Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Mp!

Σελίδες: 12
15
Ειδική Αγωγή / Απ: Τμήματα Ένταξης
« στις: Ιούνιος 15, 2021, 12:41:46 πμ »
Αν υπάρχει διαφωνία στις γνωματεύσεις,η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής εκτός από οριστική είναι δεσμευτική και θα πρέπει να υλοποιηθεί?Γνωρίζει κάποιος σίγουρα....

16
Εργασιακά / Απ: Εργασια σε ΚΔΑΠ
« στις: Ιούνιος 13, 2021, 04:11:20 μμ »
Ο μισθός είναι 546€ μικτά για 4 ώρες την ημέρα και πενθήμερη εργασία.Το πρόβλημα είναι ότι δεν αναγνωρίζεται προηγούμενη προϋπηρεσία,ούτε εάν έχεις παιδιά.Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια διαδικασία ώστε να αναγνωριστούν μισθολογικά η προϋπηρεσία και τα παιδιά και αν ναι πόσος χρόνος χρειάζεται?

17
Ούτε εγώ βρήκα τέτοια απόφαση.

18
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ / Απ: Συμπερίληψη '08
« στις: Ιανουάριος 04, 2021, 04:10:27 μμ »
Ακολουθεί κείμενο που αφορά το δίκαιο αίτημα της συμπερίληψης '08 για τα παιδιά που 'χουν μεγαλύτερο βαθμό γραπτού απ' τον τελευταίο δικαστικά δικαιωθέντα-διορισθέντα. Έχει γραφτεί απ' τα ίδια τα παιδιά. Η στήριξη όλων μας είναι αναγκαία. Παρακαλώ όσα μέλη του pde (ή απλοί αναγνώστες-επισκέπτες) είναι στη συμπερίληψη να το διαδώσουν. Να τονίσω εκ των προτέρων και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως δεν υπάρχει ουδεμιά αντιπαλότητα με παιδιά που προσβλέπουν διορισμό με το νέο σύστημα. Εδώ έχομε να κάνομε με αποκατάσταση του σωστού και του δίκιου όσον αφορά το '08. Τίποτις άλλο. Ευχαριστώ.

Ανήκουμε στην πολύπαθη ομάδα εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, προσφυγέντων δικαστικά για συμπερίληψη. Τις τελευταίες δεκαετίες ο εκπαιδευτικός κόσμος ταλανίζεται από τις συνεχείς αλλαγές του τρόπου πρόσληψης. Η αγάπη μας όμως προς το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και η διάθεσή μας να υπηρετήσουμε στην εκπαίδευση δε μας επέτρεψε να παραιτηθούμε των προσδοκιών μας για εργασία στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, αν και μάς έχει φέρει αντιμέτωπους όλα αυτά τα χρόνια με μια σειρά ανατροπών και αδικιών εξαιτίας παραγόντων, που συχνά αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε.
    
Μια γρήγορη αναδρομή θα είναι διαφωτιστική, ώστε να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα. Το 1998 ο τότε υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης καταργεί την επετηρίδα ως τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και καθιερώνει γραπτό διαγωνισμό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Αυτό το γεγονός πυροδοτεί θύελλα αντιδράσεων από τους αναπληρωτές, που ήταν ήδη εγγραμμένοι στην επετηρίδα, οι οποίοι κατάφεραν με τις κινητοποιήσεις τους να ισχύσει γι΄αυτούς μία μεταβατική περίοδος. Ωστόσο, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για πολλούς από εμάς που ήμασταν εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα, αλλά δεν είχαμε προϋπηρεσία.  Συνεπώς, υπήρξε αναγκαία για εμάς η συμμετοχή μας στους γραπτούς διαγωνισμούς, πράγμα για το οποίο ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε. Ο νόμος Αρσένη προέβλεπε ότι στους τρεις πρώτους γραπτούς διαγωνισμούς (1998, 2000, 2002) θα διοριζόταν το μεγαλύτερο ποσοστό από τον διαγωνισμό και το μικρότερο από την επετηρίδα και σταδιακά όλοι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, το εκατό τοις εκατό (100%) δηλαδή, θα γινόταν μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αυτό, όμως, δεν εφαρμόστηκε ποτέ και μάλιστα τροποποιήθηκε υπέρ των αναπληρωτών σε ποσοστό εξήντα σαράντα (60-40%). Κατ΄αυτόν τον τρόπο ακολούθησαν αρκετά χρόνια που άτομα με αδιαφανείς διαδικασίες αποκτούσαν προϋπηρεσία χωρίς να έχουν λάβει ποτέ μέρος σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
             
