Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Lasid

Σελίδες: 123 ... 761
1
Νεοδιόριστοι / Απ: Μονιμοποίηση νεοδιόριστων
« στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 09:54:33 μμ »
Καλέ μου φίλε Lasid θέλω να σου πω ότι δέχομαι τα όσα γράφεις απλά αναρρωτιέμαι για ποιο λόγο ζήτησε το Υπουργείο να ακυρωθούν οι διαπιστωτικές πραξεις μονιμοποίησης που είχαν βγάλει κάποιες Διευθύνσεις για τους διορισμένους του 2020. Αυτό δεν συμβαδίζει με τη λογική ότι όλοι θα μονιμοποιηθούν κατά την άποψή μου
Ο λόγος για τον οποίο το ΥΠΑΙΘ ζήτησε να ακυρωθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης μερικών Διευθύνσεων, ήταν προφανώς ότι δεν ήταν έγκυρες. Αν ήταν νόμιμο να γίνουν στην παρούσα χρονική στιγμή που υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες, θα είχαν προχωρήσει σε διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι περισσότερες δεν το έκαναν, επειδή μάλλον ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να προβούν σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι οι μονιμοποιήσεις είναι τυπικό θέμα, όπως πάντα και θα μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι του 2020 τελικά. Αν δεν είχαν πρόθεση να τους μονιμοποιήσουν, δεν θα έβγαζε το ΥΠΑΙΘ τη διάταξη με την οποία κατ΄ εξαίρεση θα μπορούν να υπηρετήσουν ως διευθυντές σχολείων (αν έχουν πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσίας). Τζάμπα άγχος!

2
Άρα αυτή η επικαιροποίηση / ανανέωση των οργανικών αφορά μόνο στην πρωτοβάθμια. Στη δευτεροβάθμια γίνεται αυτόματα, αφού οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις μεταβάλλονται με βάση τις διαθέσιμες ώρες. Σωστά;

3
Νεοδιόριστοι / Απ: Μονιμοποίηση νεοδιόριστων
« στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 12:44:13 πμ »
Προσωπικα συμφωνω απολυτα με οσα εγραψε ο Lasid, χωρις φυσικα να μπορω να ξερω αν οντως θα γινουν ετσι ή θα γινουν ολα οσα πιστευεις, αλλα τουλαχιστον μην τον προτρεπεις να μην απανταει σε ερωτησεις, διοτι χρονια τωρα λυνει αποριες σε ολους , και μαλιστα με πληρως σωστο τροπο και αιτιολογηση. Εικαζω λοιπον και εγω οτι απο τους 25.000 νεοδιοριστους και οσους ακομη χρειαστει να επιμορφωθουν , ΟΛΟΙ θα μονιμοποιηθουν και κανενας δεν θα κριθει ακαταλληλος. Το υπουργειο το ενδιαφερει μονο το φαινεσθαι.
Ανακαλώ τότε! Και σε μένα έχει απαντήσει στο παρελθόν για σημαντικό θέμα. Απλά με πείραξε η απάντηση του τη θεώρησα κάπως
Θα συμφωνήσω με τον Touristako. Όλοι θα μονιμοποιηθούν. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο, να μην μονιμοποιηθεί κάποιος.
Δεν χάνω εκπαιδευτικά επεισόδια. Τα παρακολουθώ όλα, ακόμα κι όταν αφορούν νεοδιόριστους ή αναπληρωτές. Ξέρω τι συμβαίνει.
Η συγκεκριμένη διάταξη βγήκε για να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους που έχουν μεγάλη προϋπηρεσία να γίνουν διευθυντές,
παρόλο που δεν έχουν μονιμοποιηθεί, επειδή δεν είναι υπαιτιότητά τους. Προφανώς αυτό θα γίνει σε μικρά απομακρυσμένα σχολεία.
Δεν ήθελα να θίξω κανέναν, αλλά το ημιμόνιμο θυμίζει βαφή νυχιών. Στο google έβγαλε και ημιμόνιμα τατουάζ. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν!
Είπα να το γράψω για να αποφορτίσω λίγο το βαρύ κλίμα και την αγωνία. Μερικές φορές το χιούμορ βοηθάει να φτιάχνει η διάθεση μας!

Υ.Γ. Άργησα να διαβάσω τι είχατε γράψει γιατί έβγαζα ωρολόγιο πρόγραμμα για το σχολείο μου χθες, αλλά έστω και αργά απάντησα!!!

4
Νεοδιόριστοι / Απ: Μονιμοποίηση νεοδιόριστων
« στις: Νοέμβριος 29, 2022, 12:14:00 πμ »
Απλό είναι. Τα δύο πρώτα χρόνια από τον διορισμό, ο νεοδιόριστος είναι δόκιμος. Μετά γίνεται μόνιμος.
Ημιμόνιμα είναι τα βερνίκια νυχιών και τα τατουάζ, όχι οι άνθρωποι.

5
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2022
« στις: Νοέμβριος 27, 2022, 11:46:25 μμ »
Εννοείται ότι οι συγκρίσεις μεταξύ νεοδιόριστων και υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, βελτιώσεις) γίνονται μέσα στο ίδιο σχολικό έτος. Οπότε πάλι δεν κατάλαβα. Τι δεν προλαβαίνουν; Να πάρουν οργανική; Και πάλι εννοείται.
Τον Μάιο δεν είναι ακόμα διορισμένοι. Τον Αύγουστο διορίζονται, οπότε δεν προλαβαίνουν εκείνο τον Μάιο και περιμένουν τον Μάιο της επόμενης χρονιάς για να πάρουν οργανική. Αυτό πιστεύω ότι εννοεί το μέλος larisa79.

