Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - makisS

Σελίδες: 12345
29
θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση
Κάτι τέτοια γράφετε και φοβάμαι μην τα δουν στο υπουργείο και μας αφήσουν αλλά δέκα χρόνια χωρίς διορισμούς...

30
my school και το 2700 πολυ σας ειναι. Ευτυχως το υπουργείο γνωριζει. Προσωπικά ειχα συνάντηση με υψηλόβαθμο προσωπο. Σας πηρανε χαμπάρι.  Αναφερθηκε και το γεγονός οτι διοριζεστε με υπεραριθμια αλλα και οι μισες δασκαλες με το που διορίζονται μενουν εγκυες για άδειες ανατροφής.  Το παιχνίδακι του συστηματος τελιωσε!
Στη συνάντηση με το υψηλόβαθμο πρόσωπο φορούσατε μάσκες;Έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα; Ψηστον να προτείνει απαγόρευση τεκνοποίησης στους ΠΕ70.

31
Στους ΠΕ70 λείπουν 5 νόμοι πάντως...Μαγνησία 72 κενά Πρέβεζα 40 κλπ...Πως μπορεί να έγινε τόσο χοντρό λάθος;

32
Ωραία η αφιέρωση Μάκη... Βέβαια δεν βγάζει νόημα, αλλά δεν βαριέσαι... Δάσκαλος είσαι, σε συγχωρώ...Βασικά δεν έχει νόημα η συζήτηση, από τη στιγμή που όπως φαίνεται όλα έχουν αποφασιστεί να γίνουν μέσα με τέλη Ιουνιου......Αρα εχουμε ακόμα σίγουρα 45 ημέρες μπροστά μας, που δεν θα γίνει απολύτως τίποτα......Υπομονη...
Έλα τώρα που δεν το κατάλαβες, πονηρε..

33
Αν δεν βγει φέτος η κατανομη και για τους 10500,πολυ απλα οσοι είμαστε σε ειδικότητες (δηλαδη πλην δασκαλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων και μαθηματικών) δεν θα διοριστουμε ποτέ.. Για τον απλούστατο λόγο ότι του χρόνου θα εχουμε πάλι χιλιαδες συνταξιοδοτησεις δασκαλων, φιλολόγων, νηπιαγωγών και μαθηματικών....Απλα τα πράγματα.....Αν δεν βγει και για τους 10500 η κατανομη, θα ειναι καταστροφική για τις ειδικότητες...Αν ήμουνα δάσκαλος ή φιλολογος θα συνέφερε να βγει η κατανομη μόνο για εφετος..
https://youtu.be/u5EXDwZNblg

34
Η πλειοψηφία πιστεύω πως όχι δεν θα προτιμήσει την γενική.Καποιος ανέφερε πριν τα ειδικά σχολεία αλλά ξεχασε τα Τ.Ε... θεωρούνται τρελα φιλέτα ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια που έχω εικόνα.. Ξέρω μόνιμους ΠΕ70 -οχι έναν δύο - που ψάχνονται να αποκτήσουν εξειδίκευση και να μεταπηδησουν...Κάποιοι λίγοι βέβαια συμφωνώ ότι θα το επιδιώξουν victor123

35
Τον Αύγουστο οι νεοδιοριστοι ανεβαίνουν μισθολογικά τελειώνοντας με τις κρατήσεις της πρώτης χρονιάς. Επίσης,  αρχίζουν να σκέφτονται σιγά σιγά την πρώτη μετάθεση τους ως μόνιμοι - που για τη συντριπτική πλειοψηφία θα είναι στον τόπο μόνιμης διαμονής- ενώ ήδη αρκετοί έχουν τοποθετηθεί στον επιθυμητό τόπο διορισμού με την πρώτη τοποθέτηση. Θεωρώ , πάρα πολύ δύσκολο να αφήσει κάποιος τη συγκεκριμένη κατάσταση για να τρέχει στα δύσκολα κενά της γενικής..

36
Οκ, βολεύει να το θέτεις έτσι  , ότι ρίχνω εγώ κάπου το φταίξιμο ;D?!
Επίσης το ότι κάποιος εργαζόμενος?! αφήνει/δεν αφήνει την οικογένεια του προφανώς κ είναι επιλογή του  :o μπορεί κ να μην την αφήσει κ να εργαστεί κάπου άλλου-δεν τον υποχρεώνει κάποιος-δλδ είναι τρελό ,έχεις πίνακα με 35,000 φιλολογους , θα διορίσεις φέτος κ σε 2 χρόνια ΠΑΛΙ στο λύκειο στα Σφακιά δεν θα έχουν σταθερο φιλόλογο!?!?!Αυτό είναι το Ελληνικό σύστημα.

Ο μαθητής στην επαρχία/νησι ΔΕΝ είναι εργαζομενος. Εκει μένει κ πρέπει κ αυτός να μάθει γράμματα , δεν είναι πολίτης Β κατηγορίας (αν κ τελικά ξεκάθαρα όσον αφορά την εκπαίδευση είναι).

Εδώ λιοπον  είναι κεντρική εκπαιδευτική πολιτική 50-60 χρόνων με συνέχεια ανεξαρτήτως κυβένησης-- που δεν γίνεται βέβαια πουθενά άλλου.

Δεν διορίζεται ο άλλος στο χωριό πάνω στα βουνά κ μετά παίρνει "απόσπαση" στη Λονδινάρα πχ κ τα παιδάκια στο χωριό έχουν άαααλλο δάσκαλο καααααααθε χρόνο.

Το "φταίξιμο" λοιπον  το ρίχνω στην πολιτική ηγεσία που βάζει πρώτα τη βολή εκείνου που θέλει να χωθεί στο δημόσιο κ μετά το αν θα μάθει γράμματα το 7χρονο στα Σφακιά.

