Σύνολο ψηφοφόρων: 7
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μου ήρθαν τα χαρτιά με τα οποία μου αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία που είχα ως ωρομίσθιος. Και τώρα τι; Σε τι βοηθάει αυτό;
Πριν διοριστώ ως εκπαιδευτικός ήμουν κι εγώ μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος . Όμως από το Γραφείο Πρωτ/θμιας μου απάντησαν κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία στο Δημόσιο (παρά μόνο η διδακτική προϋπηρεσία).Υπάρχει κάποιος που να έχει αναγνωρίσει αυτήν την προϋπηρεσία ή να γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει; (Διορίστηκα το 2003).
Παράθεση από: smev στις Νοεμβρίου 07, 2007, 03:39:02 pmΠριν διοριστώ ως εκπαιδευτικός ήμουν κι εγώ μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος . Όμως από το Γραφείο Πρωτ/θμιας μου απάντησαν κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία στο Δημόσιο (παρά μόνο η διδακτική προϋπηρεσία).Υπάρχει κάποιος που να έχει αναγνωρίσει αυτήν την προϋπηρεσία ή να γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει; (Διορίστηκα το 2003). Πρέπει να σου την αναγνωρίσουν. Η προϋπηρεσία στο Δημόσιο (οπουδήποτε, πλην ΝΠΙΔ) αναγνωρίζεται μισθολογικά (Ν 3205/2003).
Αν θυμαμαι καλα, ομως, το ΥΠΕΠΘ περισυ ( ? ) εβγαλε εγκυκλιο για μη αναγνωριση της δημοσιας προϋπηρεσιας πλην της διδακτικης - κατι που βεβαια δε συμβαδιζει με το νομο, αλλα αν η οδηγια εφαρμοζεται, τοτε ο συναδελφος δεν μπορει να κανει και πολλα. (εκτος της δικαστικης οδου)
Παράθεση από: smev στις Νοεμβρίου 07, 2007, 03:39:02 pmΠριν διοριστώ ως εκπαιδευτικός ήμουν κι εγώ μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος . Όμως από το Γραφείο Πρωτ/θμιας μου απάντησαν κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία στο Δημόσιο (παρά μόνο η διδακτική προϋπηρεσία).Υπάρχει κάποιος που να έχει αναγνωρίσει αυτήν την προϋπηρεσία ή να γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει; (Διορίστηκα το 2003). Πρέπει να σου την αναγνωρίσουν. Η προϋπηρεσία στο Δημόσιο (οπουδήποτε, πλην ΝΠΙΔ) αναγνωρίζεται μισθολογικά (Ν 3205/2003).Ως υπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών λαμβάνεται υπόψη:α.-Η υπηρεσία που προσφέρεται στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου.β.-Η προϋπηρεσία σε Υπηρεσίες Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίστοιχες με αυτές του προηγούμενου εδαφίου.γ.-Κάθε πραγματική και συντάξιμη δημόσια υπηρεσία που υπολογίζεται για τη συμπλήρωση της 35ετίας, ανεξάρτητα από το φορέα που έχει προσφερθεί.δ.-Ο χρόνος αποδεδειγμένης υπηρεσίας στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες των πολιτικών προσφύγων, των συζύγων και των τέκνων αυτών, που έχουν επαναπατρισθεί μέχρι την 31.12.1996.ε.-Κάθε προϋπηρεσία, που από ισχύουσες διατάξεις αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία στις θέσεις που υπηρετούν.στ.-Η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί με την ιδιότητα του μόνιμου, εθελοντή ή ανακαταταγμένου στρατιωτικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, μετά την αφαίρεση του χρόνου που θα υπηρετούσε ο υπάλληλος ως κληρωτός ή έφεδρος, εάν δεν είχε καταταγεί ως στρατιωτικός (μόνιμος, εθελοντής ή ανακαταταγμένος).ζ.-Η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε σχολεία της Κύπρου και ισότιμα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για απονομή σύνταξης, καθώς και η προϋπηρεσία τους σε σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.η.-Χρόνος μέχρι οκτώ ( έτη που έχει ληφθεί υπόψη ως προσόν διορισμού υπαλλήλων που υπηρετούσαν κατά την 31.12.1996.θ.-Ο χρόνος απεργίας, κανονικής αδείας και διαθεσιμότητας λόγω νόσου.ι.-Η ιεροψαλτική προϋπηρεσία με τις προϋποθέσεις που τίθενται από τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.2320/1995 (ΦΕΚ 133/τ.Α’).http://www.paremvaseis.org/apodoxeska8igitwn3.htm