Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - menandros

Σελίδες: 123 ... 98
1
Δόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 65954/Ε1/2024 απάντηση, καταρχήν στην υπ’ αρ. 4816/2024 ερώτηση του κόμματος «ΝΙΚΗ», ενώ αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τις ερωτήσεις και των άλλων κομμάτων. Σημειώνουμε ότι στην ερώτηση δεν αποτυπώθηκε το κείμενο που προτάθηκε από εμάς (τα βασικά σημεία του κειμένου αυτού παρατίθενται στον σχολιασμό που γίνεται στη συνέχεια του παρόντος), γιατί η τελική επεξεργασία των ερωτήσεων βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη των Βουλευτών, οι οποίοι άλλωστε τις υπογράφουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα σημεία της απάντησης του Υπουργείου, που επαναλαμβάνονται συνεχώς, σαν να μην έχουν διαβάσει οι αρμόδιοι ούτε τις αποφάσεις του ΣτΕ που πρέπει να εκτελέσουν ούτε την ΟλΣτΕ 1834/2021:

1. Καταρχάς, εμείς δεν ζητήσαμε να ανακληθούν οι πράξεις των συναδέλφων που είχαν διοριστεί. Είναι γνωστό ότι όχι μόνο στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση δεν απολύεται κανένας, ειδικά όταν δεν έχει φταίξει ο ίδιος. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απολύσει ούτε τους εκπαιδευτικούς που κρίθηκε ότι διορίστηκαν παράνομα, επειδή κάποιοι προσέφυγαν απευθείας κατά των Υπουργικών Αποφάσεων διορισμού τους. Άλλωστε, το άρ. 26 παρ. 1 του ν. 4765/2021 (βλ. πρώην άρ. 17 παρ. 17 του ν. 2190/1994) προστατεύει τους παλαιούς διορισμούς. Όταν λοιπόν έρχεται η Διοίκηση και επικαλείται την προστασία των παλαιών διορισμένων, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί εμπόδιο στην αναδρομική αποκατάστασή μας, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να αναφέρει (δηλαδή δήθεν δικαιώματα καλόπιστων τρίτων) και κυρίως όταν έχει την ειδική διατύπωση στις δικές μας αποφάσεις για τη μερική πλέον ανάκληση που έθεσε επίτηδες το ΣτΕ, ώστε να μην έχει ούτε αυτή τη δικαιολογία το Υπουργείο, πρόκειται για εμπαιγμό όχι μόνο προς εμάς αλλά και προς τη Βουλή και προς κάθε άλλον.

2. Περαιτέρω, το Υπουργείο επικαλείται ότι δήθεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις, παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ για τον συνάδελφο. Πώς συμμορφώθηκε, όμως, όταν η απάντησή του σχετίζεται με τα ανωτέρω, δηλαδή ότι …. αφενός υπάρχουν δικαιώματα τρίτων και αφετέρου έχει περάσει πολύς καιρός, για τον οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς; Ειδικότερα, το ίδιο το Υπουργείο έχει δημιουργήσει το πρόβλημα, αφού με την εξαντλητική αντιδικία καθυστέρησε την αποκατάστασή μας και τώρα κάνει δύο σχεδόν χρόνια να εκτελέσει τις αποφάσεις, ενώ και το Διοικητικό Εφετείο έσφαλε και χρειάστηκε να υποβληθούν οι εφέσεις μας στο ΣτΕ για να διορθωθούν οι αποφάσεις του. Στο τέλος, μάλιστα, μας λένε ότι πέρασαν χρόνια, ότι χάθηκαν τα ήδη αποδεδειγμένα (με τον πλέον αξιοκρατικό τρόπο) προσόντα μας, ακόμα και ότι μεγαλώσαμε.

Η δε απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ δεν εξέτασε το θέμα στην ουσία, αλλά είπε ότι έγινε συμμόρφωση, απλά και μόνο επειδή δόθηκε μια απάντηση, δηλαδή ότι υπήρχαν δικαιώματα τρίτων και έχουν περάσει πολλά χρόνια. Το ΣτΕ, δηλαδή, είπε ότι έγινε συμμόρφωση, επειδή δόθηκε απάντηση, αλλά δεν είπε ότι έγινε ορθή συμμόρφωση, αφού έκρινε ότι το ίδιο δεν είναι αρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα της απάντησης. Επομένως, το Υπουργείο δεν μπορεί να επικαλείται ότι το ζήτημα έκλεισε και να κρύβεται πίσω από μία δεδομένα εσφαλμένη απάντησή του, όπως περιγράψαμε.

