Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - niina

Σελίδες: 12345 ... 21
29
η κατασταση ειναι τραγική και θα χειροτερεψει εαν δεν διεκδικήσεις σοβαρα αυτα που δικαιούσε!!  >:( >:( >:( >:(

30
θα αναφέρω τι έγραψε συνάδελφος στην λίστα της ΠΕΚΑΠ για να δούμε το μέγεθος της απαξίωσης της Πληροφορικής και των Καθηγητών Πληροφορικής

"Βλέποντας τις τοποθετήσεις σε διάφορα ΠΥΣΔΕ παρατηρώ ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των λειτουργικά υπεράριθμων.
Και πως να μην αυξηθεί όταν από κάθε Λύκειο καταργήθηκε η τρίωρη απασχόληση στο εργαστήριο και η 4ωρη συμμετοχή στα προτζεκτ.
Οι ίδιες περίπου ώρες έχουν χαθεί στα Γυμνάσια γιατί εκτός από την κατάργηση της μείωσης λόγω υπεύθυνου εργαστηρίου καταργήθηκαν και τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβαναν πολλοί καθηγητές Πληροφορικής για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Συνεχίζεται  λοιπόν η απαξίωση της Πληροφορικής τα τελευταία 2 χρόνια. Μπορεί να γλυτώσαμε την κατάργηση της Πληροφορικής από το Λύκειο που ήθελε ο Αρβανιτόπουλος και ο Μητσοτάκης (για να μεταταχθούν καθηγητές Πληροφορικής σε άλλους φορείς του δημοσίου ) αλλά απαξιώθηκε περαιτέρω ο ρόλος των καθηγητών Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια και Α/θμια εκπαίδευση.

Έτσι έχουμε
1) Οι μαθητές να δίνουν Χημεία αντί για Πληροφορική ωστε να εισάγονται σε τμήματα Πληροφορικής. Παράλληλα δημιουργήθηκε κατεύθυνση "Οικονομίας και Πληροφορικής" στην οποία όμως οι μαθητές δεν μπορούν να επιλέξουν Πολυτεχνικά τμήματα Πληροφορικής !
2) Στις θέσεις ευθύνης δεν προσμετράται η η γνώση χρήσης υπολογιστών παρόλο που οι καθηγητές Πληροφορικής αποκλείστηκαν από την επιμόρφωση Α επιπέδου και παρόλο που οι καθηγητές Πληροφορικής δίδαξαν στους συναδέλφους τους στην επιμόρφωση Α επιπέδου
3) Το μάθημα ΤΠΕ από δίωρο που ήταν στα ΕΑΑΠ έγινε μονόωρο με αποτέλεσμα να τρέχουν καθηγητές Πληροφορικής σε πάνω από 2 σχολεία τουλάχιστον και να μειωθούν οι ώρες και στην Αθμια
4) Το μάθημα ΤΠΕ στα δημοτικά μπορεί να διδάσκεται από δασκάλους!
5) Καταργήθηκαν μαθήματα στο Λύκειο που ήταν επιλογές.
6) Μονόωρο μάθημα στην Β Λυκείου
7) Το μάθημα ΑΕΠΠ παρέμεινε δίωρο σε αντίθεση με άλλα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων που είναι τρίωρα ή παραπάνω

Αν ξέχασα κάτι μπορείτε να προσθέσετε"
Υπήρξε κάποια απαντηση της ΠΕΚΑΠ ??? εστω για δείγμα ... εστω για τα τυπικά της υποθέσεως!!!
?? ?? ??????

31
Το μπράβο δεν ανήκει στο σύλλογο γενικά και αόριστα, αλλά στους συναδέλφους από τα σχολεία που έδωσαν τα στοιχεία στο σύλλογο. Ο σύλλογος δεν μπορεί να κάνει κάτι, να μάθει ένα πρόβλημα, αν οι  συνάδελφοι από τα σχολεία δεν ενημερώνουν τους αιρετούς τι γίνεται. Το βασικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα αντανακλαστικά μας έχουν μειωθεί. Βλέπουμε να συμβαίνει κάτι παρόμοιο στο σχολείο μας και το αντιμετωπίζουμε τελείως διαφορετικά και πολύ πιο αδιάφορα σε σχέση με 10 χρόνια πριν.
Ο σύλλογος δεν ειναι μια αυθαίρετη ή αέναη έννοια!! Αποτελειται απο οντοτητες συναδέλφους που όπως πολυ σωστα λες κανουν πολύ καλα την δουλεια τους και ενημερωνουν και παλευουν και Μπραβο τους !!!
Ο σύλλογος για να υπάρξει και να παρει τα μπραβο του απο κάπου πρεπει να στηριχθεί ενεργα... Αυτο το κομμάτι είναι αυτονόητο!!
Και συμφωνω απολυτα ότι όλοι πρεπει να ενεργοποιηθουμε και να στησουμε τέτοιους συλλόγους!!

