Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - golum

Σελίδες: 1 ... 4041424344
575
Τα ολοημερα σχολεια πρεπει να γινουν επειδη θα ωφελησουν γονεις και μαθητες!Αυτος πρεπει να ειναι ο στοχος.Ωστοσο αν αυτο το μετρο υλοποιηθει σιγουρα θα δωσει μια ευκαιρια στους εκπαιδευτικους.Πρεπει ν' ανοιξουν οι θεσεις!!

αυτη ειναι η προσεγγιση που του αξιζει...αυτη ειναι η προσεγγιση που αξιζει και αρμοζει και σε μας τους ιδιους..αντι να ζηταμε οτιδηποτε ανεδαφικο ας απαιτησουμε να φευγουν τα παιδια απο το ολοημερο με πιστοποιηση ξενης γλωσσας, πληροφορικης...ας γινεται σωστη προετοιμασια για τις εξετασεις και να δειτε τι ωραια που θα μειωθει (δε θα εξαλειφθει ποτε) η ζητηση για τα φροντιστηρια

576


Αυτά όλα ακούγονται όμορφα και λογικά σε όποιον δεν έχει μπει ποτέ σε τάξη. Σε όποιον δεν δούλεψε ποτέ ωρομίσθιος. Σε όποιον δεν κάλυψε ποτέ "κακήν κακώς" κενά. Δυστυχώς (και δεν φταίμε εμείς οι εκπαιδευτικοί γι' αυτό) δεν είναι αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι βολοδέρνουμε χρόνια τώρα στην εκπαιδευση. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα ούτε του ωρομίσθιου, ούτε του ξεσπιτωμένου αναπληρωτή ούτε του ταλαιπωρημένου (ύστερα από δεκαετίες διορισμένου) μονιμου σαραντάρη καθηγητή.
Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα των παπαγάλων μαθητών που απομνημονεύουν τεράστιες ποσότητες ύλης, περνούν τις εξετάσεις (χιλιάδες εξετάσεις) και βγάζοντας το Πανεπιστήμιο δεν θυμούνται ούτε τα βασικά. Γιατί τα βασικά και τα δευτερεύοντα είναι όλα σούμα, όλα απαραίτητα "ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ", αρχικά για να περάσεις την τάξη, στη συνέχεια για να πάρεις βαθμό, να περάσεις στις Πανελλήνιες, να τελειώσεις το Πανεπιστήμιο, να περάσεις στο μεταπτυχιακό,.... να διοριστείς σε μια θεσούλα πείνας στα σαράντα/πενήντα σου στο Άνω Κωλοπιστρονίτσι. Αυτόν τον υπαλληλάκο θέλουν, τον κακομοίρη, με το μυαλό κουλουβάχατα από τις συνεχείς εξετάσεις... Τον υποταγμένο, τον φοβικό. Τον μίζερο και μνησίκακο, χωρίς ίχνος αλληλεγγύης για τους συναδέλφους του. Θα τους κάνουμε τη χάρη; Δεν πρεπει να τους την κάνουμε!! Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.


[/quote]
απαξ και μπεις στην ταξη δεν εισαι ουτε ωρομισθιος ουτε αναπληρωτης ουτε μιζερος ουτε υποταγμενος ρε φιλε...εκπαιδευτικος εισαι..κανε τη δουλεια σου σωστα κι ας αγωνιστεις για οσα πρεσβευεις εξω απο αυτην..αν κουβαλας τη μιζερια σου στην ταξη τι να σου πω...θετεις λανθασμενες προτεραιοτητες

577
αν ζητας να διοριστουν 3000 φιλολογοι και αναλογικα ολες οι αλλες ειδικοτητες μαζι σου
αν ζητας να ισχυσει ο δικος σου πινακας σε βαρος των αλλων
all i can tell you is brother you have to wait(beatles)

τελικα υπαρχουν ωραιοι τυποι εδω μεσα!!!!

578
Το να πάρεις μια έννοια και να τις δώσεις ειδικό βάρος ανάλογα με την υποκειμενική σου αντίληψη είναι πολύ εύκολο. Το θέμα είναι  να αποδώσεις το αντικειμενικό της περιεχόμενο.
Πάρτε την έννοια αξιοκρατία. Τι αντιλαμβάνεται κανείς στην Ελλάδα όταν λέει αξιοκρατία;
Προφανώς θα πάρει την ετοιμολογία: να επικρατούν οι αξιότεροι. Αυτό όμως είναι περισσότερο ευχή παρά μια πολιτική έννοια. Τότε καλύτερα να πούμε : να επικρατούν οι αξιότεροι μέσα από διαδρομές, που να διακρίνεται η  αξία στον κάθε άνθρωπο αντικειμενικά και να  προωθείται  . Και ποιες μπορεί να είναι αυτές ;
 Σίγουρα ένα σχετικά ελεύθερο περιβάλλον καταρχήν ώστε καθένας να αναπτύσσει τις δυνατότητες  του. Περιβάλλον το οποίο προσδιορίζει -αποδέχεται  τον αξιότερο και τον φέρνει στο προσκήνιο. Που τα αντικρουόμενα συμφέροντα ή διακυμάνσεις   δεν τον εκτοπίζουν.
Όλα αυτά είναι η αξιοκρατία: ελευθερία δράσης , αποδοχής του τι είναι άξιο , ανάδειξή του   και  προστασία στο τέλος.
Ας εφαρμόσουμε αυτό τον ορισμό στην αξιοκρατία των εκπαιδευτικών.
Ας δεχτούμε ότι η  πρώτη προϋπόθεση   ικανοποιείται  αφού οι περισσότεροι από τους υποψήφιους εργάζονται ήδη στην ιδιωτική εκπαίδευση και κατά συνέπεια έχουν αρκετή και σημαντική εμπειρία.
Μετά, ποιόν εκπαιδευτικό αποδεχόμαστε ως άξιο; Αυτόν που μπορεί να ενθουσιάζει τους μαθητές του ,που φέρνει συγκεκριμένο αποτέλεσμα ,που είναι ενήμερος ,που αγαπάει αυτό που κάνει έχοντας την αίσθηση της προσφορά μέσου του εκπαιδευτικού έργου κλπ . είναι  εντελώς προφανές ποιος είναι άξιος.
Πως τον ξεχωρίζουμε; Εδώ είναι το ζητούμενο για το σύστημα πρόσληψης και την πορεία του μετά.
Και πως τον προστατεύουμε;  Αφενός με ένα αντικειμενικό σύστημα πρόσληψης και αφετέρου με  ενίσχυση και αντικειμενική αξιολόγηση στην καριέρα του .
Πάνω κάτω αυτά λέει και το υπουργείο, αυτά λέμε κι’ εμείς οι εκπαιδευτικοί.
Το ζήτημα του αντικειμενικού τρόπου πρόσληψης είναι το καίριο ζήτημα σ’ αυτό το νομοσχέδιο. Η μια άποψη, μονοδιάστατη, μόνο ασεπ . Δηλαδή διαγωνισμό που θα φέρει μερικούς καταρτισμένους  και ετοιμοπόλεμους εκπαιδευτικούς στα πράγματα.
Η άλλη πιο  συνθετική: ασεπ  βασικά και  παράλληλα ένα δεύτερο εναλλακτικό σενάριο ασεπ  μαζί με προϋπηρεσία  ,κυρίως λόγω της υπάρχουσας κατάστασης. Το εναλλακτικό σενάριο φαίνεται να αναιρεί κάπως το ρόλο του διαγωνισμού ,αλλά αν λάβουμε υπόψη το πλήθος υποψηφίων και τον τρόπο εξέτασης ,δεν διασφαλίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό  το αίτημα της αξιοκρατίας να διαχέονται οι ευκαιρίες  σε περισσότερους. Πχ ένας εργαζόμενος εκτός εκπαίδευσης δεν έχει την δυνατότητα να αφιερώσει τον ίδιο χρόνο με κάποιον άλλο που εργάζεται σ’ αυτή  με συνέπεια να περιορίζεται η απόδοσή  του στον διαγωνισμό. Ενώ αν του δινόταν η επιλογή να <αγοράσει >χρόνο, να απασχοληθεί  μερικώς δηλαδή στην εκπαίδευση  όπως γίνεται με την προϋπηρεσία, αυτό μπορεί να είναι  ωφέλιμο.

οοοο,τι καλυτερο εχω διαβασει εδω μεσα...

579
Αυτό βλέπω και εγώ και ανησυχώ...Μα μόνο το δημοτικό έχει σημασία;τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;δεν το καταλαβαίνω αυτό.
τελικα τι σε ενδιαφερει πρωτιστως;η αποσυμφοριση του κλαδου ή ποιον εχουν πατερα τα παιδια του σχολειου που διδασκεις;

580
.Το θέμα είναι να γίνουν ολοήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια για να αποσυμφορηθούμε σαν κλάδος.Διαφορετικά η κατάσταση θα παραμένει ως έχει,δηλαδή χάλια.

581
και να εισαι σιγουρη οτι αν το πιστεψουν και ολοι οι υπολοιποι, θα σταματησουν να ζητουν την υλοποιηση του...(φυσικα δε θελω να ακουγομαι μηδενιστης και ακραιος, υπαρχουν σιγουρα πολλοι συναδελφοι οι οποιοι δεν ανηκουν στην κατηγορια αυτη, μη τα ισοπεδωνω και ολα)
υγ:εχετε παρατηρησει οτι απο χθες που αλλαξε καπως ο προσανατολισμος του θεματος, εξαφανιστηκαν ολοι οι τσε γκεβαρα;

582
και να μου το θυμηθειτε...η πραγματικη σφαγη θα γινει αφου υλοποιηθει το προγραμμα του ολοημερου γυμνασιου...εκει που οι κλαδοι καθηγητων θα σκοτωνονται για να εξασφαλισουν περισσοτερες ωρες για τα μαθηματα τους, εις βαρος φυσικα των υπολοιπων..και σε αυτη την περιπτωση φυσικα θα μετρησει η συνδικαλιστικη επιρροη του καθενος...ενα τετοιο σχολειο να το βαλουν στον κ&*ο τους !

