Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - t_p_m

Σελίδες: 123 ... 9
1
Άδειες / Απ: Άδεια κυήσεως αναπληρωτών-ωρομίσθιων
« στις: Φεβρουάριος 11, 2019, 12:44:50 μμ »
Έχει δει κανείς σε ποιο νομοσχέδιο εντάσσεται αυτή η τροπολογία;

2
Βασικά πουθενά δεν θα έπρεπε να μετράει για κάτι τέτοια ΜΠΣ

3
Του Marconi να ξέρετε οτι δεν μετρούν ούτε στο νέο σύστημα διορισμών ούτε για διευθυντές. Αυτό γιατί αναγνωρίζονται από το ΣΑΕΠ και όχι από ΔΟΑΤΑΠ.
Είσαι βέβαιος γι'αυτό που λες; Διάβασα σε δημοσίευμα ότι η Κομισιόν τράβηξε το αυτί του υπουργού γιατί ο ΣΑΕΠ δεν λειτουργεί ακομα και πως εκείνος υποσχέθηκε πως θα λειτουργήσει άμεσα και θα αναγνωρίζει και τα κολέγια.

4
Φυσικά και πρέπει να ακυρωθούν αυτοί οι τίτλοι.
Σκεφτείτε οτι οι κάτοχοι του με ένα έτος στα ελληνικά και μια εργασία αποκτούν αυτόματα:
1. Εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και αυτομάτως μπαινουν στο κύριο πίνακα.
2. Παιδαγωγική επάρκεια
3. Μοριοδοτηςη μεταπτυχιακου τίτλου ίση με αυτά πέρα του ενός τους.
4. Επάρκεια άγνωστης αριςτης γνώσης ξένης γλώσσας.
Αυτο είναι έγκλημα οταν αλλοι οργανικά θυσιάζονται για τα παραπανω φυςικα για πανω απο ένα χρόνο.
Το θεμα ειναι ποτε θα βγει η απόφαση ακύρωσης τους. Γνωρίζει κανένας;
Μακάρι σύντομα, αλλά δύσκολο το βλέπω.. Πολλά τα συμφέροντα βλέπεις!

5
Καταρχήν διορισμοί το '19 στη γενική με το νέο σύστημα δεν προβλέπονται. Θα βγουν οι πίνακες, θα δηλωθούν οι περιοχές κι όταν το Σεπτέμβρη θα γίνουν οι πρώτες κλήσεις ήδη θα 'χουν ελεγχθεί αρκετά ονόματα στο προηγούμενο δίμηνο. Οπότε οι πίνακες θα διαμορφώνονται συνεχώς βάσει των ελέγχων κι όταν γίνονται οι κλήσεις θα 'ναι όλα τσεκαρισμένα. Λέω ένα σενάριο.
Για να μην τσακώνεστε, αν διαβάσετε το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ που είναι προς ψήφιση και που ανέφερες, λέει τα εξής: Ο ΑΣΕΠ βγάζει προκήρυξη, γίνονται οι αιτήσεις χωρίς δικαιολογητικά  με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης, έπειτα λίγο πριν ο ΑΣΕΠ ανακοινώσει τους προσωρινούς πίνακες κι ενώ τους έχει έτοιμους, καλεί ο ίδιος άτομα που αντιστοιχούν στο 100% +50% των θέσεων που σκοπεύει να προσλάβει, και εντός 10 ημερών κατατίθενται τα δικαιολογητικά μόνο από αυτούς τους υποψηφίους. Π.χ. για διορισμούς ειδικής, θα κληθούν 4.500 + 2250 υποψήφιοι για δικαιολογητικά. Αν δεν μπορείς όμως να δικαιολογήσεις κάτι που φαίνεται στην αίτηση, διαγράφεσαι από τους πίνακες.

6
Εγώ έκανα και φυλακή δυο μήνες στα ερπυστριοφόρα. Ν' αναγνωριστούν κι αυτά παρακαλώ.
Η αλήθεια είναι πως αν υπολογίσεις πως προσφέρεις υποχρεωτική,μη αμειβόμενη υπηρεσία στο κράτος, θα έπρεπε να υπάρχει τούλαχιστον αυτή η αναγνώριση. Στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί καν ως ζήτημα γι'αυτό  μπορεί να μας φαίνεται αστείο.
Στην Κύπρο όμως, μοριοδοτείται κανονικά η θητεία στον στρατό.
Δεν είναι λοιπόν φαιδρή η ιδέα του συναδέλφου, απλά μακριά από την ελληνική πραγματικότητα.

7
Φίλε, να ξεκαθαρίσω ένα λάθος που έγινε με ντην ανακοίνωση της ΝΔ. Καταρχήν να πω πως στόχο της ΝΔ είναι πως στόχος της ΝΔ είναι να γίνουν διορισμοί απόλυτα νόμιμοι, για να μην προκύψουν διορισμοί απο προσφυγές στα δικαστήρια. Γι αυτό θα εφαρμοστεί ο ιδρυτικός του ΑΣΕΠ νόμος 2190/1994 σε γραπτό διαγωνισμό, όπως προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 118,6. Αυτό σημαίνει 70% θα μετράει ο βαθμός του διαγωνισμού και 30% όλα τα άλλα προσόντα, δηλαδή κοινωνικά κριτήρια, ακαδημαϊκοί τίτλοι και προϋπηρεσία. Όπως έχεις ερμηνεύσει η 527/2015 απόφαση του ΣτΕ η κατανομή της μοριοδότησης ανάμεσα στα προσόντα πρέπει να είναι ισομερής, δηλαδή 10% το κάθε προσόν Χ 3 προσόντα= 30%. Η απόφαση αυτή αναγκαστική για την ΝΔ, γιατί είναι η μόνη που προστατεύει νομικά την Διοίκηση απο οποιαδήποτε προσφυγή. Γιατί ως γνωστόν χρήματα για να διοριστούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί απο προσφυγές δεν υπάρχουν, άρα νομοθετείς για να μην υπάρχουν προσφυγές!!!
Και ως γνωστόν, η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε πιστά αυτό το δόγμα και δεν υπήρξαν καθόλου δικαστικές εξελίξεις από τις αποφάσεις της. 
Γκουχ, γκουχ ... μετατάξεις εκπαιδευτικών, 13ος/14ος μισθός και σύνταξη κ.α.

8
Αυριο στη Βουλή το νομοσχέδιο όπως ανακοίνωθηκε στη Βουλή μετά το τέλος της σημερινής ψηφοφορίας.
Αναφέρθηκε μήπως και η ώρα;

9
Εσυ ο,τι πεις.....με την μόνη διαφορά ότι δεν έγραψα ποτέ κάτι προσωπικό για κάποιον...ενώ δέχτηκα απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις.
Για το φλέγον ζήτημα όμως κουβέντα απλά αβάντα στις επιθέσεις.

Γραπτός ΑΣΕΠ για να έχουν δικαίωμα όλοι να συμμετέχουν....παλαιότεροι και νεότεροι και προσμέτρηση  των λοιπόν προσόντων με μια αναλογικό κλίμακα.


Αυτά περί κατάντιας και μισαλλοδοξίας δεν αφορούσαν πρόσωπα; Τέλος πάντων!

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα, έχω πει εδώ και καιρό πως ο νόμος που πάει να ψηφιστεί είναι όντως προχειροδουλειά, σίγουρα είναι ραμμένος στα μέτρα των ΠΕ70, αλλά θεωρώ επίσης πως ο 3848 είναι ανθρωποφαγικός.
Θα πρέπει να είναι κανείς στα όρια του μαζοχισμού, αν επιθυμεί να προσπαθεί για άριστα καθε 2-3 χρόνια απλά για να πηγαίνει αναπληρωτής.
Δεν περίμενα να πω κάτι τέτοιο, αλλά θα συμφωνήσω με όσα είπε χθες-προχθές ο Κυριάκος. Ένας γραπτός ΑΣΕΠ που δίνει περίπου το 1/3 των μοριών (και όχι να αποτελεί το συντριπτικό κριτήριο των διορισμών) και τα υπόλοιπα 2/3 να είναι προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά, πιστεύω πως θα μπορούσε να σταθεί για αρκετά χρόνια ως νόμος και να δίνει όντως ευκαιρίες σε νέους χωρίς να στερεί τα χρόνια στην τάξη των παλαιότερων.
Προϋπόθεση όλων αυτών να υπάρξει άμεσα ικανός αριθμών διορισμών, διαφορετικά δεν έχει νόημα.
Εκτός βέβαια κι αν βγει καμία καινούρια απόφαση δικαστηρίου που να αλλάζει εντελώς τα δεδομένα...

