*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 58822 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #336 στις: Ιουνίου 30, 2025, 02:44:02 pm »
Καλημέρα vama και ευχαριστώ πάντα για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου/μας δίνεις. Είπα να ξαναρωτήσω γιατί με ρώτησε ένας φίλος μήπως δεν επιτρέπεται να κάνω αίτηση επανεξέτασης από τη στιγμή που ΠΗΡΑ απόσπαση, έστω κι αν ήταν η 3η μου επιλογή.

Αναφορικά με το δεύτερο, θα γίνει σίγουρα δεύτερη φάση; Να μην βιαστώ δηλαδή τώρα να κάνω αίτηση ανάκλησης;

Και μια υποθετική ερώτηση. Κάνω ανάκληση της απόσπασης τώρα. Μπορείς στην επόμενη φάση να "ξαναδοκιμάσεις την τύχη σου";

Από τη στιγμή που σου δίνει τη δυνατότητα το σύστημα , επιτρέπεται. Όπως σου έγραψα έχω κάνει και εγώ προπερσι, οπότε ξέρω ότι γίνεται. Έχω κάπου επίσης γράψει ότι πιο παλιά έχει συμβεί να μην σου επιτρέπουν να κάνεις επανεξέταση αν είχες ήδη πάρει απόσπαση. Τότε όμως είχε βγει εγκύκλιος που το διευκρίνιζε. Προφανώς αυτό θα θυμάται ο φίλος σου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση.
Σίγουρα θα γίνει δεύτερη φάση μαζί με ανακλήσεις όπως γίνεται πάντα, το πιο πιθανό προς το τέλος Ιουλίου. Πιστεύω ότι θα είναι μικρή,  γιατί με ποσοστό ικανοποίησης στις αποσπάσεις 90%+,  πόσες έμειναν; Εμένα, η γνώμη μου είναι να κάνεις αίτηση επανεξέτασης και αν δεν πάρεις και στη δεύτερη φάση,τότε κάνεις αίτηση ανάκλησης. Θεωρώ ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος να βγει και η ανάκληση πριν την 1η Σεπτεμβρίου.
Τέλος ,για την υποθετική σου ερώτηση δε γνωρίζω.
Πάντως επειδή σε βλέπω πολύ αγχωμένη θα σου πρότεινα να τηλεφωνήσεις στον Κατσωνόπουλο να του θέσεις τα ερωτήματά σου ώστε να πάρεις και πιο "επίσημες" απαντήσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 30, 2025, 02:50:13 pm από vama »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:09:45 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Ιουνίου 30, 2025, 03:00:11 pm »
Από τις 26-6-25 και μετά ο κάθε ενδιαφερόμενος παρακολουθεί μόνο τις ανακοινώσεις της Διεύθυνσης στην οποία αποσπάστηκε ή και του ΟΠΣΥΔ;  Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ;

Παρακολουθεί τις ανακοινώσεις της Διεύθυνσης απόσπασης. Αν εννοείς ότι καθυστερούν οι τοποθετήσεις,θα σου πρότεινα να έχεις υπομονή . Οι αποσπασμένοι στην πραγματικότητα μέχρι 31/08 ανήκουμε στην οργανική μας. Παλιότερα παρουσιαζομασταν 01/09 και μετά τοποθετουμασταν. Τα τελευταία χρόνια για να είμαστε στα σχολεία μας με την αρχή της σχολικής χρονιάς,οι τοποθετήσεις γίνονται μέσα στο καλοκαίρι αλλά όχι τόσο νωρίς. Εμάς τα 2 προηγούμενα χρόνια μας τοποθέτησαν Αύγουστο. Οπότε υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος PapJoan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Ιουνίου 30, 2025, 04:26:42 pm »
Αγαπητέ/η triffid επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ. Ποιος είναι ο κις Κατσωνόπουλος και πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του..??? Σ' ευχαριστώ πολύ ☺️☺️

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Ιουνίου 30, 2025, 05:59:41 pm »
Είναι αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝ.Ε.Κ.)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:09:45 »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Ιουνίου 30, 2025, 06:12:31 pm »
Το κινητό του Θοδωρή Κατσωνόπουλου: 6932749571

Αποσυνδεδεμένος DIMIS3

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Ιουνίου 30, 2025, 07:47:42 pm »
Πάντως την περσινή χρονιά σε ΠΥΣΔΕ της Ανατολικής Μακεδονίας, οι αποσπασμένοι τοποθετήθηκαν αρχές Σεπτέμβρη, μετά τους νεοδιοριστους.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Ιουνίου 30, 2025, 08:19:14 pm »
Πάντως την περσινή χρονιά σε ΠΥΣΔΕ της Ανατολικής Μακεδονίας, οι αποσπασμένοι τοποθετήθηκαν αρχές Σεπτέμβρη, μετά τους νεοδιοριστους.

Αυτό είναι το σωστό. αλλά αρκετά ΠΥΣΔΕ τοποθετούν τους αποσπασμένους μέσα στο καλοκαίρι πριν γίνουν οι διορισμοί.

