Σύνολο ψηφοφόρων: 465
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω οτι ο w1red θετει το όλο θέμα σε απόλυτα ορθολογική βάση.ποιος να ξενιτευεί και να βάζει από τη τσέπη του για 0,5 μορια ανά εξάμηνο με οροφή τα 3(αν το δει απο μια αλλή οπτική γωνία κάποιος είναι 2 ερωτήσεις πάνω στα πολλαπλής επιλογής στον ασεπ ισοδύναμα με άπειρα χιλιόμετρα);δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο αν θέλουμε να συζητάμε για αλλάγη του τρόπου πρόσληψης ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα μια και πολλοί έχουν ρυθμίσει έτσι τη ζωή τους για να πετύχουν το πολυπόθητο διορισμό.σε τελική δεν φταίει τοσο ο σημερινός τρόπος διορισμού όσο οι πολύ λίγες θέσεις που προσφέρονται συνολικά και ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός εισακτέων στα πανεπιστήμια τη στιγμή που το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.αυτό που πρέπει νομίζω να διεκδικηθεί είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ενιαίου πίνακα και μόνο.
οι πολύτεκνοι τώρα πώς διορίζονται? δεν χρειάζεται να πιάσουν βάση??χαμός..
Παράθεση από: sharon στις Μαρτίου 10, 2009, 10:32:09 amοι πολύτεκνοι τώρα πώς διορίζονται? δεν χρειάζεται να πιάσουν βάση??χαμός..Δεν χρειάζεται καν να θυμούνται το αντικείμενο που έχουν διδάξει. Μετά από 4 παιδιά, τι να θυμάσαι από το πανεπιστήμιο. Το έχω δει με τα μάτια μου και δεν πίστευα το πόσο άσχετος γίνεσαι με το θέμα αν δεν ασχολήσαι. Το ίδιο σενάριο γινόταν παλιά και με την επετηρίδα.. για κλάματα. Δεν φαντάζεστε τι μου λέγαν τα παιδιά που κάναν μάθημα με τα συγκεκριμένα άτομα. Όσο χάλια και αν είναι ο ΑΣΕΠ και εγώ συμφωνώ πως θα έπρεπε να αποτελεί ένα κριτήριο διορισμού, το να πιάσεις την βάση, έστω μια φορά, έστω και αν η βάση ήταν 50% μέσος όρος. Έστω και την βάση μόνο σε μια από τις δύο θεματικές ενότητες.. αλλά αν γινόταν αυτό.. πως θα διόριζαν τους δασκάλους;;; Για λύστε μου και αυτήν την απορία
Όσοι κάνετε πρόταση για 100% ΑΣΕΠ θα πηγαίνατε ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές σε νησιά στην μέση του πουθενά και μακριά από το σπίτι σας; Θα πηγαίνατε αν γνωρίζατε πως το μόνο που θα κερδίζατε θα ήταν 2000 ευρώ τον χρόνο σαν ωρομίσθιοι και θα πληρωνόσασταν ένα χρόνο μετά; Θα πηγαίνατε όταν είχατε οικογένεια ή μια δουλειά στρωμένη με ιδιαίτερα και φροντιστήρια; Ίσως μερικοί από εσάς.. σίγουρα όχι όσοι χρειάζονται, σίγουρα θα είχε πρόβλημα το υπουργείο στο να καλύψει τα κενά αυτά. (Εδώ έχει πρόβλημα ακόμα και τώρα για μερικές "ακριτικές" περιοχές που χρειάζονται ωρομίσθιο με λίγες ώρες).
Μπορεί να είστε ακόμα νέοι σ' αυτήν την διαδικασία και να πιστεύετε πως το 100% μπορεί να πραγματοποιηθεί γι' αυτόν τον ΑΣΕΠ. Να σας ενημερώσω πως κάτι τέτοιο αποκλείεται. Αν τώρα εφαρμοστεί στον επόμενο, βλέπω δύο ενδεχόμενα. 1ον) Να έχετε διοριστεί σ' αυτόν τον ΑΣΕΠ, οπότε να μην σας ενδιαφέρει. 2ον) Να έχετε περάσει την βάση και να μην διοριστείτε, την επόμενη διετία όμως να χάσετε τα μισά σας μόρια. Τότε θα είστε και στα λόγια μας.. Αν αυτό το σενάριο επαναληφθεί και για περισσότερους ΑΣΕΠ, τότε θα είστε αυτοί που θα το αποζητάτε περισσότερο από εμάς τους "παλιούς".. που μάλλον μέχρι τότε θα έχουμε διοριστεί. Δεν πρόκειται να γίνει λοιπόν για πολλούς λόγους (έχω και άλλους αν σας ενδιαφέρει) και ο κυριότερος είναι πως δεν θα μπορούν να διορίζονται τα "δικά μας παιδιά". Συνεχίστε λοιπόν να ζητάτε κάτι που αποκλείεται να γίνει και έχει πολλά άτομα εναντίον, και κλείστε τα μάτια σας σε κάτι το εφικτό που συμφέρει όλους μας, στο να κρατάτε τα μόρια που λιώσατε σε μια καρέκλα για να αποκτήσετε. Σας εύχομαι καλή τύχη μιας και θα σας χρειαστεί.
Έπεσα έξω λοιπόν, δεν ανήκεις σε καμιά κατηγορία Αλλά από την άλλη ακόμα δεν μου έλυσες την απορία. Αν οι διορισμοί γινόταν με 100% ΑΣΕΠ ποιος θα πήγαινε στα μικρά κενά που παρουσιαζόταν; Ποιος θα πήγαινε ωρομίσθιος στην μέση του πουθενά; Αν υπονοείς πως δεν υπάρχουν μικρά κενά λίγων ωρών για ωρομίσθιους και πως όλοι οι ωρομίσθιοι που διορίζονται απλά παίρνουν τις "σπασμένες" ώρες ενός αναπληρωτή, ίσως και να έχεις δίκιο. Εγώ δουλεύω πάντως ωρομίσθιος σε ένα κενό σχολείου, το οποίο δεν έχει σπάσει. Είμαι ο μόνος ωρομίσθιος. Τώρα να μου πεις, δεν θα μπορούσαν να ορίσουν έναν αναπληρωτή να πάρει το κενό μου και ένα κενό από άλλο σχολείο; Μάλλον ναι. Αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει γειτονικό σχολείο με κενό στον νομό ή στο νησί με την ειδικότητα μου; Δεν επιμένω στο 60-40% ας είναι και 90-10% αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα καλό κίνητρο για να πας ωρομίσθιος ή αναπληρωτής. Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα. Πως θα κάλυπταν αυτά τα κενά; Όσο για τα παράθυρα, όλοι όσοι δεν μπορούμε να μπούμε από αυτά θέλουμε να κλείσουν, αλλά αυτό δεν απαντάει την ερώτηση.
Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό;