Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - dia12

Σελίδες: 12
1
Στη Θεσσαλονίκη εξαιρετικά τα ποσοστά, κυμαίνονται παντού πάνω από 90%. Η πορεία πολύ μεγάλη!!!
Στο σχολείο μου-Πειραματικό Λύκειο- 100%

2
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 09, 2013, 11:47:28 μμ »
Προς το παρόν οι κοινωνιολόγοι τα έχουν σαρώσει όλα...

Μάλιστα!!! Γι αυτό ακριβώς το λόγο οι Κοινωνιολόγοι είναι η μοναδική ειδικότητα που δεν έχει στο νέο Λύκειο ΟΥΤΕ ΕΝΑ μάθημα σε Α΄ανάθεση αυτόνομο! Επειδή τα σάρωσαν όλα... Καλά είναι καμιά φορά να σκεφτόμαστε πριν αρχίσουμε τους σφορισμούς...
Τώρα για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν τόσο κοντόφθαλμη οπτική, οι νέες εξελίξεις στις αναθέσεις μπορεί να σημαίνουν και τα εξής:
1) Θα κάνουν και άλλες υποχρεωτικές μετατάξεις σε ειδικότητες στην Α/θμια (υπάρχουν κενά)
2) Θα ενοποιήσουν κάποιες ειδικότητες (π.χ. ΠΕ10-13), όπως γίνεται και με τους ΠΕ04
3) Σταδιακά θα θεσμοθετήσουν την ευελιξία της συμπλήρωσης ωραρίου (στις αντίστοιχες ειδικότητες) μεταξύ Α/θμιας-Β/θμιας
4) Κάποια στιγμή θα μπει το θέμα των δεύτερων ειδικοτήτων με αλλαγή του νομοθ. πλαισίου, όπως γίνεται και σε χώρες του εξωτερικού (δλδ. ο μελλοντικός εκπαιδευτικός θα επιλέγει και μια 2η ειδικότητα συναφή -λίγο ως πολύ- και θα επιμορφώνεται σ αυτήν ώστε να μπορεί να συμπληρώνει το ωράριό του)

Και, ναι, δεν θα έχουμε μαζικούς διορισμούς όπως ζητάει η ΟΛΜΕ τα τελευταία 40 χρόνια!!!

3
από το θεσμικό πλαίσιο των ΠΠΣ

Ιδρυτικός Νόμος (Ν.3966/2011, Κεφ. Γ’)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Άρθρο 50 (Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων και του προσωπικού τους)
(.......) 6.   Τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των Π.Π.Σ. αξιολογούνται από το ΕΠ.Ε.Σ. για το εκπαιδευτικό τους έργο ανά διετία, καθώς και τρεις μήνες πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας τους στο Π.Π.Σ.. Η αξιολόγηση αφορά ιδίως τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια, την αποδοτικότητα των μαθητών με βάση τους στόχους του προγράμματος σπουδών, την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, τη χρήση νέας τεχνολογίας και την αξιοποίηση ποικίλου υλικού και πηγών στη διδασκαλία, την εφαρμογή διαφοροποιημένης παιδαγωγικής στη διδακτική πράξη και την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων στο σχολείο και την κοινότητα. Έως την 30ή Ιουνίου κάθε δεύτερου έτους, το ΕΠ.Ε.Σ., με βάση τον προσωπικό φάκελο κάθε εκπαιδευτικού και την παρατήρηση στην τάξη από τον υπεύθυνο σχολικό σύμβουλο, συντάσσει σχετική αξιολογική έκθεση. Αν η αξιολόγηση δεν είναι θετική, με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. διακόπτεται η θητεία του εκπαιδευτικού στο Π.Π.Σ.. Τρεις μήνες πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας, το ΕΠ.Ε.Σ. συντάσσει αξιολογική έκθεση, σύμφωνα με τα ανωτέρω. Η θετική αξιολόγηση από το Ε.ΠΕ.Σ. οδηγεί στην ανανέωση της θητείας του εκπαιδευτικού, εφόσον το επιθυμεί, για μία ακόμη πενταετία, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω ανανέωσης.
7.   Οι όροι της θετικής αξιολόγησης και κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή των παραγράφων 5 και 6 καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
8.   Για τους διευθυντές και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς των Π.Π.Σ., των οποίων λήγει και δεν ανανεώνεται η θητεία, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 37.

4
Εργασιακά / Απ: Αιτήσεις συνταξιοδότησης 2013
« στις: Αύγουστος 18, 2013, 11:20:51 πμ »
Για συνταξιοδοτήσεις βλέπουμε www.et.gr (Εθνικό Τυπογραφείο), πατάμε ΦΕΚ Γ και σε λέξεις κλειδιά το ΠΕ (Χ) και βλέπουμε όλες τις συνταξιοδοτήσεις της ειδικότητας που μας ενδιαφέρει με ον/μο, περιοχή, ημερομηνία κλπ.

5
Νομίζω πως με το θέμα των μετατάξεων δεν έχουμε πια καμιά εμπλοκή, δεν μας αφορά... Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι αν μετά την 5ετία(ή ενδεχομένως και τη 2ετία...) επιστρέφεις στο ΠΥΣΔΕ της οργανικής που κατείχες πριν την τοποθέτηση με θητεία σε ΠΠΣ ή αν ανήκεις πια στο νέο ΠΥΣΔΕ (όπου ανήκει το ΠΠΣ?-αφού τα ΠΠΣ ανήκουν διοικητικά απευθείας στην περιφερειακή Δ/νση).

6
Εμένα το 2 και το 3 μου φαίνονται σαν εναλλακτικοί τρόποι μείωσης ωραρίου.... μια που δεν υπάρχει το μειωμένο που υπήρχε παλιά και ούτε σκέψη βέβαια για επίδομα. Τι λέτε?

