0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν καταλαβαινω γιατι εχετε ολοι πειστει οτι πρεπει διαρκως να παλευουμε για τα αυτονοητα? Πως θα σας φαινοταν τα εργασιακα μας δικαιωματα να μη θιγονταν? ποσοι απο εμας που μιλαμε στο φορουμ εχουμε μονιμα διοριστει πριν τα 30? ειναι το ποσοστο τετοιο που να δικαιολογει το παθος σας για το διαγωνισμο? μονο οι δασκαλοι θα μπορουσαν να το πουν αυτο , αλλα σε αυτους ο διαγωνισμος γινεται για πλακα . τι αποδεικνυει αυτο? οτι το προβλημα δεν ηταν η επετηριδα, αλλα ο μικρος αριθμος προσληψεων, που υπηρχε και υπαρχει και αν διοριστω στα 35 ή στα 38 μεσω διαγωνισμου, θα ειχα διοριστει και μεσω επετηριδας... χωρις να εχω κανει "μαγκα" τον καθε Μπονια, χωρις να εχουν πλουτισει οι εκδοτικοι οικοι εις βαρος μου και χωρις να εχω εξοργιστει με αυτους των ιδιωτικων σχολειων, του οαεδ και του καθε παρακλαδιου.
υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γουστάρουν την επετηρίδα, εγώ γουστάρω το ασεπ..πολλοί φίλοι μου έχουν διοριστεί με ασεπ .. γνωρίζω και κάποιους που διορίστηκαν με την πρώτη..μάλιστα τα 'χωναν άγρια για το ασεπ και έλεγαν ότι παίζει μέσον ..πλάκα είχε ..μετά το διορισμό το βούλωσαν.. δεν μπορεί όλοι να θέλουμε επετηρίδα..κι αν δε σας αρέσει τότε γιατί δίνετε???αυτό είναι μαζοχισμός στα όμορφα νιάτα σας..χαίρετε!!!!
δυστυχως στην προσπαθεια μας να μαθουμε οσο το δυνατον περισσοτερα κ να ειμαστε οσο γινεται καλυμμενοι για καθε "περιεργη" ερωτηση την παταμε. μερικες φορες τελικα ειναι καλυτερα να ξερουμε λιγοτερα. μια κοπελα μου ειπε οτι στην ερωτηση της ιστοριας με την συνθηκη των σεβρων υπηρχε στο σχολικο. εγω ομως οπως κ αλλοι τοσοι μαθαμε τη λεπτομερεια οτι δλδ τα νησια του ανατολικου αιγαιου παραχωρηθηκαν με τη διακοινωση των δυναμεων. εκεινη τη στιγμη απαντησα με βαση τη χρονολογια, οτι δλδ η συνθηκη του βουκουρεστιου βρισκοταν πιο κοντα χρονολογικα σε σχεση με τη διακοινωση των δυναμεων κ ετσι την απαντησα λαθος....ηθικο διδαγμα για τον επομενο ασεπ: ευαγγελιο τα σχολικα κ τα βιβλια του καθηγητη. πρωτα αυτα κ υστερα ολα τα αλλα πανεπιστημιακων εκδοσεων. κ οπου υπαρχει διχογνωμια εμπιστευομαστε τα σχολικα....
οσον αφορα ομως το λουκη για μενα ειναι ξεκαθαρα αυτοδιηγητικος. το ξερω οτι υπαρχει σε καποιο βιβλιο οτι ειναι ιδιαζουσα περιπτωση παντογνωστη. καποιος το ειχε παραθεσει στο φορουμ. γιατι ομως εγω να εμπιστευω ενα βιβλιο, οσο διακεκριμενος κ αν ειναι ο συγγραφεας του κ να μην εμπιστευω τα σχολικα? κ αναφερομαι στο βιβλιο "διδασκαλια των φιλολογικων μαθηματων στο ενιαιο λυκειο" σελ 160.εκει λεει ξεκαθαρα οτι ο παντογνωστης αφηγητης δε συμμετεχει στην ιστορια οπως πχ ο ομηρος. στο λουκη εχουμε μια ιδιομορφη εσωτερικη γωνια εστιασης οπου μιλαει ο νεος κ ωριμος αφηγητης οπως κ στο βυζηινο. ο ωριμος αφηγητης μπορει να φαινεται ως παντογνωστης αλλα δεν ειναι, αφου συμμετεχει στην ιστορια. κ ειναι αυτοδιηγητικος γιατι περιγραφει μια ιστορια την οποια υποτιθεται οτι εζησε ο ιδιος.
...και σχολικά...ή καλύτερα πρώτα τα σχολικά βιβλία και ύστερα όλα τα άλλα...όμως και τα εξωσχολικά χρειάζονται...