*

Ψηφοφορία

ποιο συστημα διορισμων ειναι σωστο ?

το τωρινο οπως ειναι
110 (23.3%)
το τωρινο με προσαυξηση για ολες τις επιτυχιες
119 (25.2%)
σταδιακη αυξηση ποσοστου ΑΣΕΠ
38 (8.1%)
100% μεσω ΑΣΕΠ
150 (31.8%)
100% μεσω ΑΣΕΠ χωρις προσαυξησεις
55 (11.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 465

Αποστολέας Θέμα: τροπος διορισμων  (Αναγνώστηκε 183111 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: τροπος διορισμων
« Απάντηση #252 στις: Ιουνίου 06, 2009, 12:43:16 am »
το δευτερο σχολιο πηγαινε σε αλλο θεμα,που πλεον συζητιεται αλλου.συγγνωμη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:18:25 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιουνίου 06, 2009, 09:35:01 am »
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια   :-[
Σ΄ευχαριστώ και- χωρίς να σε γνωρίζω- είμαι σίγουρος ότι σε ευχαριστούν και οι μαθητές σου για τις αξίες που τους δίνεις.
αλλά επειδή τα λόγια είναι φτώχεια   :D
σιγα μην ταρακουνηθουν απο την αποχη!ειστε τρελοι?
μην απέχεις !  ψήφισε εδώ υπέρ της αξιοκρατίας !!!      ;)

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιουνίου 06, 2009, 12:24:07 pm »
είμαστε και οι πρώτοι οι μαθηματικοί τελικά..   ;D
πες στη φίλη σου να ψηφίσει εδώ υπέρ της αξιοκρατίας  ;)

ο τρόπος επιλογής ατόμων για την ΠΔΣ κάθε άλλο παρά αξιοκρατικός μπορεί να χαρακτηρισθεί!δεν με τιμά αυτό που θα πω,αλλά έχω πάρει 10 ώρες την εβδομάδα, όχι με αξιοκρατικό τρόπο!βέβαια είμαι μαθηματικός και θα μου τις δίνανε σε βάθος χρόνου!απλώς κινήθηκα και εγώ και τις πήρα από 13 Οκτώβρη!δεν παίζει ρόλο ούτε πότε έχεις πάρει το πτυχίο,ούτε αν είσαι επιτυχών σε ΑΣΕΠ!
φίλη μου έχει πτυχίο από το 1994,έχει 2 επιτυχίες σε ΑΣΕΠ (φιλόλογος)και φέτος δεν της έδωσαν ώρες στην ΠΔΣ.γνωστή μου ορκίστηκε το καλοκαίρι του 2008 ,εννοείτε ότι δεν είχε ούτε καν συμμετοχή σε ΑΣΕΠ και πήρε 4 ώρες ΠΔΣ την σχολική χρονιά 2008-2009!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιουνίου 06, 2009, 06:07:22 pm »
Επειδή παρατήρησα ότι υπάρχουν νέοι συνάδελφοι στην παρέα μας , θα μου επιτρέψετε να παραθέσω μια πολύ καλή ανάλυση του συναδέλφου xb που ίσως τους βοηθήσει να καταλάβουν αρκετά πράγματα .
Μεταφορά από το
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=11374.msg168669;topicseen#new

Ο ενιαίος πίνακας των μόνιμων διορισμών (του 40%)
και οι ενιαίοι πίνακες των αναπληρωτών (

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:18:25 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Ιουνίου 21, 2009, 06:37:00 pm »
Ίσως φανεί λίγο σκληρό αυτό που γράφω, αλλά νομίζω πως η 'σφαλιάρα' για τους αναπληρωτές έχει έρθει από τους ίδιους τους αναπληρωτές, όταν πίεζαν για περισσοτέρους διορισμούς με προϋπηρεσία. Τώρα αυτό λειτουργεί σαν ντόμινο και πιέζουν κι άλλοι με ό,τι κριτήρια διαθέτει ο καθένας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σύστημα διορισμών, θα αυξάνονται τα ρουσφέτια εν είδει ρυθμίσεων.

Για να καθιερωθεί  ένα σύστημα διορισμών(όπως ΑΣΕΠ) πρέπει να πιέσουν κυρίως αυτοί που έχουν μηδενική προϋπηρεσία και προσπαθούν να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ . Οι αναπληρωτές που είχαν πιέσει για περισσότερους διορισμούς από τον πίνακα είναι ήδη διορισμένοι - αν όχι όλοι οι περισσότεροι - κι έτσι πέτυχαν το στόχο τους. Πολλοί από τους σημερινούς αναπληρωτές ή ωρομίσθιους είναι επιτυχόντες ΑΣΕΠ και βλέπουν την ελπίδα τους να διοριστούν -έστω με τον πίνακα-  να σβήνει με τις διάφορες ρυθμίσεις που ευνοούν άλλους. Ευθύνες πρέπει να αναζητήσουμε από τους εαυτούς μας πρωτίστως.
Ο πίνακας δεν παρέχει καμία σιγουριά, όπως έχει αποδειχθεί και  παλιότερα με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας της Σιβιτανιδείου και σχολείων της ΕΕ ή με τις προσλήψεις ΠΔΣ εκτός πίνάκων .

