PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Λάθος Λύση
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Λάθος Λύση (Αναγνώστηκε 3391 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
AntreaEirini
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 02
Απ: Λάθος Λύση
«
Απάντηση #14 στις:
Ιανουαρίου 24, 2009, 12:58:01 am »
Tweet
Έχω περάσει νύχτα άυπνη από στενοχώρια για λάθος που έχω κάνει...
Και φυσικά το είπα, και καλύτερα να το αναδεικνύει ο εκπαιδευτικός μόνος, πριν τον προλάβει ο μαθητής, γιατί μετά σε παίρνουν στο ψιλό. Ειδικά οι μεγαλύτεροι μαθητές. Αυτοί βέβαια συνειδητοποιούν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν το αλάθητο, και εκτιμούν και το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό ακόμα. Όλα είναι θέμα χειρισμου...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:33:14 »
suliet
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #15 στις:
Ιανουαρίου 26, 2009, 06:26:22 pm »
το δοόρθωσα τελικά το λάθος την επόμενη μέρα!άφησα το μάθημα που είχαμε και τους είπα οτι την άσκηση που κάναμε, τους την έδειξα λάθος και οτι ζητώ συγγνώμη!ελπίζω να τελείωσε το θέμα και να μην έχω προβλήματα με γονείς
Καταγράφηκε
http://www.youtube.com/watch?v=JOYk_Dmt_vk&feature=related
w1red
Προχωρημένο μέλος
..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
«
Απάντηση #16 στις:
Ιανουαρίου 26, 2009, 06:46:49 pm »
Γενικά πάντως για μένα έχει σημασία να προετοιμαζόμαστε για το μάθημα που θα διδάξουμε, όπως επίσης και να λύνουμε τις ασκήσεις του βιβλίου και μετά να αποφασίζουμε ποιες θα βάλουμε ως εργασία (σημειώνοντας ποιες θεωρούμε πως είναι σημαντικές). Αυτό θα σου αυξήσει την αυτοπεποίθηση περισσότερο και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Μην κάθεσαι στο τέλος της ώρας και από τις εκφωνήσεις προσπαθείς να καταλάβεις.. τι θα βάλεις.
Καταγράφηκε
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...
constans
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ 04 01
«
Απάντηση #17 στις:
Ιανουαρίου 26, 2009, 07:13:49 pm »
Συμφωνώ με τις προηγούμενες απαντήσεις.Έχει τύχει και σε μένα να κάνω λάθος σε άσκηση στο φροντιστήριο που δούλευα.Πήγα απλά την επόμενη μέρα και πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό για την ηλικία μου και το επερχόμενο Αλτσχαιμερ τους είπα την αλήθεια και την ξαναλύσαμε σωστά.Μπροστά μου τουλάχιστον,κανένας δε με ειρωνευτηκε και όλοι έδειξαν να καταλαβαίνουν και να εκτιμούν την ειλικρίνεια μου.Τελικά τους βγήκε σε καλό γιατί έτσι θυμόντουσαν το σωστό τρόπο λύσης εφόσον τους έλεγα συνέχεια "προσέξτε μη κάνετε το λάθος που έκανα εγώ"
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:33:14 »
karxarias29
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #18 στις:
Δεκεμβρίου 14, 2009, 01:51:19 am »
Σε όλους μας έχει τύχει αυτό, δεν είναι ντροπή ούτε κακό. Συγκεκριμένα, ένα λάθος που θυμάμαι ακόμη και σήμερα, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, είναι στο ρήμα βάλλω. Θυμάμαι ότι ήταν στο τελευταίο ιδιαίτερο της ημέρας, 9.30-10.30, πρέπει να είχα κάνει γύρω στις 8 ώρες σχεδόν σερί και κυριολεκτικά είχα ρετάρει. Τη μτχ μέλλοντα βαλών, λοιπόν, που κλίνεται κατά τα συνηρημένα σε -εω ξεκινάω και την κλίνω... ωραιότατα όπως το βαλών του αορίστου β
. Φεύγοντας από το μάθημα και φτάνοντας στο σπίτι κάτι δεν μου πήγαινε καλά και κάνοντας μια αναδρομή συνειδητοποιώ το λάθος μου. Ευτυχώς πρόλαβα το παιδί πριν κοιμηθεί και το διόρθωσα και έτσι προλάβαμε και το ρεζιλίκι την άλλη μέρα στο σχολείο! Την επόμενη φορά του είπα μεταξύ αστείου και σοβαρού να έχει τα μάτια του 14 σε ό,τι του λέω το βράδυ, γιατί το γήρας και η κούραση κάνουν θανάσιμο συνδυασμό. Συνεπώς, προτείνω ειλικρίνεια και χιούμορ. Αν το λάθος σου τύχει σε σχολική τάξη, είναι βέβαια, πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν πιο πολλοί μάρτυρες του εγκλήματος
, αλλά και πάλι πιστεύω ότι ... honesty is the best policy!
Καταγράφηκε
bikini
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Έχε ελπίδα... ΠΕ02
«
Απάντηση #19 στις:
Δεκεμβρίου 14, 2009, 08:36:55 am »
Εγώ, πάλι, πάμπολλες φορές βάζω τρικλοποδιές στα παιδιά.
Π.χ., χαρακτηρίζουμε συντακτικά μεμονομένες λέξεις και μία λέξη είναι Α στη μτχ τάδε. Παρόλο που ο μαθητής το βρίσκει, δείχνω δυσαρεστημένη και τους προκαλώ να ξανασκεφτούν την απάντηση. Τα παιδιά αντιδρούν λέγοντας "μα, κυρία, Α της μτχ δεν είναι;" και τους απαντώ "είναι; Αν είναι, αποδείξτε το". Έτσι, τους αναγκάζω να στηρίξουν την απάντησή τους δείχνοντάς μου πώς οδηγήθηκαν στην απάντηση που έδωσαν ή λέγοντάς μου τον κανόνα. Στο τέλος, αφού γελάω και τους επιβραβεύω για την αρχική σωστή τους απάντηση, τους λέω "να έχετε το μυαλό σας
πάντα
συγκεντρωμένο στο μάθημα και τα μάτια και τα αυτιά σας
πάντα
ορθάνοιχτα. Πολλές φορές από βιασύνη ή επειδή κανείς δεν είναι παντογνώστης, κάνουμε και εμείς οι καθηγητές σας λάθη."
Όταν, από την άλλη, κάνω κάποιο λάθος, ή το διορθώνω ζητώντας συγγνώμη ή με προλαβαίνουν οι μαθητές μου:
- "Κυρία, αυτό που είπατε είναι έτσι ή έτσι;"
- "Ωχ, δίκιο έχετε! Έτσι είναι, όπως το λέτε, και όχι όπως σας το είπα εγώ.
Καταγράφηκε
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από
1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »