*

Αποστολέας Θέμα: Πώς γράψατε; - ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 30214 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πώς γράψατε; - ΠΕ60
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:15:50 pm »
όσον αφορά στο ΔΕΠΠΣ πιστεύω πως είσαι μέσα σε αυτά που έγραψες, ελπίζω να τα δόμησες σωστά, δεν χρειάζονται πολλές σάλτσες αρκεί να τα φτιάξεις σε ένα ωραίο κειμενάκι, όσον αφορά στη δραστηριότητα η διαπολιτισμικότητα είναι σαφής εφόσον έχεις υδρόγειο τα αλβανάκια θα ψάξουν τη χώρα τους τα ελληνάκια την δικιά τους θα γίνουν συγκρίσεις ανάμεσα στις 2 χώρες, που έρχεται πρώτα η νύχτα κλπ έτσι νομίζω τουλάχιστον, αλλά για το ΔΕΠΠΣ είναι σίγουρα σωστά αυτά που έγραψες

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:49:20 »

Αποσυνδεδεμένος steha

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:55:35 pm »
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Για το ΔΕΠΠΣ δεν έγραψα πολύ γιατί μου είχε μείνει μισή ώρα.Τα έγραψα σαν points, περίπου όπως εδώ αλλά λίγο καλύτερα. Ο θεός βοηθός...

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:42:38 pm »
Και 'γω τα 'γραψα σαν λίστα: 1), 2), 3), 4), κ. λπ. !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:49:58 pm από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 03:16:48 pm »
 Κοριτσια καλησπερα κι απο μενα και ο,τι καλυτερο για ολες.
Δυστυχως ενα πολυ μεγαλο ποσοστο δεν προλαβε να ολοκληρωσει ετσι οπως θα ηθελε τις απαντησεις στη β θεματικη,παρα πολλες δεν προλαβαν ν'αντιγραψουν απ'το προχειρο την πληρη αναλυτικη περιγραφη της δραστηριοτητας ουτε την τεκμηριωση...αμαρτια τοσος κοπος και να χανονται αδοξα τοσα ονειρα...να φτανεις στην πηγη και να μην προλαβαινεις να σκυψεις για να πιεις...!εν πασει περιπτωσει θεωρω οτι πρεπει να τεθει ως θεμα μεσω καποιου οργανου πχΠΕΑΝ και τουλαχιστον οι διορθωτες να κοιταζουν και τα προχειρα,ωστε να εχουν πιο πληρη εικονα για τις γνωσεις και τις δυνατοτητες της καθεμιας που βαθμολογουν.
 Γνωστη μου κοπελα και πολυ δυνατο μυαλο με θεωρητικες βασεις με αγαπη για το επαγγελμα μου περιεγραφε τη δραστηριοτητα της -υδρογειο κι αυτη,με σχεδιο βασισμενο στη θεωρια διδασκαλιας τουBruner και στοιχεια απο Vygotsky,απο Reggio Emilia με ορολογια,με παθος ... καποια στιγμη συνειδητοποιει οτι γραφει στο προχειρο...τα περασε βεβαια στο καθαρο αλλα συνοπτικα αφου δεν ειχε χρονο :'(στο τελος βγαινει απο την αιθουσα,πως πηγες τη ρωταω "περπαταω αλλα δεν ειμαι γω,μου λεει,δε νιωθω τον εαυτο μου θελω να πεσω κατω και να ουρλιαζω μεχρι να παψω να αισθανομαι"
 Ξαναλεω πρεπει να τεθει ως θεμα μεσω καποιου οργανου πχΠΕΑΝ και τουλαχιστον οι διορθωτες να κοιταζουν και τα προχειρα,ωστε να εχουν πιο πληρη εικονα για τις γνωσεις και τις δυνατοτητες της καθεμιας που βαθμολογουν! αυτα ειναι τα καλα του ασεπ καθε δυο χρονια να κρινεται το μελλον σου απο 4 ωρες !και οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι για ολους!
 :-* :-* :-*
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:49:20 »

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 03:36:20 pm »
Δήμητρα αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί  κατά την γνώμη μου θα είναι μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ......Και εγώ έκανα την επιλογή μου και για να γράψω καλά την δεύτερη ερώτηση, δεν έγραψα την πρώτη όπως ήθελα.Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα... Αν είναι να δώσω και εγώ ένα συμπληρωματικό φύλλο με όλα αυτά που παρέλειψα