Όσον αφορά τα όσα είπα για την άρση μονιμότητας, εννοείται πως δεν το εύχομαι. 
Ωστόσο, μη νομίζετε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργήσουν επιχειρήματα υπέρ της. Μπορώ πρόχειρα να αναφέρω έναν σωρό από όσα μπορούν να σκαρφιστούν ("Πρώτα ο μαθητής" κλπ...). Ιδιαίτερα όταν οι αδιόριστοι που κάνουν αίτηση για μονιμότητα είναι ίσοι σε αριθμό με το σύνολο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και το μισθολογικό κόστος του δημοσίου ενδέχεται να μειωθεί λόγω της εισόδου νεότερων κλπ...
Τέλος, είχε ήδη ακουστεί το σενάριο να περάσουν τα σχολεία σε πλήρη έλεγχο των δήμων κι ο διευθυντής-manager να είναι υπεύθυνος για τη στελέχωση των σχολείων και για άλλα πολλά! Φαντάζομαι τα γνωρίζετε.
Εσείς επιθυμείτε άραγε ένα τέτοιο σχολείο;

10
Με κάνεις και γελάω ...άκου να αφήσω κάτω το ήθος σου....απαξιώνεις με απίστευτους χαρακτηρισμους κάποιον που δεν γνωριζεις και ζητάς τα ρέστα.  Ώστε αποφάσισες ποιος πρέπει να αδικηθεί λίγο η πολύ...Λαμπρά...να το προσθέσουμε αυτό το σχόλιο στα διδακτικά βιβλία. Αποκαλυπτεσαι διαρκως....

Καλά έγραψα λοιπόν το μεσημέρι...«Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν» - (Ισοκράτης)
Μάλλον η μισαλλοδοξια ορισμένων...έχει ξεπεράσει κάθε όριο...Διοριστείτε εσείς και ας άρει την μονιμότητα αμσως μετά.
Να δούμε όμως ποιος θα τρέχει περισσότερο τότε και γιατί...

Αν δε θέλετε την στήριξη των μονίμων...γιατί τρέχετε στην ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ;....Χειρότεροι και από τους Φαρισαιους καταντήσατε...

Θα μπορούσες να απευθύνεσαι στον εαυτό σου συνάδελφε..

11
Απάντησες μόνος σου. Έγινε ο χαμός (με χιλιάδες  στο δρόμο και ξύλο) για εφαρμοστεί ο ΑΣΕΠ και εφαρμόστηκε. Και μετά μας λες ότι μια ομαδουλα τον σταμάτησε. Ήθελαν οι κυβερνώντες να σταματήσει. Το λόγο τον γνωρίζουμε.
Όσο για τους συμβασιούχους έχεις δίκιο. Το θέμα εδώ όμως είναι ότι καταστρατηγείται η έννοια της σύμβασης. Ή όχι.....
Ναι, καταστρατηγείται η έννοια της σύμβασης, απλά το υπουργείο τη γλιτώνει χρόνια επειδή υπάρχει το διάστημα των 3 μηνων που διακόπτεται.
Σημαντική η επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Αν έχεις πετύχει δύο ή και τρεις φορές και απλά δουλεύεις ως αναπληρωτής, θες να ξαναδωσεις; Ασεπολαγνεια χωρίς διορισμούς;
Μήπως το 60/40 αν δεν είχε ξεχειλωσει, να ήταν καλό σύστημα; Αναρωτιέμαι...

12
TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΙΝΕGIROS. TEΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Εντάξει, αφού το είπες εσύ και το έγραψες και με κεφαλαία, μας έπεισες!

13
Origenis, γιατί λες πως φταίνε οι αναπληρωτές που δεν έγινε ασεπ όλα αυτά τα χρόνια; Η κρίση και τα μνημόνια δεν είναι η αιτία;
Έτσι ακριβώς.
Οι αναπληρωτές δεν άφησαν τον/την εκάστοτε υπουργό να κάνει ΑΣΕΠ;
Εγώ δεν άφησα; Πώς και με ποιο τρόπο;
Αστεια πράγματα...
Εδώ έγιναν κανονικά οι πρώτοι ΑΣΕΠ που έγινε πανικός από αντιδράσεις, δεν θα γινόταν ΑΣΕΠ αν είχε οριστεί;
Εγώ έκλεισα και ξαναάνοιξα τους πίνακες;
Ποιος σου είπε ότι εμπόδισα εγώ διοριστέους; Αυθαίρετα συμπεράσματα..

