*

Αποστολέας Θέμα: αριθμός παιδιών ανά τμήμα νηπιαγωγείου  (Αναγνώστηκε 12420 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzeni*

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
αριθμός παιδιών ανά τμήμα νηπιαγωγείου
« στις: Δεκεμβρίου 19, 2008, 02:05:34 pm »
καλησπέρα σε όλους!
στο παρελθόν έχω θέσει πάλι το ζήτημα αλλά πραγματικά με απασχολεί πολύ και θα ήθελα να μάθω περισσότερα..!
γνωρίζω οτι ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα είναι 25 (τόσα έχω και εγώ). Υπάρχει αίτημα, συζητιέται γενικά να μειωθεί ο αριθμός; θεωρώ οτι είναι απαράδεκτος αριθμός για τόσο μικρά παιδιά, τόσο ως προς τις παιδαγωγικές προσεγγισεις, όσο και ως προς την ασφάλεια των νηπίων!Γνωρίζετε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: αριθμός παιδιών ανά τμήμα νηπιαγωγείου
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:19:22 »

Αποσυνδεδεμένος tzeni*

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 19, 2008, 02:13:54 pm »
επειδή δεν ξέρω αν θα προλάβω να διαβάσω σήμερα τις απαντήσεις σας...και δεν ξέρω τι γίνεται γενικά με αυτό το ζήτημα...νομίζω πως κάτι πιο δραστικό πρέπει να γίνει!πολύ φοβάμαι οτι αν δεν κινηθούμε σύντομα, μας περιμένουν και χειρότερα!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 19, 2008, 07:28:40 pm »
Αποτελεί πάγιο αίτημά μας, αλλά μας γράφει κανονικότατα το ΥΠΕΠΘ. Σκέψου ότι 25 έγιναν πρόπερσι. Μέχρι τότε ήταν 30! Να επισημάνω ότι όταν πρωτοξεκίνησαν τα ολοήμερα ο μέγιστος αριθμός ήταν τα 20, αλλά από το 2004 και μετά το πήραν πίσω κι αυτό.

Τι παιδαγωγικές προσεγγίσεις και αποτελεσματικότητα καλέ! Ο σκοπός είναι να μη σφαχτούνε και σε τρέχουνε. Εκεί καταλήγουμε γμτ!!!!  >:( >:( >:( Αυτό που νιώθω εδώ και χρόνια είναι ότι η σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις υφίστανται μόνο για να έχουμε τύψεις.) :( :( :(

Υπάρχει όμως ένας νόμος που μιλά για τα τετραγωνικά που πρέπει να αναλογούν σε κάθε παιδί, και ότι η τελική απόφαση ανήκει στην Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, που αν κρίνει ότι ο χώρος δεν είναι επαρκής ή κατάλληλος, μειώνει τον αριθμό. Δεν έχω πρόχειρο το νόμο, αλλά θα το ψάξω και θα επανέλθω.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 19, 2008, 11:08:39 pm »
Υπάρχει όμως ένας νόμος που μιλά για τα τετραγωνικά που πρέπει να αναλογούν σε κάθε παιδί, και ότι η τελική απόφαση ανήκει στην Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, που αν κρίνει ότι ο χώρος δεν είναι επαρκής ή κατάλληλος, μειώνει τον αριθμό. Δεν έχω πρόχειρο το νόμο, αλλά θα το ψάξω και θα επανέλθω.

η πλακα ειναι οτι αν τα ιδιωτικα δεν εχουν τα τετραγωνικα που πρεπει καθως και 1 τουαλετα ανα 5 παιδια δεν μπορουν να λειτουργησουν!και στο δημοσιο κανουν τα στραβα ματια!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:19:22 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 20, 2008, 12:36:17 am »
Αυτό που νιώθω εδώ και χρόνια είναι ότι η σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις υφίστανται μόνο για να έχουμε τύψεις.) :( :( :(
:( :( :(

