Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Lasid

Σελίδες: 123 ... 803
1
Μετάταξη σε άλλο κλάδο μπορεί να ζητήσει ένας εκπαιδευτικός, αν έχει συνολική διδακτική προϋπηρεσία 5 έτη.
Από αυτά τα δύο χρόνια τουλάχιστον πρέπει να έχουν υπηρετηθεί μετά από τον διορισμό!

2
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2023
« στις: Ιούνιος 17, 2024, 05:19:20 μμ »
Καλησπέρα

Η οργανική μου είναι σε ΚΕΔΑΣΥ ενώ την τρέχουσα σχ. χρονιά 2023-24 υπηρετώ με απόσπαση σε σχολείο.
Στην ανακοίνωση αποσπάσεων αναφέρεται πως η διάρκεια της απόσπασης είναι για το διδακτικό έτος 2023-2024.
Το διδακτικό έτος λήγει 30 Ιουνίου αλλά φέτος πέφτει Κυριακή.
Στην οργανική μου στο ΚΕΔΑΣΥ, το οποίο λειτουργεί μέχρι και 10/07, πότε πρέπει να πάω; Παρασκευή 28/06 ή Δευτέρα 01/07;

Ευχαριστώ.
Δεν έχει σημασία που το ΚΕΔΑΣΥ λειτουργεί ως 10/7. Η απόσπασή σου λήγει στο τέλος του διδακτικού έτους, που για φέτος είναι 28/6.

3
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούνιος 16, 2024, 06:33:47 μμ »
Νομίζω 24 μήνες...
Δύο διδακτικά έτη είναι 20 μήνες προϋπηρεσίας για τη δευτεροβάθμια, 19 μήνες και 12 μέρες ή 19,4 μήνες για την πρωτοβάθμια.

4
Σε μερικές ΔΔΕ μόνο οι οργανικά τοποθετημένοι κάνουν θερινή υπηρεσία. Σε άλλες ΔΔΕ, το ΠΥΣΔΕ ορίζει πού θα κάνουν θερινή υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί που είναι στη Διάθεση!

5
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούνιος 15, 2024, 07:02:33 μμ »
Ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου,

Να ρωτήσω κάτι και ας μου απαντήσει όποιος/α ξέρει.
Γιατί στους ΠΕ60 έχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί 120 μήνες προυπηρεσια χωρίς να έχουν δουλέψει τα 2-3 τελευταία χρόνια? ή ήταν στους προηγούμενους χωρίς τόση προυπηρεσία?

Ευχαριστω
Μήπως ήταν επί χρόνια σε ιδιωτικά σχολεία και μόλις συμπλήρωσαν δύο διδακτικά έτη στο δημόσιο, αναγνωρίστηκε όλη τους η ιδιωτική τους προϋπηρεσία;

6
ΦΕΚ 1340/2002
Καθορισμός Καθηκόντων - Αρμοδιοτήτων Προϊσταμένων Εκπαίδευσης, Διευθυντών - Υποδιευθυντών, Συλλόγου Διδασκόντων
Άρθρο 33

2. Ειδικότερα ο Υποδιευθυντής:
    α) Αναπληρώνει το Διευθυντή του σχολείου, όταν αυτός δεν υπάρχει, απουσιάζει ή κωλύεται, και παραμένει στο σχολείο όλες τις εργάσιμες ώρες.

Ένα από τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή είναι να αναπληρώνει το Διευθυντή. Πότε; Όταν αυτός δεν υπάρχει, απουσιάζει ή κωλύεται (παράθεση).

Ας αφαιρέσουμε την παράθεση και ας διαβάσουμε την πρόταση:
Αναπληρώνει το Διευθυντή του σχολείου και παραμένει στο σχολείο όλες τις εργάσιμες ώρες.

7
Εγώ λέω αν προηγείται και στο ποια μαθήματα και τμήματα θα επιλέξει αυτός με τα υψηλότερα μόρια.
Κανείς δεν προηγείται στα μαθήματα και στα τμήματα. Αυτό δεν υπάρχει σε ΦΕΚ. Αυτός με τα περισσότερα μόρια συμπληρώνει το ωράριο του και ο άλλος με τα λιγότερα θα πρέπει να διατεθεί πχ για 4 ώρες σε άλλο σχολείο. Θα συζητήσουν και θα καταλήξουν μαζί ποια μαθήματα θα πάρει ο καθένας και ποια τμήματα. Αλλιώς θα πρέπει να αποφασίσει ο Διευθυντής.