32
Μπραβο ... να και ενας σύλλογος που δεν ασχολειτε μονο με τις τοποθετησεις και τα κενα των δασκαλων !!
Μπράβο

33
Επειδή λοιπόν στην ΟΛΜΕ ανήκουν και οι ειδικότητες που κάνουν μάθημα στη πρωτοβάθμια και πληρώνουν εισφορά να διεκδικήσουν και εκει τις θέσεις τους και τα δικαιώματα τους, ανεξάρτητα απο τη ΔΟΕ.
Δε το κατάλαβα δλδ η ΔΟΕ μονο κανει κουμάντο στη πρωτοβάθμια ακόμα;
Πάνε αυτα τα σχολεία που είχαν συνηθίσει οι δάσκαλοι που ηταν τσιφλίκι τους.
Εκτος και αν η ΟΛΜΕ δε θελει να πάρεξ θέση.
Ολα αλλαζουν αρκεί να υπάρχει θέληση, συνοχή και ενημέρωση απο το κεφάλι.
οι ειδικοτητες της πρωτοβαθμιας δεν εχουν δουλεια με την ολμε δεν ψηφιζουν και αρα δεν πληρωνουν και εισφορα. Η ολμε δεν εχει καμια δικαιοδοσία στην πρωτοβαθμια

34
Το θέμα αυτο είναι χρόνιο !! Δεν ειναι τωρινό ... προσπάθησε ο νόμος Διαμαντοπουλου να εξαλείψει όλη αυτη την αδικιά που υπήρχε μέχρι τότε αλλα δυστηχως οι επομενοι υπουργοι με τις καταλληλες τροπολογίες καταφεραν στην πράξη να ακυρώσουν σε μεγάλο βαθμό τον νόμο ! Είναι και οι λιγότερες πιστωσεις, τα χρήματα λιγοστεύουν, η ΔΟΕ πιέζει, οι διευθυντες εχουν ακομα την νοοτροπια διευθυντης = τσιφλικας και σχολείο = τσιφλικι τους, οι δασκαλοι λόγω των ειδικοτήτων εχουν πολλα κενα ενδιάμεσα και αυτο τους κουράζει, αλλο να σχολάς στις 12:25 και άλλο στις 14:00, δεν μπορουν να τρέχουν στα διπλανα σχολεία να συμπληρώσουν το ωράριο τους! και πολλά ακόμα!! Αυτα είναι ένα μικρό δείγμα απ αυτα που ακουει μια ειδικότητα αν εστω και μια χρονιά δουλεψε σε δημοτικό!
Οπως βλέπεις είναι πολλά τα συμφέροντα και η ΔΟΕ τα στηρίζει.... οι ειδικότητες δεν εχουμε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο στα δημοτικά και άρα παίρνουμε ότι περισσευει με τις ευλογίες βεβαίως του υπουργείου!!
Το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕ δεν ασχολείται με τις ειδικότητες των δημοτικών γιατί πολυ απλά δεν λαμβανει οικονομική εισφορά απ τους αναπληρωτες των δημοτικων. Διότι οι ειδικότητες ψηφίζουν στην ΔΟΕ, η οποία ΔΟΕ όπως προείπα δεν την αφορά!! Ένας φαύλος κύκλος χωρίς αρχή -μέση και τέλος!!
Προσφατα έμαθα οτι η διευθυντρια ειδικου δημοτικου σχολείου στην κλειστη κοινωνια όπου ζω δεν δηλωσε ως κενα τις ωρες των ειδικοτήτων που την υποχρεώνει ο νόμος περι ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ να έχει, γιατί δεν γουσταρει στο σχολείο της τις ειδικότητες και προτιμά να έχει έναν γυμναστή και έναν μουσικό.

