0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το να αγωνιστεί κανείς να σταματήσει η ελαστική απασχόληση δεν αναιρεί αυτό το δικαιότερο κατά πολλούς σύστημα διορισμών (που ωστόσο δεν έχει κλείσει τα παράθυρα), αντίθετα το ενισχύει γιατί ξεμπλοκάρει θέσεις για διορισμούς και οι έχοντες μόρια και επιτυχίες θα αποροφηθούν πιο γρήγορα. Ούτε έχει να κάνει με το επόμενο ΑΣΕΠ και τις προσαυξήσεις του. aristo κι εγώ στην περίπτωσή σου είμαι αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι με εργασιακό αυτισμό, ότι αφού συγκυριακά με συμφέρει εμένα σήμερα, θα με συμφέρει και αύριο. Θέλω να μπει ένα τέρμα σε αυτή την αβεβαιότητα που μας επιβάλουν αλλάζοντας νόμους σε μια νύχτα και καταργώντας δικαιώματα. Θέλω να καταλάβουν ότι αν δε θα μας βαράν το ντέφι να χορεύουμε στο ρυθμό που θέλουν αυτοί, και μάλιστα απλήρωτοι. Το ΔΝΤ είπε να εξοικονομήσουν λεφτά από τις μίζες και τις υπερτιμολογήσεις, στην παιδεία τους είπε να διορίσουν όσους χρειάζονται. Απλά κάποιοι έχουν συμφέρον εσένα αντί να σε πάρουν φέτος μόνιμο να σε πάρουν σε 2-3 χρόνια γιατί τους εξοικονομείς λεφτά για μίζες δουλεύοντας 2-3 χρόνια ακόμη κοψοχρονιά χωρίς αποδοχές τα καλοκαίρια κλπ. Το αν θα βγει τίποτα κι εγώ είμαι περίεργη να το δω, αλλά από το να σιωπούμε καλύτερα είναι να προσπαθούμε νομίζω. Αυτά έπρεπε να έχουν λεχθεί και γίνει νωρίτερα, πριν φτάσουμε στο τραγικό φετινό 2.500 μόνιμους vs 11500 ΑΜΩ. Φυσικά και να υπάρχει μέτρο, αλλά να υπάρχει και δικαιοσύνη και σεβασμός στον εργαζόμενο επιστήμονα.
Μεταβατικη περιοδο σε αυτο το συστημαΠου ειναι το προβλημα?
Σεβαστό τι επεδίωξες ..., πρέπει ν' αναρωτηθείς πάντως τι πέτυχες ...
Ο γρίφος των 11.500 "αναπληρωτών" θα λυθεί από Σεπτέμβρη, αλλά δε κατάλαβα γιατί είναι αισόδοξο και όχι καταστροφικό το να κληθεί ο ΑΣΕΠιτης διοριστέος β'φουρνιάς που τον αφήσαν αδιόριστο φέτος, δήθεν λόγω ΔΝΤ, να γίνει ΑΚΩ τελικά αναβάλλοντας το διορισμό και την τοποθέτησή του επ αόριστο, ανάλογα με τα κέφια της εκάστοτε υπουργού; Γιατί δεν είναι τραγικό να απορροφηθούν οι διοριστέοι μιας χρονιάς σε τρία χρονια ενώ τα κενά υπάρχουν, αφού φωνάζουν ΑΚΩ; Μήπως δεν πρόκειται για ζωές ανθρώπων που είχαν προγραμματίσει ότι θα διοριστούν φέτος βάσει της επιτυχίας τους στον ΑΣΕΠ ή της σειράς τους σε πίνακες; Μήπως όμως αν περιμένουμε να δούμε 7-8000 ΑΜΩ θα είναι αργά για δάκρυα Ηλέκτρα;;Επίσης οι αγώνες δεν "γίνονται" τους "κάνουμε"... Για το ΑΣΕΠ, μπάζει από παντού (λάθος θέματα, γραπτά χωρίς ούτε μία μολυβιά διορθωτή με βαθμό κάτω από τη βάση κλπ) αλλά είναι αναγκαίο κακό αυτή η ρωσική ρουλέτα.Έχω περάσει 5 φορές στους επιτυχόντες με βαθμούς κοντά στων διοριστέων, και αυτό έχω καταλάβει, ότι πρόκειται για ρωσική ρουλέτα, σε όποιον κάτσει... Το κακό είναι ότι το υποβάθμισαν και από εκεί που πήγαινες αναπληρωτής για να πάρεις μόρια για το ΑΣΕΠ τώρα θα δίνεις ΑΣΕΠ για να γίνεσαι ΑΜΩ και ΑΚΩ αφού δεν θα υπάρχει δέσμευση για αριθμό διοριστέων και με το ρυθμό που το πάνε .
Φάσκεις και αντιφάσκεις! Από τη μια λες "τέρμα η ελαστική απασχόληση" και από την άλλη εφησυχάζεις εφόσον οι 11.500 θα είναι ΑΚΩ. Δηλαδή οι ΑΚΩ δεν είναι ελαστικά απασχολούμενοι; Δεν είναι άνθρωποι με αβέβαιο μέλλον για την επόμενη χρονιά;Εγώ τους απογοητεύω, ή το υπουργείο που αντί να διορίσει κόσμο που δικαιούται τον στέλνει σε μεταβατικές για να πάρει 11.500 ελαστικά απασχολούμενους ΑΚΩ ή ΑΜΩ το ίδιο μου κάνει. Ο καιρός γαρ εγγύς, θα δούμε αν καταστροφολογουσα σε λίγες εβδομάδες. Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ. Αλλά εμένα η αναλογία 2700μόνιμοι έναντι 11.500 έκτακτων (έστω ΑΚΩ) μου φαίνεται τραγική όπως και να χει. Επίσης περιμένοντας να δούμε αν οι ΑΜΩ θα είναι ΑΚΩ τελικά, η ελαστική απασχόληση δεν καταργείται απ'ότι έχει δείξει η ιστορία. Ετοιμάσου για πόλεμο αν θέλεις να έχεις ειρήνη.