583
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: 2χρόνια αναπληρώτρια
« στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 06:58:35 pm »
ψαξε τους περσινους πινακες και θα το βρεις...οση ωρα εκανες να υποβαλλεις το ερωτημα θα το ειχες βρει

584
κ φυσικα για να μην ξεχνιομαστε...θελει πολυ περισσοτερα απο ενα ολοημερο για να τερματιστει (επιτελους) η φρικη των φροντιστηριων...πρεπει να παρουν το μπουλο ολοι εκεινοι οι συναδελφοι που μεσω των ιδιαιτερων ξεζουμιζουν τους γονεις στο ονομα της επιτυχιας...τριβουν τα χερακια τους τα κορακια των 30, 40, 50, 60 ευροπουλων ανα ωρα...και μετα μας φταινε οι γιατροι του κολωνακιου...

585
ειλικρινα εκτιμω αφανταστα τον τροπο που απαντησες..τις τελευταιες μερες μετα τις ανακοινωσεις εξαγγελιες της διαμαντως εχω σκυλοβαρεθει να ακουω και να διαβαζω οοοο,τι κατεβαινει στο κεφαλι του καθενος, να ακουω εκτιμησεις και συμπερασματα επιπεδου δημοτικου, αφορισμους και απειλες σε ο,τιδηποτε διαφορετικο απο τα τετριμμενα και τελοσπαντως να βλεπω(ουμε γιατι ελπιζω να μην ειμαι ο μονος) να επιδιδονται ολοι σε προτασεις λυσεις και ερμηνειες που αφορουν ΜΟΝΟ στο δικο τους τομαρακι (κι οι υπολοιποι να πανε να γαμ%^&ουν)..εχω την αισθηση οτι εκφυλλιζεται ο κλαδος των εκπαιδευτικων με τα κορακια του συνδικαλισμου (κυβερνητικου και αντιπολιτευτικου)να περιμενουν και να χειραγωγουν ολους τους μη εχοντες κριση (και ελπιδα...)αυτοι ειναι που εμπορευονται το φοβο και την ελπιδα....καντε μια βολτα στα θεματα ανατο pde και θα διαπιστωσετε πως οι περισσοτεροι οσων ποσταρουν και υψωνουν και το υψος της φωνης τους κανα 2 βδομαδουλες πριν κελαιδουσαν διαφορετικα τροπαρια παντα κατα το δοκουν...

586
θεωρουν καποιοι "συναδελφοι" τα μαθηματα πολιτισμου στο ολοημερο γυμνασιο χασιμο χρονου;ειναι μηπως επειδη εχουν οι ιδιοι φουλαρει απο πολιτισμο και κουλτουρα και δε μπορουν άλλο;;και για να καταλαβω...θελετε να θεσπιστει το ολοημερο γυμνασιο και λυκειο-απο οτι καταλαβα- μονο και μονο για να αποσυμφοριστουν οι κλαδοι σας;;καλα δε ντρεπεστε λιγακι ρε δημοσιοι υπαλληλισκοι;ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφερεστε στο κατα ποσο και αν θα ειναι καλο για τους μαθητες...ντροπη σας

587
Σχολική ζώνη / Απ: Νέες ξένες γλώσσες
« στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 07:41:37 pm »

Στην ερώτηση αφού το β2 στα αγγλικά το πήρες σε 6 χρόνια, γιατί ζητάς το β2 των Ιταλικών σε 2 χρόνια δεν υπάρχει απάντηση...
κι εσενα ποιος σου ειπε οτι το β2 στα αγγλικα θελει 6 χρονια;για ενα ενηλικα 2 χρονια τακτικων μαθηματων και σοβαρης προσπαθειας ειναι αρκετα για β2, ισως για τις περισσοτερες γλωσσες

588
Αναπληρωτές / Απ: Μισθός αναπληρωτών
« στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 04:37:51 pm »
η αλλαγη Μ.Κ. γινεται αυτοματα μονο στους μονιμους..οι αναπληρωτες την κανουν μονοι τους και -δυστυχως- η μισθολογικη αλλαγη ξεκινα απο την ημερομηνια υποβολης της αιτησης...αναδρομικα σε περιπτωση καθυστερημενης υποβολης ΔΕΝ προβλεπονται...ελλαδαρα!!

Σελίδες: 1 ... 4041424344

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32916
  • Τελευταία: Katerina25
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185315
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 633
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 4
Επισκέπτες: 545
Σύνολο: 549

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.