35
Πάντως, ενώ πέρσι εγώ π.χ. είχα 9 ώρες ευέλικτη ζώνη, φέτος έχω 0. Με πηγαίνουν σε 3 σχολεία, το ένα 30 χιλιόμετρα μακριά από τα άλλα 2. Και γενικά αυτή είναι η τάση φέτος. Στα σχολεία που ήμουν εγώ πέρσι (2 σχολεία), φέτος ο αναπληρωτής πάει και σε ένα ακόμα. Θέλω να πω ότι φέτος μάλλον τηρείται αυστηρά ο νόμος που λέει ότι για να πάρεις ευέλικτη ζώνη πρέπει να έχουν εξαντληθεί οι ώρες του αντικειμένου σου σε όλη τη διεύθυνση που ανήκεις. Αυτό προφανώς μειώνει τις διαθέσιμες ώρες για αναπληρωτές.
αυτο που λες ισχυει και ειναι μεγαλο αγκαθι... αλλα ισχυει μονο για τις ειδικοτητες ... οι δασκαλοι στις πλείστες των περιπτώσεων ακόμα και εκεινοι που υπεραριθμούν καλυπτουν το προγραμμα τους στο πρωινό κατα πλειοψηφία και κάποιοι στο ολοήμερο!! Και αυτο είναι κανόνας και οχι η εξαιρεση!! Και ο νόμος τηρείται αυστηρά για όλους πλην των δασκαλων!!

36
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν σκέφτονται έτσι όλοι οι διευθυντές. Ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι, δεν είναι αυτοί που αποφάσισαν για το πετσόκομα των ωρών μας σε α-θμια και β-θμια, ούτε για την ανάθεση των ΤΠΕ στους δασκάλους. Δεν είναι αυτοί το βασικό μας πρόβλημα, έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα ως κλάδος...
Εννοειτε οτι δεν ειναι όλοι οι διευθυντες έτσι και όλοι οι δασκαλοι γενικοτερα... ειναι όμως ενα μεγαλο ποσοστο το οποιο γινεται πραγματικοτητα καθε χρονια σε πολλα σχολεια γενικης και ειδικης αγωγης σε όλη την Ελλαδα!! Είναι εκεινοι που εφαρμόζουν κατα το δοκούν τις αποφασεις και τους νόμους των εκαστοτε κυβερνώντων επειδη σαν ομοσπονδία εχουν δύναμη ενω εμεις κυνηγαμε τους αιρετους και τους συλλόγους μας για να βγάλουν 1 ανακοινωση αντε 2 τον χρόνο!!
Και στο κάτω κατω, αν αυτο δεν ειναι βασικο πρόβλημα, το αλλο δεν ειναι βασικο πρόβλημα, το τρίτο δεν είναι βασικό πρόβλημα, ποια είναι λοιπον τα βασικα προβλήματα που εχουμε ως κλάδος ???
Τα πιτσιρικια που μπήκαν τωρα στα τει με 8 και 9 βαθμό πρόσβασης, τα οποία δεν προκειτε να δουλέψουν πότε μα ποτέ στην εκπαιδευση??
Και στο κάτω κατω ποιος αποφασιζει την σημαντικότητα ή όχι καποιου προβλήματος??
Όλα τα προβλήματα είναι σημαντικά και θα έπρεπε σαν κλάδος να τους διναμε την βαρυτητα που τους αναλογεί, ώστε να μην φτάναμε σε αυτην την  κατασταση των τελευταίων χρονων.!!!
Αλλά εμεις ασχολουμαστε ακομα με τα πιτσιρικια του 8 και του 9 και με τι μαθηματα κανει το χ αει σε σχέση με το ψ τει!!!

37
Για ποιο λόγο να προσαρμόσουν το προγραμμα τους με τα νεα δεδομενα ... οι ειδικότητες και συγκεκριμενα οι πε19/20 ήταν, είναι και θα είναι κόκκινο πανί για τους διευθυντες δημοτικών .... όπου μπορουν τον αποφευγουν τον δικό μας κλάδο!! Η δικαιολογία τους οτι δεν πρεπει να φουσκώνονται τα παιδια με περιττα πραγματα ... το μελλον μας οι νεες τεχνολογιες περιττά πράγματα....
αλλα η αλήθεια είναι αλλη και είναι γνωστή σε όσους απο εμας έχουμε δουλέψει εστω και μια χρονια σε δημοτικό.... τους χαλαμε την ζαχαρένια τους .. εκει που σχολανε στις 12 αναγκαζόνται νασχολανε στις 2 και να έχουν πολλα κενα μεσα στη μερα... ο καφες στην καφετερια περιμένει και μπορει να ξινήσει....

