*

Ψηφοφορία

ποιο συστημα διορισμων ειναι σωστο ?

το τωρινο οπως ειναι
110 (23.3%)
το τωρινο με προσαυξηση για ολες τις επιτυχιες
119 (25.2%)
σταδιακη αυξηση ποσοστου ΑΣΕΠ
38 (8.1%)
100% μεσω ΑΣΕΠ
150 (31.8%)
100% μεσω ΑΣΕΠ χωρις προσαυξησεις
55 (11.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 465

Αποστολέας Θέμα: τροπος διορισμων  (Αναγνώστηκε 183097 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: τροπος διορισμων
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 09, 2009, 01:05:04 am »
Έτσι ακριβώς είναι, συνάδελφε, όπως τα λες.  :-\
Αφήνουμε τις οικογένειές μας, ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα και καθόμαστε τα κορόιδα και διαβάζουμε για τον ΑΣΕΠ και έρχονται κάποιοι άλλοι και "δικαιούνται" περισσότερα...
Έτσι είχα πέρσι συνάδελφο ωρομίσθια στο σχολείο που φάτσα-φόρα μου έλεγε: "Άν δεν με πάρουν αναπληρώτρια του χρόνου, θα πω του Κώστα να κάνουμε και 3ο παιδί"... Και άλλες φορές έλεγε: "Να κάτσω να διαβάσω και να δώσω ΑΣΕΠ;! Εγώ;;; Μάνα με 2 παιδιά;;;!!!"...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:38:31 »

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 09, 2009, 03:54:54 pm »
Νομίζω οτι ο w1red θετει το όλο θέμα σε απόλυτα ορθολογική βάση.ποιος να ξενιτευεί και να βάζει από τη τσέπη του για 0,5 μορια ανά εξάμηνο με οροφή τα 3(αν το δει απο μια αλλή οπτική γωνία κάποιος είναι 2 ερωτήσεις πάνω στα πολλαπλής επιλογής στον ασεπ ισοδύναμα με άπειρα χιλιόμετρα);δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο αν θέλουμε να συζητάμε για αλλάγη του τρόπου πρόσληψης ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα μια και πολλοί έχουν ρυθμίσει έτσι τη ζωή τους για να πετύχουν το πολυπόθητο διορισμό.σε τελική δεν φταίει τοσο ο σημερινός τρόπος διορισμού όσο οι πολύ λίγες θέσεις που προσφέρονται συνολικά και ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός εισακτέων στα πανεπιστήμια τη στιγμή που το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.αυτό που πρέπει νομίζω να διεκδικηθεί είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ενιαίου πίνακα και μόνο.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 09, 2009, 08:13:03 pm »
Νομίζω οτι ο w1red θετει το όλο θέμα σε απόλυτα ορθολογική βάση.ποιος να ξενιτευεί και να βάζει από τη τσέπη του για 0,5 μορια ανά εξάμηνο με οροφή τα 3(αν το δει απο μια αλλή οπτική γωνία κάποιος είναι 2 ερωτήσεις πάνω στα πολλαπλής επιλογής στον ασεπ ισοδύναμα με άπειρα χιλιόμετρα);δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο αν θέλουμε να συζητάμε για αλλάγη του τρόπου πρόσληψης ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα μια και πολλοί έχουν ρυθμίσει έτσι τη ζωή τους για να πετύχουν το πολυπόθητο διορισμό.σε τελική δεν φταίει τοσο ο σημερινός τρόπος διορισμού όσο οι πολύ λίγες θέσεις που προσφέρονται συνολικά και ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός εισακτέων στα πανεπιστήμια τη στιγμή που το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.αυτό που πρέπει νομίζω να διεκδικηθεί είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ενιαίου πίνακα και μόνο.

Η προϋπηρεσία, όμως, που αποκτά κάποιος είναι από ΠΔΣ, Σιβιτανίδειο, Εκκλησιαστικά, (εύχομαι όχι...) ΟΑΕΔ, τριτεκνία (μην ξεχνούμε ότι προηγούνται κατά 20%...)...
Και μ' αυτή μπαίνει στον Ενιαίο...

