*

Ψηφοφορία

ποιο συστημα διορισμων ειναι σωστο ?

το τωρινο οπως ειναι
110 (23.3%)
το τωρινο με προσαυξηση για ολες τις επιτυχιες
119 (25.2%)
σταδιακη αυξηση ποσοστου ΑΣΕΠ
38 (8.1%)
100% μεσω ΑΣΕΠ
150 (31.8%)
100% μεσω ΑΣΕΠ χωρις προσαυξησεις
55 (11.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 465

Αποστολέας Θέμα: τροπος διορισμων  (Αναγνώστηκε 183372 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: τροπος διορισμων
« Απάντηση #420 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 06:03:15 pm »
Αν δεν τα ισοπεδώσεις όλα πως να γίνει η επανίδρυση; Μάλλον με αυτό το σκεπτικό πορεύθηκαν οι προηγούμενοι...για να δούμε τι θα γίνει τώρα!!!Ας ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο όμως και ας πάρουν χαμπάρι ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και οι αντοχές μας και τους περιμένουμε στη γωνία με την πρώτη "στραβή". Αρκετά υποστήκαμε σε όλους τους τομείς.
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:58:25 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 06:48:52 pm »
Φίλοι μου ,
Κανένας κόπος μας νομίζω δεν  πάει  χαμένος .  Είναι  Μεγάλη  Επιτυχία  μας  το  ότι  ήδη  το θέμα των Αξιοκρατικών Κριτηρίων αποτελεί κεντρική θέση της νέας Κυβέρνησης.
Υποθέτω  ότι  Άμεσα , για τη ΠΔΣ , θα ισχύσουν  αντικειμενικά  κριτήρια  Προσλήψεων  μέσα από τους ισχύοντες
Πίνακες  Αναπληρωτών , για να  ακυρωθούν από αύριο  επι  τέλους ,  όλες  οι προεκλογικές προσλήψεις.
 Άς  δώσουμε  λίγες μέρες ακόμα περιθώριο στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ .  

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

σας καλώ όλους να δώσουμε μια δύσκολη μάχη, για την ελληνική πραγματικότητα. Τη μάχη της αξιοκρατίας.

http://www.alfavita.gr/ank_b/ank7_10_9_0612.php

Πανάρετος :

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 08, 2009, 06:13:57 pm από knkn »

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 04:52:43 pm »
ooops!!! αναστηθηκες knkn; βγηκε το πασοκ και βγηκες απο το ψυγειο; αρχισες παλι τους γνωστους φανφαρονισμους για ασεπ και δηθεν αξιοκρατια; φιλε, εχω φετος 20 μηνες προϋπηρεσια. δεν τους χαριζω σε κανεναν γιατι τους κερδισα δικαια. δεν θα αφησω κανεναν να μου τους παρει. δεν διαπραγματευομαι το διορισμο μου. δεν θα μου αλλαξει τον προγραμματισμο της ζωης μου κανεις πολιτικαντης στο ονομα της δηθεν αξιοκρατιας. αντιληπτο;;;;
και για να μη νομισεις οτι ειμαι εμπαθης, προφανως τωρα θα εισαι πατερας! ευχομαι τα καλυτερα ;)

spapioan δεν είπα ποτέ να χαρίσεις την προϋπηρεσία που κέρδισες δίκαια. 
 Είπα να κλείσουν τα παράθυρα των ''μη δίκαιων'' προϋπηρεσιών.
 Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους .  Ακόμα και ο τρόπος 100% ΑΣΕΠ που προτείνω , πάντα λέω πως θα πρέπει να ψηφιστεί σήμερα και να εφαρμοστεί μετά από λίγα χρόνια ( ώστε να μην αδικηθούν οι έχοντες καθαρή προϋπηρεσία ) .
Ευχαριστώ για την ευχή σου , να είσαι καλά και εσύ .