Αυτός που το κάνει κ διορίζεται Σφακιά κ στη συνέχεια εξαφανίζεται , ξέρει από την αρχή ότι αυτό  θα κάνει γιατί μπορεί κ είναι νόμιμο.

 Η πολιτεία, ΞΕΡΕΙ ότι αυτό είναι καταστροφικό κ για την κοινότητα κ για το σχολικό κλίμα κλπ-το ξέρει γιατί υπάρχει έρευνα τώρα 40 χρονια πάνω σε αυτό, γιατί ολοι οι άλλοι ΔΕΝ σε αφήνουν να το κάνεις , κ ΕΕ κ βορεια Αμερική η θέση ανήκει στο σχολείο κ στο δήμο κ για να φύγεις πρέπει να παραιτηθείς κ να χτυπήσεις στη συνέχεια τη "καλή" θέση στο αστικό κεντρο στο σχολείο που θες.

Κ κάπως έτσι τα χωριατάκια στις άλλες χώρες έχουν σταθερό δάσκαλο , ενώ το ΕΡΜΟ το ξεχασμένο από τα Σφακια είναι καταδικασμένο να έχει άλλο δάσκαλο κάθε χρόνο ,γιατί?, γιατί έτσι βολεύει το σύστημα-τα ψηφαλάκια-πελατακια, τον υπουργό, τους αιρετούς κλπ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα κ την ευθύνη δεν την έχει αυτός που παίρνει την απόσπαση , την ευθύνη την έχει ο νομοθέτης γιατί κ  στο εξωτερικό αν έιχαν την πολυτέλεια να το κάνουν , θα το έκαναν-αλλά ΔΕΝ την έχουν, γιατί μπαίνει πρώτα ο μαθητής .

Μπορεί να μην βολεύει-αλλά είναι η αλήθεια.

Όσους κ να διορισει , σε 2 χρόνια τα παιδακια στα νησια /χωρια θα έχουν άλλο δάσκαλο, αναπληρωτή. Κ το ξέρουμε όλοι. Όπως θα γινόταν κ με τους γιατρούς , αν είχαν "αποσπάσεις", αλλά δεν έχουν, θα πήγαινε ο άλλος στη Σάμο κ μετά θα έπαιρνε 15 χρονια απόσπαση στον Ευαγγελισμό.
Δλδ αυτό που λες ειναι ότι είναι παράλογο να έχει ένας εκπαιδευτικός το δικαίωμα σε μετάθεση /απόσπαση...Μάλιστα...Να ρωτήσω κάτι, έχεις σκεφτεί ότι το παράλογο είναι ότι υπάρχουν τόσες οργανικές που δεν καλύπτονται με μόνιμους διορισμούς από το κράτος; Αν ,έκανε φέτος με τη μία , όσους διορισμους πρεπει για 100% κάλυψη κενών θα ήταν ή όχι η λύση στο πρόβλημα των απομακρυσμένων περιοχών; Επίσης, είναι λάθος να συγκρίνεις με συστήματα άλλων χωρών για πολλούς λόγους...

37
Οι νηπιαγωγοί όλοι ξέρουμε ότι στις πανελλήνιες θέλαν να πιάσουν παιδαγωγικό δημοτικής οπότε εξηγείται κάπως αυτή η συμπεριφορα (να μαλλιοτραβιουνται στα φορουμ ώρες βρυκολάκων) μια δεκαετία μετά, αλλά εντάξει όχι όλες μην τις τσουβαλιαζουμε!

38
Παιδιά χωρίς παραμεθόριο ειναι τα 955

39
Θα επιμείνω πάντως..Κολλητός στο ΜΚ6 +1 παιδί , νεοδιοριστος στην ειδική , παίρνει φέτος 955... Τώρα αν ξέρουν καλύτερα τα εκπαιδευτικά sites και όχι αυτός πάω πάσο..Η μόνη εξήγηση είναι να έχει κάνει λάθος η διεύθυνση του και να του τα πάρει αναδρομικά...

40
Οι νεοδιοριστοι δεν έχουν επιλογή. Υποχρεωτικά ΙΚΑ. Ο οοαδ έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια  Δεν υπάρχει πια ΟΠΑΔ.

https://www.google.com/amp/www.odigostoupoliti.eu/ta-vivliaria-igias-ton-dimosion-ipallilon-gia-to-2015/amp/

Η διαφορά είναι ότι στο ΙΚΑ έχεις λιγότερες κρατήσεις γιατί στον ΟΠΑΔ σου κρατούσαν γύρω στα 50+ ευρώ για το εφάπαξ που παίρνεις όταν βγεις στη σύνταξη.
Τον Σεπτέμβριο πάντως σε όσους διορίστηκαν στην ειδική και είχαν ένσημα πριν το 11' ζητήθηκε να επιλέξουν.

41
Αυτό αναρωτιέμαι και γω..Ρώτησα παντού ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρα από κανέναν. Αν γνωρίζει κάποιος καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει

42
Νεοδιοριστος με ΜΚ6 και ένα παιδί 955€. Τον Αύγουστο που κλείνει η πρώτη χρονιά ο μισθός ανεβαίνει στα 1045(ίσως κάποιος που επέλεξε ΙΚΑ να έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μισθό). Σου δίνεται η επιλογή να διαλέξεις μεταξύ δημοσίου (οπαδ) και ΙΚΑ-με την προϋπόθεση να έχεις ένσημα πριν το 2011. Η πλειοψηφία διαλεξε ΟΠΑΔ στην ειδική φέτος.

Σελίδες: 12345

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1130994
  • Σύνολο θεμάτων: 18785
  • Σε σύνδεση σήμερα: 365
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 335
Σύνολο: 345

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.096 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.