*

Αποστολέας Θέμα: Διάβασμα για ειδική διδακτική ΠΕ06  (Αναγνώστηκε 9677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Carmencita

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
Απ: Διάβασμα για ειδική διδακτική ΠΕ06
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 01:58:18 pm »
To lesson plan πώς πρεπει να το γράψουμε; Ως κανονικό όπως θα το κάναμε στην τάξη ή σε μορφή έκθεσης όπου θα εξηγούμε αναλαυτικά τα πάντα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:02:46 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 03:25:36 pm »
κ τα δύο! στο κλασσικό μοντέλο του ppp π.χ. κάνεις το σχεδιο όπως σε πολλά βιβλία υπάρχει,ι αλλά πρέπει οπωσδήποτε απο κάτω να γράψεις το rationale οπού αναλύεις ο,τι πιστεύεις χρειάζεται ανάλυση (κ κυρίως οτι προλάβεις ;D)από το class profile μέχρι κ τα tasks κ τις διαδικασίες που θα ακολουθήσεις με περισσότερες λεπτομέριες , αν το κρίνεις απαραίτητο.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 03:28:07 pm »
Και για το γνωστικό υπάρχουν βιβλία. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις, παίρνεις ένα βιβλίο με Proficiency tests και κάνεις μια χαρά εξάσκηση μ'αυτά. ;)

αχ αυτό κάνω αλλά ώρες ώρες απογοητεύομαι κ πιστέυω οτι δεν θα με βοηθήσει ουσιαστικά στον διαγωνισμό.
μπορεί να φταιεί κ οτι δεν ασχολήθηκα με proficiency ως τώρα στην δουλειά μου, μόνο ως lower :-[

Αποσυνδεδεμένος mg

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 09:07:36 pm »
βοηθάει από άποψη εξοικείωσης με το στυλ της εξέτασης, σωστής διαχείρισης του χρόνου κλπ. από εκεί και πέρα είναι και θέμα να είσαι σε καλή μέρα, να σου αρέσουν τα κείμενα, ίσως να έχεις ακούσει και κάτι για το θέμα που πραγματεύονται, να διαχειριστείς σωστά το θέμα της αρνητικής βαθμολογίας κλπ κλπ κλπ. δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς πραγματικά να "διαβάσεις" γνωστικό. 
8)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:02:46 »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 09:43:10 pm »
αχ αυτό κάνω αλλά ώρες ώρες απογοητεύομαι κ πιστέυω οτι δεν θα με βοηθήσει ουσιαστικά στον διαγωνισμό.
μπορεί να φταιεί κ οτι δεν ασχολήθηκα με proficiency ως τώρα στην δουλειά μου, μόνο ως lower :-[
Κι εγώ, τρομάρα μου, που έκανα χρόνια Proficiency κάνω τώρα τεστς και απλά τα "περνάω". Ε και;
από εκεί και πέρα είναι και θέμα να είσαι σε καλή μέρα, να σου αρέσουν τα κείμενα, ίσως να έχεις ακούσει και κάτι για το θέμα που πραγματεύονται, να διαχειριστείς σωστά το θέμα της αρνητικής βαθμολογίας κλπ κλπ κλπ. δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς πραγματικά να "διαβάσεις" γνωστικό. 
Πέστα, Χρυσόστομε! Με τσάκισε το γνωστικό πρόπερσυ. Μου'ρθε κεραμίδα!

Αποσυνδεδεμένος Sofia_P

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 10:45:30 am »

Παράθεση από: mel στις Ιανουάριος 17, 2009, 01:05:13
εμενα θυμαμαι οτι με μπερδεψε λιγο το γεγονος οτι αναφεροταν σε project και οχι σε απλο lesson plan .Αποσο ξερω το project ειναι κατι μεγαλυτερο σε χρονικη διαρκεια απο ενα μαθημα οποτε πως μας εβαζαν να κρινουμε το πλανο.Ισως δε θυμαμαι και καλα αλλα δεν ηταν ενα μαθημα αυτο που αναφεροταν;Το πλανο για project εγω θα το περιμενα σε βαθος χρονου δηλαδη καποια μαθηματα μεχρι να ολοκληρωθει.