14
Πάντως θα έχει πλάκα αν γίνουν διορισμοί θα δούμε αναπληρωτές γενικής να διορίζονται μόνιμοι στην ειδική τι μια χρονιά και την επόμενη αναπληρωτές ειδικής στην γενική σε μεγάλη κλίμακα.

Αν και θεωρώ ότι κάθε προϋπηρεσία είναι θετική εκτιμώ ότι η μεταφορά για διορισμό προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική στερεί συναδέλφους με εμπειρία στην ειδική να δουλέψουν στον φυσικό τους χώρο. Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι πολύ σημαντική και θα είναι απώλεια για τον χώρο.

Από την άλλη οφείλω να σας αποκαλύψω ότι μεταφορά την προϋπηρεσίας από την γενική στην ειδική ισχύει εδώ χρόνια στους μόνιμους. Συγκεκριμένα αν κάποιος μόνιμος έχει τα προσόντα (μεταπτυχιακό στην ειδική ή 50 μήνες στην ειδική) για να πάρει μετάθεση (οργανική) στην ειδική κάνει την αίτηση του και έπειτα στα μόρια του προσμετράται όλη η υπηρεσία που έχει.

Το σημαντικό για εμένα είναι να γίνουν διορισμοί και οφείλω να ομολογήσω ότι κατέληξα να πιστεύω ότι ο καθαρός γραπτός ΑΣΕΠ θα ήταν  αυτός που θα συγκέντρωνε την λιγότερη γκρίνια. Η άλλη επιλογή είναι με την κλασική μοριοδότηση που δίνει ο ΑΣΕΠ στις περισσότερες προκηρύξεις του. Αυτός ο εμφύλιος δεν αντέχεται.

Τα περί ομηρίας που γράφουν ορισμένοι που ήταν τόσα χρόνια αναπληρωτές πραγματικά μου προκαλούν θλίψη. Συνάδελφοι ποιος σας είπε ότι επειδή είστε αναπληρωτές σας οφείλει το κράτος μόνιμο διορισμό;  μια εποχή αυτό είχε νόημα, τότε με το 60/40, εδώ και χρόνια δεν ισχύει. Τέτοια τσιτάτα προκαλούν.

Για το bullying στην anemos έχω να πω ότι είναι δείγμα της κατάντιας των καιρών. Αλλά θα πω ότι η anemos όπως και εγώ ως μόνιμοι έχουμε μια διαφορετική οπτική ενδεχομένως με περισσότερη αντικειμενικότητα από κάποιον που εμπλέκεται άμεσα. Κάποιοι μπορεί αυτή την οπτική να την βρουν χρήσιμη άλλοι όχι. Καταλαβαίνω ότι τα νεύρα σε ορισμένους είναι τεντωμένα και δίκαια, αλλά δεν φταίμε εμείς.

Ένα σχόλιο για τον Μητσοτάκη, είσαι κορόιδο πρόεδρε, αν ήταν ο Τσίπρας στην θέση σου θα έταζε 30000 διορισμούς στην τριετία, φυσικά δεν θα έκανε και στο παραπέντε την χρονιά των εκλογών θα έβγαζε μόνο για 4500 και θα έταζε 10500 για το μέλλον αν τον ψηφίσουν. Σας θυμίζει κάτι;

Εσείς οι μόνιμοι που παίρνετε θέση ως σοφοί σύμβουλοι, προσέξτε μήπως ο Κυριάκος σας προσφέρει την άρση μονιμότητας που κρυφά πού και πού ευαγγελίζεται. Τότε να σας δω να δίνετε ΑΣΕΠ ή να αξιολογείστε ανα 3ετία για το αν θα συνεχίσετε να δουλεύετε και χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια!Δεν το εύχομαι, απλά προσέξτε!
Είναι εύκολο να λες σε κάποιον που δουλεύει επί μια δεκαετία πως κανένας δεν του χρωστάει διορισμό. Είναι δύσκολο όμως να είσαι αυτός ο συμβασιούχος που μπορεί να δουλεύει σε ένα σχολείο μόνο μία χρονιά, αλλά ο διευθυντής του να σε εμπιστεύεται περισσότερο από άνετους και χαλαρούς μόνιμους για τις σοβαρές υποθέσεις. Από εκείνους τους μόνιμους που θα σου κουνήσουν το δάχτυλο ότι δεν σου χρωστάει κανένας τίποτα.
Καλημέρα..

Σελίδες: 123 ... 9

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28720
  • Τελευταία: CHRISTINAT77
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978713
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 223
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 4
Επισκέπτες: 172
Σύνολο: 176

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.051 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.