0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Δεν είναι καθόλου ανοησία. Το δ δεν είναι σωστό γιατί δεν είναι δυνατό να γνωρίζει κάθε παράγοντα που μπορεί να πάει στραβά, ενώ αν είναι σωστά προετοιμασμένος και κάνει καλά το μάθημά του τότε οι επιθετικές συμπεριφορές μειώνονται"Μισο λεπτο.Δηλαδη προετοιμαζομαστε για να αντιμετωπιζουμε επιθετικους μαθητες????Ειναι ποτε δυνατον?Το μονο που κατα την αποψη μου δεν ειναι σωστο ειναι το γ.Αν ειναι σωστο το γ τοτε ειναι και το β που αναφερει το ιδιο πραγμα πιο γενικευμενο.Κατα την αποψη μου απολυτα σωστο σε αυτη την ερωτηση δεν υπαρχει.Αλλα τα πιο σωστα απο τα 4 ειναι το β που γενικευει το γ και το δ.
Εγώ διάλεξα το δ) λόγω του ρήματος "συντελεί" που κάνει την απάντηση λιγότερο απόλυτη. Ήμουν κι εγώ μεταξύ β) και δ).Πριν από λίγο όμως βρήκα στο βιβλίο του Χατζηδήμου "Προετοιμασία και Σχέδιο Μαθήματος" (σελ. 20) την εξής φράση:Πολλές φορές προκύπτουν απρόοπτα γεγονότα ή καταστάσεις που δεν μπορεί να τα έχει προβλέψει ο δάσκαλος.
ΠαράθεσηΕγώ διάλεξα το δ) λόγω του ρήματος "συντελεί" που κάνει την απάντηση λιγότερο απόλυτη. Ήμουν κι εγώ μεταξύ β) και δ).Πριν από λίγο όμως βρήκα στο βιβλίο του Χατζηδήμου "Προετοιμασία και Σχέδιο Μαθήματος" (σελ. 20) την εξής φράση:Πολλές φορές προκύπτουν απρόοπτα γεγονότα ή καταστάσεις που δεν μπορεί να τα έχει προβλέψει ο δάσκαλος. Δεν ειναι λαθος αλλα το δ) αναφερει ομως μονο το "συντελει στο να γνωριζει τους παραγοντες".Και λεω εγω ε και τι εγινε?Δηλαδη αμα γνωριζεις τους παραγοντες επιτυχιας θα κανεις επιτυχημενο μαθημα?Εννοω οτι οχι μονο πρεπει να γνωριζει τους παραγοντες αλλα να εχει σχεδιασει και στρατηγικες αντιμετωπισης.Το β απο την αλλη ειναι υπερσυνολο του γ) και κανει λογο οχι μονο για ολα τα απροοπτα που ενδεχομενως να συμβουν αλλα και για το οτι εχουμε στρατηγικες αντιμετωπισης.Δηλαδη το β) ειναι ο ορισμος της προετοιμασιας.Αυτο ακριβως κανουμε οταν προετοιμαζομαστε.Ξερουμε ας πουμε οτι ειναι πιθανο να μην δουλευει το διαδικτυο και σχεδιαζουμε ενναλακτικα το μαθημα μας. Για την 4 τι προβλημα εχεις?Γιατι μαλλον εχουμε το ιδιο προβλημα.
Το β είναι περισσότερο απόλυτο καθώς λέει ότι θα αντιμετωπίσεις με επιτυχία κάθε απρόοπτο γεγονός επειδή θα το έχεις προβλέψει. Δεν μπορείς να έχεις προβλέψει κάθε απρόοπτο γεγονός.
γνωριζει καθε παραγοντα
Υποτίθεται ότι όταν γνωρίζεις ποιοι παράγοντες συντελούν ή όχι στην επιτυχία του μαθήματος θα τους λάβεις και υπόψη σου κατά την προετοιμασία.
Στην 4 η δ) μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα σωστή αφού το σχολείο καλλιεργεί και κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργατικότητα κτλ... Έχω την εντύπωση πως όλα τα φροντιστήρια έχουν δώσει τη δ) ως σωστή.
ΠαράθεσηΣτην 4 η δ) μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα σωστή αφού το σχολείο καλλιεργεί και κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργατικότητα κτλ... Έχω την εντύπωση πως όλα τα φροντιστήρια έχουν δώσει τη δ) ως σωστή.Στην 4 εγω εβαλα το α γιατι το χα διαβασει σε κατι σημειωσεις που ειχα.Αλλα τελικα μαλλον δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο το β.Παντως και αυτο μου φαινεται λιγο κουφο.Δηλαδη ο πιο σημαντικος κοινωνικος ρολος του σχολειου ειναι να κανει baby sitting???Δεν ειναι η κοινονικοποιηση του μαθητη?
Παράθεση από: nastytweety στις Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:46:05 pmΠαράθεσηΣτην 4 η δ) μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα σωστή αφού το σχολείο καλλιεργεί και κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργατικότητα κτλ... Έχω την εντύπωση πως όλα τα φροντιστήρια έχουν δώσει τη δ) ως σωστή.Στην 4 εγω εβαλα το α γιατι το χα διαβασει σε κατι σημειωσεις που ειχα.Αλλα τελικα μαλλον δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο το β.Παντως και αυτο μου φαινεται λιγο κουφο.Δηλαδη ο πιο σημαντικος κοινωνικος ρολος του σχολειου ειναι να κανει baby sitting???Δεν ειναι η κοινονικοποιηση του μαθητη?Ακριβώς όπως το είπες ... κουφό