6
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2022
« στις: Νοέμβριος 27, 2022, 11:29:07 μμ »
Εννοεί ότι οι νεοδιόριστοι διορίζονται τον Αύγουστο και τον πρώτο χρόνο δεν μπαίνουν στη διαδικασία διεκδίκησης οριστικής τοποθέτησης. Τον Μάιο της επόμενης χρονιάς, όμως, κάνουν αίτηση για να πάρουν οργανική θέση μαζί με όσους είναι στη διάθεση, ήρθαν με μετάθεση ή ζητάνε βελτίωση (δηλαδή να μετακινήσουν την οργανική τους θέση σε άλλο σχολείο μέσα στην ίδια περιοχή).

7
Μόλις διάβασα το άρθρο για αυτό το τραγικό περιστατικό στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Πώς γίνεται να αποβληθούν οι μαθητές για 2 μήνες από το ΕΠΑΛ; Μήπως εννοεί ότι αποβλήθηκαν για 2 μέρες;

8
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2022
« στις: Νοέμβριος 23, 2022, 11:26:00 μμ »
Έχω την εντύπωση πως κάθε χρόνο αναφέρονται στην εγκύκλιο των μετατάξεων που βγαίνει μέχρι το καλοκαίρι.
Η εγκύκλιος μετατάξεων βγήκε 16/5/2022. Κάποια από εκείνα τα κενά καλύφθηκαν με τις μετατάξεις. Προφανώς οι συνάδελφοι θέλουν να ενημερωθούν για τα οργανικά κενά που θα προκύψουν μετά τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση τον Μάρτιο του 2023, με βάση τα οποία θα γίνουν οι μεταθέσεις του 2023.

9
Το Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης είναι υποχρεωτικό για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Η λέξη διορισμός δεν αναφέρεται στην αναπλήρωση. Οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται, δεν διορίζονται.

https://www.esos.gr/arthra/80784/programma-eisagogikis-epimorfosis-ekpaideytikon

10
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Νοέμβριος 23, 2022, 08:39:21 μμ »
Παράθεση
Για το διδακτικό έργο, που εκτελείται εκτός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, σε προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), καθώς και για το ερευνητικό έργο προς τα Α.Ε.Ι. και ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, το οποίο παρέχεται από υπαλλήλους φορέων του δημόσιου τομέα, δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διατηρούν την υποχρέωση έγγραφης ενημέρωσης της υπηρεσίας τους, αν αναλάβουν σχετική δραστηριότητα, γνωστοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία: α) το Α.Ε.Ι. ή τον ερευνητικό ή τεχνολογικό φορέα προς το οποίο θα παρασχεθεί το διδακτικό ή ερευνητικό έργο, β) το ακριβές αντικείμενο, γ) τη χρονική διάρκεια και δ) τις ημέρες και ώρες απασχόλησής τους ανά εβδομάδα.

Ο νόμος δεν διευκρινίζει το είδος σύμβασης. Το "παρέχεται" δεν αρκεί για να απαιτηθεί χρήση δελτίου παροχής υπηρεσιών.
Όμως, ίσως η διδασκαλία σε ΚΕΔΙΒΙΜ των ΑΕΙ ή το ερευνητικό έργο σε ΑΕΙ και τεχνολογικούς φορείς να γίνεται μόνο με σύμβαση έργου.
Αν παρέχεται και με σύμβαση εργασίας, αυτή πρέπει να είναι αποδεκτή και από το ΠΥΣΔΕ σύμφωνα με το Ν. 4957/2022 αρ. 127.

Ο νόμος δεν περιορίζει τη διάρκεια απασχόλησης, αρκεί το ιδιωτικό έργο να παρέχεται εκτός ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων.

11
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Γ´ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2022-2023
« στις: Νοέμβριος 20, 2022, 11:04:39 μμ »
Καλησπέρα! Από τον εκκαθάρισμενο του αγαπητού @trustnone έχουν αφαιρεθεί οι προσληφθεντες φιλόλογοι γ φάσης?
Υποθέτω ναι. Ο φίλος trust no one τα καθαρίζει όλα!

12
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Νοέμβριος 20, 2022, 11:00:36 μμ »
Ευχαριστω πολυ γοα την απαντηση! αν παραδειγμα ο ΚΑΔ της επιχειρησης ειναι γενικα "υπηρεσιες εκπαιδευσης" ή "Υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων" (υπαρχουν παρα πολλες παραλλαγες) και όχι "φροντιστήριο" αυτό λύνει το πρόβλημα;
Δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες για τους ΚΑΔ. Σίγουρα θα σου ενέκριναν να διδάξεις σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΔΕ και ΕΠΑΣ.

13
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Νοέμβριος 20, 2022, 09:16:09 μμ »
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου, για εργασία σε φροντιστήριο, ακόμα κι αν υποτίθεται είναι δηλωμένος ως γραμματειακή υποστήριξη. Η λέξη φροντιστήριο είναι απαγορευτική εξ ορισμού.

14
Άδειες / Απ: Αιμοδοτική άδεια - ισχύς
« στις: Νοέμβριος 20, 2022, 02:07:12 μμ »
Μπορείς να δίνεις αίμα 3 φορές τον χρόνο. Φυσικά ο Φεβρουάριος και Μάιος ανήκουν στην προηγούμενη σύμβασή σου.
Αν δώσεις τώρα αίμα θα είναι η 1η φορά για την σύμβαση του σχολικού έτους 2022-2023.

Σελίδες: 123 ... 761

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31655
  • Τελευταία: Spirit22
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1131322
  • Σύνολο θεμάτων: 18794
  • Σε σύνδεση σήμερα: 448
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 14
Επισκέπτες: 371
Σύνολο: 385

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.101 δευτερόλεπτα. 28 ερωτήματα.