Αποσυνδεδεμένος dionisiac

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 03:40:51 pm »
Γεια σας κορίτσια κι απο μένα και καλά αποτελέσματα σ' όλες μας!!!!
Θα συμφωνήσω κι εγώ όσον αφορά το ν περιορισμένο χρόνο. Να φανταστείτε
ότι μέχρι τις 6 έγραφα τις ιδέες στο πρόχειρο και μετά ετρεχα πανικόβλητη για να προλάβω να
τις  συνθέσω σε κείμενο και να τις αντιγράψω.!!!
 Και ήταν μόνο δυο ερωτήματα, φανταστείτε να 'χαμε και πολλαπλης επιλογής
όπως είχαμε στον προηγούμενο διαγωνισμό τι θα γινόταν!! :P :P :P
Αλήθεια πότε είπαν οτί θα βγάλει τις σωστές απαντήσεις ο ΑΣΕΠ για το γνωστικό;;;

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 03:57:13 pm »
Τετάρτη με Πέμπτη.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:07:59 pm »
Καλά αποτελέσματα κορίτσια και αγόρια. Ξεχάστε τα πάντα, ξεκουραστείτε, χαζέψτε και ξανασχοληθείτε όταν βγουν τα αποτελέσματα.  :) :) :) :) :)
Δήμητρα θα διαφωνήσω με τα περί διόρθωσης του προχείρου. Θεωρώ ότι στο πρόχειρο η καθεμιά μας μπορεί να γράφει ό,τι αρλούμπα της κατέβει, ακόμη και πράγματα που αν τα έβλεπαν οι διορθωτές να την εξέθεταν ως προς τη γνώση της.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:16:29 pm »
Και μια που λέτε για χρόνο, πραγματικά ποτέ δε φτάνει. Ειδικά όταν είσαι διαβασμένη. Θυμάμαι ότι όταν έδωσα ΑΣΕΠ τη δεύτερη φορα (και τυχερή) δίναμε και τις δυο ενότητες την ίδια μέρα. Έγραφα από τη στιγμή που δώσανε τα θέματα μέχρι τη στιγμή που είπαν κάτω τα μολύβια, ασταμάτητα και είχε και τέτοια απαίσια υγρασία (εννοείται ότι δεν είχαν ανάψει τα καλοριφερ!) ήταν και βράδυ πια και είχα κουραστεί που το χέρι μου είχε πάθει αγκύλωση πάνω στο στυλό! Άνοιξα ένα ένα τα δάχτυλα με το άλλο χέρι.  :o :o :o Φρίκη.

Ελπίζω να ξεμπερδέψατε και να μη χρειαστεί να το ξαναπεράσετε όλο αυτό. 8) 8) 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:22:11 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:31:10 pm »
Μαριγουλα το να κοιταξει ο βαθμολογητης το προχειρο ειναι καλο για  ο λ ο υ ς  τους υποψηφιους ανεξαρτητα σε ποιο κλαδο ανηκουν και ανεξαρτητα ποσο χρονο αφιερωσαν στο καθε ερωτημα-και για σενα θα μπορουσε να ειναι συν στη βαθμολογια σου,γιατι ετσι δινεις στο βαθμολογητη να καταλαβει ολα τα σταδια απ'τα οποια περασε η σκεψη σου προκειμενου να καταληξεις στην τελικη σου απαντηση.Ολες κανανε προχειρο ειτε για το 1ο ειτε για το 2ο ερωτημα...και στο κατω κατω τι εκπαιδευτικοι ειμαστε αν δεν εχουμε διαθεση να ξεκινησουμε μια αξιολογηση ξεκινωντας να μελεταμε τη νοητικη διαδρομη του μαθητη απο τη γενεση της ιδεας μεχρι την τελειοποιηση της ;μακαρι να υπηρχε η διαθεση απ'τη μερια των βαθμολογητων ετσι θα εκριναν πιο σφαιρικα και πιο ολοκληρωμενα ολους ανεξαιρετως :-* :-*με συναδελφικη αγαπη
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:58:07 pm »
Δεν συμφωνώ μαζί σου Δήμητρα. Δεν είναι καλό για ό λ ο υ ς  γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι γράφω εγώ στο πρόχειρο μου. Εμένα μου αρέσει την ώρα που γράφω να πηγαίνω στο πρόχειρο και να βρίζω και κάποια άλλα άτομα δεν γράφουν στο πρόχειρο τίποτα. Ας μην λέει ο καθένας ότι τον συμφέρει λοιπόν...

