*

Αποστολέας Θέμα: Μικρότερος ο αριθμός ερωτήσεων στον επικείμενο διαγωνισμο;  (Αναγνώστηκε 19813 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μικρότερος ο αριθμός ερωτήσεων στον επικείμενο διαγωνισμο;
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 04:55:07 pm »
Με αφορμή από το προηγούμενο μήνυμα: Φίλη μου, που παλεύει με την ωρομισθία σε ολοήμερο σχολείο, μου έλεγε ότι οι 22-23χρονες δασκάλες είναι προκλητικές!
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 06:39:43 pm »
Επίσης υπάρχουν και παράγοντες όπως, τύχη, ψυχραιμία, διαύγεια που παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για να διοριστεί κάποιος.. ;)

Για μένα οι παράγοντες αυτοί είναι οι σημαντικότεροι. Στον προηγούμενο διάβαζα επί 6 μήνες περίπου 10-15 ώρες την ημέρα. Πήγα να γράψω έχοντας συμπληρώσει την τελευταία εβδομάδα το πολύ 10 ώρες ύπνου. Αποτέλεσμα: μπλόκαρα σε πολλές ερωτήσεις κι έκανα αδικαιολόγητα λάθη. Επιτυχούσα μεν, μη διοριστέα δε...
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 06:51:17 pm »
Επίσης υπάρχουν και παράγοντες όπως, τύχη, ψυχραιμία, διαύγεια που παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για να διοριστεί κάποιος.. ;)

Για μένα οι παράγοντες αυτοί είναι οι σημαντικότεροι. Στον προηγούμενο διάβαζα επί 6 μήνες περίπου 10-15 ώρες την ημέρα. Πήγα να γράψω έχοντας συμπληρώσει την τελευταία εβδομάδα το πολύ 10 ώρες ύπνου. Αποτέλεσμα: μπλόκαρα σε πολλές ερωτήσεις κι έκανα αδικαιολόγητα λάθη. Επιτυχούσα μεν, μη διοριστέα δε...

συγγνωμη επι 6 μηνες διαβασες 10-15 ωρες την ημερα? εγω παντως 3 βδομαδες διαβαζα περιπου 8-10 ωρες την ημερα για να προλαβω να τελειωσω την υλη κ τα φτυσα. κ την τελευταια βδομαδα που επρεπε να φορτσαρω δε μου βγαινε, ειχα κουραστει.

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:01:59 pm »
ξερετε τι?πολλα παιδια απο εδω μεσα ειστε πολυ καλα αλλα πολλοι επισης παρεξηγειτε με το καθετι...εχω δηλωσει σε παρα πολλα μηνυματα μου οτι και μονο που προσπαθουμε ειναι επιτυχια...αλλα μαλλον καθε φορα τα ξεχναμε και πιθανομαστε απο αυτο που μας συμφερει για να επιτεθουμε στον αλλο...οσον αφορα τον ασεπ εχω πει και ξαναπει πως ναι ενας καθηγητης κρινεται και απο εκει...αν καποιος ειβαι διοριστεος σιγουρα ειναι πολυ καλυτερος απο πολλους που δεν περασαν.βεβαια υπαρχουν και οι εξεραισεις.ατυχια,ασχημη ψυχολογια,υγεια κα αλλα μην τα φορτωνουμε ολα στην τυχη.επισης εχω πει οτι στο σχολειο δεν φαινεται η αξια σου παντα.διδασκοντας τα ιδια και τα ιδια καθε χρονο σιγουρα αυτα που τοσες φορες εχεις διδαξει τα ξερεις απεξω και ανακατωτα.αλλα τι γινεται οταν καλεισαι να βγεις παραεξω.τοτε φιανεται ποσο καλυτερος εισαι απο τους αλλους.εκτιμαω και θαυμαζω τους ανθρωπους που εδωσαν και περασν γιατι το ΑΞΙΖΑΝ ρε παιδια τι να κανουμε???κατι παραπανω ηξεραν παραπανω διαβασανν παραπανω προσπαθησαν.μην μας πιανει κομπλεξ.επισης εκτιμαω τους ανθρωπους που προσπαθουν και δεχονται την αποτυχια τους.στη γλωσσα την ελληνικη αποτηχια ειναι το αν διαβασεις αλλα δεν περασεις...τι να πω δλδ οτι ειναι επιτυχια??αφου δεν ειναι. γενικα μ αρεσουν οι ντομπροι ανθρωποι τι αν κανω???¨ναι,διαβασα αλλα δεν περασα για τον α ή β λογο¨.πολλες φορες στην ζωη μου εχω ακουσει δικαιολογιες του τυπου¨ενω περνουσα νομικη προτιμησα το τει της κολοπετητσας¨,¨ενω ξεσξιστηκα στο διαβασμα πατωσα στον ασεπ¨,¨ενω μπορουσα να μπω εκει με μεσον μπηκα με την αξια μου¨κ αλλα τετοια...δεν με ενοχλει το αν καποιος περναει στον ασεπ ή οχι κι ουτε τον χλευαζω...με ενοχλει να θετικοποιουμε καταστασεις και να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας ή να τα φορτωνουμε ολα στην τυχη..ε οχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΥΧΗ!!!ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ. οσον αγορα το σχολιο σου Συλλα μου που αποκαλεστηκα νηπιο δεν νομιζω πως  επρεπε να με προσβαλλεις ετσι.μπορω να αποκαλουμε οπως θελω στην τελικη >:(κι αν δεν σου αρεσει μην μπαινεις στο φορουμ...και μενα δεν μ αρεσει η φωτο σου.θα ταν πρεπον να σε προσβαλλω γι αυτο??? >:( >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:04:18 pm »

