0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
........LK μου νομίζω ότι αυτό που θεωρείς παράλογο.......είναι και το λογικό στον ασεπ (για τον Αρχίλοχο μιλώντας).....Πράγματι έγραψε ποιήμα αναφερόμενος σε εκλειψη ηλίου επειδή του έκανε εντύπωση το φαινόμενο και πολυ φοβάμαι οτι είναι σωστη αυτη η απάντηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το σχολικο βιβλιο της λυρικης λεει "οι μελετητες βασισμενοι σε εσωτερικες μαρτυριες οπως η αναφορα στο γυγη, τα βασανα των μαγνησιων(650) και η εκλειψη ηλιου του 648, τον χρονολογουν στο α μισο του 7 αιωνα". Εχω την αισθηση οτι τα ιστορικα γεγονοτα τα καλυπτουν ολα, αν και οι εσωτερικες μαρτυριες με ανησυχουν για τις "βιογραφικες" πληροφοριες , που ομως θα ηταν πιο σωστες αν ελεγε αυτοβιογραφικες.
Παράθεση από: zizoulis στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 12:41:09 pmΤο σχολικο βιβλιο της λυρικης λεει "οι μελετητες βασισμενοι σε εσωτερικες μαρτυριες οπως η αναφορα στο γυγη, τα βασανα των μαγνησιων(650) και η εκλειψη ηλιου του 648, τον χρονολογουν στο α μισο του 7 αιωνα". Εχω την αισθηση οτι τα ιστορικα γεγονοτα τα καλυπτουν ολα, αν και οι εσωτερικες μαρτυριες με ανησυχουν για τις "βιογραφικες" πληροφοριες , που ομως θα ηταν πιο σωστες αν ελεγε αυτοβιογραφικες.Με πρόλαβες!
Με ολα αυτά που λέτε χαίρομαι τελικά που άφησα αναπάντητη την ερώτηση με τον Αρχίλοχο. Αρχικά σκέφτηκα να τσεκάρω αυτή με την έκλειψη, κάτι μου θύμιζε και ήταν και πολύ εντυπωσιακή ως απάντηση, αλλά τελικά την άφησα.