Σχετικά με τους λόγους που το ΣτΕ δεν είπε κάτι περισσότερο, υπενθυμίζουμε ότι δεν χειριστήκαμε εμείς την συγκεκριμένη υπόθεση, αντιθέτως, μας την κρατούσαν κρυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και γνωστοί μας συνάδελφοι και έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα e-mails την προσπάθεια που κάναμε για να γίνει παραίτηση, αλλά φυσικά δεν ήταν στο χέρι μας.

3. Σε ό,τι αφορά στους διορισμούς εκπαιδευτικών επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 με το άρ. 73 του ν. 4589/2019, ενώ είναι σε όλους γνωστή η ΟλΣτΕ 1834/2021, η οποία άλλαξε την έννοια του νόμου, αφού έκρινε ότι οι διορισμοί δεν έγιναν σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις, ακούμε ξανά την αντίθετη άποψη που λέει παραδοσιακά το Υπουργείο. Γιατί δε συμμορφώνεται λοιπόν με τον ίδιο τρόπο στις δικές μας αποφάσεις, οι οποίες: α) εκδόθηκαν από το ΣτΕ και όχι από το Διοικητικό Εφετείο, β) τίθενται επί ορθότερης βάσης και το κυριότερο γ) έχουν στοχευμένη διατύπωση με την εν μέρει ανάκληση, ώστε να μην λέει το Υπουργείο τις γνωστές δικαιολογίες (π.χ. δικαιώματα καλόπιστων τρίτων). Αυτά και μόνο έπρεπε να οδηγήσουν απευθείας σε διορισμό. Οι συνάδελφοι δηλαδή διορίστηκαν το 2019 και οι διορισμοί αυτοί κρίθηκαν νόμιμοι, ενώ για εμάς που έχουμε καλύτερες αποφάσεις, το ίδιο Υπουργείο δεν κάνει τίποτα. Σημειώνεται ότι ξεκινήσαμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2019 και βρεθήκαμε εδώ λόγω σφαλμάτων του Διοικητικού Εφετείου.

Αυτό άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει, αποτελεί και διαφορετική, επιπρόσθετη βάση και επιχείρημα είτε για αναδρομικό διορισμό από το 2019 είτε για διεκδίκηση των μισθών που έχουν λάβει οι συνάδελφοι, από το 2019 και μετά.

4. Τέλος, είναι εσφαλμένη η επίκληση αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου για άλλους συναδέλφους που ζήτησαν διορισμό στο πλαίσιο της ισότητας με όσους διορίστηκαν με το αρ. 73 του ν. 4589/2019 και δεν έχουν στο όνομά τους δικαστική απόφαση, γιατί πρόκειται για τελείως διαφορετικό και άσχετο ζήτημα και το γνωρίζει πολύ καλά το Υπουργείο. Όποια έκβαση και να έχει η υπόθεση, δηλαδή, δεν μας επηρεάζει.Υπόμνημα με τα ανωτέρω σημεία θα αποσταλεί σε περισσότερους παράγοντες (Πρωθυπουργός, Υπουργός και Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, Βουλευτές κ.λπ.).


2
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« στις: Ιούνιος 15, 2024, 03:16:47 μμ »
Οι αιτήσεις φέτος πότε θα γίνουν;

3
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιούνιος 15, 2024, 02:54:48 μμ »
όσοι ειναι αποσπασμένοι σε φορείς μέχρι τέλη Αυγούστου ,αλλά δεν ξαναπήραν απόσπαση,  πότε παρουσιάζονται σε οργανική τους;

4
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιούνιος 06, 2024, 10:46:24 μμ »
Μεγάλος φορέας όπου γίνονται αποσπάσεις μαζικά εισηγήθηκε επιλεκτικά τη μείωση θέσεων ενισχύοντας έτσι την φεουδαρχοποίησή τους