Η ταλαιπωρία μας όμως και το αίσθημα της ματαίωσης όχι μόνο διατηρείται, αλλά και ενισχύεται μετά την ανακοίνωση του νέου νόμου  (Νόμος Γαβρόγλου) προσλήψεων και διορισμών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Προς έκπληξή μας και απογοήτευση δεν αναγνωρίζεται η  επιτυχία μας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Να αναφέρουμε εδώ ότι οι γραπτοί αυτοί διαγωνισμοί συνιστούν τη μοναδική αξιοκρατική και επίσημη αξιολόγηση που έχει διενεργηθεί σε εκπαιδευτικούς στον χώρο της Γενικής Παιδείας στη χώρα μας και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί – χαρακτηριστικά στον κλάδο των φιλολόγων στον διαγωνισμό του 2008 από τους είκοσι μία χιλιάδες (21.000) συμμετέχοντες μόνο οι τρεις χιλιάδες διακόσιοι εβδομήντα οκτώ (3.278) ήταν επιτυχόντες. Αντίθετα ο νέος νόμος  πριμοδοτεί μεταπτυχιακά και λοιπούς τίτλους σπουδών αμφίβολης προέλευσης (και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς συνάφεια  με το γνωστικό αντικείμενο), που απαιτούν την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών καταστρατηγώντας την αξία του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αξιοκρατία και την ισότητα, όπως αυτές ορίζονται σε άρθρα του ελληνικού συντάγματος. Ταυτόχρονα καταργεί τα μόρια των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Επιπρόσθετα αντιμετωπίζουμε την κατηγορία ότι δεν πήγαμε να υπηρετήσουμε οπουδήποτε ως αναπληρωτές, για να διεκδικούμε διορισμό. Η απάντηση, όμως, είναι απλή. Δε μας δόθηκε η δυνατότητα, γιατί λόγω καταστρατήγησης του ποσοστού του ΑΣΕΠ και στους πίνακες των αναπληρωτών βρισκόμασταν διαρκώς σε δυσχερέστερη θέση.
    
Είναι, ωστόσο, γνωστό στον πολιτικό κόσμο ότι προς αποκατάσταση της αδικίας και μη τήρησης του νομικού πλαισίου εκπαιδευτικοί σε γραπτούς διαγωνισμούς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και τον Φεβρουάριο του 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) με την απόφαση 527/2015 κρίνει αντισυνταγματικούς τους διορισμούς με μόνο κριτήριο την προϋπηρεσία.

Η προσδοκία μας να αποκατασταθεί η αδικία, που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια, βασίζεται σε προηγούμενες κινήσεις της πολιτεία προς αποκατάσταση του δικαίου. Το 2005 με τον Ν. 3320/2005 (νόμος Παυλόπουλου) δόθηκε δυνατότητα σε ορισμένους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 1998 να συμμετάσχουν και αυτοί στη διαδικασία αποκατάστασης, εφόσον είχαν διοριστεί συνυποψήφιοί τους με χαμηλότερες βαθμολογίες. Μάλιστα, με την εν λόγω ρύθμιση διορίστηκαν περίπου 500 υποψήφιοι, ενώ με τον Ν. 4369/2016 υπήρξε πλήρης αποκατάστασης των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1998. Επιπλέον το 2018 δικαιώθηκαν βάσει του προηγούμενου σκεπτικού συνάδελφοι επιτυχόντες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορίστηκαν. Ζητάμε λοιπόν κι εμείς την συμπερίληψή μας στους διορισμούς της Γενικής Παιδείας,  που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα. Επιδιώκουμε την συμπερίληψή μας στους διορισμούς, για να αποκατασταθεί η αδικία που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια, πολλώ δε μάλλον καθώς υπάρχουν συνάδελφοι που διορίστηκαν με χαμηλότερη βαθμολογία από εμάς (χαμηλότερη σειρά στον πίνακα των επιτυχόντων).

Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που αιτούμαστε δικαίως την αποκατάστασή μας. Ομοίως και διαχρονικά η πολιτεία έχει εξαντλήσει τους πίνακες επιτυχίας σε περιπτώσεις όπως των δικαστικών υπαλλήλων όλων των διαγωνισμών, των επιτυχόντων του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ έτους 1995 και πολλών άλλων διαγωνισμών.      

Δεν επαιτούμε, αιτούμαστε τη δικαίωσή μας. Τιμωρούμαστε έχοντας ακολουθήσει επακριβώς τους νόμους τους ελληνικού κράτους, σεβόμενοι την αξιοκρατία και έχοντας επιτύχει σε διαδικασία αξιολόγησης. Πληρώνουμε στο ακέραιο την ίδια μας την ακεραιότητα. Οι κόποι μας, οι αγώνες μας, η μελέτη μας εξανεμίστηκαν. Ειδικά φέτος με τις προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες του νέου νόμου, βρισκόμαστε εκτός εκπαίδευσης,  αφού όχι μόνο μας στέρησαν τον διορισμό αλλά ακόμα και την αναπλήρωση.

Ευελπιστούμε ότι μετά τη δικαίωση των συναδέλφων μας θα συμπεριληφθούμε κι εμείς στους διορισμούς, που προτίθεται να κάνει το ελληνικό κράτος, αποδεικνύοντας ότι είναι κράτος δικαίου και υπηρετεί την ισονομία και αξιοκρατία, αξίες θεμελιωμένες από το Σύνταγμα.

Σας ευχαριστούμε πολύ!
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ 2008-
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΝΤΕΣ
                                                                                               Καλησπέρα,μήπως γνωρίζει κάποιος πώς θα μπορούσα να έρθω σε επικοινωνία με την ομάδα των αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008,υπάρχει κάποιο μέιλ? Είμαι επιτυχουσα του κλάδου ΠΕ 60 Νηπιαγωγός.Ευχαριστώ

Σελίδες: 12

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32258
  • Τελευταία: spyridoula.n1
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1157370
  • Σύνολο θεμάτων: 19178
  • Σε σύνδεση σήμερα: 265
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 206
Σύνολο: 218

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.116 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.