Μπράβο Morgan για το κουράγιο σου. 10-15 ωρες την ημέρα!!!!!
Πού πάω εγώ με 4-5 ώρες στο τσακίρ κέφι.....και όχι κάθε μέρα
Πάντως για να σοβαρευτώ νομίζω ότι το διάβασμα που έκανες σίγουρα δεν πήγε χαμένο και αυτή τη φορά φαντάζομαι ότι πολλά πράγματα θα τα θυμάσαι. Εγώ είχα δώσει το 2002 και τότε θυμάμαι είχα διαβάσει πολύ καλά τα Νέα. Ε, λοίπόν παρόλο που πέρασαν 6 χρόνια, κάποια πράγματα τα θυμόμουν σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο...

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:06:19 pm »
θα ζητησω αλλη μια φορα συγγνωμη για λαθακια βιασυνης που τωρα τα ειδα :-\

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:13:00 pm »
Vania, αν νομίζεις ότι κρινόμαστε μέσω ασέπ, κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κάνουν καταπληκτική δουλειά στα φροντιστήρια και δεν είναι διοριστέοι! Για σένα, η επιτυχία μεταφράζεται σε βαθμούς? Είναι κρίμα να σκέφτεσαι έτσι, νέα κοπέλα και μορφωμένη! Όσο για το "νήπιο" δεν το είπε η Syllas.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:17:08 pm »
Άν οι διοριστέοι ήταν π.χ. μόνο 10 άτομα, πιστεύεις ότι αυτοί και μόνο θα ήταν οι καλύτεροι? Δηλαδή ο 481 θεωρείται "αποτυχών" και ο 480 "επιτυχών" για σένα?

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:19:53 pm »
Morgan μπράβο και από εμένα! Ποτέ δεν μπορούσα να διαβάσω πολύ και ειδικά τώρα. Θα συμφωνήσω κι εγώ στο ότι δεν πήγε χαμένη η προσπάθειά σου. Σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά τώρα! :)