σχετικα με αυτο που γραφεις, συμφωνω  απολυτα. για να καταλαβεις, κανω αιτηση για πδς απο το 2001 και εξης. λοιπον, δεν με εχουν καλεσει ποτε!!!! ευτυχως αποφασισα να ασχοληθω με την ειδικη αγωγη και κερδισα την προϋπηρεσια μου. και δεν θελω να παω στην γενικη αγωγη (οπως τοσοι και τοσοι που χρησιμοποιουν την ειδικη αγωγη για να κερδισουν μορια και οταν διοριστουν την κανουν για κανονικα σχολεια...). θελω να μεινω ες αει (που λεει ο λογος) και να προσφερω στα αμεα οσο περισσοτερο μπορω. φανταζεσαι λοιπον πως θα μου φαινοτανε να μου πουν οτι πρεπει να δωσω ασεπ γενικης εκπαιδευσης για να διοριστω. και εχω και μια επιτυχια ασεπ (2005), που ηταν και η μοναδικη φορα που ασχοληθηκα με το διαγωνισμο. εχω την εμπειρια -ως ενα σημειο- για την ειδικη αγωγη και αυτη η εμπειρια δεν υποκαθισταται απο ενα διημερο διαγωνισμο. και σου εχω ξαναγραψει: συμφωνω με τον ασεπ, διαφωνω με το 100% ασεπ. τα παραθυρακια;;; εννοειται να κλεισουν ΤΩΡΑ!

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 05:43:18 pm »
τα παραθυρακια;;; εννοειται να κλεισουν ΤΩΡΑ!

στην ουσία συμφωνούμε λοιπόν... 
απίστευτο και όμως αληθινό ...  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:58:25 »

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 05:44:56 pm »
τα παραθυρακια;;; εννοειται να κλεισουν ΤΩΡΑ!

στην ουσία συμφωνούμε λοιπόν... 
απίστευτο και όμως αληθινό ...  :)

μη μου αλλαζεις τα γραφομενα! ποσοστωση και οχι 100% ασεπ λεω εγω. στα πδς, σιβιτανιδειους, εκκλησιαστικα κτλ συμφωνουμε!

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 05:59:40 pm »
μη μου αλλαζεις τα γραφομενα! ποσοστωση και οχι 100% ασεπ λεω εγω. στα πδς, σιβιτανιδειους, εκκλησιαστικα κτλ συμφωνουμε!

αν κλείσουν όλα μα όλα τα παράθυρα τότε ( μακροπρόθεσμα )  πως θα πάρει κάποιος τα πρώτα του μόρια στους πίνακες για να γίνει ωρομίσθιος ή αναπληρωτής ?  μέσω ΑΣΕΠ θα τα πάρει... οπότε θα έχουμε πάλι ( μακροπρόθεσμα )  100% δίκαιο σύστημα διορισμών ( και ας μην έχουμε 100% ΑΣΕΠ ) . γι αυτό λέω ότι στην ουσία συμφωνούμε .  αλλά αν προτιμάς να πω ότι διαφωνούμε δεν σου χαλάω το χατήρι ( το είχα συνηθίσει άλλωστε )  :)

Υ.Γ. ο λόγος που προτιμώ το καθαρό 100% ΑΣΕΠ είναι για να μην υπάρχει περίπτωση για άνοιγμα παραθύρων στο μέλλον.
 αλλά και πάλι επιμένω ότι θα πρέπει να μην πλήξει ανθρώπους που πλησιάζουν στο διορισμό από τους πίνακες ( όπως εσύ αν κατάλαβα καλά )

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 03:19:16 pm »
Κύριε πρωθυπουργέ  ,  κυρία υπουργέ παιδείας , κυρία και κύριε υφυπουργέ παιδείας ,
εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας .
Επειδή από την πρώτη στιγμή ( προς τιμήν σας ) ζητήσατε από όλους τους Έλληνες συμμετοχή ( και όχι ανοχή ) και επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα κάνατε σαφές ότι στις πρώτες επιλογές της νέας κυβέρνησης είναι η παιδεία και η αξιοκρατία , πήρα το θάρρος να συντάξω αυτή την επιστολή προς εσάς με την ελπίδα να βρείτε το χρόνο να την επεξεργαστείτε .
Ένα πρώτο θέμα που θέτω είναι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία . Φθάσαμε στο τέλος του 2009 και ενώ θα έπρεπε το σύνολο των διορισμών να γίνεται αξιοκρατικά ( μέσω Α.Σ.Ε.Π. ) , δημιουργήθηκαν ένα σωρό παράθυρα αναξιοκρατικών προσλήψεων .  Ενδεικτικά αναφέρω την Π.Δ.Σ. ( πρόσθετη διδακτική στήριξη ) ,   