το project θεωρειται (αν μπορουμε να το πουμε ετσι) ως sos θεμα. επρεπε να αναφερουμε το χρονικο διαστημα που θα το καναμε (πχ 1 τετραμηνο η δυο κλπ) κ να αναφερουμε τα σταδια του προτζεκτ (ειναι συγκεκριμενα) κ τι θα καναμε στο καθενα. επισης να φανει ο μαθητοκεντρικος-ομαδοσυγκεντρωτικος χαρακτηρας του. Τα ειχαμε κανει ολα αυτα στο φροντιστηριο, κ ειχαμε διαβασει κ αρκετα αρθρα πανω στην οργανωση προτζεκτ. Κ μαλιστα οταν ανελαβα φετος ενα προτζεκτ ακολουθησα ακριβως αυτο το χρονοδιαγραμμα κ μεχρι στιγμης ειναι πολυ επιτυχημενο. Μπορει να φαινεται οτι διαβαζουμε μονο θεωριες για το ασεπ αλλα (αν θελουμε, γιατι ολα βασιζονται στην καλη θεληση του καθηγητη κ στο μερακι του) μπορουν να εφαρμοστουν κ στο ιδιαιτερο, κ στο φροντιστηριο (εφοσον μας το επιτρεπει το "αφεντικο"!) κ φυσικα στη δημοσια εκπαιδευση. Κ ναι, εχω διοριστει στη δευτεροβαθμια με τους πρωτους διορισμους το σεπτεμβρη του 07 (το οτι πηγα στην 15η επιλογη μου μενει ασχολιαστο, αφου ως γνωστον οι ασεπιτες διαλεγουμε τελευταιοι κ κανουμε το γυρο των νησιων). Οταν ελεγα οτι μπορει να δω καποιους στις εξετασεις εννοουσα οτι θα επιτηρω στις εξετασεις στην περιοχη που βρισκομαι. Δυστυχως οπως ειδα δεν θα ειμαι σε αγγλικους, αλλα σε ασχετες ειδικοτητες γιατι στο σχολειο μου δινουν αλλες ειδικοτητες.
Οσον αφορα σε ποιο φροντιστηριο πηγα, δεν ξερω αν πρεπει να πω για λογους τυχον διαφημισης. Πιστευω οτι καθε φροντιστηριο τετοιου επιπεδου κατι θα εχει να προσφερει. Το μονο αρνητικο που εχω ακουσει ειναι για τον μπονια που τοτε ζητουσε απιστευτα λεφτα κ δεν εδινε σημειωσεις παρα παραπομπες σε τεραστιες βιβλιογραφιες, που ξερω οτι (λογο δουλειας κ γενικης βαρεμαρας να πνιγω στο διαβασμα) δεν θα μπορουσα να παρακολουθησω. ΕΤσι κ αλλιως το κονσεπτ του φροντιστηριου για το ασεπ εχει γινει πολυ σουπα, οποτε νομιζω οτι ολοι οι "οργανισμοι" οπως τους αρεσει να αυτοαποκαλουνται πρεπει να ειναι αρκετα ενημερωμενοι κ να κανουν καλη δουλεια. Παντως τρελο διαβασμα δεν χρειαζεται, προ παντων ηρεμια κ αυτοπεποιθηση.

Μην είσαι τόσο σίγουρη ότι ολα τα φροντιστήρια κάνουν καλή δουλειά ! Ίσα ίσα που είναι λίγα αυτά  που κάνουν σωστή δουλειά ! Στα περισσότερα αυτοί που διδάσκουν εχουν μεταπτυχιακό και είναι και οι ίδιοι υποψήφιοι!!

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 10:48:59 am »
εγω κάτι σημειώσεις πήρα από ένα φρ για διδακτική επηρεασμένη από το κλίμα....καταλαβαίνετε .......
ακόμα τα κλαίω τα λεφτά μου..... ευτυχώς δεν ήταν πολλά....................... ;D

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 11:06:42 am »
 Μην είσαι τόσο σίγουρη ότι ολα τα φροντιστήρια κάνουν καλή δουλειά ! Ίσα ίσα που είναι λίγα αυτά  που κάνουν σωστή δουλειά ! Στα περισσότερα αυτοί που διδάσκουν εχουν μεταπτυχιακό και είναι και οι ίδιοι υποψήφιοι!!
++++++++++++++ Ξέρω κι εγώ άτομο που έχει μεταπτυχιακό και δίδασκε σε γνωστό φροντιστήριο αυτού του στυλ και δεν ήταν στους διοριστέους.

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 11:21:19 am »
και να ταν μόνο αυτη? ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 11:32:16 am »
καλα, αυτο φανηκε και απο τις απαντησεις τοτε στα θεματα στις εφημεριδες... αυτοι οι οργανισμοι δεν τα εδιναν; θυμαστε ποσο εξω επεφταν σε μερικα; αλλα και μεταξυ τους; φαντασου αν εγραφαν τα ειδικης διδακτικης

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 08:50:42 pm »
. ημουν στους 30 πρωτους στον προηγουμενο διαγωνισμο). Να ευχηθω καλη επιτυχια σε ολους που διαβαζετε, θα δω καποιους στις εξετασεις!
Συγνώμη για την απορία: Ξαναδίνεις;

Αποσυνδεδεμένος vivi06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 09:43:41 pm »
. ημουν στους 30 πρωτους στον προηγουμενο διαγωνισμο). Να ευχηθω καλη επιτυχια σε ολους που διαβαζετε, θα δω καποιους στις εξετασεις!
Συγνώμη για την απορία: Ξαναδίνεις;

Οχι βεβαια! (δυο φορες ηταν αρκετες!) απλα θα ειμαι επιτηρητρια στο σχολειο που εργαζομαι

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)