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:29:22 pm »
 O Ασέπ ειναι το μέσο για να μπεις στο δημόσιο σχολείο,πρέπει να θυμάσαι στείρα πράγματα κ δεδομένα σε 4 ώρες όλα μαζί.Καλός καθηγητής δεν είναι αυτός που ξέρει τα πάντα μηχανικά αλλά αυτός που γνωρίζει πως να τα ψάξει ,να τα οργανώσει κ να τα εμφυσήσει κυρίως.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:29:42 pm »
μα δε νομιζω οτι ειπε κανεις απο εμας οτι αυτος που ειναι διοριστεος, διοριστηκε γιατι ηταν τυχερος. σιγουρα διαβασε κ ανταμειφθηκαν οι κοποι του. υπαρχουν ομως κ χιλιαδες αλλοι ανθρωποι κ για να μην ειμαι υπερβολικη ας πω εκατονταδες αλλοι που διαβασαν εξισου καλα ή καλυτερα ακομη απο αυτον κ απλα για τον α ή β λογο δεν απεδωσαν εκεινη την ημερα. αν πχ εκεινη την ημερα ψηνομαι απο τον πυρετο ή αν με ποναει η κοιλια μου ή μου ετυχε ενα τραγικο γεγονος την προηγουμενη ημερα ή αν πολυ απλα δε σταθηκα τυχερη κ παρολο που ειχα καλυψει την υλη τελεια στο 90% επεσε εκεινο το 10% που δεν το ηξερα δε σημαινει οτι δεν εχω γνωσεις. επισης στη διδακτικη κανω ενα σουπερ σχεδιο με παιδαγωγικους ορους κ πολυ καλο γνωστικο αλλα πεφτω σε διορθωτη που ειναι "συντηρητικος" ή το αντιστροφο κ μου βαζει χαμηλο βαθμο παει να πει κατι? ή οπως διαβασα απο συναδελφο στο φορουμ το σκανερ της πηρε 3 ερωτησεις λαθος.
συμπερασματικα καταληγουμε λοιπον οτι δεν ακυρωνουμε την επιτυχια κ την προσπαθεια των διορισμενων ουτε ομως λεμε οτι αυτοι που δεν καταφεραν να διοριστουν ηταν απαραιτητα αδιαβαστοι. κ αυτο που λεω κ το πιστευω ακραδαντα ειναι οτι ο καλος καθηγητης δεν φαινεται απο το να γνωριζει ποτε εγινε η μαχη στον ευρυμεδοντα ή τι ειναι εξωδιηγητικος ή ομοδιηγητικος αφηγητης κ τα συναφη γιατι αυτο ειναι το μονο ευκολο να τα μαθει στην πορεια.
σωστος καθηγητης ειναι αυτος που αγαπαει αυτο που κανει, που μελημα του δεν ειναι να μεταδωσει στειρες γνωσεις στα παιδια, που μπορει να διαμορφωσει ως ενα βαθμο σωστες συνειδησεις κ να προσφερει στα παιδια καλλιεργεια κ παιδεια κ οχι απλες γνωσεις.
σε μια ταξη 30 παιδιων α γυμνασια μαγκας φιλολογος ειναι αυτος που θα κανει τουλαχιστον τα 15 να μη σιχαθουν τα αρχαια κ να τα κανει να τους αρεσουν τοσο δυσκολα που εχουν γινει με τα νεα βιβλια. αυτος που μεσα στην ταξη θα τον σεβονται αλλα στο διαλειμμα θα μπορουν να συζητανε μαζι του για ο,τι τους απασχολει κ να τον νιωθουν φιλο τους. αν το καταφερεις αυτο τοτε εισαι σωστος εκπαιδευτικος
κ μη μου πειτε οτι ολα αυτα που λεω ειναι ουτοπικα γιατι το εχω δει στην πραξη. ακομη θυμαμαι την καθηγητρια μου στο γυμνασιο κ αυτην εχω ως προτυπο στο μυαλο μου. για αυτο αλλωστε κ διαλεξα να γινω φιλολογος κ οχι πχ νομικος που θα με συνεφερε μιας κ θα ειχα βρει αμεσως δουλεια λογω  περιβαλλοντος

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 07:55:02 pm »
Πέρασαν 13 χρόνια από την αποφοίτησή μου από το Λύκειο. Δεν έχω πάψει να σκέφτομαι τη φιλόλογο της δέσμης μου, η οποία μου στάθηκε πάρα πολύ και χάρη και στη δική της ενθάρρυνση, πέρασα στη Φιλολογία Αθήνας (αν και ήμουν outsider..)-Μιλάμε στο τηλέφωνο, μιά φορά το χρόνο ίσως, αλλά δεν χρειάζεται να της λέω το επώνυμο, με το "Νικολέττα" με καταλαβαίνει αμέσως. Την κάλεσα στο γάμο μου πέρσυ και ήρθε κατασυγκινημένη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ χάρηκα που την είδα! Με κέρδισε η ευαισθησία της, η ανθρωπιά της, ήταν πάντα εκεί όποτε τη χρειαζόμουν, όχι μόνο ως μαθήτρια αλλά και πολλά χρόνια μετά, με άκουγε και πάντα με συμβούλευε με αγάπη. Στο γνωστικό έλεγαν κάποιοι ότι είχε κάποιες ελλείψεις, εμένα δεν με ένοιαζε καθόλου αυτό. Επιτυχημένη εκπαιδευτικός με όλη τη σημασία της λέξης.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 08:20:04 pm »
Πέρασαν 13 χρόνια από την αποφοίτησή μου από το Λύκειο. Δεν έχω πάψει να σκέφτομαι τη φιλόλογο της δέσμης μου, η οποία μου στάθηκε πάρα πολύ και χάρη και στη δική της ενθάρρυνση, πέρασα στη Φιλολογία Αθήνας (αν και ήμουν outsider..)-Μιλάμε στο τηλέφωνο, μιά φορά το χρόνο ίσως, αλλά δεν χρειάζεται να της λέω το επώνυμο, με το "Νικολέττα" με καταλαβαίνει αμέσως. Την κάλεσα στο γάμο μου πέρσυ και ήρθε κατασυγκινημένη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ χάρηκα που την είδα! Με κέρδισε η ευαισθησία της, η ανθρωπιά της, ήταν πάντα εκεί όποτε τη χρειαζόμουν, όχι μόνο ως μαθήτρια αλλά και πολλά χρόνια μετά, με άκουγε και πάντα με συμβούλευε με αγάπη. Στο γνωστικό έλεγαν κάποιοι ότι είχε κάποιες ελλείψεις, εμένα δεν με ένοιαζε καθόλου αυτό. Επιτυχημένη εκπαιδευτικός με όλη τη σημασία της λέξης.

