουν με κάποια ημερομηνία που έχει να κάνει με το οικονομικό έτος ) ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ.

Αυτο αφορά ...

αποζημιώσεις από εκδρομές
Από ΠΕΚ
από επιμορφώσεις

κτλ

Γνωρίζει κανείς τίποτα ?

10
Υπηρεσιακές μεταβολές / ΠΕΚ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ 2008-2009
« στις: Φεβρουάριος 04, 2010, 04:03:47 μμ »
.... καρναβάλια έχουμε ... είπα να ευθυμήσουμε ολίγο.

Εχει κανεις πάρει τις αποζημειώσεις των ΠΕΚ για την  Εισαγωγική Επιμόρφωση του σχολικού έτους 2008-2009 ?

Έκανα ΠΕΚ στην Λαμία και εκεί γράφουν  ( http://www.peklamias.gr/ )

 Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διεύθυνση Προσωπικού Ετέρων Κλάδων του ΥΠΕΠΘ ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η Απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν την Εισαγωγική Επιμόρφωση του σχολικού έτους 2008-2009. Η υπηρεσιακή εκτίμηση είναι ότι οι αποζημιώσεις θα καθυστερήσουν κατά πολύ ακόμα.

Το ΠΕΚ Λαμίας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η καταβολή των αποζημιώσεων πρέπει να γίνεται σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουν απασχοληθεί επιμορφωτές στην φετινή (2009-2010) Εισαγωγική Επιμόρφωση και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για την προηγούμενη. Πιθανόν να καταλήξουμε σε απροθυμία συμμετοχής.

Σοβαρότατο επίσης πρόβλημα δημιουργείται και με την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, μερικοί εκ των οποίων έχουν καταβάλει σεβαστά για το μισθό τους ποσά σε μετακινήσεις και ξενοδοχεία σε περίοδο που δεν είχαν πάρει ούτε ένα μισθό και δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα τα δικαιούμενα. Αυτές οι παρατηρήσεις είναι πάγιες στις εκθέσεις υλοποίησης των προγραμμάτων που καταθέτει υπόψη των αρμοδίων το ΠΕΚ Λαμίας και πιστεύουμε και τα υπόλοιπα ΠΕΚ της χώρας.

Το ΠΕΚ Λαμίας χρειάζεται 2 με 3 μήνες για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της καθυστέρησης οφείλεται στο έλεγχο του Ειδικού Λογαριασμού ή στην καθυστέρηση λήψης αποφάσεων.


Δηλαδή ... "βράσε όρυζα"

Εχει κανεις νέα από το ΠΕΚ του ?

11
Υπηρεσιακές μεταβολές / Επιστροφή από γονική άδεια ...
« στις: Δεκέμβριος 08, 2009, 04:39:28 μμ »
... επέστρεψα, μετά από γονική άδεια, στο σχολείο μου ( στο οποίο ΚΑΤΕΧΩ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ) και δεν έχω διδακτικό ωράριο ( απασχολούμαι αποκλειστικά με γραμματειακή υποστήριξη ). ( τις "ωρες μου" τις κάνει αποσπασμένος από άλλο ΠΥΣΔΕ )

Μου λένε τώρα ότι θα πρέπει να διδάξω σε ένα άλλο σχολείο για να συμπληρώσω ωράριο. Δεν έχω πρόβλημα αλλά το θέμα είναι ότι το "ένα άλλο σχολείο" είναι ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ. ( + ότι θα πρέπει να διδάξω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μαθηματα β ανάθεσης )

Μπορώ να αρνηθώ και να ζητήσω να συμπληρώσω το ωράριο μου στο σχολείο που έχω την οργανική μου ? ...

Υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία που θα μπορούσα να διαβάσω ...

12
πως σας φαίνεται σαν ιδέα ?

Οι πολύτεκνοι που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ την βαση σε κάποιον ΑΣΕΠ , να τοποθετούνται / τοποθετηθούν ως διοικητικοί στις Β Βαθμιες  ΙΕΚ κτλ του τόπου διαμονής τους.
Οι πολύτεκνοι που εχουν ΠΙΑΣΕΙ την βάση σε διαγωνισμο του ΑΣΕΠ να τοποθετούνται σε σχολεία

Με αυτόν τον τρόπο ...

- Συνεχίζεται η κοινωνική πολιτική απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα που - κατα την αποψή μου - πρέπει να προστατευθεί , καθώς :

α. διατηρείται ο διορισμός τους στο Δημόσιο χωρίς εξετάσεις με μονη προυπόθεση την πολυτεκνία τους και το πτυχίο από ΑΕΙ-ΤΕΙ
β. διατηρείται η απ'ευθείας τοποθέτησή τους στον τόπο διαμονής τους

- Σταματά η αδικία απέναντι στους άλλους εκπαιδευτικούς ( που βολοδέρνουν το χειμώνα στα νησια και την ανοιξη στα βουλευτικά γραφεία ) καθώς :
α. ελευθερώνονται ( ή τεσπά ανοίγουν προς διάθεση ) περίπου 1,5 - 2,5  χιλιάδες θέσεις σε σχολεία

- Οι Β βαθμιες γεμίζουν με κόσμο
α. και έτσι σταματα / μειώνεται το αίσχος των βισματικών αποσπάσεων που ξεχρεώνουν
β. αποκτουν σταθερό προσωπικό


Χρηματικό κόστος --> Ο


Λοιπον ποια είναι η αποψη σας  ...

13
Ως γνωστόν οι φετινές μεταθέσεις έγιναν με κενά που δήλωσαν οι Διευθυντες Β/Β και όχι τα ΠΥΣΔΕ.

Τι γίνεται εαν τώρα ( που έχουν τελειώσει οι μεταθέσεις ) δηλωθούν κενά σε ειδικότητες που δεν υπηρχαν ?
( κατόπιν συνεδρίασης ΠΥΣΔΕ )

Παράδειγμα ...

Στην Κοζάνη ( http://dide.koz.sch.gr/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=88:2009-05-05-06-12-52&catid=34:2009-03-16-09-40-05&Itemid=54 ) δηλώνονται

- 3 κενά στην Β Κοζάνης ( που έχω δηλώσει στις μεταθέσεις αλλά δεν πηραν κανένα .... )
- 3 κενά στην Γ Κοζανης ( που έχω δηλώσει στις μεταθέσεις αλλά δεν πηραν κανένα .... )

Δηλαδη κράτησαν τα κενά .... δεν πήραμε εμεις μετάθεση ... και τωρα το εμφανίζουν για να ...!!!!!!!

Μπορείτε να βοηθήσετε να κυνηγήσω το θέμα ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .


14
Υπηρεσιακές μεταβολές / Οργανικές πολυτέκνων
« στις: Απρίλιος 21, 2009, 10:48:07 πμ »
...δεν νομίζεται οτι παρατράβηξε το αστείο !!!!

Πως θα πάει....
.... ο μαθηματικός στον Βολο ...
.... ο φιλόλογος στα Γιαννενα ....
.... ο φυσικός στην Λαμία ....

Εαν αυτές οι περιοχές δινουν 1 κενό στην 5ετιά και εμφανίζεται 1 πολύτεκνος κάθε 3 χρόνια ?

Γιατί δεν τους βάζουν σε γραφεία ( αφού ούτε δεν έχουν καμοία πιστοποιημένη - με κάθε μορφή ...ΑΣΕΠ ή αναπλήρωσης - επάρκεια .... )Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1160742
  • Σύνολο θεμάτων: 19223
  • Σε σύνδεση σήμερα: 441
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 404
Σύνολο: 423

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.112 δευτερόλεπτα. 28 ερωτήματα.