Σύνολο ψηφοφόρων: 153
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίτηδες, δεν τους έβαλα τη χρονική διάρκεια. Τα στάδια όμως ήταν ίδια. Ο εκπαιδευτικός προτείνει θέματα, φύλλο πληροφοριών με άρθρα και βιβλιογραφικές παραπομπές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, διανομή καθηκόντων, έρευνα και συλλογή υλικού, καταγραφή υλικού, παρουσίαση του, ενδεχομένως σε ηλεκτρονική μορφή, αφού θα περιέχει χάρτες ή εικόνες. Ανάφερα ότι έχει η συγκεκριμένη εργασία διαθεματικές προεκτάσεις. Συνεπώς, ποια η διαφορά που δε μας το λέγανε; Η ομαδική εργασία είναι κάτι ευρύτερο. Σημαίνει ότι περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες. Δε μαζεύονται 6 άτομα για να γράψουν 2 παραγράφους, όπως στην ατομική εργασία. Εν τέλει, μην ανησυχείτε. Το αντικείμενο αυτό είναι όπως την έκθεση. Τύχη να έχεις, να πέσεις σε καλό βαθμολογητή, γιατί μπορεί να έχεις γράψει αυτά που πρέπει, αλλά απλώς να μην του αρέσουν του διορθωτή, οπότε τι συζητάμε.......
Συνάδελφοι στην ειδική διδακτική όλα είναι σχετικά! Όλα εξαρτώνται από τους βαθμολογητές! Την προηγούμενη φορά που στη διδακτική ιστορίας ήταν παρόμοια τα θέματα στα β σκέλη δεν είχα αναφερθεί καθόλου σε project, κάτι που έκαναν δύο φίλες μου. Θεωρούσα ότι ίσως και να κοβόμουν στη διδακτική δεδομένου και ότι λόγω έλλειψης χρόνου είχα κάνει καλό το πρώτο σχέδιο, σύντομο (αλλά πλήρες) το δεύτερο σχέδιο και επιγραμματικά τα β σκέλη. Τελικά πήρα 88 και οι φίλες μου που έκαναν λόγο για project επίσης 80+!Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη διδακτική αρχαίων: φίλη μου είχε κάνει σχέδιο και στο 2ο ερώτημα και άλλη κοπέλα είχε απαντήσει ως γνωστικό: πήραν σχεδόν τον ίδιο βαθμό! Όσο για τον Καρφή φίλη που πήγε φέτος μου είπε ότι ήταν κατηγορηματικοί: πάντα σχέδιο, ακόμα και όταν δεν ζητείται, γι' αυτό και στις απαντήσεις τους επικρατεί αυτή η λογική...
Παράθεση από: tonik στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 12:00:50 pmΣυνάδελφοι στην ειδική διδακτική όλα είναι σχετικά! Όλα εξαρτώνται από τους βαθμολογητές! Την προηγούμενη φορά που στη διδακτική ιστορίας ήταν παρόμοια τα θέματα στα β σκέλη δεν είχα αναφερθεί καθόλου σε project, κάτι που έκαναν δύο φίλες μου. Θεωρούσα ότι ίσως και να κοβόμουν στη διδακτική δεδομένου και ότι λόγω έλλειψης χρόνου είχα κάνει καλό το πρώτο σχέδιο, σύντομο (αλλά πλήρες) το δεύτερο σχέδιο και επιγραμματικά τα β σκέλη. Τελικά πήρα 88 και οι φίλες μου που έκαναν λόγο για project επίσης 80+!Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη διδακτική αρχαίων: φίλη μου είχε κάνει σχέδιο και στο 2ο ερώτημα και άλλη κοπέλα είχε απαντήσει ως γνωστικό: πήραν σχεδόν τον ίδιο βαθμό! Όσο για τον Καρφή φίλη που πήγε φέτος μου είπε ότι ήταν κατηγορηματικοί: πάντα σχέδιο, ακόμα και όταν δεν ζητείται, γι' αυτό και στις απαντήσεις τους επικρατεί αυτή η λογική... Είναι αλήθεια ότι είναι πιο ελαστικοί στην ειδική διδακτική ιστορίας; Εγώ φοβάμαι πολύ. Νομίζω ότι έχω γράψει χάλια. Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτά ήθελαν και δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, έγραφα αυτόματα.
ήταν απαρέδεκτο να μας βάλουν και κάτι τέτοιο μετά από δύο σχέδια. Συγγνώμη, αλλά εγώ στις εργασίες δεν πρόλαβα να γράψω και τους άξονες των απαντήσεων, αλλά είπα ότι θα πρέπει να στηριχθούν στη διδασκαλία και τα παραθέματα. Αν είχα χρόνο, θα το έγραφα, αλλά ο χρόνος τελείωνε. Ήταν απαράδεκτο! Και κάτι άλλο.