0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως απορώ για το εξής:Θυμάμαι πόσο απαιτητικά μου φάνηκαν τα πολλαπλής επιλογής την πρώτη ημέρα. Όταν τελειώσαμε όμως και έβγαινα από την αίθουσα άκουγα τριγύρω τις συναδέλφους να συζητάνε για το πόσο εύκολα ήταν. Πραγματικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα γιατί μετά από δύο άριστα πτυχία, προυπηρεσία, μεταπτυχιακό και συνεχές διάβασμα για πολλά χρόνια είμαι τόσο χαζή;Απάντησα σε όλες και έκανα έξι λάθη (μόνο τα τρία εκ των οποίων ήταν αδικαιολόγητα).Αλήθεια η 48 είχε καμία λογική; Έσπασα το κεφάλι μου για να βρω την απάντηση. Πάντως αυτό που δίνει ο ΑΣΕΠ απλά δεν έχει νόημα!!!!!ΦιλικάΑφροδίτη
Αναφορικά με τη δραστηριότητα: απλά έπρεπε να δουλευτεί σε δύο επίπεδα. Από τη μια πλευρά υπάρχει το ζήτημα "διγλωσσία" για ένα μέρος της τάξης και από την άλλη οι γνωστικές αδυναμίες που υπάρχουν όταν προσεγγίζουμε παρόμοια θέματα (ημέρα-νύχτα) σε παιδιά τέτοιων ηλικιών. Κατά τη γνώμη μου επιβαλλόταν η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση και στα δύο επίπεδα. Σας το αναφέρω γιατί το μεταπτυχιακό που πραγματοποίησα ήταν επάνω στις γλωσσικές πολιτικές και στη διγλωσσία. Παρόμοιες καταστάσεις κλήθηκα ν΄αντιμετωπίσω σε τάξεις νηπιαγωγείου και δημοτικού στο εξωτερικό.Σχετικά με τις αρχές του ΔΕΠΠΣ ήθελε κυρίως άσκηση κριτικής. Με επιστημονική τεκμηρίωση και μνεία σε παιδαγωγούς έπρεπε να ασκήσουμε τόσο θετική όσο και αρνητική κριτική. Εγώ προσωπικά αρνητική κριτική δεν άσκησα, γιατί απλά είχα στο μυαλό μου τον οδηγό. Μέγα λάθος!! Υπήρχαν πολλά άξια αρνητικού σχολιασμού στο ΔΕΠΠΣ.Εσείς τί λέτε;
Καλά δεν το συζητώ ο χρόνος δεν έφτανε με τίποτα. Κανένας δεν μπορεί να τα έγραψε όλα όσο συμπηκνωμένα και αν γράφει. Γι΄ αυτό πιστεύω τελικά το σπουδαιότερο ρόλο θα παίξει ο τρόπος που γράφει κάποιος. Με άλλα λόγια το πόσο καλός είναι στην έκθεση..............(τουλάχιστον για το 2ο θέμα)
Παράθεση από: elleni στις Φεβρουαρίου 12, 2009, 04:14:20 pmΤην 7 την απαντήσατε σωστα; Μπορεί κάποιος που την απάντησε σωστά να μου πει πως τη σκέφτηκε ή που διάβασε κάτι σχετικό; Δεν έχω συναντήσει κάτι σχετικό και είμαι περίεργη!Εγώ απάντησα λάθος (δ) ωστόσο θεωρώ οτι η γ συνδέεται άμεσα με την α. Δηλάδή η μικρή συνειδητοποίησε οτι δεν γράφει σωστά και αρνείται να γράψει χωρίς όμως να έχει τραυματική εμπειρία ταυτόχρονα;; Δηλαδή κατάλαβε οτι δεν γραφει σωστά, αυτό δεν την πλήγωσε αρκετά (ωστε να ισχύει το α), αλλά απλά αρνείται να γράψει;;; Τι μπακαλίστικη σκέψη ειναι αυτή! Δεν τους καταλαβαίνω με τίποτα
Την 7 την απαντήσατε σωστα; Μπορεί κάποιος που την απάντησε σωστά να μου πει πως τη σκέφτηκε ή που διάβασε κάτι σχετικό; Δεν έχω συναντήσει κάτι σχετικό και είμαι περίεργη!
Και ξεκινάω εγώ:Ερώτηση 38: Οδηγός Νηπιαγωγού, σελ. 26: "Όπως φαίνεται από όσα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα στο παρόν κεφάλαιο, το παιχνίδι αναδεικνύεται ως κυρίαρχο διδακτικό μέσο [...]". Κυρίαρχος = αυτός που δε βρίσκεται κάτω από την εξουσία άλλου, απόλυτος κύριος. Αν λοιπόν το παιχνίδι είναι το κυρίαρχο διδακτικό μέσο, τότε αν μη τι άλλο το α ισχύει! Κατά τη γνώμη μου η ερώτηση αυτή δεν έχει σωστή απάντηση, γιατί και οι τέσσερις επιλογές ισχύουν σύμφωνα με τον Οδηγό Νηπιαγωγού.Σας παρακαλώ, κορίτσια, πείτε μου κατά πόσο συμφωνείτε με τις παραπάνω σκέψεις μου και αν έχετε τη δυνατόητα παραπέμψτε με σε συγκεκριμένη βιβλιογραφία ή αποσπάσματα του ΔΕΠΠΣ και του οδηγού, είτε για να συμφωνήσετε είτε για να διαφωνήσετε. Μέσα από τη συζήτηση να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες κοινά αποδεκτές (αν είναι δυνατόν) θέσεις και να τις δημοσιοποιήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.
