*

Αποστολέας Θέμα: ΙΔΕΚΕ και Μητρώα  (Αναγνώστηκε 148445 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lavas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΙΔΕΚΕ και Μητρώα
« Απάντηση #392 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:16:29 pm »
Το καινούριο το μάθατε; Με σημερινή απόφαση του νέου Γ.Γ.Δ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:31:17 »

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:24:53 pm »
αυτο απο που το εμαθες?

Σήμερα μου πρότειναν θέση σε Κ.Ε.Ε. και με ενημέρωσαν ότι αν θέλω τη θέση, πρέπει να παραιτηθώ απ' το Σ.Δ.Ε. που είχα προσληφθεί αυτή την εβδομάδα. Η αιτία είναι αυτή που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:26:48 pm »
καλο ειναι αυτο...να εργαστουν περισσοτεροι εκπαιδευτικοι...τι? λιγοι θα εχουν το μονοπωλιο?

Ακριβώς σε τέτοιου είδους σκέψεις βασίζονται για να περάσουν ανάλογα μέτρα. Παρόμοια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου αντί να προσλάβουν έναν αναπληρωτή, προσλαμβάνουν 2-3 ωρομίσθιους.  Μ' αυτό τον τρόπο, arlene, ικανοποιείς περισσότερους ψηφοφόρους, αλλά στην πραγματικότητα διασφαλίζεις ότι όλοι απλά θα φυτοζωούν και κανένας δεν θα αμείβεται αξιοπρεπώς.  Έτσι εγκλώβισαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται ελαστικά κάτω απο εξευτελιστικούς όρους, με το όνειρο της μονιμοποίησης στην εκπαίδευση, ενώ, ίσως, η καλύτερη λύση θα ήταν να αναζητήσουν εργασία εκτός εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο μέτρο θίγει κύρια όσους βιοπορίζονταν αποκλειστικά απ' την εκπαίδευση ενηλίκων. Αντίθετα ευνοεί όσους έχουν άλλη μόνιμη εργασία και απλά ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με λίγες ώρες διδασκαλίας.  

Αποσυνδεδεμένος lavas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:27:35 pm »
αυτο απο που το εμαθες?

Σήμερα μου πρότειναν θέση σε Κ.Ε.Ε. και με ενημέρωσαν ότι αν θέλω τη θέση, πρέπει να παραιτηθώ απ' το Σ.Δ.Ε. που είχα προσληφθεί αυτή την εβδομάδα. Η αιτία είναι αυτή που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

καταλαβα.....δλδ εμενα που με καλεσαν σε ηρων αν πχ με καλεσουν σε κεε πρεπει να διαλεξω ενα απο τα δυο!!!

καινουρια συστηματα!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:31:17 »

Αποσυνδεδεμένος bkanenas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:37:26 pm »
συγγνώμη που γράφω σε όλους τους μίτους αλλά έχω ρέντα σημέρα. :)

Στάλθηκε από: ioannis00
Εισαγωγή παράθεσης

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #397 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:41:28 pm »
καλο ειναι αυτο...να εργαστουν περισσοτεροι εκπαιδευτικοι...τι? λιγοι θα εχουν το μονοπωλιο?

Ακριβώς σε τέτοιου είδους σκέψεις βασίζονται για να περάσουν ανάλογα μέτρα. Παρόμοια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου αντί να προσλάβουν έναν αναπληρωτή, προσλαμβάνουν 2-3 ωρομίσθιους.  Μ' αυτό τον τρόπο, arlene, ικανοποιείς περισσότερους ψηφοφόρους, αλλά στην πραγματικότητα διασφαλίζεις ότι όλοι απλά θα φυτοζωούν και κανένας δεν θα αμείβεται αξιοπρεπώς.  Έτσι εγκλώβισαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται ελαστικά κάτω απο εξευτελιστικούς όρους, με το όνειρο της μονιμοποίησης στην εκπαίδευση, ενώ, ίσως, η καλύτερη λύση θα ήταν να αναζητήσουν εργασία εκτός εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο μέτρο θίγει κύρια όσους βιοπορίζονταν αποκλειστικά απ' την εκπαίδευση ενηλίκων. Αντίθετα ευνοεί όσους έχουν άλλη μόνιμη εργασία και απλά ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με λίγες ώρες διδασκαλίας.  

απο το να ειναι 1 εκπαιδευτικος σε 3 προγραμματα ,καλυτερα να εργαζονται 3... δεν νομιζω οτι ειναι βιοποριστικο το θεμα διοτι πληρωνεσαι 1 χρονο μετα! εξαλλου δεν μονιμοποιεισαι στην εκπαιδευση απο τα προγραμματα του ιδεκε.Η κανω λαθος? ???
συμφωνω με ολα οσα ειπες με την ελαστικη εργασια ,τουσ εξευτελιστικους ορους κτλ...αλλα θεωρω οτι επειδη υπαρχει μεγαλη ανεργια καλο ειναι να παρουν περισσοτερους εκπαιδευτικους... :-\

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 07:50:33 pm »
συγγνώμη που γράφω σε όλους τους μίτους αλλά έχω ρέντα σημέρα. :)