Για τέτοια πράγματα δεν πρέπει να μαλώνουν οι αναπληρωτές. Ξέρω περίπτωση που καμιά από τις δύο αναπληρώτριες δεν ήταν την επόμενη χρονιά στο σχολείο, επειδή είχαν κουράσει με τις διαμάχες τους. Φρόντισε με τον τρόπο του ο Διευθυντής για αυτό το ζήτημα!

8
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Ιούνιος 15, 2024, 06:33:38 μμ »
Αν την προηγούμενη χρονιά ήσουν στη διάθεση δούλεψες σε σχολείο που σε τοποθέτησαν προσωρινά, και φετος πήρες οργανική , θα πρέπει να την υπηρετήσεις ή μπορείς να πάρεις απόσπαση και ταυτόχρονα να έχεις δικαίωμα αίτησης για μετάθεση;
Μπορείς να πάρεις απόσπαση και ταυτόχρονα έχεις το δικαίωμα αίτησης για μετάθεση!

9
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Ιούνιος 15, 2024, 06:32:53 μμ »
Ερώτηση.
Σε ένα σχολείο υπάρχουν δύο οργανικά κενά.
Ένας υπεράριθμος ρυθμίζει την υπεραριθμία του παίρνοντας το ένα. Μετά από μερικές μέρες μέσω βελτίωσης παίρνει κάποιος άλλος το δεύτερο.
Ας υποθέσουμε ότι ο πρώτος έχει λιγότερα μόρια, προηγείται επειδή ήταν υπεράριθμος ή ισχύει και σε αυτή την περίπτωση ότι όσοι τοποθετούνται την ίδια χρονιά "κοντράρονται" βάσει μορίων;
Την πρώτη χρονιά, που τοποθετείται κάποιος διορθώνοντας την υπεραριθμία του, δεν μπορεί να βγει υπεράριθμος. Οπότε αναγκαστικά θα βγει υπεράριθμος ο άλλος με τα περισσότερα μόρια. Αν παραμείνει στο σχολείο, τότε τη δεύτερη χρονιά θα βγει ξανά υπεράριθμος εκείνος που έχει τα λιγότερα μόρια.

10
Τελικά ως προς το θέμα του ποιος επιλέγει πρώτος αναθέσεις μεταξύ αναπληρωτών της ίδιας ειδικότητας που τοποθετήθηκαν μαζί στο ίδιο σχολείο υπάρχει κάποιο ΦΕΚ, εγκύκλιος κτλ. που ορίζει ότι προηγείται αυτός με τα υψηλότερα μόρια; Γιατί αν δεν υπάρχει, είναι φλου το θέμα...
Δεν είναι καθόλου φλου. Έχει λιγότερα μόρια και θα προηγηθεί να συμπληρώσει το ωράριο του στο σχολείο τοποθέτησης, στέλνοντας αυτόν με τα περισσότερα μόρια να συμπληρώσει σε άλλο σχολείο; Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση. Αντιβαίνει στη λογική. Μην επιμένεις. Το ίδιο ισχύει και για τους μόνιμους που τοποθετούνται μαζί στο ίδιο σχολείο!

11
Όταν δεν υπάρχει ή απουσιάζει ή κωλύεται ο διευθυντής
Δε λέει πουθενά στο καθηκοντολόγιο αυτές τις προϋποθέσεις. Ο Υποδιευθυντής είναι στέλεχος του σχολείου, είτε ο Διευθυντής είναι εκεί, είτε όχι. Αν ήταν έτσι όπως τα λες, τότε να γίνω από αύριο Υποδιευθυντής. Από τη στιγμή που θα λαβαίνω επίδομα ευθύνης, πρέπει να είμαι εκεί μαζί με τον Διευθυντή κάθε μέρα 8:00 - 14:00. Αυτό είναι το κανονικό.

12
Καλησπέρα slayer.

