0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MairyLiscious στις Ιανουαρίου 18, 2009, 01:03:57 amΠαράθεση από: maria_sib στις Ιανουαρίου 18, 2009, 12:03:40 amΚαλησπέρα σας.Ας πω και εγώ τη γνώμη μου Θεωρώ πως αν τίθεται ερώτημα σχετικό με κάποιο γνωστικό αντικείμενο ( ας πούμε γλώσσα ), επιβάλλεται καραρχήν το αυτονόητο, να βάλεις τις σχετικές με γλώσσα επιδιώξεις. Τώρα αν προκύψουν και μαθηματικές επιδιώξεις, όπως στο παράδειγμα της συνταγής, δεν νομίζω πως μπορείς να το προβλέψεις κατά την εκκίνηση της δραστηριότητας, άρα θεωρώ κάπως άστοχο να δηλώσεις τις επιδιώξεις για τα μαθηματικά πριν την εφαρμογή. Ωστόσο στο τέλος της περιγραφής της δραστηριότητας, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρεις επιγραμματικά όποιες άλλες επιδιώξεις προέκυψαν και σχετίζονται με τα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μαθηματικα --> μέτρηση ή αντιστοίχηση υλικών με σκέυη κλπ++φωνω αν και στο συγκεκριμενο με τη συνταγη γνωριζεις οτι θα αναφερθουν και τα μαθηματικα αφου εχουμε υλικα ποσοτητες κτλ και μονο οταν θα δείξεις στα παιδια το βιβλιο και το επεξεργαστειτε παρεα θα ανατρεξετε απο τα περιεχομενα στη σελιδα που ειναι η συνταγη που θα φτιαξετε ( παλι μαθηματικα ) Η ΤΑΠΕΙΝΗ μου αποψη ειναι πως καταρχας ηταν ατυχες το παραδειγμα με τη δραστηριοτητα της μαγειρικης και μας μπερδεψε περισσοτερο. Ο λογος που το λεω αυτο ειναι διοτι οι δραστηριοτητες μαγειρικης ενδεικνυνται ΚΥΡΙΩΣ για επιτευξη μαθηματικων επιδιωξεων, οποτε εκει αναφερεις και -ως δευτερευουσες- καποιες επιδιωξεις απο γλωσσα πχ προφορικο λογο καθως -το"χω πει πολλες φορες και γινομαι κουραστικη- η γλωσσα διατρεχει ολα τα προγραμματα και αυτο δεν ισχυει και αντιστροφα για τις αλλεςγνωστικες περιοχες.
Παράθεση από: maria_sib στις Ιανουαρίου 18, 2009, 12:03:40 amΚαλησπέρα σας.Ας πω και εγώ τη γνώμη μου Θεωρώ πως αν τίθεται ερώτημα σχετικό με κάποιο γνωστικό αντικείμενο ( ας πούμε γλώσσα ), επιβάλλεται καραρχήν το αυτονόητο, να βάλεις τις σχετικές με γλώσσα επιδιώξεις. Τώρα αν προκύψουν και μαθηματικές επιδιώξεις, όπως στο παράδειγμα της συνταγής, δεν νομίζω πως μπορείς να το προβλέψεις κατά την εκκίνηση της δραστηριότητας, άρα θεωρώ κάπως άστοχο να δηλώσεις τις επιδιώξεις για τα μαθηματικά πριν την εφαρμογή. Ωστόσο στο τέλος της περιγραφής της δραστηριότητας, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρεις επιγραμματικά όποιες άλλες επιδιώξεις προέκυψαν και σχετίζονται με τα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μαθηματικα --> μέτρηση ή αντιστοίχηση υλικών με σκέυη κλπ++φωνω αν και στο συγκεκριμενο με τη συνταγη γνωριζεις οτι θα αναφερθουν και τα μαθηματικα αφου εχουμε υλικα ποσοτητες κτλ και μονο οταν θα δείξεις στα παιδια το βιβλιο και το επεξεργαστειτε παρεα θα ανατρεξετε απο τα περιεχομενα στη σελιδα που ειναι η συνταγη που θα φτιαξετε ( παλι μαθηματικα )
Καλησπέρα σας.Ας πω και εγώ τη γνώμη μου Θεωρώ πως αν τίθεται ερώτημα σχετικό με κάποιο γνωστικό αντικείμενο ( ας πούμε γλώσσα ), επιβάλλεται καραρχήν το αυτονόητο, να βάλεις τις σχετικές με γλώσσα επιδιώξεις. Τώρα αν προκύψουν και μαθηματικές επιδιώξεις, όπως στο παράδειγμα της συνταγής, δεν νομίζω πως μπορείς να το προβλέψεις κατά την εκκίνηση της δραστηριότητας, άρα θεωρώ κάπως άστοχο να δηλώσεις τις επιδιώξεις για τα μαθηματικά πριν την εφαρμογή. Ωστόσο στο τέλος της περιγραφής της δραστηριότητας, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρεις επιγραμματικά όποιες άλλες επιδιώξεις προέκυψαν και σχετίζονται με τα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μαθηματικα --> μέτρηση ή αντιστοίχηση υλικών με σκέυη κλπ
Καλό θα ήταν κορίτσια, να μην αναλώνεστε άλλο σε ερωτήσεις -απαντήσεις και απορίες, σε συζητήσεις και διαφωνίες του τι θα έκανε η καθεμία, γιατί οδηγούν σε αντικρουόμενες απόψεις και το μόνο που θα πετύχουν είναι κακό και όχι καλό.Και αυτό γιατί, πλησιάζει ο καιρός και η καθεμία-ένας, έχει ήδη διαβάσει, καθώς και διαμορφώσει μόνος του τη δική του άποψη.Το μόνο που θα πετύχετε είναι ταραχή, αμφιβολία γι'αυτά που έχετε διαβάσει και ξεκαθαρίσει και θα αγχωθείτε περισσότερο..! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε πολύ καλά την εκφώνηση του θέματος και να προσπαθήσετε να αναλύσετε κάθε μία λέξη.Δεν θέλουμε βιασύνες, γρήγορη ανάγνωση, γιατί μετά αυτό θα αποβεί ...μοιραίο... λέμε τώρα! Συμφωνώ με τη Σόφη. Αν σας πουν να γράψετε δραστηριότητα γλώσσας, αυτό και μόνο αυτό, θα κάνετε.Καθώς αναλύετε την απάντησή σας και "ξεπηδούν" ΄και άλλες επιδιώξεις, τότε σε παρένθεση θα γράφετε (έμμεση επιδίωξη:μαθηματικά) και θα συνεχίζετε...γιατί αλλιώς, θα βγείτε εκτός θέματος και δεν θέλουμε σε καμμία περίπτωση να συμβεί αυτό .
τι ακριβως δεν καταλαβες ?βασικα βλεπω το θεμα τον τιτλο διαθεματικη δραστηριοτητα και νιωθω σαν τον ταυρο να ορμηξω γιατι οντως δεν ειναι σωστος ορος δεν το λεω με κακια
καλημερα σε ολους, πως σας φαίνεται θεμα συγκρισης διαθεματικοτητας διεπιστημονικοτητας?