Πραγματικά με συγκίνησες!!!!!!!
Όλοι μας νομίζω έχουμε να θυμόμαστε με αγάπη κάποιους ανθρώπους- εκπαιδευτικούς που μας στάθηκαν σε δύσκολες στιγμές!! Και αν όχι όλοι, νομίζω οι περισσότεροι διαλέξαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά, επειδή κάποτε μας άγγιξαν τα λόγια ή οι πράξεις κάποιων φιλολόγων. Και σε μένα έχει συμβεί κάτι ανάλογο (νομίζω ότι οι φιλόλογοι πάντα ήταν πολύ κοντά στα παιδιά, τουλάχιστον αυτό πιστεύω στηριζόμενη στη δική μου εμπειρία.
Και για να μη βουρκώσω και άλλο:
πώσ καταφέραμε να τα συζητάμε όλα αυτά σε ένα τοπικ με θέμα "Μικρότερος ο αριθμός ερωτήσεων στον επικείμενο διαγωνισμό" είναι απορίας άξιον για κάποιον όμωσ που δεν είναι φιλόλογος...

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 18, 2008, 08:21:58 pm »
παντως αν κρινω απο τους νεους διορισμενους με ασεπ ο διαγωνισμος αυτος ανεβαζει το "γοητρο" στα υψη. επειδη περασαν οσο ηταν νεοι με την πρωτη νομιζουν οτι ειναι θεοι να πω? κ εχουν κ ενα στυλακι "γαμαμε κ δερνουμε" (συγγνωμη για την εκφραση).  κ επειδη ακριβως ειναι νεοι κ φοβουνται μην τους παρουν τον αερα τα παιδια εχουν μια αρκετα αυταρχικη συμπεριφορα μεσα στην ταξη. πρωτη φορα δινω αλλα αν αξιωθω ποτε κ περασω δεν θα εχω τετοια συμπεριφορα γιατι εχω συνειδητοποιησει πως ο διαγωνισμος αυτος ειναι συνισταμενη πολλων παραγοντων. ουτε θα ειμαι ασχετη αν δεν πιασω καν τη βαση ουτε θα ειμαι η γαματη καθηγητρια αν φερω 90

Με αφορμή αυτό το μήνυμα θυμήθηκα τη συμπεριφορά μιας επιτηρήτριας στον προηγούμενο ΑΣΕΠ. Η συγκεκριμένη είχε διοριστεί αρκετά εύκολα (δεν είναι φιλόλογος) και σε μικρή ηλικία. Στο διαγωνισμό υπήρχαν άτομα που ήταν συμμαθητές της από το σχολείο και έδιναν δεύτερη και τρίτη φορά. Δε μπορώ να ξεχάσω την έπαρση που είχε και τον αέρα με τον οποίο περιφερόταν από αίθουσα σε αίθουσα σαν να είχε πιάσει το Θεό από τα μαλλιά! Ελπίζω αν ποτέ διοριστούμε να μην καταντήσουμε σαν και αυτή.

Tι μου θύμισες τώρα... Συνάντησα το καλοκαίρι τυχαία στο σούπερ μάρκετ μια συμμαθητριά μου. Στο σχολείο την κοροϊδεύαμε γιατί πετούσε συνέχεια κοτσάνες χοντρές σε όλα τα μαθήματα... Άλλαξε σχολείο γιατί το δικό μας ήταν αυστηρό και δύσκολα έβαζαν βαθμούς (φανταστείτε εγώ ήμουν απουσιολόγος με ΜΟ 17,5)... Έδωσε 3 φορές πανελλαδικές και τις 3 έγραψε σε όλα τα μαθήματα κάτω από τη βάση κι έβγαινε κι έλεγε ότι έκανε λάθος το κομπιούτερ... Τελικά πάει Ιταλία και σπουδάζει φιλολογία...
   Σας πληροφορώ ότι όταν με είδε και με ρώτησε τι κάνω και της είπα ότι είμαι ωρομίσθια (ντράπηκα να της πω ότι δεν ήμουν καν κανονική ωρομίσθια, αλλά στην ΠΔΣ) μου λέει "καλά, ακόμα δε διορίστηκες";
Αυτή, το όρθιο ζώον, ξέρετε πώς διορίστηκε; Παρακολούθησε μόλις πήρε το πτυχίο της σεμινάρια πληροφορικής και διορίστηκε αμέσως ως καθηγήτρια πληροφορικής, μετά έκανε μετάταξη και τώρα διδάσκει ως φιλόλογος...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182762
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)