Από το 2014-2021 ήμουν στην ίδια ΔΔΕ και ήξερα ότι οι Διαθέσεις σταματούν όταν τελειώνουν τα μαθήματα. Μέσα στις εξετάσεις πήγαινες στο σχολείο διάθεσης μόνο αν την ημέρα που εξετάζονταν το μάθημά σου. Επιτηρήσεις έκανες μόνο στο σχολείο τοποθέτησης. Τα τελευταία 3 χρόνια, από τότε που ήρθα με μετάθεση στη Θεσσαλονίκη, βρήκα άλλη κατάσταση. Οι Διαθέσεις συνεχίζονται και μέσα στις εξετάσεις, οπότε κάνεις και επιτήρηση στο σχολείο Διάθεσης. Δεν είναι κακό αυτό, απλά χρειάζεται συνεννόηση με τα άλλα σχολεία για να βγει το πρόγραμμα των επιτηρήσεων. Τις μέρες των συνεδριάσεων του συλλόγου (για φέτος 29/5, 19/6 και 28/6) είναι όλοι στα σχολεία της τοποθέτησής τους.

Εξωδιδακτικό έργο σου ανατίθεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς μόνο στο σχολείο τοποθέτησης, αλλά τι να σου ανατεθεί όταν υπηρετείς σε 4 σχολεία; Υπεύθυνος τμήματος; Ωρολόγιο Πρόγραμμα; Πρακτικό; Μητρώο; Ουσιαστικά τίποτα δεν μπορείς να αναλάβεις. Μπορείς μόνο να βοηθήσεις κάποιον την ημέρα που θα είσαι στο σχολείο (είτε είναι της τοποθέτησης, είτε είναι της διάθεσης). Αυτό μπορεί να συμβεί και μετά το τέλος των εξετάσεων...

13
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Απ: Επίδομα ανεργίας για Πρώτη φορά
« στις: Ιούνιος 14, 2024, 04:58:14 μμ »
Για να λάβεις ταμείο ανεργίας χρειάζεσαι απόλυση ή λήξη σύμβασης. Με παραίτηση δεν δικαιούσαι ταμείο ανεργίας.

14
Για ποιο λόγο να το δηλώσεις εκ των προτέρων αυτό; Αυτό θα σημάνει πως θα παρόλο που ακόμα δεν έχεις την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, θα καταταγείς στον πίνακα των δημοσίων υπαλλήλων και αυτομάτως θα καταβαραθρωθούν οι πιθανότητές σου να επιλεχθείς.
Αυτό που έχω δει πως γράφουν οι τρεις τελευταίες προκηρύξεις είναι πως "Σε περίπτωση που ωρομίσθιος ή αναπληρωτής εκπαιδευτικός προσληφθεί στις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ, και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επέλθει αλλαγή της εργασιακής του κατάστασης (πρόσληψή του είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα), οφείλει να δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση την αλλαγή αυτή στη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας". Επομένως, τότε θα πας να δηλώσεις την αλλαγή της εργασιακής σου κατάστασης, όχι εκ των προτέρων.
Επίσης γράφει πως αν κάποιος που είναι ήδη δημόσιος υπάλληλος, προσληφθεί ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, τότε οι ώρες διδασκαλίας του δεν μπορεί να ξεπερνούν τις έξι ώρες ανά εβδομάδα. Αυτό που δεν γράφει είναι τι γίνεται όταν γίνει μεταβολή της εργασιακής κατάστασης σε δημόσιο υπάλληλο. Μήπως του περιορίζονται οι ώρες διδασκαλίας ώστε να μην ξεπερνούν τις έξι ώρες εβδομαδιαίως για να υπάρχει ευθυγράμμιση με την παραπάνω διάταξη;
Αυτο που γράφεις για τους αναπληρωτές του ΥΠΑΙΘ το γνωρίζω. Ήταν ο λόγος που πέρυσι δεν μπόρεσα να πάω να διδάξω στις ΕΠΑΣ παρόλο που είχα επιλεχθεί  :(
Αναφερόμουν σε αυτούς που είναι ήδη μόνιμοι, το δηλώνουν εκ στην αίτησή τους και κατατάσσονται τελευταίοι στους πίνακες.
Ίσως να σου αφήσουν μόνο 6 ώρες για να ευθυγραμμιστούν, όπως έγραψες, με τη γενική τους διάταξη!

Σελίδες: 123 ... 803

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32335
  • Τελευταία: StefaniaF
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162438
  • Σύνολο θεμάτων: 19251
  • Σε σύνδεση σήμερα: 635
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 572
Σύνολο: 582

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.15 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.