5
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιούνιος 05, 2024, 11:04:08 πμ »
πρέπει να εξορθολογισθεί το σύστημα των αποσπάσεων σε φορείς. Δεν μπορείς να ζητάς πχ master στη δημόσια διοίκηση ή στη διοίκηση της εκπαίδευσης για να πας στα ΓΑΚ η αποστολή και  το έργο των οποίων ειναι διαφορετικά

6
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιούνιος 04, 2024, 05:49:57 μμ »
Έχει κάποιος εμπειρία από τα ΓΑΚ, πώς είναι, αν σε παίρνουν εύκολα με απόσπαση, τι κάνει κάποιος εκεί, συνήθως; Οποια πληροφορία καλοδεχούμενη.
ΑΣΧολείσαι με αρχειοθετήσεις υλικου, καταλογραφήσεις, εξυπηρέτηση ερευνητών

7
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Ιούνιος 04, 2024, 05:32:22 μμ »
ενστάσεις για μη αποσπάσεις σε φορείς πως γίνονται ; που υποβάλλονται;

8
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Μάιος 30, 2024, 04:43:34 μμ »
εχετε κινητο του  αιρετού ΚΥΣΔΙΠ  Παν.Αντωνακάκη;

9
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Μάιος 29, 2024, 11:19:52 μμ »
Είσαι (λίγο) σκληρός  8). Εκτός εργασιακού αντικειμένου διαφωνώ (όχι σε όλες τις περιπτώσεις, βόλεμα είναι σε μεγάλο βαθμό εντάξει, αλλά όχι μόνο ) , είναι στον ίδιο προϊστάμενο. Το ξαναείπαμε . Και πολλές διακοπές έχει σε σχέση με το άλλο δημόσιο , μη βγάζουμε τα μάτια μας (με την κακή έννοια) μόνοι μας .
Το περίγραμμα θέσης και τη διαφάνεια πίστωσέ τη και σε άλλους σχολιαστές χρόοοοονιαααα τώρα. Έτσι είναι. Δίκαιο και πάγιο αίτημα
για ποιο περίγραμμα θέσεων μιλάτε; για τις θέσεις σε ΔΔΕ διοικητικού οικονομικού που ενώ ήθελε να ξέρεις λογιστικά...( να ξερετε να βγάλετε ΜΚ αναπληρωτών) ζητούσαν οποιοδήποτε πτυχίο +ecdl; ξέρουν αλήθεια τι ζητάνε και οι φορείς;

11
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Μάιος 28, 2024, 08:09:56 πμ »
αν δεν γινότανε αποσπάσεις πολλοί αναπληρωτές δεν θα είχανε προϋπηρεσία και εργασία. Αυτό το σύστημα που κάποιοι καταδικάζουν δινει ψωμί σε κόσμο και προοπτικές διορισμού

12
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Μάιος 24, 2024, 05:04:50 μμ »
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Εκδόθηκε απ' το Υπουργείο η υπ. αρθμ.  54074/Ε2/23-5-2024 εγκύκλιος  με θέμα "Λειτουργικά κενά εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. για το διδακτικό έτος 2024-25".
Έως την Τρίτη 4 Ιουνίου, ώρα 15.00 και έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ώρα 15.00, πρέπει οι ΔΔΕ και ΠΔΕ αντίστοιχα  να ολοκληρώσουν την καταχώριση των κενών στο ΟΠΣΥΔ.
Εν συνεχεία θα γίνει επεξεργασία απ' το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου και εκτιμώ ότι το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει για τα κενά και τις αιτήσεις απόσπασης μέσα με τέλη Ιουνίου.
Οι αποσπάσεις σε φορείς θα προηγηθούν. Δεν εξετάζονται από το ΚΥΣΔΕ.
Επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30/05.
Το αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ, εκλεγμένο με τις ΣΥΝΕΚ
Θοδωρής Κατσωνόπουλος

14
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« στις: Μάιος 23, 2024, 02:06:31 μμ »
υπάρχουν νεοδιόριστοι μη αξιολογηθεντες που εχει ολοκληρωθεί η μετάταξή τους και το έχουν δει στο μητρώο ανθρωπίνου δυναμικού στην καρτέλα της αίτησής τους;

Σελίδες: 123 ... 98

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32407
  • Τελευταία: annika82
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1166363
  • Σύνολο θεμάτων: 19272
  • Σε σύνδεση σήμερα: 612
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 33
Επισκέπτες: 521
Σύνολο: 554

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.118 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.