0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@Markos:συγνώμη αλλά δεν μπορώ να βρω τη διαφορά ανάμεσα στο ‘ας είσαι και απόφοιτος ΙΕΚ,αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις επαρκείς γνώσεις,δικαιούσαι να συμμετάσχεις στον ασεπ εκπαιδευτικών κι αν τα καταφέρεις δικαιώθηκες‘ και στην αποδοχή ότι τα πανεπιστημιακά πτυχία γίνονται ισοδύναμα των ΙΕΚ και των colleges.Όποιος δέχεται το πρώτο,δέχεται και το δεύτερο.Όχι πως έχει καμία σημασία βέβαια στις μέρες μας ή ότι υπάρχει πισωγύρισμα,όπως κι εσύ σωστά παρατήρησες, με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και όχι μόνο.
τωρα με την απελευθερωση των επαγγελματων δε νομιζω πως κατι θα αλλαξει, δυστυχως!!!Γενικα ομως δεν συμφωνω πως ενας των ΙΕΚ γνωριζει λιγοτερα ή ειναι κατωτερος. Να δινουν ομως ΑΣΕΠ.
Βρε καλή μου αν δεν ξέρεις τι γράφεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις; - ποιός σου είπε ότι ΠΕ 18.41 είναι από αδιαβάθμητες σχολές;; Δίνουν κανονικά και με τον νόμο εισαγωγικές εξετάσεις και ανήκουν στην Γ/βαθμίδας εκπαίδευσης και αν περάσουν (που δεν είναι και οι πιο εύκολες όταν υπάρχουν παιδιά που δίνουν και 4 φορές) φοιτούν και παίρνουν Κρατικό πτυχίο. ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΓΙΑΤΙ;
Οι Ανώτερες σχολές δραματικής τέχνης δεν έχουν καμία σχέση σαν βαθμίδα εκπαίδευσης με τα Ι.Ε.Κ ανήκουν στην Τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης. Είναι ξεχωριστός κλάδος από τους θεατρολόγους και δεν τρώει θέσεις από τους θεατρολόγους.Αυτά δημιουργούν εντυπώσεις και δείχνουν τον πολισμό κάποιων εδώ μέσα και ευτυχώς υπάρχουν θεατρολόγοι που δεν έχουν μένος με τους ηθοποιούς ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!
Και να τονίσω για να σπουδάσει κάποιος την τέχνη του ηθοποιού η του ζωγράφου ή του χορευτή πρέπει να το θέλει δεν είναι μια σπουδή που περνάς τυχαία για αυτό και υπάρχουν για τους 3 αυτούς κλάδους ειδικές εξετάσεις. Στην θεατρολογία όμως μπορεί να μπει ο καθένας ακόμα και αυτός που δεν έχει παρακολουθήσει ούτε μια παράσταση για το αν έχει πάρει μέρος έστω και σε μια θεατρική ομάδα φτάνει να έχει γράψει καλά και μπορεί να είναι και η τελευταία του επιλογή δεν μου λες αυτός τι θα διδάξει θα ζητήσει από τα παιδιά αυτά που ο ίδιος έχει κάνει ποτε? γιατί το μάθημα είναι πρακτικό αυτό που δηλαδή που διδάσκουμε.Για το μάθημα της θεατρολογίας στο λύκειο δικαίως είναι μάθημα του θεατρολόγου και μόνο ,αλλά στα δημοτικά και στο γυμνάσιο που είναι πρακτικό και καθαρά βιωματικό ποιος πιστεύεις ότι είναι πιο ικανός
Κάτι που δεν γνωρίζεις ότι πτυχίο παίρνουν από το υπουργείο μόνο αυτός που ε έδωσε εξετάσεις που γίνονται κάθε Σεπτέμβρη πάνω σε ειδικά μαθήματα καλλιτεχνική φύσης και σε δεύτερη φάση γραπτά. Να σε ενημερώσω επίσης πως το ίδιο σύστημα εξετάσεων έχουν και οι ζωγράφοι και οι χορευτές με ειδικό προεδρικό διάταγμα .Στο ξαναγράφω γιατί αφήνεις υπονοούμενο πως έτσι απλά κάνουμε αίτηση σε μια σχολή και απλά φοιτούμε. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!