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 08:48:19 am »
... μάθημα έκανα κι εγώ επί 15 χρόνια στα φροντιστήρια, χωρίς να προλαβαίνω ούτε να νοιώσω τη φαγούρα, και πήγαινα ακόμη και με πυρετό ..., αναγνώριση ουδεμία!
Ας κλείσουν, επιτέλους, τα "παράθυρα" ..., κάνει τόσο "κρυο"!!![/b]

Κύριε πρωθυπουργέ  ,  κυρία υπουργέ παιδείας , κυρία και κύριε υφυπουργέ παιδείας ,
Επειδή από την πρώτη στιγμή ( προς τιμήν σας ) ζητήσατε από όλους τους Έλληνες συμμετοχή ( και όχι ανοχή ) και επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα κάνατε σαφές ότι στις πρώτες επιλογές της νέας κυβέρνησης είναι η παιδεία και η αξιοκρατία , πήρα το θάρρος να συντάξω αυτή την επιστολή προς εσάς με την ελπίδα να βρείτε το χρόνο να την επεξεργαστείτε .
Ένα πρώτο θέμα που θέτω είναι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία . Φθάσαμε στο τέλος του 2009 και ενώ θα έπρεπε το σύνολο των διορισμών να γίνεται αξιοκρατικά ( μέσω Α.Σ.Ε.Π. ) , δημιουργήθηκαν ένα σωρό παράθυρα αναξιοκρατικών προσλήψεων .  Ενδεικτικά αναφέρω την Π.Δ.Σ. ( πρόσθετη διδακτική στήριξη ) ,   

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 09:01:08 am »
... μάθημα έκανα κι εγώ επί 15 χρόνια στα φροντιστήρια, χωρίς να προλαβαίνω ούτε να νοιώσω τη φαγούρα, και πήγαινα ακόμη και με πυρετό ..., αναγνώριση ουδεμία!
Ας κλείσουν, επιτέλους, τα "παράθυρα" ..., κάνει τόσο "κρυο"!!![/b]

Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 06:22:50 pm »
Φίλε Knkn, ελπίζω να θεωρείς αξιοκρατικό και δίκαιο κάποιος που, μέσω ΑΣΕΠ και μόνο, εξασφάλισε ωρομισθία και αναπλήρωση να διοριστεί. Διαφορετικά η παραπομπή σου στα λόγια μου δεν έχει νόημα ...

Είμαι υπέρ της αξιοκρατίας με την οποιαδήποτε μορφή από τις δύο παρακάτω ( ή όποια άλλη δεν έχω σκεφτεί και θα χαρώ να ακούσω )

1) Κλείσιμο όλων των παραθύρων και διατήρηση των ποσοστών ( 60 - 40 ) . Σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ( 60 - 40 ) θα είναι πραγματικά και όχι πλασματικά όπως τώρα . Επιπλέον από εδώ και πέρα ( αν εφαρμοστεί το κλείσιμο παραθύρων ) για να πάρει κάποιος τα πρώτα μόρια προϋπηρεσίας θα πρέπει να επιτύχει στον ΑΣΕΠ ( όπως εσύ ) . Οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αξιοκρατία 100%  αφού όλοι ( και του 60 και του 40 ) θα έχουν κερδίσει δίκαια ( και όχι με βύσμα ) τον διορισμό τους .

2) Διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ  με την απαραίτητη μεταβατική περίοδο ( π.χ. 3 χρόνια ) ώστε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κερδίσει δίκαια την προϋπηρεσία τους ( όπως εσύ ) .  Ταυτόχρονα βέβαια ( και στο διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου ) θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα .

Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν εφαρμοστεί ( ή άλλη που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση ) θα είχαμε δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών .  Δύο πλεονεκτήματα της επιλογής 2) είναι τα εξής .  Πρώτον δεν αδικεί συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια και δεν κερδίζουν μόρια προϋπηρεσίας . Αλλά το πιο σοβαρό πλεονέκτημα της επιλογής 2) είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα νέων παραθύρων στο μέλλον .

Σημείωση 1
Και στα δύο παραπάνω η ουσία είναι ότι θα υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .
Και στα δύο παραπάνω ο στόχος είναι αξιοκρατία 100% ( ή ΑΣΕΠ 100% όπως λέω όλο αυτό τον καιρό ) .
Ακούω με χαρά τις απόψεις σου ( και όποιου άλλου θέλει να συμμετέχει σε αυτό το διάλογο ) .

Σημείωση 2
Μεγάλο μέρος της κοινωνίας βαρέθηκε το ρουσφέτι και όποιος πολιτικός κάνει πράξη την αξιοκρατία δεν θα χάσει .
Μακάρι η νέα ηγεσία του υπουργείου να το κατάλαβε αυτό και να τολμήσει .
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2009, 06:29:43 pm από knkn »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 06:36:54 pm »
Η άποψή μου είναι ότι τα σχολεία πρέπει να επανδρώνονται από διοριστέους ενός ΑΣΕΠ που θ' αξιολογεί πραγματικά και όχι, κυρίως , θα "εξευτελίζει", όπως δυστυχώς έως σήμερα, και από έχοντες προϋπηρεσία που απέκτησαν με μόρια μέσω του ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, όποιος εργάζεται, διδάσκοντας όπου αλλού, πλην της Γενικής / Επαγγελματικής εκπαίδευσης, ως ωρομίσθιος / αναπληρωτής να διορίζεται αποκλειστικά εκεί και πουθενά αλλού. (Παραδείγματα: διδάσκει σε ΣΜΕΑ να διορίζεται σε ΣΜΕΑ, διδάσκει στη  Σιβιτανίδειο να διορίζεται στη  Σιβιτανίδειο, .... διδάσκει στο σπίτι του να διορίζεται στο σπίτι του  ???).

Έτσι, τα "παράθυρα" θ' αποκτήσουν τα δικά τους κριτήρια διορισμού ή θα "συνεχίσουν" το δρόμο της "σήψης" και στο δημόσιο σχολείο - επιτέλους - θα "βασιλέψει" στοιχειώδης αξιοκρατία.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Οκτωβρίου 12, 2009, 11:38:52 am »
Κύριε πρωθυπουργέ  ,  κυρία υπουργέ παιδείας , κυρία και κύριε υφυπουργέ παιδείας ,
σε επιστολή που σας έστειλα στις 7/10/2009 ( την ώρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης ) εξέφρασα την ελπίδα να πραγματοποιήσετε το αίτημα της κοινωνίας για αξιοκρατία . Αμέσως μετά την ορκωμοσία σας , κάνατε σαφή την πρόθεσή σας να προωθήσετε την αξιοκρατία . Από την πρώτη μέρα άσκησης των καθηκόντων σας  , προχωρήσατε σε πράξεις . Παγώσατε τις διαδικασίες για προσλήψεις στην Π.Δ.Σ. ( η οποία αποτελούσε βασικό παράθυρο ρουσφετιού ) και ακολούθησε η δήλωση ότι οι διαδικασίες πρόσληψης θα διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια .
Αφού σας συγχαρώ για την πολύ καλή αρχή που κάνατε θα ευχηθώ καλή συνέχεια στις πράξεις για την προώθηση της αξιοκρατίας .
Θα ανταποκριθώ δε στο κάλεσμά σας για συμμετοχή και θα παραθέσω κάποιες ( ταπεινές ) απόψεις μου.
Έχω στο μυαλό μου 2 βασικές σκέψεις για την υλοποίηση ενός αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση .

1) Κλείσιμο όλων των παραθύρων ρουσφετιού ( όπως αυτό της Π.Δ.Σ. ) και διατήρηση των σημερινών ποσοστών ( 60% - 40% ) στους διορισμούς .  Σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ( 60 - 40 ) θα είναι πραγματικά και όχι πλασματικά όπως τώρα . Επιπλέον από εδώ και πέρα ( αν εφαρμοστεί το κλείσιμο παραθύρων ) για να πάρει κάποιος τα πρώτα μόρια προϋπηρεσίας ( και να διεκδικεί διορισμό από τον πίνακα του 40% ) θα πρέπει να επιτύχει στον ΑΣΕΠ . Οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αξιοκρατία 100%  αφού όλοι ( και του 60% και του 40% ) θα έχουν κερδίσει δίκαια ( και όχι με βύσμα ) τον διορισμό τους .

2) Διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ  με την απαραίτητη μεταβατική περίοδο ( π.χ. 3 χρόνια ) ώστε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κερδίσει δίκαια την προϋπηρεσία τους .  Ταυτόχρονα βέβαια ( και στο διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου ) θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα .

Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν εφαρμοστεί ( ή τρίτη επιλογή που θα κινείται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση )  θα είχαμε δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών .  Δύο πλεονεκτήματα της επιλογής 2) είναι τα εξής .  Πρώτον δεν αδικεί συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια και δεν κερδίζουν μόρια προϋπηρεσίας . Αλλά το πιο σοβαρό πλεονέκτημα της επιλογής 2) είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα νέων παραθύρων στο μέλλον .
Και στις δύο παραπάνω προτάσεις ο στόχος είναι να υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .

Υ.Γ.1    υπάρχει σχετικός διάλογος στην ιστοσελίδα

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.420

Υ.Γ.2  σχετικά με την απόφασή σας για την Π.Δ.Σ.
Και η διαφάνεια είναι ένα θετικό βήμα ( ειδικά όταν αντικαθιστά το ρουσφέτι )
Αναμένουμε και τα βήματα προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας τώρα .

Κύριε πρωθυπουργέ  ,  κυρία υπουργέ παιδείας , κυρία και κύριε υφυπουργέ παιδείας ,
Ένα πρώτο θέμα που θέτω είναι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία . Φθάσαμε στο τέλος του 2009 και ενώ θα έπρεπε το σύνολο των διορισμών να γίνεται αξιοκρατικά ( μέσω Α.Σ.Ε.Π. ) , δημιουργήθηκαν ένα σωρό παράθυρα αναξιοκρατικών προσλήψεων .  Ενδεικτικά αναφέρω την Π.Δ.Σ. ( πρόσθετη διδακτική στήριξη ) ,  
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2009, 07:42:41 pm από knkn »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 01:48:47 pm »
Και η διαφάνεια είναι ένα θετικό βήμα ( ειδικά όταν αντικαθιστά το ρουσφέτι )
Αναμένουμε και τα βήματα προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας τώρα .

http://panaretos.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html#links

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 02:01:05 pm »
ένα παραθυράκι απίστευτα εκνευριστικό είναι αυτό των κρατικών ΙΕΚ σε 2 χρόνια βγαίνεις νηπιαγωγός και αν έχεις ένα καλό βύσμα μπαίνεις όπου θες. Γνωστή μου δουλεύει στον δήμο δίπλα στο σπίτι της, Θεσσαλονίκη και παίρνει 1.400!!!Έλεος, εμείς για να τα δούμε αυτά τα λεφτά πρέπει να διαβάσουμε για πανελλήνιες, 4 χρόνια πανεπιστήμιο, να ξενιτευτούμε 3 χρόνια, να δουλέψουμε άλλα 20 και πάλι δεν ξέρουμε αν θα τα πάρουμε... >:(. όχι τπτ άλλο την είχα και συμμαθήτρια και είχε μείνει στάσιμη 2 φορές..και έγινε εκπαιδευτικός, γυρνάει και μου λέει "α! και γω νηπιαγωγός τελείωσα"..τα νεύρα μου τσατάλια.. Και απο δω και πέρα θα έχουμε και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια :'(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)