Στάλθηκε από: ioannis00
Εισαγωγή παράθεσης

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 08:08:55 pm »
απο το να ειναι 1 εκπαιδευτικος σε 3 προγραμματα ,καλυτερα να εργαζονται 3... δεν νομιζω οτι ειναι βιοποριστικο το θεμα διοτι πληρωνεσαι 1 χρονο μετα! εξαλλου δεν μονιμοποιεισαι στην εκπαιδευση απο τα προγραμματα του ιδεκε.Η κανω λαθος? ???
συμφωνω με ολα οσα ειπες με την ελαστικη εργασια ,τουσ εξευτελιστικους ορους κτλ...αλλα θεωρω οτι επειδη υπαρχει μεγαλη ανεργια καλο ειναι να παρουν περισσοτερους εκπαιδευτικους... :-\

Σεβαστή η άποψή σου arlene και έχει τη λογική της. Η δική μου γνώμη είναι ότι μένει κάποιος στην εκπαίδευση όταν μπορεί να συγκεντρώσει μια ικανοποιητική αμοιβή για τη δουλειά του. Αν είναι να δουλεύει 7-8 ώρες την εβδομάδα (με την ανάλογη μηδαμινή αμοιβή φυσικά) για χρόνια, απλά για να λέει ότι δεν είναι άνεργος, τότε καλύτερα να ψάξει κάπου αλλού για δουλειά. Αυτοί που θέλουν να απασχοληθούν  στην εκπαίδευση είναι πάρα πολλοί και δυστυχώς δεν μπορούν να απορροφηθούν όλοι σ' αυτήν, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Όσο για τη μονιμοποίηση, υπάρχουν εκπαιδευτικοί arlene που δεν δουλεύουν για να μαζέψουν μόρια για διορισμό, δουλεύουν για να ζήσουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους. Εξάλλου, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγα χρόνια  η μονιμότητα μάλλον θα αποτελεί γλυκιά ανάμνηση.  

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #400 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 08:39:22 pm »
υπαρχει περιπτωση μονιμοποιησης σε ιδεκε? υπαρχουν δλδ ατομα που εχουν μονιμοποιηθει απο τα χρονια που διδασκουν σε αυτο? ή οσοι απασχολουνται ηταν,ειναι κ θα ειναι ωρομισθιοι?

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 09:04:48 pm »
Ήταν και είναι ωρομίσθιοι, arlene (μόνο τα ΣΔΕ απ' τις δομές και τα προγράμματα του ΙΔΕΚΕ δίνουν μόρια για διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Όσο για το αν θα είναι και στο μέλλον μόνο ωρομίσθιοι, αυτό πιά μόνο οι εκάστοτε κυβερνώντες το γνωρίζουν.

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:01:26 pm »
αυτο απο που το εμαθες?

ioannis00, για να καταλαβω. εσενα, εκτος απο τα ΣΔΕ, σε καλεσαν ως ωρομισθιο στα ΚΕΕ ή ως υπευθυνο εκπαιδευσης, προισταμενο κτλπ.;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:06:53 pm »
ioannis00, για να καταλαβω. εσενα, εκτος απο τα ΣΔΕ, σε καλεσαν ως ωρομισθιο στα ΚΕΕ ή ως υπευθυνο εκπαιδευσης, προισταμενο κτλπ.;

Ως διοικητικό mariliane, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Μου ξεκαθάρισαν ότι από δω και πέρα μόνο μια σύμβαση μπορεί να υπογράφει κανείς με το ΙΔΕΚΕ, είτε αυτή αφορά σε διοικητική θέση είτε σε θέση εκπαιδευτή.  

Αποσυνδεδεμένος ka8y

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:07:45 pm »
Τηλεφώνησα χτες στο ΚΕΕ Μυτιλήνης να δω μήπως έχουν κανένα νεότερο για τις πληρωμές των περσινών προγραμμάτων και είπαν δεν ξέρουν καθόλου ποτε θα πληρωθούμε, και επίσης ρώτησα αν θα ξεκινήσουν προγράμματα στο νομό και μου είπαν οτι αν δεν πληρωθούν αυτοι οι ίδιοι που είναι στο γραφείο πολύ δύσκολα να ξεκινήσουν προγράμματα.. και αν ξεκινήσουν θα πρέπει αυτό να γίνει μέχρι 10 Μαρτίου γιατί αλλιώς δεν προλαβαίνουν..

(μ' αρέσει που δεν γράφτηκα σε μια ειδικότητα ΙΕΚ που έγινε εδώ φέτος και ήθελα να την παρακολουθήσω, για να έχω τα απογέματα ελεύθερα μήπως γίνει κανένας ΗΡΩΝ ή ΚΕΕ.. κούνια που με κούναγε...)

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:35:01 pm »
Τηλεφώνησα σήμερα στο ΙΔΕΚΕ γύρω στη 1 και συγκεκριμα στο προγραμμα Οδυσσέας, για να ρωτήσω κάτι που σκεφτόμουν αυτές τις μέρες.
Και δες σύμπτωση!Ρώτησα αυτό ακριβώς. Αν μπορεί κάποιος να απασχοληθεί σε 2 (διαφορετικά) προγράμματα. π.χ. στο ένα ως εκπαιδευτής και στο άλλο ως υπεύθυνος (γιατί στο ίδιο πρόγραμμα μου το είχαν ξεκαθαρίσει και στη συνέντευξη, πως δεν είναι εφικτό).
Μου απάντησαν πως αυτο συζητούν αυτές τις μέρες, για το τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε μου είπαν πως δεν μπορούν να μου απαντήσουν ακόμη .
ioanni τι ώρα μίλησες?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182575
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144