38
http://www.dide.ait.sch.gr/attachments/article/2837/A%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A0.%CE%A5.%CE%A3.%CE%94.%CE%95.%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%20(%CE%A0%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7%2039%CE%B7).doc

Καλημέρα σε όλους, όλοι απορουμε και διαφωνουμε για το πως φτασαμε ως εδω ... μας φταινε γιατι τα πολυτεχνεια ετσι γιατι τα τει αλλιως ... κτλ κτλ κτλ
γιατι μπηκαν σε σχολες με 5 και με 8 ....
Ο παραπάνω συνδεσμος ειναι η αιτια.... εδω φαινεται τι γινεται ...
που ειναι οι αιρετοι που πληρωνουμε καθε χρόνο ... που ειναι η διαυγεια να μας πει τα προσοντα που οι συγκεκριμένοι καθηγητες δουλευουν σε σμεαε... και δεν θα ξανα ασχοληθουμε με το θεμα εφοσον έχουν τα τυπικα και ουσιαστικα προσοντα!!!
Φτασαμε ως εδω εκ των έσω οριστε ποιοι παιρνουν τις αποφασεις .... δειτε το εγγραφο και θα καταλαβετε!
Που είναι οι συλλογοι μας..... ???? ααααα ξεχασα δεν είμαστε μόνιμοι ...
Η συγκεριμενη διευθυνση είχε 5 κενα φετος πήρε 1... οριστε ο λόγος!!!
Και οπως φαινεται αυτο δεν γινεται σε καμια αλλη ειδικοτητα.. μονο στους πε19-20...
ο λόγος; γιατι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ξεφραγο αμπέλι!!!

39
Β/θμια / Απ: Αναπληρωτές Ε.Α. Δευτεροβάθμιας 2017 - 18
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2017, 09:30:59 μμ »
Καμιά 60αριά...
έχει τρεξει ο πινακας και εχει ολοκληρωθεί???
ή το νουμερο αυτο ειναι υποθετικό ακόμα??

40
Π.Δ. 201/1998 αρ.13 παρ. 2

vi.   Οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σ' αυτό που είναι οργανικά τοποθετημένοι. Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπ/κούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστο το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο.

Δε γνωρίζω αν γίνεται κάπου ιδιαίτερη μνεία αλλά λογικά αφορά και αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου).
Ρωταω γιατι εχω βρει αυτο εδω :10.  Εφημερία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αμείβονται με ωριαία αποζημίωση, με βάση τις ώρες που
διδάσκουν και μόνο γι' αυτές. Ως εκ τούτου η ανάθεση εφημερίας δεν προκύπτει από πουθενά
και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην αναθέτουν εφημερία στους ωρομίσθιους συναδέλφους.
Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την εγκύκλιο Φ.361/162/73512/Δ1 23 Ιουνίου2010 οι ώρες και οι
ημέρες απεργίας των ωρομίσθιων συναδέλφων υπολογίζονται στην προϋπηρεσία. Καλούμε
τους συναδέλφους να τις περιλαμβάνουν στις καταστάσεις προϋπηρεσίας.
Το βρηκα εδω : https://doe.gr/015/100915.pdf

41
Καλησπέρα ηθελα να ρωτησω τι ισχύει σχετικα με τις εφημερίες αναπληρωτών μειωμενου ωραρίου που βρισκονται σε 2 σχολεία... γνωρίζω οτι δεν κανουν εφημερίες οπως και οι ωρομισθιοι ... ισχυει ???
Ευχαριστω πολυ

42
Αναπληρωτές / Απ: Οδοιπορικά αναπληρωτών ΠΔΕ
« στις: Μάρτιος 19, 2017, 05:37:39 μμ »
σας ευχαριστω πολυ ολους!!

Σελίδες: 12345 ... 21

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30258
  • Τελευταία: elenitsa15
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1051899
  • Σύνολο θεμάτων: 17928
  • Σε σύνδεση σήμερα: 448
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 330
Σύνολο: 331

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.078 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.