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 20, 2008, 01:28:55 am »
Οταν το σχολειο ειναι μεχρι και 3/θεσιο αντιστοιχουν 15 παιδια ανα εκπαιδευτικο...
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 20, 2008, 11:01:08 am »
Άννα αυτό που αναφέρεις είναι για τα δημοτικά. Στα νηπιαγωγεία ο αριθμός είναι 25. Και το πράγμα δυσκολέυει ακόμα περισσ΄ποτερο στα ολοήμερα που τα παιδάκια πρέπει να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν. Υπάρχουν αίθουσες στις οποίες τα παιδιά κοιμούνται πάνε σε πάγκους και κάτοω από τραπέζια γιατί δεν υπάρχει χώρος. Ή ακόμα υπάρχουν νηπιαγωγεία με 100 παιδά (2 Νηπιαγωγεία με 2 Τμήματα το καθένα) που έχουν μόνο 3 τουαλέτες και άλλα πολλά παραδείγματα. Τι παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τι αποτελεσματικότητα.... για να υπάρξουν αυτά πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος χώρος και το κατάλληλο προσωπικό.
Κάτι τελευτάιο και κλέινω, για φανταστείτε το νηπιαγωγείο που ανέφερα πριν (με τα 100 παιδιά) ή κάποιο άλλο αντίστοιχο (δεν έχει σημασία) την λωρα του διαλείμματος στην αυλή....Ποιόν να πρωτοπροσέξει η έρμη η νηπιαγωγός;;;;;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 20, 2008, 12:00:22 pm »
Ειχα ανακαλυψει (τυχαια) μια εγκυκλιο ή Π.Δ. (δεν θυμαμαι ακριβως) και αναφεροταν σε αριθμο μαθητων ανα τμημα σε δημοτικα σχολεια και νηπιαγωγεια...
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 21, 2008, 07:15:29 pm »
αυτή η εγκύκλος μιλάει για 25 παιδιά ανα τμήμα στα νηπιαγωγεία, από 30 που ήταν παλιά. Για τα δημοτικά δεν θυμάμαι αν λέει κάτι .

Αποσυνδεδεμένος tzeni*

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 21, 2008, 10:13:43 pm »
πραγματικά η κατάσταση είναι απογοητευτική!Ritalamp ανεφερες μια εγκύκλιο κατά την οποία η προισταμένη μπορεί να επέμβει! τι γίνεται όμως στην περίπτωση (όπως στη δική μου) που είμαι προισταμένη (αναπληρώτρια), επομένως οι εγγραφές έχουν γίνει απο αυτή την οποία αναπληρώνω. Ούτε να αποκλείσεις,ξαφνικά.παιδιά μπορείς, και οι αιτήσεις σου στον προιστάμενο της διεύθυνσης σου πάνε στο βρόντο, καθώς έχει αποφασίσει να κάνει οικονομία στο κράτος!!!
είναι παντως ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να φέρουμε με πολύ επιμονή στην επιφάνεια!
είμαι καινούρια στο χώρο...ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ, πέρα απο τον προιστάμενο της διεύθυνσης, μήπως και γίνει τίποτα; εκτός των άλλων έχω και ένα παιδάκι ειδικής αγωγής (μαζί με τα υπόλοιπα 24) χωρίς ειδική παιδαγωγό!!!!!!
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...τουλάχιστον νιώθω οτι κάποιοι καταλαβαίνουν...!
Ritalamp αν μπορέσεις στείλε μου την εγκύκλιο που προανέφερες!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 21, 2008, 10:49:06 pm »
Είναι γεγονός ότι για κάνένα λόγο δεν μπορείς να αρνηθείς σε παιδί να φοιτήσει. Τώρα, αν το παιδάκι με ειδικές ανάγκες έχει διάγνωση επίσημη, μπορείς να πεις στον προϊστάμενο ότι για λόγους ασφαλείας χρειάζεται και άλλος νηπιαγωγός. Μπορείς να "βάλεις" και τη μητέρα του παιδιού να το απιτήσει για να μπορέσει το παιδί να δουλευτεί καλύτερα. Τώρα το αν θα το καταφέρεις.....
Πάντως από την εμπειρία μου, όταν υπάρχουν πολλά παιδιά σε μία τάξη, τότε δίνεται παράλληλη στήριξη ή στέλνεται το παιδί σε νηπιαγωγείο που υπάρχει τμήμα ένταξης. Αλλά για να μειωθούνε περισσότερο τα παιδιά...χλωμό το βλέπω, γιατί υπάρχει η εγκύκλιος που μιλά για 25......
Συγνώμη αν σε απογοήτευσα