Σχετικά με τα θέματα της δεύτερης ημέρας:Αναφορικά με τη δραστηριότητα: απλά έπρεπε να δουλευτεί σε δύο επίπεδα. Από τη μια πλευρά υπάρχει το ζήτημα "διγλωσσία" για ένα μέρος της τάξης και από την άλλη οι γνωστικές αδυναμίες που υπάρχουν όταν προσεγγίζουμε παρόμοια θέματα (ημέρα-νύχτα) σε παιδιά τέτοιων ηλικιών. Κατά τη γνώμη μου επιβαλλόταν η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση και στα δύο επίπεδα. Σας το αναφέρω γιατί το μεταπτυχιακό που πραγματοποίησα ήταν επάνω στις γλωσσικές πολιτικές και στη διγλωσσία. Παρόμοιες καταστάσεις κλήθηκα ν΄αντιμετωπίσω σε τάξεις νηπιαγωγείου και δημοτικού στο εξωτερικό.Σχετικά με τις αρχές του ΔΕΠΠΣ ήθελε κυρίως άσκηση κριτικής. Με επιστημονική τεκμηρίωση και μνεία σε παιδαγωγούς έπρεπε να ασκήσουμε τόσο θετική όσο και αρνητική κριτική. Εγώ προσωπικά αρνητική κριτική δεν άσκησα, γιατί απλά είχα στο μυαλό μου τον οδηγό. Μέγα λάθος!! Υπήρχαν πολλά άξια αρνητικού σχολιασμού στο ΔΕΠΠΣ.Εσείς τί λέτε;Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό προσπάθησα να κάνω όσο μου το επέτρεπε ο χρόνος. Όσο για την αρνητική κριτική πιστεύω οτι δεν ήθελαν κάτι περισσότερο απο το να δουν αν είμαστε σε θέση να ασκήσουμε αρνητική κριτική. Να κάνουμε κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο αλλά όλοι μιλάνε γι αυτο . Δεν ήθελαν συγκεκριμένα πράγματα, απλά να γράψουμε κάτι. Όυτε εγώ το έκανα αλλά όταν το συνειδητοποίησα ήταν αργά. Δεν πείράζει, αν δεν περάσω σκέφτομαι οτι την επομένη φορά τουλάχιστον θα ξέρω πως πρέπει να σκέφτομαι, εξάλλου όλα για καλό γίνονται !
+φωνω οτι τελικα το ζητουμενο ισωσ ηταν η κριτικη περισσοτερο γιατι τισ αρχεσ λιγο πολυ ολοι τισ ξερουν.αλλα η κριτικη θα κανει τη διαφορα.δυστηχωσ ουτε εγω το καταλαβα εγκαιρα και δεν αφιερωσα πανω απο 15 σειρεσ σε αυτη και αυτη μονο γενικα και θετικη κριτικη...απλα τα χαρακτηριστηκα δεν τα εγραψα με αριθμηση ξερα α..β...γ... αλλα με λογια τα οποια περιειχαν μια συντομη συγκριση με το περελθον.μακαρι να το συμπεριλαβουν και αυτο στην κριτικη!!
Παράθεση από: efterpi2 στις Ιουνίου 16, 2009, 11:24:26 pm+φωνω οτι τελικα το ζητουμενο ισωσ ηταν η κριτικη περισσοτερο γιατι τισ αρχεσ λιγο πολυ ολοι τισ ξερουν.αλλα η κριτικη θα κανει τη διαφορα.δυστηχωσ ουτε εγω το καταλαβα εγκαιρα και δεν αφιερωσα πανω απο 15 σειρεσ σε αυτη και αυτη μονο γενικα και θετικη κριτικη...απλα τα χαρακτηριστηκα δεν τα εγραψα με αριθμηση ξερα α..β...γ... αλλα με λογια τα οποια περιειχαν μια συντομη συγκριση με το περελθον.μακαρι να το συμπεριλαβουν και αυτο στην κριτικη!! Σίγουρα ένα κομμάτι της κριτικής ήταν η σύγκριση του με τα άλλα προγράμματα και αυτό δείχνει οτι ξέρεις και την ιστορία της παιδαγωγικής! Τα θετικά στοιχεία βγαίνουν κατα βάση απο την πρόοδο της παιδαγωγική και την διαφοροποίηση απο προγράμματα όπως η ενιαία συγκεντρωτική και τα προγράμματα ψυχολογικής κατεύθυνσης. γιατί αυτό το κάνει ανθρωπιστικό μοντέλο.