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 09, 2009, 09:36:58 pm »
O ΑΣΕΠ κόστισε στο ΠΑΣΟΚ πολιτικά και έχασε ψήφους. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το 70% των Ελλήνων τουλάχιστον θέλει αναξιοκρατία, θέλει να διορίζει τα "δικά του παιδιά". Όπως πολύ σωστά είπε ο asimos_alex "ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:38:31 »

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 10, 2009, 10:01:29 am »
bikini νομίζω το τόνισα, οτι πρέπει να κλείσει το παραθυράκι της πδς.όλοι οι διορισμοί πρεπει να γίνονται από των πίνακα ωρομισθίων της αντίστοιχης περιφέρειας εφόσον πρόκειται για ωρομισθίους και απο τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εφόσον πρόκειται για αναπληρωτές.οσον αφορά τους τρίτεκνους είναι ξεχωριστό θέμα από μόνο του.το κράτος κάνει ανέξοδη κοινωνική πολιτική...εις βάρος των άλλων.το θεωρώ άδικο μέτρο.πιο δίκαιο θα ήταν πιστεύω μια πριμοδότηση με μόρια για κάθε παιδί.ακόμη και για τους πολύτεκνους θεωρώ οτι ήταν πιο δίκαιη η προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε διορισμό τους περνόντας απλά και μόνο τη βαθμολόγική βάση στον ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος sharon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 10, 2009, 10:32:09 am »
οι πολύτεκνοι τώρα πώς διορίζονται? δεν χρειάζεται να πιάσουν βάση??
χαμός..

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 10, 2009, 03:16:11 pm »
χαμός..
Δεν χρειάζεται καν να θυμούνται το αντικείμενο που έχουν διδάξει. Μετά από 4 παιδιά, τι να θυμάσαι από το πανεπιστήμιο. Το έχω δει με τα μάτια μου και δεν πίστευα το πόσο άσχετος γίνεσαι με το θέμα αν δεν ασχολήσαι. Το ίδιο σενάριο γινόταν παλιά και με την επετηρίδα.. για κλάματα. Δεν φαντάζεστε τι μου λέγαν τα παιδιά που κάναν μάθημα με τα συγκεκριμένα άτομα. Όσο χάλια και αν είναι ο ΑΣΕΠ και εγώ συμφωνώ πως θα έπρεπε να αποτελεί ένα κριτήριο διορισμού, το να πιάσεις την βάση, έστω μια φορά, έστω και αν η βάση ήταν 50% μέσος όρος. Έστω και την βάση μόνο σε μια από τις δύο θεματικές ενότητες.. αλλά αν γινόταν αυτό.. πως θα διόριζαν τους δασκάλους;;; Για λύστε μου και αυτήν την απορία  ;) :-\ :P

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 10, 2009, 06:47:18 pm »
χαμός..
Δεν χρειάζεται καν να θυμούνται το αντικείμενο που έχουν διδάξει. Μετά από 4 παιδιά, τι να θυμάσαι από το πανεπιστήμιο. Το έχω δει με τα μάτια μου και δεν πίστευα το πόσο άσχετος γίνεσαι με το θέμα αν δεν ασχολήσαι. Το ίδιο σενάριο γινόταν παλιά και με την επετηρίδα.. για κλάματα. Δεν φαντάζεστε τι μου λέγαν τα παιδιά που κάναν μάθημα με τα συγκεκριμένα άτομα. Όσο χάλια και αν είναι ο ΑΣΕΠ και εγώ συμφωνώ πως θα έπρεπε να αποτελεί ένα κριτήριο διορισμού, το να πιάσεις την βάση, έστω μια φορά, έστω και αν η βάση ήταν 50% μέσος όρος. Έστω και την βάση μόνο σε μια από τις δύο θεματικές ενότητες.. αλλά αν γινόταν αυτό.. πως θα διόριζαν τους δασκάλους;;; Για λύστε μου και αυτήν την απορία  ;) :-\ :P

1. Οι πολύτεκνοι δεν δίνουν ΑΣΕΠ. Διορίζονται αμέσως μόλις κάνουν το 4ο παιδί τους.
Δηλαδή οι έχοντες 3ο παιδί προηγούνται 20% των άλλων στην αναπλήρωση και οι έχοντες 4ο παιδί προηγούνται όλων των άλλων στον διορισμό.
Ωραία Παιδεία!  :-\  Αξίζει να μπει στα σχολεία κανείς άλλος παρά εκείνος που άξια μεγαλώνει 3, 4, 5 ή και 6 παιδιά...  :-X