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 22, 2008, 08:48:51 pm »
πραγματικά η κατάσταση είναι απογοητευτική!Ritalamp ανεφερες μια εγκύκλιο κατά την οποία η προισταμένη μπορεί να επέμβει! τι γίνεται όμως στην περίπτωση (όπως στη δική μου) που είμαι προισταμένη (αναπληρώτρια), επομένως οι εγγραφές έχουν γίνει απο αυτή την οποία αναπληρώνω. Ούτε να αποκλείσεις,ξαφνικά.παιδιά μπορείς, και οι αιτήσεις σου στον προιστάμενο της διεύθυνσης σου πάνε στο βρόντο, καθώς έχει αποφασίσει να κάνει οικονομία στο κράτος!!!
είναι παντως ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να φέρουμε με πολύ επιμονή στην επιφάνεια!
είμαι καινούρια στο χώρο...ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ, πέρα απο τον προιστάμενο της διεύθυνσης, μήπως και γίνει τίποτα; εκτός των άλλων έχω και ένα παιδάκι ειδικής αγωγής (μαζί με τα υπόλοιπα 24) χωρίς ειδική παιδαγωγό!!!!!!
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...τουλάχιστον νιώθω οτι κάποιοι καταλαβαίνουν...!
Ritalamp αν μπορέσεις στείλε μου την εγκύκλιο που προανέφερες!

To ίδιο ακριβώς σκηνικό έζησα πέρισυ στον Έβρο με 21 παιδιά και 1 με ειδικές ανάγκες. Δυστυχώς όμως, κάναμε όλα τα βήματα με τη μητέρα από κοινού, ΚΔΑΥ, Προϊστάμενο, Διευθυντή Π.Ε, αλλά... το Υπουργείο δεν είχε εκπαιδευτικούς να διαθέσει (!!!! όλοι αυτοί οι αναπληρωτές που περιμένουν, έχουν κερδίσει το Τζόκερ και για την πλάκα τους μπήκαν στον πίνακα αναπληρωτών). Φαντάσου ότι ήταν περίοδος που ακόμα έπαιρναν αναπληρωτές (νομίζω γύρω στην 3η φάση) όταν ζητούσαμε έστω μια συνάδελφο γενικής παιδείας και όχι ειδικής Αγωγής να μας βοηθάει με το παιδί (αφού το ΚΔΑΥ τόσο εύκολα μας έδωσε ένα καταβατό στοχοθεσίες για το παιδάκι και μετά ένιψαν όλοι τας χείρας τους...)..

Υπομονή. Πέρισυ πηγαίναμε στο σχολείο 7:45-14:00 η πρωινή, και 10:00-16:00 η απογευματινή για να βοηθάμε η μία την άλλη. Αλλιώς θα ήμασταν χαμένες από χέρι (μη σου πω και σε κανένα δικαστήριο αν ο πιτσιρικάς συνέχιζε να χτυπάει και να κάνει αυτά που έκανε χωρίς επίβλεψη)..

Ο αριθμός των παιδιών ναι, είναι 25. Και πάλι δυστυχώς...
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 22, 2008, 10:03:59 pm »
Πέρσι 22 και ειδικό, πριν από τέσσερα χρονια 27 και είδικό παιδί, πριν από 3 χρόνια 26 και ειδικό. Μην το ψάχνεις. Τώρα που έχεις φτάσει στα μισά της χρονιάς το πακέτο παίζει ακάθεκτο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στείλε αναφορές σε όλους (σύμβουλο, Προϊστάμενο) αν το παιδί έιναι επιθετικό, μπας και τους εκβιάσεις. Την εγκύκλιο δε βρίσκω πού την έχω σημειώσει και ούτως ή άλλως δεν μπορεί να ισχύσει για φέτος. Δοκίμασε στο nipiagwgoi.gr  (κάπως έτσι) και κάνε αναζήτηση αριθμός μαθητών ή τετραγωνικά τάξης, εκεί το βρήκα κι εγώ. Θα το ξαναψάξω αύριο. Λυπάμαι που σε απογοητεύω, αλλά δυστυχώς παίζει πολλή μοναξιά στον κλάδο σε ό,τι αφορά την υποστήριξη.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 23, 2008, 10:51:02 pm »
κ εγω περυσι τα ιδια..ειπα για ειδικη παιδαγωγο,το υποσχεθηκε η συμβουλος αλλα μαλλον δεν μας βρηκε στο χαρτη και ακομα μας ψαχνει! ;D ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182813
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)