*

Αποστολέας Θέμα: Πιιέσεις να χαμηλώσω τους βαθμούς του τετραμήνου για να .......  (Αναγνώστηκε 8213 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος epak

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο!!!!!!
    • Προφίλ
Απ: Πιιέσεις να χαμηλώσω τους βαθμούς του τετραμήνου για να .......
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:37:57 pm »
Τι γίνεται αν συμβαίνει το αντίθετο;Δηλαδή πίεση να ανεβάσεις τους βαθμούς γιατί τα παιδιά είναι Γ' Λυκείου και πρέπει να τα βοηθήσεις.Σου λένε επίσης ότι έτσι γίνεται.Κάποιοι (οι ίδιοι όμως πάντα )υποχρεώνονται .....να πριμοδοτήσουν μαθητές είτε για να πάρουν απολυτήριο είτε απλά για να περάσουν την τάξη.
Δώστε μου λίγο ήλιο να ζεστάνω την αυγή ,δώστε μου λίγο ουρανό να απλώσω την καρδιά μου......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 03:24:32 pm »
Μήπως, λέω μήπως, κρίνοντας και από άλλα που έχεισ γράψει σε άλλο θέμα, παραείσαι ελαστικός με τα παιδιά; Θέλω να πω, μήπως έχεις κατεβάσει τόσο πολύ τον πύχη της διδασκαλίας και του μαθήματος, ώστε να βάζεις τ΄σο εύκολα θέματα στα γραπτά, που να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ύλης; Και φέρνω ένα παράδειγμα αρκετά ακραίο, αν σε ένα παιδί γυμνασίου βάλεις να σου γράψει την αλφαβλητα, είναι απόμενο ότι θα την γράψει και θα πάρει και άριστα. Αυτό όμως αντικατοπτρίζει το επίπεδο του και το βαθμό που θα πρέπει να πάρει στον έλεγχο; Για μένα, ναι πρέπει τα παιδιά να μην αποθαρρύνονται με άδικους βαθμούς, αλλά και να μην δίνονται οι βαθμοί έτσι απλά και για να μην τα στεναχωρήσουμε. Άλλωστε, όντως όπως είπε και κάποιος άλλος μέσα εδώ, αν έχεις τρίτη λυκείου και βάλεις στα παιδιά 20, πώς θα δικαιλογηθείς (στον εαυτό σου κυρίως) αν το παιδί δεν γράψει στις πανελλαδικές (ή μάλλον αν γράψει σύμφωνα με αυτά που ξέρει και με τον πραγματικό του βαθμό). Σλιγουρα στο σχολέιο επιβραβεύεται με τη βαθμολογία ένα σύνολο πραγμάτων (συμπεριφόρα, σεβασμός, προθυμία κλπ) αλλά είναι και η απόδοση στις απαιτήσεις του αναλυτικού προγράμματος
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος elum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 03:59:36 pm »
elum μπερδεύτηκες και συ. Τα σχόλιά σου έπρεπε να τοποθετηθούν σε άλλο thread. εδώ συζητιέται άλλο θέμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:44:16 am από happiness »

Αποσυνδεδεμένος ioanol

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • πε0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 05:12:10 pm »
καλησπέρα! βαθμολογούμε ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουμε στο μάθημά μας. τα παιδιά πρέπει να ξέρουνε τι περιμενουμε από αυτά και βαθμολογούμε ανάλογα με το πως και πόσο ανταποκρίνονται σε αυτό. αν όμως οι απαιτήσεις μας ειναι λίγες και ειμαστε υπερβολικά γεναιόδοροι στη βαθμολογία φτάνουμε στο σημείο να έχουμε μαθητές στην α λυκειου που δυσκολεύονται να διαβάσουν και να κάνουν τις απλές μαθηματικές πράξεις. έτσι αυτοί οι μαθητές δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη ροή του μαθήματος στην α λυκείου, δυσκολεύονται , βαριούνται αφου δεν καταλαβαίνουνε και κατά συνέπεια κάνουν φασαρία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Πλήρες μέλος
  • Παντού υπάρχει ένας μύθος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 06:21:41 pm »
mac190604, σε ποιά μαθήματα έβαλες ψηλή βαθμολογία; Παίζει ρόλο, γιατί κάποια μαθήματα θεωρούνται 'εύκολα'.