7
Συγχαρητήρια παιδιά, καλή χρονιά σε όλες και όλους, όπου κι αν δουλεύουν τον Σεπτέμβρη! Νοιώθω αμφίθυμα, απ τη μια μεριά χαίρομαι που θα πάω εκεί, κάτι καινούργιο, ίσως κάτι διαφορετικό, καινούργιος σύλλογος, καινούργιες φατσούλες τα παιδιά, κι απ την άλλη νοιώθω ένα άδειασμα... και σαν να θέλω να δώσω μια μπουνιά σ αυτό το φριχτό καλοκαίρι! Δικοί μας άνθρωποι απολύθηκαν σε μια νύχτα, συνάδελφοί μας βγήκαν σε διαθεσιμότητα, όλοι φοβόμαστε, δεν χαμογελάμε πια, σαν να συνηθίζουμε στο άδικο και στο ανήθικο... Θλίψη και θυμός! Και η θητεία σε ΠΠΣ δε φτάνει για να επιστρέψει το χαμόγελο...
Anyway...καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

8
Παιδιά τι είναι αυτά που λέτε? Bonus για ψυχική οδύνη??? Πάμε καλά???
ΑaSs, με αυτό που έγραψες μου έλυσες την απορία-δεν μπήκα στον κόπο να κάνω ένσταση και αναρωτιόμουνα γιατί δεν μου προσμέτρησαν την επιμόρφωση στα ΠΕΚ (ήταν λιγότερες από 10 ώρες)
Αυτό που αναφέρεις στο δ) είναι πολύ περίεργο...

9
Αναρωτιέμαι τί σχέση μπορεί να έχει η καθυστέρηση αυτή με το νέο Λύκειο... Είναι δυνατόν να σκέφτονται να αλλάξουν τις θέσεις? Και πώς? Με ποιόν τρόπο? Να τις ανακατανείμουν? Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα πρεπε να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε νέα δήλωση? Δλδ, φτου κι απ την αρχή? Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση και ανήθικη-παρατείνει την αβεβαιότητα τόσων συναδέλφων για το πού θα βρίσκονται σε 20 μέρες!

10
Καλημέρα κι από μένα...εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.
Να ρωτήσω κάτι...αιρετικό??? Μπορεί κάποιος -αν τοποθετηθεί σήμερα σε ΠΠΣ- να μην κάνει δεκτή την τοποθέτησή του για να παραμείνει στην οργανική του? Να εξηγήσω... Έκανα αίτηση σε ΠΠΣ για μεγαλύτερη ασφάλεια σε βάθος 5ετίας. Σήμερα με το νέο σχέδιο βλέπω οτι δεν θα έχω πρόβλημα συμπλήρωσης ωραρίου στην οργανική, (ενώ θα έχω στο ΠΠΣ μιας και υπάρχουν μόνο 2 τμήματα σε κάθε τάξη, άρα θα συμπληρώνω και σε άλλο ΠΠΣ ή σε άλλο απλό σχολείο- και αναρωτιέμαι μήπως δεν πρέπει να χάσω την οργανική μου (που είναι σαφώς μεγαλύτερο σχολείο) και να πάω στο ΠΠΣ! Τι λέτε συνάδελφοι? Τι θα κάνατε στη θέση μου?

11
Στο κείμενο του σ/ν του υπ.Παιδείας, το μάθημα της Πολ. Παιδείας στη Β' Λυκείου αναφέρεται ως 3ωρο αλλά μάλλον από λάθος..., γιατί έτσι οι ώρες της γενικής παιδείας της Β΄Λυκείου θα έφταναν τις 31!
@ mat:  συμφωνώ με αυτά που λες...άλλωστε και στα περισσότερα προγράμματα του εξωτερικού ως socal sciences αναφέρονται τα αντικείμενα αυτά- δεν χρειάζεται αυστηρή εξειδίκευση στη γενική παιδεία...

*Βέβαια δεν θα αποκτήσουν-άλλο δράμα κι αυτό- τα ελληνόπουλα "επενδυτική παιδεία", όπως ανησυχεί παραπάνω ο πρόεδρος της Ένωσης Μετόχων(!!!) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (και καλά, αυτός τα λέει..., αλλά να το χρησιμοποιούν και συνάδελφοι ως επιχείρημα...).

12
Αυτό ακριβώς μου είχε πει και μένα, ένας ευγενικός κύριος στη ΔΕΠΠΣ από τις 31-7. Το θέμα είναι γιατί δεν τα υπογράφει εδώ και μία βδομάδα.

13
ioanna89, ευχαριστούμε πολύ, ιδιαίτερα κατατοπιστικές οι πληροφορίες που παραθέτεις για τις ειδικότητες.
gvassilis και perastikos_kav, ευχαριστούμε πολύ επίσης...

14
Μπράβο παιδιά, πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνετε... Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνεται με τις ειδικότητες στο εξωτερικό. Υπάρχει μια αυστηρή εξειδίκευση μεταξύ των ειδικοτήτων ή υπάρχει ευελιξία? Και το ρωτάω αυτό γιατί σε κάποιο πρόγραμμα comenius που συμμετείχα θυμάμαι οτι κάποιοι εκπαιδευτικοί στη Γερμανία είχαν δύο ειδικότητες, χωρίς η 2η να είναι σε επίπεδο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά εξειδίκευσης, επιμόρφωσης κλπ. Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο?

Σελίδες: 12

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30401
  • Τελευταία: Tsoufis1989
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1066434
  • Σύνολο θεμάτων: 18056
  • Σε σύνδεση σήμερα: 604
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 544
Σύνολο: 560

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.056 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.