2. Δηλαδή, ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι;;;  ;D  ;D  ;D

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 11, 2009, 06:46:44 pm »
επειδη ειμαι διορισμενος στην μεση του πουθενα να σε ενημερωσω για μια πραγματικοτητα...
στο σχολειο αυτο του πουθενα λοιπον , για την καλυψη μιας θεσης εγκυου συναδελφου με πληρες ωραριο εστειλαν 3 ωρομισθιους (αντι για εναν αναπληρωτη..) 
πολλα παιχνιδια και παραθυρα υπαρχουν...
και επειδη καποιοι απο εμας δεν τα πολυγουσταρουν τα παραθυρακια....
ειμαστε υπερ των καθαρων διορισμων 100% μεσω ΑΣΕΠ....

Όσοι κάνετε πρόταση για 100% ΑΣΕΠ θα πηγαίνατε ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές σε νησιά στην μέση του πουθενά και μακριά από το σπίτι σας; Θα πηγαίνατε αν γνωρίζατε πως το μόνο που θα κερδίζατε θα ήταν 2000 ευρώ τον χρόνο σαν ωρομίσθιοι και θα πληρωνόσασταν ένα χρόνο μετά; Θα πηγαίνατε όταν είχατε οικογένεια ή μια δουλειά στρωμένη με ιδιαίτερα και φροντιστήρια; Ίσως μερικοί από εσάς.. σίγουρα όχι όσοι χρειάζονται, σίγουρα θα είχε πρόβλημα το υπουργείο στο να καλύψει τα κενά αυτά. (Εδώ έχει πρόβλημα ακόμα και τώρα για μερικές "ακριτικές" περιοχές που χρειάζονται ωρομίσθιο με λίγες ώρες).

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 11, 2009, 06:56:03 pm »
ειμαι διορισμενος και ως εκ τουτου , δεν πιστευω , δεν  ελπιζω , δεν φοβαμαι τιποτα...
οποτε ειμαι λεφτερος να εκφρασω την αποψη μου χωρις να εχω καποιο συμφερον...

Μπορεί να είστε ακόμα νέοι σ' αυτήν την διαδικασία και να πιστεύετε πως το 100% μπορεί να πραγματοποιηθεί γι' αυτόν τον ΑΣΕΠ. Να σας ενημερώσω πως κάτι τέτοιο αποκλείεται. Αν τώρα εφαρμοστεί στον επόμενο, βλέπω δύο ενδεχόμενα. 1ον) Να έχετε διοριστεί σ' αυτόν τον ΑΣΕΠ, οπότε να μην σας ενδιαφέρει. 2ον) Να έχετε περάσει την βάση και να μην διοριστείτε, την επόμενη διετία όμως να χάσετε τα μισά σας μόρια. Τότε θα είστε και στα λόγια μας.. Αν αυτό το σενάριο επαναληφθεί και για περισσότερους ΑΣΕΠ, τότε θα είστε αυτοί που θα το αποζητάτε περισσότερο από εμάς τους "παλιούς".. που μάλλον μέχρι τότε θα έχουμε διοριστεί. Δεν πρόκειται να γίνει λοιπόν για πολλούς λόγους (έχω και άλλους αν σας ενδιαφέρει) και ο κυριότερος είναι πως δεν θα μπορούν να διορίζονται τα "δικά μας παιδιά". Συνεχίστε λοιπόν να ζητάτε κάτι που αποκλείεται να γίνει και έχει πολλά άτομα εναντίον, και κλείστε τα μάτια σας σε κάτι το εφικτό που συμφέρει όλους μας, στο να κρατάτε τα μόρια που λιώσατε σε μια καρέκλα για να αποκτήσετε.
Σας εύχομαι καλή τύχη μιας και θα σας χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 11, 2009, 07:21:05 pm »
Έπεσα έξω λοιπόν, δεν ανήκεις σε καμιά κατηγορία  :-[  :P Αλλά από την άλλη ακόμα δεν μου έλυσες την απορία. Αν οι διορισμοί γινόταν με 100% ΑΣΕΠ ποιος θα πήγαινε στα μικρά κενά που παρουσιαζόταν; Ποιος θα πήγαινε ωρομίσθιος στην μέση του πουθενά; Αν υπονοείς πως δεν υπάρχουν μικρά κενά λίγων ωρών για ωρομίσθιους και πως όλοι οι ωρομίσθιοι που διορίζονται απλά παίρνουν τις "σπασμένες" ώρες ενός αναπληρωτή, ίσως και να έχεις δίκιο. Εγώ δουλεύω πάντως ωρομίσθιος σε ένα κενό σχολείου, το οποίο δεν έχει σπάσει. Είμαι ο μόνος ωρομίσθιος. Τώρα να μου πεις, δεν θα μπορούσαν να ορίσουν έναν αναπληρωτή να πάρει το κενό μου και ένα κενό από άλλο σχολείο; Μάλλον ναι. Αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει γειτονικό σχολείο με κενό στον νομό ή στο νησί με την ειδικότητα μου; Δεν επιμένω στο 60-40% ας είναι και 90-10% αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα καλό κίνητρο για να πας ωρομίσθιος ή αναπληρωτής. Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα. Πως θα κάλυπταν αυτά τα κενά; Όσο για τα παράθυρα, όλοι όσοι δεν μπορούμε να μπούμε από αυτά θέλουμε να κλείσουν, αλλά αυτό δεν απαντάει την ερώτηση.