Αποσυνδεδεμένος sophia_pap

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 05:31:26 pm »
νομιζω οτι εχω αλλη αποψη. :) πρωτη φορα μας δώσαν 2 θεματα για αναπτυξη και μονο 2. ;) ;) δεν μας δωσαν και τριτο θεμα με τις πολλαπλες.
 ειχαμε στη διαθεση μας 4 ολοκληρες ωρες. ενδεχομενως καποιος να ειπε θα αφιερωσω απο 2 ωρες σε καθε θεμα. (τουλαχιστον εγω ετσι εκανα) τα θεματα ναι σιγουρα οποιος ειχε διαβασει μπορουσε να τα γραψει και μαλιστα παρα πολλα στο καθενα.  τωρα οσο για το προχειρο συμφωνω με τη Ritalamp. ομως στη δεδομενη χρονικη στιγμη δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αλλαξει αυτο. συγνωμη αν στεναχωρω καποια συναδελφο αλλα ετσι ειναι.
αυτο ισως ομως να θελε να πετυχει το ΑΣΕΠ. :-[ να δωσει 2 θεματα για να δει κατα ποσο μεσα σε ενα διωρο για το αντιστοιχο θεμα μπορει ο καθε υποψηφιος να δομησει το λογο του  και να καταθεσει στο χαρτι τα ουσιαστικα και συγκεκριμενα βηματα της καθε απαντησης.

Αποσυνδεδεμένος mel1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 05:42:21 pm »
αυτο ισως ομως να θελε να πετυχει το ΑΣΕΠ. :-[ να δωσει 2 θεματα για να δει κατα ποσο μεσα σε ενα διωρο για το αντιστοιχο θεμα μπορει ο καθε υποψηφιος να δομησει το λογο του  και να καταθεσει στο χαρτι τα ουσιαστικα και συγκεκριμενα βηματα της καθε απαντησης.
Αν αυτο ηθελε να εξετασει ο ασεπ τοτε δινει λαθος "επαθλο" ...θα επρεπε να δινει ενα συμβολαιο με εκδοτικο οικο και  την κορδελα του καλυτερου "συγγραφεα-εκπαιδευτικου".Το λουλουδικο και το στεμμα προαιρετικα :)
Συγνωμη για το εκτος πνευματος ποστ αλλα ακομα δεν μου περασαν τα νευρα  ;D

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 06:45:45 pm »
κατάλαβες δλδ τι ζητούσε και τι εννοούσαν οι απαντήσεις που είχε;;;καμία ως τώρα δεν μου έχει δώσει απάντηση, είσαι η πρώτη!και κατι άλλο η παιδαγωγική αξία του παραδείγματος που ακριβώς αναφέρεται στην ύλη μας γιατί ούτε το ΔΕΠΠΣ το αναφέρει ούτε ο οδηγός και ήταν θέμα συζήτησης σήμερα όλων πριν μπούμε να γράψουμε!
Μπορεί να επαναλαμβάνομαι επειδή ειμαι ακόμα στην αρχή του θέματος και δεν είδα αν σου απάντησε κάποιος άλλος, με το παράδειγμα εννοεί ότι η νηπιαγωγός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά, γι'αυτό πρέπει να έχει μια συγκροτημένη προσωπικότητα, σωστή συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και αυτά που λέει να συμβαδίζουν με αυτά που κάνει, άρα η σωστή απάντηση εήταν το α που έλεγε ότι επιδρά ασυνείδητα πάνω στα παιδιά. Εγώ για το παράδειγμα το διάβασα στον Κιτσαρά. Όπως επίσης ο Κιτσαράς είχε ολόκληρο κεφάλαιο στο οποίο παρουσίαζε το ΔΕΠΠΣ και στο τέλος του είχε κριτική θεώρηση του ΔΕΠΠΣ, αλλά εγώ στην πρώτη ανάγωση του είχα ρίξει μια ματιά και αυτή όχι ολοκληρωμένη και στην επανάληψη δεν το άγγιξα καν!! Το συμπέρασμα πιο είναι??? Ότι και σε αυτόν το διαγωνισμό κάπου μπορούσε να σε βοηθήσει ο Κιτσαράς όσο φλύαρη και αν είναι η γραφή του και όσο ξεπερασμένος θεωρείται από μερικούς!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2009, 08:29:35 am από LAaleXXX »
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182589
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687