Αποσυνδεδεμένος vasilis1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Φανάριοι Νήσοι
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:10:23 pm »
Ο μουσικός που είχαμε στο σχολείο πέρυσι έκανε την θεϊκή κίνηση:
Όλοι οι μαθητες του γυμνασίου ειχαν 19-20.
Προφανως κλήθηκε από την διευθύντρια και τους άλλαξε όλους.Ελπίζω να μην έχουμε να κάνουμε με ένα τέτοιο θέμα γιατι η απάντηση ειναι δεδομένη
Όταν το λέω νομίζουν ότι είμαι  προκατειλημμένος με τους γυμναστές.Κανονισαν ραντεβού συνάντησης που?

Εκεί που υπάρχουν μαζεμένες πολλές καφετέριες
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank18_10_08_2021.php

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:31:58 pm »
Ο μουσικός που είχαμε στο σχολείο πέρυσι έκανε την θεϊκή κίνηση:
Όλοι οι μαθητες του γυμνασίου ειχαν 19-20.
Προφανως κλήθηκε από την διευθύντρια και τους άλλαξε όλους.Ελπίζω να μην έχουμε να κάνουμε με ένα τέτοιο θέμα γιατι η απάντηση ειναι δεδομένη

Προφανώς όχι... αλλά ξεκινάνε από 10 μέχρι 20 που τελικά το 20 μετά από πιέσεις το έκανα 19. Αυτοί οι βαθμοί είναι για την Γ Λυκείου....

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:37:26 pm »
mac190604, σε ποιά μαθήματα έβαλες ψηλή βαθμολογία; Παίζει ρόλο, γιατί κάποια μαθήματα θεωρούνται 'εύκολα'.

Καλούς βαθμούς έβαλα στην Γ Λυκείου ... είμαι σε ΕΠΑΛ και το επίπεδο είναι χαμηλό, άρα οι βαθμοί που πήραν δεν αντιστοιχούν με το γενικό επίπεδο που πρέπει να έχουν τα παιδιά της Γ Λυκείου... αλλά σε αυτά που είπαμε και εργαστήκαμε, τα πήγανε περίφημα, με συνεχείς Τεστ, επαναλήψεις, φυλλάδια, ερωτήσεις σε όλη την τάξη και τέλος να σηκώνονται στον πίνακα. Αυτά που ήθελα να μάθουν (για το επίπεδο που βρίσκονται πάντα) τα έμαθαν.... μπορεί να μην ξέρουν διαίρεση ας πούμε, αλλά όρια με παραγοντοποίηση και συζυγή παράσταση ξέρουν (φυσικά και άλλα της ύλης τους)!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:46:00 pm »
Μήπως, λέω μήπως, κρίνοντας και από άλλα που έχεισ γράψει σε άλλο θέμα, παραείσαι ελαστικός με τα παιδιά; Θέλω να πω, μήπως έχεις κατεβάσει τόσο πολύ τον πύχη της διδασκαλίας και του μαθήματος, ώστε να βάζεις τ΄σο εύκολα θέματα στα γραπτά, που να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ύλης; Και φέρνω ένα παράδειγμα αρκετά ακραίο, αν σε ένα παιδί γυμνασίου βάλεις να σου γράψει την αλφαβλητα, είναι απόμενο ότι θα την γράψει και θα πάρει και άριστα. Αυτό όμως αντικατοπτρίζει το επίπεδο του και το βαθμό που θα πρέπει να πάρει στον έλεγχο; Για μένα, ναι πρέπει τα παιδιά να μην αποθαρρύνονται με άδικους βαθμούς, αλλά και να μην δίνονται οι βαθμοί έτσι απλά και για να μην τα στεναχωρήσουμε. Άλλωστε, όντως όπως είπε και κάποιος άλλος μέσα εδώ, αν έχεις τρίτη λυκείου και βάλεις στα παιδιά 20, πώς θα δικαιλογηθείς (στον εαυτό σου κυρίως) αν το παιδί δεν γράψει στις πανελλαδικές (ή μάλλον αν γράψει σύμφωνα με αυτά που ξέρει και με τον πραγματικό του βαθμό). Σλιγουρα στο σχολέιο επιβραβεύεται με τη βαθμολογία ένα σύνολο πραγμάτων (συμπεριφόρα, σεβασμός, προθυμία κλπ) αλλά είναι και η απόδοση στις απαιτήσεις του αναλυτικού προγράμματος