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 11, 2009, 08:32:27 pm »
Πείτε εσείς πείτε
Θα συμφωνησω με το 100% μέσω ασεπ μόνο οταν σταματησουν οι ασεπιτες να λυνουν ασκησεις χωρίς να κρατουν στο αλλο χερι τους τη σελιδα με τη λυση

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 11, 2009, 08:46:29 pm »
τα μικρα κενα , απαιτουν λιγους...  και λιγοι θα βρεθουν ανετα σε τοσους πολλους αδιοριστους...
αλλα αν σε ικανοποιει ας πουμε το 60 - 40 να γινει 99 - 1 ....   
κατι που τεινει στο 100% μεσω ΑΣΕΠ ....      ;D ;D ;D ;D ;D ;D....

Έπεσα έξω λοιπόν, δεν ανήκεις σε καμιά κατηγορία  :-[  :P Αλλά από την άλλη ακόμα δεν μου έλυσες την απορία. Αν οι διορισμοί γινόταν με 100% ΑΣΕΠ ποιος θα πήγαινε στα μικρά κενά που παρουσιαζόταν; Ποιος θα πήγαινε ωρομίσθιος στην μέση του πουθενά; Αν υπονοείς πως δεν υπάρχουν μικρά κενά λίγων ωρών για ωρομίσθιους και πως όλοι οι ωρομίσθιοι που διορίζονται απλά παίρνουν τις "σπασμένες" ώρες ενός αναπληρωτή, ίσως και να έχεις δίκιο. Εγώ δουλεύω πάντως ωρομίσθιος σε ένα κενό σχολείου, το οποίο δεν έχει σπάσει. Είμαι ο μόνος ωρομίσθιος. Τώρα να μου πεις, δεν θα μπορούσαν να ορίσουν έναν αναπληρωτή να πάρει το κενό μου και ένα κενό από άλλο σχολείο; Μάλλον ναι. Αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει γειτονικό σχολείο με κενό στον νομό ή στο νησί με την ειδικότητα μου; Δεν επιμένω στο 60-40% ας είναι και 90-10% αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα καλό κίνητρο για να πας ωρομίσθιος ή αναπληρωτής. Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα. Πως θα κάλυπταν αυτά τα κενά; Όσο για τα παράθυρα, όλοι όσοι δεν μπορούμε να μπούμε από αυτά θέλουμε να κλείσουν, αλλά αυτό δεν απαντάει την ερώτηση.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 11, 2009, 08:57:43 pm »
Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό;

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι, αν έχεις στρωμένη επαγγελματική ζωή και σπίτι, γιατί να δώσεις ΑΣΕΠ; Γιατί δεν αφήνεις να πάει κανένας άλλος που δεν έχει στρωμένη επαγγελματική ζωή; Άλλωστε και με μόνιμο διορισμό ΑΣΕΠ πάλι στου διαόλου τη μάνα δε σε στέλνουν;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182609
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)