Αποσυνδεδεμένος ElisaPDE

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Ιουνίου 30, 2025, 09:56:30 pm »
Αν κάποιος έχει κάνει αίτηση απόσπασης και μετάθεσης και δεν πήρε καμία. Μπορεί τώρα να κάνει τώρα κάτι; Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα;

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Ιουνίου 30, 2025, 10:03:59 pm »
Αν κάποιος έχει κάνει αίτηση απόσπασης και μετάθεσης και δεν πήρε καμία. Μπορεί τώρα να κάνει τώρα κάτι; Υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα;

Αίτηση επανεξέτασης της αίτησης απόσπασης και να εύχεται να ικανοποιηθεί. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται ψυχολογικά ότι θα πρέπει να πάει στην οργανική του από Σεπτέμβριο. Κάτι άλλο δυστυχώς όχι.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Ιουνίου 30, 2025, 10:10:09 pm »
Αυτό είναι το σωστό. αλλά αρκετά ΠΥΣΔΕ τοποθετούν τους αποσπασμένους μέσα στο καλοκαίρι πριν γίνουν οι διορισμοί.

Όντως αυτό είναι το σωστό. Πρώτα αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νεοδιοριστοι,οι οποίοι και πρέπει να τοποθετηθούν. Οι αποσπασμένοι παρουσιάζονται 1η Σεπτεμβρίου και θα έπρεπε να τοποθετηθούν μετά. Έτσι γίνονταν πιο παλιά. Εγώ έχει τύχει να τοποθετηθώ αρχές Οκτωβρίου μετά από απόσπαση. Όμως εγώ καταλαβαίνω ότι επειδή πρέπει να προκριθούν των νεοδιοριστων οι αποσπασμένοι εντός (ως πιο παλιοί) συμπαρασύρουν και τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος ElisaPDE

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Ιουνίου 30, 2025, 10:32:27 pm »
Αίτηση επανεξέτασης της αίτησης απόσπασης και να εύχεται να ικανοποιηθεί. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται ψυχολογικά ότι θα πρέπει να πάει στην οργανική του από Σεπτέμβριο. Κάτι άλλο δυστυχώς όχι.

Μπορεί μήπως να κάνει αίτηση "βελτίωσης" εντός του νομού ώστε να μην πάει στο σχολείο που έχει την οργανική του;

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Ιουνίου 30, 2025, 10:40:55 pm »
Μπορεί μήπως να κάνει αίτηση "βελτίωσης" εντός του νομού ώστε να μην πάει στο σχολείο που έχει την οργανική του;
Αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ μπορεί να κάνει.

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Ιουλίου 01, 2025, 08:55:44 am »
Από τη στιγμή που σου δίνει τη δυνατότητα το σύστημα , επιτρέπεται. Όπως σου έγραψα έχω κάνει και εγώ προπερσι, οπότε ξέρω ότι γίνεται. Έχω κάπου επίσης γράψει ότι πιο παλιά έχει συμβεί να μην σου επιτρέπουν να κάνεις επανεξέταση αν είχες ήδη πάρει απόσπαση. Τότε όμως είχε βγει εγκύκλιος που το διευκρίνιζε. Προφανώς αυτό θα θυμάται ο φίλος σου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση.
Σίγουρα θα γίνει δεύτερη φάση μαζί με ανακλήσεις όπως γίνεται πάντα, το πιο πιθανό προς το τέλος Ιουλίου. Πιστεύω ότι θα είναι μικρή,  γιατί με ποσοστό ικανοποίησης στις αποσπάσεις 90%+,  πόσες έμειναν; Εμένα, η γνώμη μου είναι να κάνεις αίτηση επανεξέτασης και αν δεν πάρεις και στη δεύτερη φάση,τότε κάνεις αίτηση ανάκλησης. Θεωρώ ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος να βγει και η ανάκληση πριν την 1η Σεπτεμβρίου.
Τέλος ,για την υποθετική σου ερώτηση δε γνωρίζω.
Πάντως επειδή σε βλέπω πολύ αγχωμένη θα σου πρότεινα να τηλεφωνήσεις στον Κατσωνόπουλο να του θέσεις τα ερωτήματά σου ώστε να πάρεις και πιο "επίσημες" απαντήσεις.

Όταν λέμε 2η φάση εννοούμε ότι θα γίνει κανονική πρόσκληση; Ή έχει να κάνει με τις αιτήσεις επαναξέτασης;

Ισχύει ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για ενέργειες μέσω OPSYD?

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Ιουλίου 01, 2025, 11:06:33 am »
Όταν λέμε 2η φάση εννοούμε ότι θα γίνει κανονική πρόσκληση; Ή έχει να κάνει με τις αιτήσεις επαναξέτασης;

Ισχύει ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για ενέργειες μέσω OPSYD?

Αιτήσεις γίνονται 1 φορά το χρόνο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185316
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 724
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144