Δυστυχώς , είμαστε όλοι οι ΑΣΕΠίτες μ@λ@κες
- για αυτούς που παίρνουν προϋπηρεσία ξανά και ξανά με πλάγιους τρόπους και διορίζονται σε κάποια χρόνια με το 40%
- για τους 3τεκνους
- για τους πολύτεκνους
- για τους ΟΑΕΔίτες πια
- για την ΟΛΜΕ, εφόσον πιέζει για προσλήψεις άλλων χωρίς την προύπόθεση του ΑΣΕΠ

Nα μπει ορος ΑΣΕΠ σε ολους. 

ΣΚΕΨΕΙΣ  ΠΕΡΙ  ΣΩΣΤΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
( με αφορμή την τελευταία ρύθμιση για τους ΟΑΕΔιτες ... )
Ένα σωστό σύστημα διορισμών θα πρέπει να είναι αξιοκρατικό .
Ως εκ τούτου είναι σίγουρα λάθος το σημερινό σύστημα με τα παραθυράκια.
Γιατί όταν κάποιος στον ΑΣΕΠ γράφει 15% ( ή δεν πάει καθόλου να γράψει ) και τελικά καταφέρνει να διοριστεί στην εκπαίδευση μέσω ένος παραθύρου που του πρόσφεραν  ( Σιβιτανείδιος , Εκκλησιαστικά , ΟΑΕΔ ) , ενω την ίδια στιγμή κάποιος γράφει 51% στον ΑΣΕΠ και δεν καταφέρνει να διοριστεί ,
η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αξιοκρατική .
Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοσθεί ένα σύστημα διορισμών 100% μέσω ΑΣΕΠ .  Σε κάθε άλλη περίπτωση , αν παραμείνουν οι διάφοροι πίνακες , θα πρέπει να ορισθεί σαν προαπαιτούμενο για τον διορισμό  η επιτυχία στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ  (ελάχιστος βαθμός 50% ) και ταυτόχρονα να μετράνε όλες οι επιτυχίες στον διαγωνισμό (και όχι μόνο οι δύο τελευταίες)

100% μέσω Ασέπ. Αρκετά με τα κάθε είδους παραθυράκια, τα οποία όσο περνούν τα έτη πληθαίνουν και αυξάνονται...

Αρκετά !
Ψηφίστε υπέρ της αξιοκρατίας
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.255

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιουνίου 23, 2009, 04:10:31 am »
συμφωνω για ολα αυτα που λετε οτι δεν υπαρχει αξιοκρατια κ υπαρχουν πολλα παραθυρακια ΑΛΛΑ:
απο ποτε ο ασεπ εγινε ο υπερτατος,ο αδιαβλητος διαγωνισμος που επιλεγει τους καλυτερους κ τον περιγραφετε σαν τελειο???

κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει αξιοκρατια ουτε μεσω ασεπ.επιβραβευεται η παπαγαλια,η αποστηθιση λεπτομερειων(κ οχι η κριτικη σκεψη),οι ουτοπικες διδασκαλιες χωρις πρακτικη αξια(για τα παιδαγωγικα παει αυτο) κ επισης εντεινεται κ η ανισοτητα.καποιος που εχει περιθωριο να τον <θρεφουν> οι δικοι του 2 χρονια να διαβαζει χωρις να εργαζεται,η να του πληρωνουν φροντιστηριο(που ολο κ καποια σχεση πλεον λενε οτι εχουν η εχουν τα μεγαλα φροντιστηρια με τα θεματα του <αδιαβλητου> αυτου διαγωνισμου),εχει περισσοτερες πιθανοτητες απο καποιον που δουλευει σε ασχετες δουλειες κ δεν εχει επαφη με το αντικειμενο.
δεν δεχομαι οτι τα παραπανω κρινουν τους αξιους καθηγητες απο τους αναξιους.
κ αν δεν υπαρχει δυστυχως κανενας τροπος αυτο το κρατος να μπορεσει το κρατος να κανει μια σωστη κ αξιοκρατικη επιλογη,ας το ξαναγυρισει στην επετηριδα,που τουλαχιστον εκει ισχυει μια <τυπικη> αξιοκρατια.
εξαλλου,δε νομιζω οτι αυτοι που διοριζονται με ασεπ διαφερουν πολυ απ τους παλιους καθηγητες...το επιπεδο μενει το ιδιο...
επισης καλυτερα να ξερει κανεις οτι θα διοριστει στα 40,κ μεχρι τοτε να δει τι θα κανει,παρα να τρεχει σε ενα ατελειωτο κηνυγι μοριων χωρις αντικρυσμα,κανοντας αλλες δουλειες κ συνηθως μη μπορωντας να ανταποκριθει στα λιγοστα καθηγητικα του καθηκοντα..λες κ πρεπει να ευχαριστει κανεις το βυσμα του που του εδωσε 4 ωρες πδσ,κ θα παρει 1 μοριο το χρονο τρεχοντας σε χωρια κ μπαινοντας μεσα οικονομικα!ετσι ειναι τα βυσματα ρε παιδια??
αυτο που εχουμε καταφερει ειναι αντι να διεκδικησουμε βασικα πραγματα ολοι μαζι,ειναι να εχουμε διασπαστει σε οαεδιτες,επιτυχοντες ασεπ,ατομα με μορια μονο απο προυπηρεσια,κ να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον κρυβομενοι πισω απο μια ιδελογια του <σωστου τροπου διορισμου>,που κατα 99% ταυτιζεται με τον τροπο που μας βολευει προσωπικα!μπραβο μας!
ας σκεφτουμε τι ειναι το πραγματικα σωστο σ αυτη τη χωρα κ οχι αυτο που μας βολευει....
ξερω οτι ισως ακουστηκα δυσαρεστος σε πολλους,αλλα εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 23, 2009, 04:13:40 am από DOG »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Ιουνίου 23, 2009, 04:33:06 am »
Ακόμα και στη Μεγάλη

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιουνίου 23, 2009, 04:50:51 am »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Ιουνίου 23, 2009, 04:57:38 am »
Μα γιατί το λες αυτό;Και ο καημένος ο Κάρολος περιμένει 30 χρόνια τον ¨διορισμό¨του στον θρόνο και εκεί που πάει να αδειάσει η θέση,να 'σου και του πετάνε το παιδαρέλι ως πιο άξιο.Πού πας κύριε;Αυτή η θέση ανήκει σε όποιον βγήκε πιο νωρίς από την κοιλιά της μάνας του...

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Ιουνίου 23, 2009, 05:03:25 am »
ενω το <παπαγαλακι> η αυτος που αγοραζει το θρονο με τα χρηματα του ειναι παντα πιο αξιοι....

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Ιουνίου 23, 2009, 05:07:56 am »
Ακόμα και ως παπαγαλία να το δεις,είναι μια δεξιότητα,πώς να το κάνουμε,σε σχέση με το να έχεις απλώς εορτάσει περισσότερους Μάηδες.

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Ιουνίου 23, 2009, 05:34:58 am »
σ αυτο το εκπαιδευτικο συστημα που επιβραβευει την παπαγαλια απο τις πανελληνιες μεχρι τον ασεπ,φτασαμε πλεον να τη θεωρουμε κ αρετη,δεξιοτητα......λογικο.........

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Ιουνίου 23, 2009, 05:46:50 am »
Εδώ φτάσαμε νέοι άνθρωποι να νοσταλγούν τον κοινωνικό ρατσισμό της επετηρίδας και να παρουσιάζονται και ως προοδευτικοί(;) υπερασπιστές του εκπ/κού κινήματος!

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Ιουνίου 23, 2009, 06:04:46 am »
για να τελειωνει το θεμα:
εγω δεν ειπα οτι η επετηριδα ειναι τελεια,αλλα οπως στους τυφλους κυριαρχει ο μονοφθαλμος,το θεωρω λιγοτερο κακο απο τα αλλα.γνωμη μου.
το βασικο ειναι το πανεπιστημιο να δινει σωστη μορφωση,παιδεια,φιλοτιμο κ σεβασμο στα παιδια τα οποια ο καθενας εχει αναλαβει.
νομιζω αν θελετε να καταλαβετε αυτο που λεω,μπορειτε.
τωρα,εγω δεν παρουσιαστηκα προοδευτικος υπερασπιστης του εκπ κινηματος.
εγω ειπα την γνωμη μου απλα κ με επιχειρηματα
εσεις παρουσιαζεστε προοδευτικοι επαναστατες με κορωνες του τυπου:
<ΑΡΚΕΤΑ-ΨΗΦΙΣΤΕ  ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ>
που θυμιζουν προεκλογικο σποτακι χωρις ουσιαστικη προταση.
Πιστευω οτι την γνωμη μου την ανεφερα στο πλαισιο ενος διαλογου για κατι εποικοδομητικο,κ δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
απο εκει και περα αφηνω τις ειρωνιες κ τις ανουσιες προσωπικες αντιπαραθεσεις που δεν προσφερουν τιποτα αλλο παρα εκτονωση

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)