*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική  (Αναγνώστηκε 26033 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:07:34 pm »
Sophie την ευλογία σου  ;D ;D ;D ;D
 Schnittke όχι μόνο δε νιώθω να με υποτιμά η επιχειρηματολογία σου, αλλά γουστάρω τρελά για το επίπεδο της συζήτησης. Άλλωστε οι απαντήσεις που δίνω είναι με βάση τις όποιες γνώσεις μου στα παιδαγωγικά και τη διδακτική και την εμπειρία μου από την τάξη και όχι τόσο από ξεκοκάλισμα του οδηγού. Συνεπώς πέστα.
(Συνεχίζω να επιμένω πάντως για τη γλώσσα  ;D ;D ;D και για την ιστορία να πω ότι νομίζω πως αναφέρεται σε συστηματικότητα της αντιγραφής, που πολλές συνάδελφοι όντως κάνουν "για να εξασκείται το χεράκι τους". Είναι κάτι που κάνω και εγώ για εξάσκηση, για αξιολόγηση του τρέχοντος επιπέδου τους, για να ακούσω δε μπορώ και να δράσω κατάλληλα, για να γραφτεί η ημερομηνία π.χ. στη ζωγραφιά τους και να μη χρειάζεται να ασχοληθώ εγώ και με τις 27 ζωγραφιές)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:12:20 pm »
Εχω μια απορία: Στην ερώτηση 37 με τα διδακτικά μέσα, η απάντηση που έχουν δώσει απο τον ΑΣΕΠ σας κολλάει; Θέλω να πω, δεν παίζουν σημαντικό ρόλο;;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:15:03 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:22:45 pm »
Εχω μια απορία: Στην ερώτηση 37 με τα διδακτικά μέσα, η απάντηση που έχουν δώσει απο τον ΑΣΕΠ σας κολλάει; Θέλω να πω, δεν παίζουν σημαντικό ρόλο;;

Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:28:04 pm »
Σχετικά με την 41 που και εγώ απάντησα λάθος, μαζί με όλες αυτές στις οποίες θέτουμε τις ενστάσεις μας και μερικές ακόμα :P, θέλω να το θέσω ως εξής...: στο νηπιαγωγείο η ευέλικτη ζώνη είναι το σχέδιο εργασίας, και ερωτώ, ένα σχέδιο εργασίας πόσο χρόνο παίρνει περίπου στη διάρκεια μιας μέρας?(το ξέρω ότι μπορεί να πάρει κ εβδομάδα κ μέρες κλπ) αλλά αν το τοποθετήσουμε σε μία μέρα δεν θα πάρει περίπου 2 ώρες?(ρωτάω γιατί από πρακτική εμπειρία γιοκ!!) και επίσης δεν προκαλεί το ενδιαφέρον όλων?? Αυτή είναι μία κουλή προσέγγιση που προσπάθησα να κάνω για να αιτιολογήσω την απάντηση... Μία κοπέλα μου είπε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν και παλιά θέμα, δεν το έψαξα αλλά για να μας είπε ότι έλυνε παλιά θέματα και το θυμάται, μάλλον κάτι όντως θα θυμάται.. Τελικά όντως ελλόχευαν πολλές παγίδες και τελικά έπεσα σε πολλές μέσα!! Πάντως και διορθώσεις να δώσουν τι θα αποκομίσουμε πέρα από μία καλύτερη βαθμολογία που όμως θα ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους??? Το επόμενο που έχω να περιμένω είναι να κοπώ στη
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:40:58 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:34:52 pm »
Αποκλείεται να ασχοληθείς 2 ώρες σερί με το ίδιο πράγμα! Θα σε φάνε ζωντανή. Οι δρ ξεκινάνε από 15 λεπτά και φτάνουν το πολύ 45, γιατί τα παιδιά δε μπορούν να συγκεντρωθούν στο ίδιο πράγμα για πολλή ώρα. Τώρα όταν έχεις ένα πρότζεκτ που τρέχει παράλληλα με το πρόγραμμά σου (ευέλικτη), κάποιες μέρες μπορεί να κάνεις δρς μόνο γι' αυτό και κάποιες άλλες να δουλεύουν τα παιδιά μόνο για λίγο μέσα στην ημέρα. Μπορεί και καθόλου κάποιες ημέρες. Το δίωρο αναφερόταν μάλλον στο δημοτικό.

Επίσης, γιατί βρε κορίτσι να αποτύχεις στη β θεματική; Μη χειρότερα. Δεν τα παμε; :) :) :)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:37:27 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:36:02 pm »
Σχετικά με την 41 που και εγώ απάντησα λάθος, μαζί με όλες αυτές στις οποίες θέτουμε τις ενστάσεις μας και μερικές ακόμα :P, θέλω να το θέσω ως εξής...: στο νηπιαγωγείο η ευέλικτη ζώνη είναι το σχέδιο εργασίας, και ερωτώ, ένα σχέδιο εργασίας πόσο χρόνο παίρνει περίπου στη διάρκεια μιας μέρας?(το ξέρω ότι μπορεί να πάρει κ εβδομάδα κ μέρες κλπ) αλλά αν το τοποθετήσουμε σε μία μέρα δεν θα πάρει περίπου 2 ώρες?(ρωτάω γιατί από πρακτική εμπειρία γιοκ!!) και επίσης δεν προκαλεί το ενδιαφέρον όλων?? Αυτή είναι μία κουλή προσέγγιση που προσπάθησα να κάνω για να αιτιολογήσω την απάντηση... Μία κοπέλα μου είπε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν και παλιά θέμα, δεν το έψαξα αλλά για να μας είπε ότι έλυνε παλιά θέματα και το θυμάται, μάλλον κάτι όντως θα θυμάται.. Τελικά όντως ελλόχευαν πολλές παγίδες και τελικά έπεσα σε πολλές μέσα!! Πάντως και διορθώσεις να δώσουν τι θα αποκομίσουμε πέρα από μία καλύτερη βαθμολογία που όμως θα ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους??? Το επόμενο που έχω να περιμένω είναι να κοπώ στη

Αποσυνδεδεμένος Glizeri

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πάμε για Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:38:55 pm »
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των ορθών απαντήσεων ΑΣΕΠ στον κλάδο ΠΕ60 νηπιαγωγών έχω εντοπίσει 2 απαντήσεις που προτείνει ο ΑΣΕΠ στην Α' Θεματική - Γνωστικό Αντικείμενο (ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών)
οι οποίες είναι λανθασμένες.

Πρόκειται για το ερώτημα 38

Η ορθή απάντηση του ΑΣΕΠ είναι η επιλογή α. Είναι ξεκάθαρο όμως, στο κείμενο "Από το Κλασσικό στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο: τι αλλάζει;" (ομιλία της κατά την ενημερωτική ημερίδα Προιστάμενων Δ. Α/θμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής στην Αθήνα στις 11/10/2000) της κας Ντολιοπούλου Έλσης, γνωστής καθηγήτριας πανεπιστημίου παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ότι "...ένα αναπτυξιακά κατάλληλο πρόγραμμα για το Ολοήμερο νηπιαγωγείο...να έχει ως βάση του το παιχνίδι, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο μάθησης στην προσχολική ηλικία.". Άρα είναι μια επιλογή η οποία ισχύει- τεκμηριωμένη επιστημονικά- και όχι μια επιλογή που ΔΕΝ ισχύει! (Το παραπάνω κείμενο διδάσκεται και διανέμεται ως υλικό και από τα Φροντηστήρια 'Μπόνιας').  

Επιπλέον, ένα ακόμα πιο εντυπωσιακά σημαντικότατο λάθος, το οποίο αφορά στην Εφαρμογή της Ευέλικτης Ζώνης στο Νηπιαγωγείο είναι η απάντηση που δίνεται από τον ΑΣΕΠ στο ερώτημα 41

Η ορθή απάντηση του ΑΣΕΠ είναι το γ. Δηλώνεται ξεκάθαρα όμως, στο βιβλίο "ΑΣΕΠ Κλάδος Νηπιαγωγών-Όλη η ύλη της Προσχολικής Αγωγής", (2006), από τις εκδόσεις Δίπτυχο - Κυριακούλα Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:43:21 pm »
μπράβο σου!!κ ξαναλέω εγω... http://www.pi-schools.gr/programs/EuZin/EuZin.htm

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:43:46 pm »
Στην ερώτηση 38 νομίζω οτι κόλλαγαν και οι δύο απαντήσεις α, β! Το λογικότερο θα ταν να είναι και οι δύο σωστές. Και οι δύο στέκουν.

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:46:03 pm »
Στην ερώτηση 38 νομίζω οτι κόλλαγαν και οι δύο απαντήσεις α, β! Το λογικότερο θα ταν να είναι και οι δύο σωστές. Και οι δύο στέκουν.
Σύμφωνα με την εμπειρία του καθενός όλα μπορεί να στέκουν..το θέμα είναι αν έχεις κάτι γραπτό να το τεκμηριώσεις

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:46:28 pm »
[...]και επίσης δεν προκαλεί το ενδιαφέρον όλων?? [...] Πάντως και διορθώσεις να δώσουν τι θα αποκομίσουμε πέρα από μία καλύτερη βαθμολογία που όμως θα ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους??? Το επόμενο που έχω να περιμένω είναι να κοπώ στη
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:48:21 pm »
Σύμφωνα με την εμπειρία του καθενός όλα μπορεί να στέκουν..το θέμα είναι αν έχεις κάτι γραπτό να το τεκμηριώσεις
Είμαι σίγουρη οτι στον οδηγό το έχει ως διδακτικό μέσο. Αν σκεφτείς οτι ΟΛΕΣ οι δραστηριότητες έχουν παιγνιώδη μορφή είναι το α, το οποίο και έβαλα, ωστόσο δεν θεωρώ και λάθος το β γιατί και αυτό υπάρχει στη βιβλιογραφία...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:50:06 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:49:29 pm »
πραγματικα εχω γινει εξαλη με την ερωτηση 7!!!και τωρα με την απαντηση που εδωσε ο ΑΣΕΠ!!ειναι δυνατον?????τιποτα απο τα παραπανω?????!!!! ??? ??? γιατι??δεν ειναι λογοι για να σταματησει ενα παιδι να γραφει το α το β και το γ???προσωπικα εβαλα β αλλα και τα αλλα ειναι το ιδιο σωστα νομιζω!κ ασ μασ πουν ποιοσ εινια λοιπον αυτοσ ο λογοσ ΄΄ο τιποτα απο τα παραπανω΄΄!!αυριο θα μπω στην ταξη αν μου τυχει ενα τετοιο περιστατικο θα αποριψω απλα  τα 3 ενδεχομενα?? εκτοσ αν ο 'κυριοσ΄ ΑΣΕΠ ξερει προσωπικα την μικρη Αναστασια και αναφεροταν σε συγκεκριμενο περιστατικο!!! :P
Μη το κάνεις..στην 7 το γ είναι η σωστή απάντηση απο το ΑΣΕΠ!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:51:08 pm από chrisa »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144