Είμαι ελαστικός όταν τα βρίσκομαι σε έναν χώρο και που να φέρουν τα βιβλία τους είναι θέμα και είμαι αυστηρός όταν ένα παιδί θέλει να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει σε μια αξιοπρεπείς σχολή... πες μου με τι παιδιά έχω να κάνω και θα σου πω αν είμαι ελαστικός. Φέτος που είμαι σε Επαλ της Ρόδου παρά είμαι ελαστικός, μπορεί να τους βάλω 1+1 πόσο κάνει και να μην ξέρουν... άρα από που να ξεκινήσω; Από την λύση διαφορικών εξισώσεων; Τα παιδιά δεν παρακολουθούν γιατί δεν καταλαβαίνουν, γιατί θεωρούν ότι τα μαθηματικά είναι για λίγους, για τους έξυπνους και γι αυτούς που έχουν μαθηματικό μυαλό... βάζουν ταμπέλα ότι δεν είναι για εμάς αυτό το μάθημα οπότε δεν παρακολουθούν, άρα η ώρα τους δεν περνάει με τίποτα, επομένως κάνουν φασαρία κτλ....

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:48:30 pm »
snipped

mac190604 εάν δεν είδες επιχειρήματα γιατί απαντάς; οι απορίες σου για την προσωπική ζωή των άλλων μελών δεν είναι κατάλληλες για το forum
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:46:47 am από happiness »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:53:33 pm »
Νομίζω ότι εδώ πραγματικά πρέπει να λειτουργήσεις κατά την παιδαγωγική σου κρίση και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου να κοιτάζουν το μάθημά τους και να ψάχουν να βρουν τις δικές τους τεχνικε΄ς παρώθησης των μαθητών τους. Αν θεωρείς ότι είσαι δίκαιος και ειλικρινής να συνεχίσεις έτσι και το βέβαιο είναι ότι τα παιδιά σίγουρα και θα μάθουν περισσότερα και θα αποκτήσουν ένα κίνητρο για το σχολείο.
ΠΕ60

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:10:02 pm »
Νομίζω ότι εδώ πραγματικά πρέπει να λειτουργήσεις κατά την παιδαγωγική σου κρίση και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου να κοιτάζουν το μάθημά τους και να ψάχουν να βρουν τις δικές τους τεχνικε΄ς παρώθησης των μαθητών τους. Αν θεωρείς ότι είσαι δίκαιος και ειλικρινής να συνεχίσεις έτσι και το βέβαιο είναι ότι τα παιδιά σίγουρα και θα μάθουν περισσότερα και θα αποκτήσουν ένα κίνητρο για το σχολείο.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην προσπαθούμε να σώσουμε την "κατσίκα" μας , αλλά να παρακαλάμε να πεθάνει του διπλανού! Αλλά από την άλλη δεν τους κατηγορώ γιατί είμαι σίγουρος (γιατί τους ξέρω) ότι το κάνουν ασυναίσθητα, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μαθητές που έχουν απαξιώσει ότι τελικά μπορούν να ανταπεξέλθουν μερικές φορές θα πω για να μην είμαι απόλυτος. Κρίνουν τους μαθητές μου στα μαθηματικά έχοντας δεδομένο την παρουσία τους στο μάθημά τους!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:16:35 pm »
Λοιπόν βάλε στην κατσίκα σου ματόχαντρο κάνε τη δουλειά σου όπως πρέπει και ας τους να κουρεύονται.  Όσο εμείς χαλάμε την πιάτσα τόσο κάποια παιδιά θα έχουν έστω και μια ευκαιρία στη γνώση. Αν δεν είναι αυτό δικαίωση τι είναι στην τελική; Όσο για την κατσίκα βγάλτην Ιφιγένεια  ;) ;) ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:21:23 pm »
Λοιπόν βάλε στην κατσίκα σου ματόχαντρο κάνε τη δουλειά σου όπως πρέπει και ας τους να κουρεύονται.  Όσο εμείς χαλάμε την πιάτσα τόσο κάποια παιδιά θα έχουν έστω και μια ευκαιρία στη γνώση. Αν δεν είναι αυτό δικαίωση τι είναι στην τελική; Όσο για την κατσίκα βγάλτην Ιφιγένεια  ;) ;) ;)
Γειά σου ρε Ρίτα!!! ;D ;D εγώ τη δικιά μου την έχω ήδη βαφτίσει!!! ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182584
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)